Gravidutele noastre dragi - 63
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreea_neacsu
Scris: Wednesday, March 23, 2022 5:55 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/27/2021
Madalina.d wrote:

Andreea, tu ai vise ca mine, doar ca la mine e invers, mie mi-e teama maxim de cezariana si in visele mele pățesc tor felul de nebunii de nu pot sa nasc natural hohot

Mada , deci nu ca mi-e teama , sunt cu adevarat ingrozita de nasterea naturala 🤣🤣 nu inteleg nici eu de ce , doar nu am trecut prin vreo nastere pana acum , sa fi fost una traumatizanta
poate din vreo viata anterioara hohot
Madalina.d
Scris: Wednesday, March 23, 2022 6:10 PM
Nivel

Inregistrat: 11/9/2021
Andreea_neacsu wrote:

Mada , deci nu ca mi-e teama , sunt cu adevarat ingrozita de nasterea naturala 🤣🤣 nu inteleg nici eu de ce , doar nu am trecut prin vreo nastere pana acum , sa fi fost una traumatizanta
poate din vreo viata anterioara hohot

Ai auzit povesti îngrozitoare de la mame care au născut natural? Știi cum e, fiecare cu ale lui. Mie îmi creează panica doar gândul ca eu stau întinsă acolo și cineva umbla prin mine în timp ce eu sunt treaza. Numai imagini din astea am in cap desi nu am trecut prin cezariana 😂. Am născut natural prima data, nu a fost ușor dar tot mi-e frica rau de o posibila cezariana. Sper sa nu fie cazul ca lesin acolo de spaima 😂😂
Andreea_neacsu
Scris: Wednesday, March 23, 2022 7:09 PM
Nivel

Inregistrat: 9/27/2021
Madalina.d wrote:

Ai auzit povesti îngrozitoare de la mame care au născut natural? Știi cum e, fiecare cu ale lui. Mie îmi creează panica doar gândul ca eu stau întinsă acolo și cineva umbla prin mine în timp ce eu sunt treaza. Numai imagini din astea am in cap desi nu am trecut prin cezariana 😂. Am născut natural prima data, nu a fost ușor dar tot mi-e frica rau de o posibila cezariana. Sper sa nu fie cazul ca lesin acolo de spaima 😂😂

am auzit , dar cred ca toata lumea aude povesti nasoale legate de nastere , fie cezariana fie naturala Crazy
Madalina.d
Scris: Wednesday, March 23, 2022 7:28 PM
Nivel

Andreea_neacsu wrote:

am auzit , dar cred ca toata lumea aude povesti nasoale legate de nastere , fie cezariana fie naturala Crazy

Oooo daaa! Și majoritatea au si o placere deosebita sa exagereze si sa dea niște detalii pe care o gravida panicata si stresata sigur nu are nevoie sa le audă 🙄. Eu am povestit experienta doar celor care chiar au insistat și am încercat sa o fac doar după ce fetele care ma intrebau trecuseră da experienta nașterii, ca să nu traumatizez pe nimeni 😅, mai ales ca fiecare experienta e diferita și nu e obligatoriu sa fie la fel la toată lumea. Dar mai avem noi pana acolo, încă nu ma gandesc la asta. Mereu am zis ca de ieșit trebuie sa iasă cumva, nu rămâne acolo. Ah și sa nu va zic ca intr-o zi ma enervasem tare la serviciu ca se apucaseră toate expertele astea de colege ale mele care n-au trecut vreodată prin sarcina, ce sa mai vorbim de naștere, și povesteau de cât e de groaznic sa naști și sa fii gravida, cu niște detalii greu de reprodus 😂. Le-am zis "fetelor, pe voi va sperie ce nu trebuie! Nașterea trece în câteva ore, indiferent de care e, mai nasol e sa trebuiască sa ai grija de copil și sa îl ții in viata 😂". Le-am potolit pentru moment 😂.
Gaby 41
Scris: Wednesday, March 23, 2022 7:58 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/20/2021
Andreea_neacsu wrote:
Oana , mie nu mi-a pomenit inca de testul de toleranta la glucoza , dar o sa intreb la morfo 2 pe doctorita care face daca ar fi bine sau nu sa il fac .. mereu imi iese glicemia buna , nu am avut niciodata probleme .. chiar luni merg la analize iarasi , sa am rezultatul pana pe 30 si sunt curioasa in special de hb ..
fetelor , am visat aseara ceva tare nasol 😂 nasol pt ca nu ma gandesc macar sa nasc natural .. eram undeva la 37 si putin , cu 2-3 zile inainte de cezariana programata si mi s-a rupt apa si eu plangeam in salvare ca nu vreau sa nasc natural si incepusera niste dureri nasoale rau tare si plangeam si pe masa de nastere ca nu vreau sa nasc natural (nu puteau sa imi faca cezariana caci in visul meu ma dilatasem super repede , gen cat fac 30-35 min pana la spital , 5-10 min de asteptare pana venea ambulanta si 5-10 min pana m-au internat) hohot hohot si tin minte ca in visul meu aveam niste dureri rele tare de tot , tipam ca o sa mor , am nascut relativ repede dar m-am rupt f rau si durerile mortii prin ce am trecut hohot hohot hohot
Roser , mie dr nu mi-a recoltat pt papanicolau , eu il facusem cu 6 luni inainte de a ramane , insa verisoara mea l-a facut in timpul sarcinii , fara disconfort sau alte probleme , dr ei a fost foarte dragut cu ea .. cred ca e de la medic la medic
Bună Andreea! Și eu visez urât de când sunt însărcinată.Nu trebuie să-ți fie teamă de nici un tip de naștere.Sincer la băiețel am vrut să nasc natural dar nu sa putut și am făcut cezariană.În orice mod vei naște vei vedea că te vei recupera rapid.
Yanna
Scris: Wednesday, March 23, 2022 9:49 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/27/2021
Buna fetelor! Va citesc si eu din umbra de multicel si îmi pare rău sa văd ca va confruntați cu probleme, îmi doresc sa scăpați fiecare dintre voi cat mai repede de disconfort, probleme, dileme sau ce va mai apasă.
Eu am 13 s si 2 zile astăzi, încep sa dispară grețurile, am slăbit 6 kg pana acum dar am plecat de la vreo 68 deci nu e rău. Pana acum nu am avut sângerări sau alte probele de genul, sper sa nici nu am.
La serviciu eu am avut foarte mare noroc, șefa mea zonală mi-a zis de când i-am spus ca sunt însărcinată ca dacă am nevoie de concediu îmi pot lua fără probleme, chiar am si intrat in risc saptamana acesta deoarece serviciul meu era foarte solicitant fizic si nu justifica nici măcar dpdv pecuniar sa stau 6-7 h zilnic in picioare si sa fac efort. Dr mea e foarte Ok, ea a zis de la 8-9 saptamâni ca îmi da referat dar aveam plănuită o vacanța in străinătate si am amânat puțin concediul medical. Eu medicalul îl iau de la gineco, la fel ea mi-a dat si arefam si Duphaston compensat 100%.
Analizele din fericire pana acum au ieșit toate foarte buna, spre surprinderea unora, deoarece eu nu mănânc carne de câțiva ani si toți cunoscuții cred ca sunt foarte bolnava din cauza asta. Eu am un abonament la Rrgina Maria si analizele le fac gratuit, platesc doar 40 de lei la eco si din trim 2 am înțeles ca va gi 60 de lei, dar eu merg sa o văd pe bebelina( am aflat săptămana trecută ca vom avea o fetița) cam la 2 saptamâni, fii d prima sarcina dr e foarte intrlegatoare si ma programează des, chiar l-a lăsat si pe soț o data sa între sa o vadă pe bebelina.
In legătura cu superstițiile si treburile băbești, bunica mea aproape mi-a turnat un pahar cu vin pe gat, zicându-mi ca dacă am pofta si nu beau o sa pierd sarcina. Din nefericire mama mea nu mai este printre noi de anul trecut, dar tatăl meu se bucura foarte mult ca va avea o nepoțica si ne susține cu ce poate, cum poate. De socrii eu personal nu sunt foarte apropiată deoarece așa îmi este felul, sunt mai rezervată cu anumite persoane, dar si ei au reacționat Ok când au aflat, chiar se oferă sa ma ajute prin casa cu diverse dar eu nu pot sa accept pt ca sunt o persoana mai dificila si nu mi place sa îmi invadeze cineva intimitatea. De aceea am si ales sa nasc la privat, singura in camera, este mai scump dar ma gândesc cumva ca o sa mai economisim prin faptul ca nu platesc cei 300 de lei la fiecare eco plus analize.
Îmi pare rău ca am sărit de la un subiect la altul, am vrut sa “ma bag si eu in seama” cu ce s-a discutat in ultimul timp pe grup, sper ca nu am supărat pe nimeni, chiar îmi pare rău!
As fi vrut sa va întreb, voi de unde va luați haine de gravide? Eu deși am slăbit burtica e Maricica( de fapt nici nu stiu cum ar trebui sa fie la 3 luni, mi se pare mie mare pt ca am slăbit si a rămas talia micuța si burtica se vede mare) si deja nu mai încap in blugi, ma cam strâng si prefer sa nu port. As fi vrut sa mi cumpăr niște colanți pt ca deja am luat rochițe largi, nu m am putut abține
Gaby 41
Scris: Wednesday, March 23, 2022 10:04 PM
Nivel

Inregistrat: 7/20/2021
Yanna wrote:
Buna fetelor! Va citesc si eu din umbra de multicel si îmi pare rău sa văd ca va confruntați cu probleme, îmi doresc sa scăpați fiecare dintre voi cat mai repede de disconfort, probleme, dileme sau ce va mai apasă.
Eu am 13 s si 2 zile astăzi, încep sa dispară grețurile, am slăbit 6 kg pana acum dar am plecat de la vreo 68 deci nu e rău. Pana acum nu am avut sângerări sau alte probele de genul, sper sa nici nu am.
La serviciu eu am avut foarte mare noroc, șefa mea zonală mi-a zis de când i-am spus ca sunt însărcinată ca dacă am nevoie de concediu îmi pot lua fără probleme, chiar am si intrat in risc saptamana acesta deoarece serviciul meu era foarte solicitant fizic si nu justifica nici măcar dpdv pecuniar sa stau 6-7 h zilnic in picioare si sa fac efort. Dr mea e foarte Ok, ea a zis de la 8-9 saptamâni ca îmi da referat dar aveam plănuită o vacanța in străinătate si am amânat puțin concediul medical. Eu medicalul îl iau de la gineco, la fel ea mi-a dat si arefam si Duphaston compensat 100%.
Analizele din fericire pana acum au ieșit toate foarte buna, spre surprinderea unora, deoarece eu nu mănânc carne de câțiva ani si toți cunoscuții cred ca sunt foarte bolnava din cauza asta. Eu am un abonament la Rrgina Maria si analizele le fac gratuit, platesc doar 40 de lei la eco si din trim 2 am înțeles ca va gi 60 de lei, dar eu merg sa o văd pe bebelina( am aflat săptămana trecută ca vom avea o fetița) cam la 2 saptamâni, fii d prima sarcina dr e foarte intrlegatoare si ma programează des, chiar l-a lăsat si pe soț o data sa între sa o vadă pe bebelina.
In legătura cu superstițiile si treburile băbești, bunica mea aproape mi-a turnat un pahar cu vin pe gat, zicându-mi ca dacă am pofta si nu beau o sa pierd sarcina. Din nefericire mama mea nu mai este printre noi de anul trecut, dar tatăl meu se bucura foarte mult ca va avea o nepoțica si ne susține cu ce poate, cum poate. De socrii eu personal nu sunt foarte apropiată deoarece așa îmi este felul, sunt mai rezervată cu anumite persoane, dar si ei au reacționat Ok când au aflat, chiar se oferă sa ma ajute prin casa cu diverse dar eu nu pot sa accept pt ca sunt o persoana mai dificila si nu mi place sa îmi invadeze cineva intimitatea. De aceea am si ales sa nasc la privat, singura in camera, este mai scump dar ma gândesc cumva ca o sa mai economisim prin faptul ca nu platesc cei 300 de lei la fiecare eco plus analize.
Îmi pare rău ca am sărit de la un subiect la altul, am vrut sa “ma bag si eu in seama” cu ce s-a discutat in ultimul timp pe grup, sper ca nu am supărat pe nimeni, chiar îmi pare rău!
As fi vrut sa va întreb, voi de unde va luați haine de gravide? Eu deși am slăbit burtica e Maricica( de fapt nici nu stiu cum ar trebui sa fie la 3 luni, mi se pare mie mare pt ca am slăbit si a rămas talia micuța si burtica se vede mare) si deja nu mai încap in blugi, ma cam strâng si prefer sa nu port. As fi vrut sa mi cumpăr niște colanți pt ca deja am luat rochițe largi, nu m am putut abține
Bună Yanna! Chiar mă gândeam ce m-ai faci.Felicitāri pentru fetiță!Eu mi-am luat colanți de la H&M și sunt mulțumită de ei.
simmo
Scris: Wednesday, March 23, 2022 11:40 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Madalina.d wrote:

Le-am zis "fetelor, pe voi va sperie ce nu trebuie! Nașterea trece în câteva ore, indiferent de care e, mai nasol e sa trebuiască sa ai grija de copil și sa îl ții in viata 😂". Le-am potolit pentru moment 😂.

Maxim Lol

La cezariana iti pun paravanul acela; eu vedeam oricum tot, se reflecta in panoul de la lumina. Nu am avut nicio greta. Ce mi s-a parut greu a fost recuperarea dupa si asta din cauza durerii mobilitatea mea era redusa (nu eram obisnuita sa nu fac miscari ca inainte si o perioada a trebuit sa o iau mai incet).
Ce imi aduc aminte din sala de operatii a fost ca la un moment dat au dat aerul conditionat mai tare (doctorii transpirau de la panouri...) iar eu pe jumatate dezbracata incepusem sa tremur. Doctorul intreaba: se misca masa ? Eu: este de la mine, mi s-a facut frig, nu este cutremur. Au inceput toti sa rada, iar una din asistente povestea cum a ramas singura cu anestezist in sala deoarece doctorul chirurg s-a panicat de la cutremur si a fugit din sala de operatie (o patise cu ani in urma).
simmo
Scris: Wednesday, March 23, 2022 11:55 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Yanna, sarcina usoara in continuare.

Eu am luat de la Lc Waikiki pantaloni. La prima sarcina nu am avut nevoie ca abia se vedea burta, iar cand a prins contur era deja vara si aveam rochite vaporoase. Acum, posibil ca muschii abdominali nu mai sunt asa fermi, deja am burta si pentru perioada aceasta de frig, nu am pantaloni.

Imi pare rau pentru mama ta, te inteleg perfect; si eu am pierdut-o anul trecut, dar in suflet o avem mereu.

Chiar daca nu esti apropiata cu socrii, daca se ofera sa ajute, eu recomand sa primesti orice ajutor poti (in limitele tale de suportabilitate/acceptare; nu in ideea de a invada cu totul). Cu ce nu am fost de acord, eu am spus de la inceput si au inteles (uneori mai greu). Din cauza diferentei de generatii, parintii nostri ne-au crescut altfel vs ce exista acum (sa nu mai spun ca ne-au crescut mai mult bunicii, nu parintii). Important este sa ramai pe pozotie cu ceea ce nu te simti confortabila.
Lena_cnd
Scris: Thursday, March 24, 2022 12:06 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/15/2021
Oana.c wrote:

Cultura de col, ureaplasma , mycoplasma... astea se fac oare la fetele ce nasc natural? Mie nu mi le-au indicat. Le -am facut inainte sa raman insarcinata si au iesit bine si de atunci nu .
Stiu de la sarcina trecuta ca m-a pus sa fac la sange in ziua dinaintea nasterii sa fac cateva analize printre care hemoleucograma, ts, tc ,inr, timp quicq ( cele de coagulare)...si sa ma prezint cu acestea dimineata la camera de garda pt operatie.

Oana, mie acum la ultimul control mi o recoltat pentru ureaplasna si Mycoplasma, mi o zis ca trebuie sa excludă ca nu am bateriile astea, pentru ca pot provoca ruptura de placenta daca bine am inteles sau pot provoca avort.
Doamnez multam ar iesit analizele negativ la amandoua.
eva.maria
Scris: Thursday, March 24, 2022 7:48 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 12/5/2021
Oana.c wrote:
Eu am facut toate examenele de col inainte sa raman asa ca nu mi-au mai cerut sa refac.
Cat dsp streptococ B nu stiu, nu mi-a cerut inca.
Fetelor am primit rezultatele insa nu am interval de referinta si nu stiu daca sunt ok sau nu...poate aveti voi idee.

Buna Oana, eu zic ca s bune rezultatele. Sunt in intervalele de referință. Uite le pe ale mele de acum 3 spatamani.

https://ibb.co/F0480fN
Oana.c
Scris: Thursday, March 24, 2022 8:28 AM
Nivel

Inregistrat: 6/28/2021
eva.maria wrote:

Buna Oana, eu zic ca s bune rezultatele. Sunt in intervalele de referință. Uite le pe ale mele de acum 3 spatamani.

https://ibb.co/F0480fN

Multumesc, mi-a raspuns si medicul , mi-a spus ca sunt ok. 🤗
Madalina.d
Scris: Thursday, March 24, 2022 9:01 AM
Nivel

Yanna wrote:

Bună Yanna! Ma bucur ca sunteți bine și felicitări pentru fetita ❤! Haine eu am luat de la h&m și waikiki, plus niște colanți de gravida de la lidl, însă aici trebuie sa urmărești când mai baga pentru ca nu sunt constant. Nu superi pe nimeni, stai linistita! Ne poți scrie oricând dorești tu 🤗
Roser
Scris: Thursday, March 24, 2022 9:37 AM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Gaby 41 wrote:
Bună Roser!Bine ai venit la graviduțe!Cum te simți? Câte săptămâni ai acum?Eu am făcut testul Papanicolau numai că am avut ghinion și am dat peste o asistentă m-ai din topor și am sângerat după sincer m-am speriat tare rău am întrebat-o de ce sa întâmplat asta și mi-a zis că sunt eu mai sensibilă.Am impresia că habar nu avea să recolteze la prima sarcină nu am pățit așa ceva.Este important să-l faci la începutul sarcinii.

Gaby, am 9 săptămâni, ma simt foarte bine, nu am niciun simptom de sarcină, sunt doar puțin obosita ca băiețelul nu doarme bine noaptea, se trezește din ora in oră sau si mai des. Face asta de la 6 luni, deci mi s-a acumulat oboseala.

Mulțumesc tuturor pt răspunsuri, pana la urma o sa fac Papanicolau ca medicul tot insistă, nu l-am mai facut din 2019, iar daca aștept pana după naștere o sa treacă prea mult timp.
Oana.c
Scris: Thursday, March 24, 2022 10:08 AM
Nivel

Inregistrat: 6/28/2021
Roser wrote:

Gaby, am 9 săptămâni, ma simt foarte bine, nu am niciun simptom de sarcină, sunt doar puțin obosita ca băiețelul nu doarme bine noaptea, se trezește din ora in oră sau si mai des. Face asta de la 6 luni, deci mi s-a acumulat oboseala.

Mulțumesc tuturor pt răspunsuri, pana la urma o sa fac Papanicolau ca medicul tot insistă, nu l-am mai facut din 2019, iar daca aștept pana după naștere o sa treacă prea mult timp.

Vai Roser...te citesc si mi-asuc aminte de mine...la prima sarcina fetita se trezea sa suga din jumatate in jumatate de ora, pana nu am intarcat-o nu am scapat de acest trezit...la 1 an si 4 luni am zis ca nu mai rezist si am intarcat insa apoi dupa 2 saptamani timp in care am reusit sa dorm notile intregi mi-a parut rau ca nu am rezistat mai mult sa alaptez mai mult,imi era dor de acel sentiment si plangeam noaptea...insa nu mai rezistam de obosita ce eram.
Ma rog fetita de acum sa aiba alt obicei de somn 🙏
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.