Gravidutele noastre dragi - 62
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Gaby 41
Scris: Wednesday, March 16, 2022 8:30 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/20/2021
eva.maria wrote:

Buna Gaby. Te ai mai obișnuit cu pesar ul ? Nu prea mai sunt la curent …
Eu am început sa am pofta de dulciuri cam mare de câteva zile. 🤦🏼‍♀️
Bună Eva! Uneori am impresia că-l simt alteori nu.Cred că mai este și chestia că știu că este acolo.Sincer mă simt mai în siguranță cât de cât pentru că începuse să mă streseze chestia cu colul când era de 3,5 când de 3 și tot așa.Ca să-ți faci o idee miercuri Dr.Albu(dr.de la morfologie) a zis că este deschis pe interior colul iar vineri Dr.Oprea(doctora mea) a zis că este închis.Deci pe care dintre ei să-i mai cred.Acum m-am uitat la morfologia de trimestrul 2 și mi-a scris grad 2 de maturare a placentei.Tu ce valoare ai?Sunt curioasă celălalte fete ce valoare au la morfologia de trimestrul 2 privind gradul placentei.
Gaby 41
Scris: Wednesday, March 16, 2022 8:41 PM
Nivel

Eva și eu le-am spus părinților mei abia acum o lună.Motivul meu a fost că părinților mei nu le pasă deloc de nepoți.Pe băiețelul meu l-au văzut de 5 ori în 7 ani.Nici când le-am dat vestea prima dată și nici acum la a doua sarcină am simțit că nu s-au bucurat.Am suferit și sufăr și acum că nu vor să fie alaturi de noi.Mi-aș fi dorit foarte mult ca atât părinții mei cât și ai soțului să fie alaturi de noi m-ai ales în aceste momente delicate prin care am trecut cu această sarcină și am simțit nevoia de ajutor dar din păcate nu l-am avut.
Andreea_neacsu
Scris: Wednesday, March 16, 2022 8:44 PM
Nivel

Inregistrat: 9/27/2021
eu la ultimul control aveam placenta gradul 0, dar vedem la sf lunii la morfo 2 ce va fi .
poate credeti ca sunt nebuna , dar eu sunt persoana care prefera si trebuie sa aiba lucrurile puse la punct cat se poate de bine .. deja caut prin magazine ce body uri ar fi mai bune , ma interesez de gel de spalare si masaj pentru bebe (astept si recomandare caci ma bazez f mult pe experientele voastre , eu fiind 0 in domeniu) , caut promotii pt diferite lucruri , etc . nu-s nebuna , credeti-ma 😂😂😂 doar vreau sa simt eu un confort psihic
voi sunteti asa ? 😅sau asteptati sa ajungeti mai aproape atunci ?
Gaby 41
Scris: Wednesday, March 16, 2022 9:05 PM
Nivel

Andreea_neacsu wrote:
eu la ultimul control aveam placenta gradul 0, dar vedem la sf lunii la morfo 2 ce va fi .
poate credeti ca sunt nebuna , dar eu sunt persoana care prefera si trebuie sa aiba lucrurile puse la punct cat se poate de bine .. deja caut prin magazine ce body uri ar fi mai bune , ma interesez de gel de spalare si masaj pentru bebe (astept si recomandare caci ma bazez f mult pe experientele voastre , eu fiind 0 in domeniu) , caut promotii pt diferite lucruri , etc . nu-s nebuna , credeti-ma 😂😂😂 doar vreau sa simt eu un confort psihic
Andreea eu am cumpărat până acum o pijama,o bluziță și 5 perechi de șosete.Sincer aș mai cumpără și abia mă abțin dar pentru că am avut problemele astea în sarcină parcă am așa o teamă.Cred că după 30 de săptămâni voi cumpăra masiv.Între timp mă uit după hăinuțe, biberoane și chiar după pompe de sân ca și sfat de evitat pompa de san de la Tommy Tippee a mea sa rupt după 2 luni(furtunul a cedat) și a mai fost și scumpă.Andreea să ști că la primul copil am cumpărat multe lucruri devreme și am și primit foarte multe lucruri.
Andreealee
Scris: Wednesday, March 16, 2022 9:15 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/22/2020
Madalina.d wrote:
Bună fetelor! Am fost la morfologie, fetita este bine și dezvoltata corect. Are 550 de grame și este cu capul în jos, chiar sta cu capul foarte jos, pe simfiza pubiana și de acolo și durerile naspa pe care le am. Placenta este în continuare foarte jos, la 1 cm distanta de col. Dr a zis ca ar trebui sa mai urce pana la final. Sper sa fie asa pentru ca îmi doresc sa nasc natural și dacă placenta acoperă colul nu o sa pot. Colul se învârte tot pe la 3 cm, nu a mai scăzut. Merg pe 28 la măsurat colul din nou și decidem atunci dacă îmi face cerclaj sau nu. Va las și o poza.

https://ibb.co/93KF8js

Doamne ajuta ca e totul bine
Andreealee
Scris: Wednesday, March 16, 2022 9:22 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2020
Gaby 41 wrote:
Bună Eva! Uneori am impresia că-l simt alteori nu.Cred că mai este și chestia că știu că este acolo.Sincer mă simt mai în siguranță cât de cât pentru că începuse să mă streseze chestia cu colul când era de 3,5 când de 3 și tot așa.Ca să-ți faci o idee miercuri Dr.Albu(dr.de la morfologie) a zis că este deschis pe interior colul iar vineri Dr.Oprea(doctora mea) a zis că este închis.Deci pe care dintre ei să-i mai cred.Acum m-am uitat la morfologia de trimestrul 2 și mi-a scris grad 2 de maturare a placentei.Tu ce valoare ai?Sunt curioasă celălalte fete ce valoare au la morfologia de trimestrul 2 privind gradul placentei.

Gaby mie mi-a scris grad 1 acum la 28 de saptamani.
Legat de ce zicea Andreea, si eu sunt la fel, m-am uitat la o gramada de fete pe youtube sa vad ce chestii au folosit la bebe. Am si comandat carut si patut, dar mai dureaza sa ajunga prin aprilie. Am luat pana si un balansoar sa stau in el cu bebelina. Si hainute am facut cateva comenzi pe h&m.. prosop de baie si museline.

Tot urmaresc pe bebe tei si emag produse necesare.
Andreea_neacsu
Scris: Wednesday, March 16, 2022 9:38 PM
Nivel

Inregistrat: 9/27/2021
intr-un fel te inteleg , Gaby, dar eu vad partea buna a lucrurilor , asa incerc sa imi impun in ultimul timp , sunt optimista ca totul va fi bine si bebe va fi bine si simt nevoia sa fiu pregatita din timp
eu de exemplu nici la promotii nu ma pricep hohot
ma mai uit la scutece si nu imi dau seama deloc care is ok la pret .. gen -> pampers premium care marimea 2 , 148 bucati ca pret 128 lei . mie mi se pare bun pretul dar am inteles ca se poate si mai ieftin 😂😂 eu sincer asa as cumpara cand as lua, dar cica “mai asteapta promotii”
body uri , hainute am mai luat ca na , e mai usor 😂😂
carut am gasit ceva dar vreau sa ajung la ideal bebe sa vad cum se manevreaza , patut am luat, am luat un balansoar electric , caut cadita pentru baie , am facut o lista cu ce mi-ar trebui mie , ca sa nu uit ceva
Oana.c
Scris: Wednesday, March 16, 2022 10:37 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/28/2021
Andreea_neacsu wrote:

Ce draguta esti !!!! Eu am pregatit aproape tot la capitolul vestimentatie, mai ramane sa cumoar prosopelele pt baita. Haine am luat pt perioada verii si cateva pt toamna plus ca am de la fetita lucruri cat sa ma asigure pana la 1 anisor cel putin.
Bun...am luat ulei de baie pt bebe , ce am folosit si la fetita, de la klorane am avut oferta 1+1 , un set de suzete,pudra de talc ... mai ramane sa mai iau pampersii si ce mai gasesc maruntisuri. Si eu ma pregatesc din timp, imi face placere.
Am luat detergent pt haine de bebe si inainte cu 1 sapt le voi spala.
Mai am putina rabdare si ma apuc si de geanta de maternitate pt mine.
Oana.c
Scris: Wednesday, March 16, 2022 10:41 PM
Nivel

Andreealee wrote:

Gaby mie mi-a scris grad 1 acum la 28 de saptamani.
Legat de ce zicea Andreea, si eu sunt la fel, m-am uitat la o gramada de fete pe youtube sa vad ce chestii au folosit la bebe. Am si comandat carut si patut, dar mai dureaza sa ajunga prin aprilie. Am luat pana si un balansoar sa stau in el cu bebelina. Si hainute am facut cateva comenzi pe h&m.. prosop de baie si museline.

Tot urmaresc pe bebe tei si emag produse necesare.

Ce fel de balansoar??? O poza poti pune te rog? Suna interesant !
simmo
Scris: Thursday, March 17, 2022 7:19 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Buna,
Va mai las si eu cateva sugestii de cumparaturi:
- sterilizator pentru biberoane sau suzeta
- aleze
- camera video/supraveghere in camera copilului
- scoica auto (recomand sa gasiti una care poate fi folosita pana la varsta de 1 an)
- chiloti postnatali (sau cum le mai spun eu de baba) din bumbac (am primit de la o prietena cand am ajuns acasa din spital si au fost wow pentru perioada de recuperare)
- covor de activitati (din acela cu bara deasupra de atarna jucarii)
- perna 'invat sa sustin capul' (la primul copil si-a dat drumul mai greu)
- crema iritatii (cele cu zinc sunt cele mai bune; de ex, sudocrem)
- pompita manuala pentru nas (cele electrice sau batista bebelusului se recomanda a se folosi de maxim 3 ori pe zi deoarece pot irita mucoasa nazala)
- iridium baby (daca o sa aveti probleme cu urdori sau secretii galbene la ochi)
- reductor cada bebe (daca nu vreti sa cumparati cada bebe; dupa cateva luni oricum veti folosi direct cada de adult)
Momentan astea imi vin in minte....
OtiliaC
Scris: Thursday, March 17, 2022 9:11 AM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2020
simmo wrote:
Buna,
Va mai las si eu cateva sugestii de cumparaturi:
- sterilizator pentru biberoane sau suzeta
- aleze
- camera video/supraveghere in camera copilului
- scoica auto (recomand sa gasiti una care poate fi folosita pana la varsta de 1 an)
- chiloti postnatali (sau cum le mai spun eu de baba) din bumbac (am primit de la o prietena cand am ajuns acasa din spital si au fost wow pentru perioada de recuperare)
- covor de activitati (din acela cu bara deasupra de atarna jucarii)
- perna 'invat sa sustin capul' (la primul copil si-a dat drumul mai greu)
- crema iritatii (cele cu zinc sunt cele mai bune; de ex, sudocrem)
- pompita manuala pentru nas (cele electrice sau batista bebelusului se recomanda a se folosi de maxim 3 ori pe zi deoarece pot irita mucoasa nazala)
- iridium baby (daca o sa aveti probleme cu urdori sau secretii galbene la ochi)
- reductor cada bebe (daca nu vreti sa cumparati cada bebe; dupa cateva luni oricum veti folosi direct cada de adult)
Momentan astea imi vin in minte....

As mai adauga eu cateva:-comprese sterile si spirt pentru ingrijirea buricului
-ser fiziologic
-protectis si vitamina d
-eu pentru fundulet folosesc bepanthene, sudocrem doar cand e iritata, asa mi-au zis din maternitate si fuctioneaza
-supozitoare cu paracetamol
-supozitoare cu glicerina
Gaby 41
Scris: Thursday, March 17, 2022 12:00 PM
Nivel

Bună fetelor! Alicia cum te simți?
simmo
Scris: Thursday, March 17, 2022 2:05 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
OtiliaC wrote:

As mai adauga eu cateva:-comprese sterile si spirt pentru ingrijirea buricului
-ser fiziologic
-protectis si vitamina d
-eu pentru fundulet folosesc bepanthene, sudocrem doar cand e iritata, asa mi-au zis din maternitate si fuctioneaza
-supozitoare cu paracetamol
-supozitoare cu glicerina

Oh, da! Vit D multi ani.

Termometru cu cap flexibil sa aveti prin casa. Daca ajungi cu copilul la camera de garda, doar intrarectal te pune sa ii iei temperatura. Prima oara am avut un soc, pe urma m-am invatat minte si imi luam termometru de acasa. Inclusiv la copii mai maricei (peste 2 ani) va pune sa luati asa.
Oana.c
Scris: Thursday, March 17, 2022 3:28 PM
Nivel

simmo wrote:

Oh, da! Vit D multi ani.

Termometru cu cap flexibil sa aveti prin casa. Daca ajungi cu copilul la camera de garda, doar intrarectal te pune sa ii iei temperatura. Prima oara am avut un soc, pe urma m-am invatat minte si imi luam termometru de acasa. Inclusiv la copii mai maricei (peste 2 ani) va pune sa luati asa.

Am ajuns cu copilul si la 1 luna dar si pe parcursul timpului de cateva ori , in prezent are 4 ani insa niciodata nu i s-a luat temperatura rectal....cred ca doar 1 sg data i s a luat asa insa nu mai retin in ce context.in rest doar contact less.
AliciaAlicia
Scris: Thursday, March 17, 2022 6:11 PM
Nivel

Inregistrat: 9/26/2021
Gaby 41 wrote:
Bună fetelor! Alicia cum te simți?

Bună Gaby,sunt mai bine ,aștept controlul săptămâna viitoare,tu cum ești?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.