Gravidutele noastre dragi - 62
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreealee
Scris: Thursday, March 17, 2022 6:33 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/22/2020
simmo
Scris: Thursday, March 17, 2022 6:51 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2018
Oana.c wrote:

Am ajuns cu copilul si la 1 luna dar si pe parcursul timpului de cateva ori , in prezent are 4 ani insa niciodata nu i s-a luat temperatura rectal....cred ca doar 1 sg data i s a luat asa insa nu mai retin in ce context.in rest doar contact less.

Ce noroc ca au acceptat varianta de contactless.

La 2 spitale din oras am ajuns, si inainte de pandemie si in timpul acesteia, si ambele aceleasi protocoale au avut (ce-i drept in timpul pandemiei mi s-au parut ca s-au organizat mai bine). Doar parintele lua temperatura, daca are copilul febra iti dau medicament sa administrezi si nu ma lasau sa plec pana cand nu scadea sub 38. Daca nu scadea te interna cu copil, nu plecai acasa (sau dadeai sub semnatura ca refuzi internarea). Am stat si o ora in camera cu copilul pana a scazut ca sa plecam acasa. Pe timpul pandemiei nu mai statei la comun pentru consultatii, aveau camere individuale. Doar injectia o administra asistentul, restul medicamentatiei care o primeai de la camera de garda m-au pus pe mine sa ii dau. La triaj ne lua temperatura contactless, dar cand intrai in cabinet, nici nu il interesa pe doctor. Iti spunea din start rectal.

Si inainte de orice vaccin, la fel ma puneau sa fac in cabinetul pediatrului.
eva.maria
Scris: Thursday, March 17, 2022 6:51 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 12/5/2021
simmo wrote:
Pentru gravidutele care au probleme cu varsaturile, va adresez si eu o intrebare. Nu stiu daca este constipatie sau nu (in ideea ca mananc mai putin si o parte semnificativa si vars), dar am scaun la cateva zile. O fi normal ? La cealalta sarcina efectiv nu mai imi aduc aminte sa fi avut situatia asta. Inca nu am apucat sa intreb si la doctor.

Buna Simo. Eu chiar daca mâncam puțin pt ca vomam si eu mult la început beam apa fierbinte cu lamaie dimineața si ma duceam la toaleta in fiecare dimineața. Eu daca nu merg o zi ma simt f nașpa.
eva.maria
Scris: Thursday, March 17, 2022 7:08 PM
Nivel

Gaby 41 wrote:
Bună Eva! Uneori am impresia că-l simt alteori nu.Cred că mai este și chestia că știu că este acolo.Sincer mă simt mai în siguranță cât de cât pentru că începuse să mă streseze chestia cu colul când era de 3,5 când de 3 și tot așa.Ca să-ți faci o idee miercuri Dr.Albu(dr.de la morfologie) a zis că este deschis pe interior colul iar vineri Dr.Oprea(doctora mea) a zis că este închis.Deci pe care dintre ei să-i mai cred.Acum m-am uitat la morfologia de trimestrul 2 și mi-a scris grad 2 de maturare a placentei.Tu ce valoare ai?Sunt curioasă celălalte fete ce valoare au la morfologia de trimestrul 2 privind gradul placentei.

Hai ca nici nu știi ce sa mai crezi când auzi doua pareri total distincte. 🤯 Acum m am uitat pe foi. Nici nu știam de asa ceva. Scrie ca e placenta posterioară si e trecut gradul 1. Nu știu ce înseamnă …
Gaby 41
Scris: Thursday, March 17, 2022 7:12 PM
Nivel

Inregistrat: 7/20/2021
AliciaAlicia wrote:

Bună Gaby,sunt mai bine ,aștept controlul săptămâna viitoare,tu cum ești?
Bună Alicia.Când repeți analizele?Eu sunt bine m-ai am momente când simt că mă jenează ceva la interior dar important este să fie fetița în siguranță iar eu suport orice și aștept să merg la control săptămână viitoare să vedem cum se prezintă colul după 2 săptămâni.Maine fac 24 de săptămâni și abia aștept să treacă timpul m-ai repede dar parcă trece tare tare greu.
Gaby 41
Scris: Thursday, March 17, 2022 7:25 PM
Nivel

eva.maria wrote:

Hai ca nici nu știi ce sa mai crezi când auzi doua pareri total distincte. 🤯 Acum m am uitat pe foi. Nici nu știam de asa ceva. Scrie ca e placenta posterioară si e trecut gradul 1. Nu știu ce înseamnă …
Bună Eva.M-am uitat pe morfologia doctorului Albu și scrie placentă posterioară cu grad 2 de maturare iar doctora Oprea a scris în foaie în urmă cu 3 săptămâni placentă fundicā grad de maturare 0.Deci 2 medici două interpretări.Mā îndoiesc că sa maturat ea așa repede de la 0 la 2 într-un timp relativ scurt dar important este cā fetița ia bine în greutate.
Madalina.d
Scris: Thursday, March 17, 2022 7:57 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/9/2021
Fetelor, m.am trezit cu o sângerare. Sper sa fie doar din cauză placentei. Am.plecat la maternitate
Gaby 41
Scris: Thursday, March 17, 2022 8:12 PM
Nivel

Mădălina după ce ieși de la control să ne scrii cum ești.Vei fi bine sunt sigură.Te îmbrățișez.
eva.maria
Scris: Thursday, March 17, 2022 8:15 PM
Nivel

Gaby 41 wrote:
Eva și eu le-am spus părinților mei abia acum o lună.Motivul meu a fost că părinților mei nu le pasă deloc de nepoți.Pe băiețelul meu l-au văzut de 5 ori în 7 ani.Nici când le-am dat vestea prima dată și nici acum la a doua sarcină am simțit că nu s-au bucurat.Am suferit și sufăr și acum că nu vor să fie alaturi de noi.Mi-aș fi dorit foarte mult ca atât părinții mei cât și ai soțului să fie alaturi de noi m-ai ales în aceste momente delicate prin care am trecut cu această sarcină și am simțit nevoia de ajutor dar din păcate nu l-am avut.

Cât de urat Gabi… chiar nu înțeleg de ce sunt asa …oare se considera exploatați ? Chiar nu înțeleg de ce înțeleg sa fie asa egoiști ….si ei sunt părinți ar trebui tocmai sa fie acolo, sa ajute …nu ar ajuta un necunoscut își ajuta propriul copil.

Intr o oarecare măsura știu cum e. Prietenul meu are tot asa niște părinți f ciudați si dificili si sunt tineri culmea. Ma așteptam sa fie altfel fiind născuți in 68, ‘70. Iar la mine taica meu nu mai e demult iar maica mea era ok cândva dar acum cu problemele cu fracturile pe care le a avut a făcut o sa devină mai rigida si mai încărcată si simt ca si daca i as spune nu ar impresiona o prea mult. De aceea si tot aman….

Știi ceva ? Nu știu cât folosește da uite un mesaj motivațional pe care eu il folosesc la mine pt ca si eu sunt singura de multe ori … gândește te ca te descurci de minune fără ajutorul altora si ca Dumnezeu te ajuta sa le faci pe toate chiar daca e greu. 🤗🤗🤗
Andreealee
Scris: Thursday, March 17, 2022 8:29 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/22/2020
Gaby 41 wrote:
Bună Eva.M-am uitat pe morfologia doctorului Albu și scrie placentă posterioară cu grad 2 de maturare iar doctora Oprea a scris în foaie în urmă cu 3 săptămâni placentă fundicā grad de maturare 0.Deci 2 medici două interpretări.Mā îndoiesc că sa maturat ea așa repede de la 0 la 2 într-un timp relativ scurt dar important este cā fetița ia bine în greutate.

Asa e, prea repede.. probabil tine de interpretare sau de ecograf ce au vazut ei acolo.. daca era problema ti-ar fi zis.
Oana.c
Scris: Thursday, March 17, 2022 8:30 PM
Nivel

Inregistrat: 6/28/2021
Gaby 41
Scris: Thursday, March 17, 2022 8:33 PM
Nivel

eva.maria wrote:

Cât de urat Gabi… chiar nu înțeleg de ce sunt asa …oare se considera exploatați ? Chiar nu înțeleg de ce înțeleg sa fie asa egoiști ….si ei sunt părinți ar trebui tocmai sa fie acolo, sa ajute …nu ar ajuta un necunoscut își ajuta propriul copil.

Intr o oarecare măsura știu cum e. Prietenul meu are tot asa niște părinți f ciudați si dificili si sunt tineri culmea. Ma așteptam sa fie altfel fiind născuți in 68, ‘70. Iar la mine taica meu nu mai e demult iar maica mea era ok cândva dar acum cu problemele cu fracturile pe care le a avut a făcut o sa devină mai rigida si mai încărcată si simt ca si daca i as spune nu ar impresiona o prea mult. De aceea si tot aman….

Știi ceva ? Nu știu cât folosește da uite un mesaj motivațional pe care eu il folosesc la mine pt ca si eu sunt singura de multe ori … gândește te ca te descurci de minune fără ajutorul altora si ca Dumnezeu te ajuta sa le faci pe toate chiar daca e greu. 🤗🤗🤗
Eva personal cred că sunt părinți care trăiesc pentru copiii lor și le sunt alături toată viața și părinți care trăiesc doar pentru ei.Ai scris frumos Eva încerc să mă gândesc ca mă voi descurca și fără ei dar uneori mi-aș dori să fie altfel.
Gaby 41
Scris: Thursday, March 17, 2022 9:41 PM
Nivel

Madalina.d wrote:
Fetelor, m.am trezit cu o sângerare. Sper sa fie doar din cauză placentei. Am.plecat la maternitate
Mădălina cum ești?
Madalina.d
Scris: Thursday, March 17, 2022 9:53 PM
Nivel

Inregistrat: 11/9/2021
Gaby 41 wrote:
Mădălina cum ești?

Gaby am fost la maternitate și am nimerit un rezident care nu m-a lămurit prea tare. A zis ca el nu vede nicio sângerare activa sau masiva și ca pare ca totul e un regula. L-am întrebat dacă e posibil sa se fi dezlipit puțin placenta ca medicul meu îmi spusese ca se poate întâmpla asta având în vedere ca e asa joasa. A zis ca pot fi foarte multe cauze dar nimic concret. Eu m-am speriat pt ca m-am dus la baie și am văzut o pata de sânge destul de mare și un cheag mic de sânge pe absorbant. M-a durut și burta în seara asta dar asta s-a mai întâmplat pana acum. O sa vad cum sunt dimineața și dacă tot mai vad pete o sa vorbesc cu medicul meu. Sper sa scap doar cu atât. M-am speriat foarte tare.
Gaby 41
Scris: Thursday, March 17, 2022 10:10 PM
Nivel

Madalina.d wrote:

Gaby am fost la maternitate și am nimerit un rezident care nu m-a lămurit prea tare. A zis ca el nu vede nicio sângerare activa sau masiva și ca pare ca totul e un regula. L-am întrebat dacă e posibil sa se fi dezlipit puțin placenta ca medicul meu îmi spusese ca se poate întâmpla asta având în vedere ca e asa joasa. A zis ca pot fi foarte multe cauze dar nimic concret. Eu m-am speriat pt ca m-am dus la baie și am văzut o pata de sânge destul de mare și un cheag mic de sânge pe absorbant. M-a durut și burta în seara asta dar asta s-a mai întâmplat pana acum. O sa vad cum sunt dimineața și dacă tot mai vad pete o sa vorbesc cu medicul meu. Sper sa scap doar cu atât. M-am speriat foarte tare.
Mădălina ți-a dat vreun tratament? Poate niște Nos-pa poți lua și neapărat repaus la pat.Sangerāri mai apar în sarcină și sunt sigură că vei fi bine.Nu înțeleg de ce la camera de gardă sunt de cele mai multe ori rezidenți am pățit-o și eu cu o rezidentă nu prea știa ce să-mi spună.Vei fi bine și tu și fetița.Te îmbrățișez.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.