Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/15/2021 Mesaje: 322
| Madalina.d wrote:Lena cum ești? Ai ajuns acasă? Suntem bine, acasa, a fost tare necăjită si ieri numa am dormit :). O sa fie bine! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/20/2021 Mesaje: 1539
| Lena vești bune!Mă bucur că bebelușii sunt bine și tu la fel.Odihneste-te cât poți de mult și bucură-te de concediu.Te îmbrățișez. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/9/2021 Mesaje: 768
| Lena o sa fie bine. Dormi dacă simți nevoia, ajuta și organismul sa se refaca. Ma bucur ca bebeii sunt bine. Aveți grija de voi! 🤗 |
|
Inregistrat: 9/27/2021 Mesaje: 769
| Otilia, Lily, multumesc de mesaje ! chiar ma ajuta sincer pt ca eu am decis sa nasc prin cezariana de frica de natural si dupa ce ca toata lumea din jur ma judeca , colac peste pupaza ma mai si descurajeaza si vor sa bage frica in mine 😂😂 chiar daca si asa cu putina frica tot pe ceza merg . Ce frumos Alicia ca ai putut sa il simti pe bebe ! 🥰 Lena , bine ca sunteti acasa si sunteti bine .. ai grija de voi ! 😘 |
|
Inregistrat: 9/27/2021 Mesaje: 769
| fetelor , chiar ! ce parere aveti voi de baile in cada ? care-i faza de sunt asa judecate de gravide ? ca nu inteleg .. am inteles ca este voie la bai termale si jacuzzi , deci de ce nu as avea voie si acasa sa fac baie in cada ? am uitat sambata sa il intreb pe doctor , nici nu il deranjez pt o asa chestie stupida 😂 voi cum sunteti pe tema asta? mie tare in place sa stau in cada sa ma relaaxez , oe frigul asta ! |
|
| Bună Andreea!Eu fac dușurile călduțe.Cred că poți face baie în cadă iar apa să fie călduță și nu fierbinte am citit că apa fierbinte nu-i ok.pentru bebe. |
|
Inregistrat: 10/22/2020 Mesaje: 343
| Andreea_neacsu wrote:fetelor , chiar ! ce parere aveti voi de baile in cada ? care-i faza de sunt asa judecate de gravide ? ca nu inteleg .. am inteles ca este voie la bai termale si jacuzzi , deci de ce nu as avea voie si acasa sa fac baie in cada ? am uitat sambata sa il intreb pe doctor , nici nu il deranjez pt o asa chestie stupida 😂 voi cum sunteti pe tema asta? mie tare in place sa stau in cada sa ma relaaxez , oe frigul asta ! Mie de la inceput mi-a zis dr fara bai in cada, doar dus si nu fierbinti, si mi-a zis din nou si cand am avut sangerarea, deci probabil ca nu e indicat in sarcina. |
|
| Andreea_neacsu wrote:fetelor , chiar ! ce parere aveti voi de baile in cada ? care-i faza de sunt asa judecate de gravide ? ca nu inteleg .. am inteles ca este voie la bai termale si jacuzzi , deci de ce nu as avea voie si acasa sa fac baie in cada ? am uitat sambata sa il intreb pe doctor , nici nu il deranjez pt o asa chestie stupida 😂 voi cum sunteti pe tema asta? mie tare in place sa stau in cada sa ma relaaxez , oe frigul asta !
E vorba de temperatura apei. Noi, gravidele, nu avem voie bai fierbinți. Dacă stai în apa prea calda/ fierbinte mai mult de 10 minute iti creste temperatura corpului și este riscant pt bebe. Deci la asta sa ai grija. Și eu fac baie în cada. Noi ne-am mutat vara trecuta la casa noastră și avem doar o singura baie finalizata și funcțională, adică aia cu cada. Fiind la mansarda, acoperișul ne servește drept tavan asa xa nu am cum sa fac dus pt ca nu am unde s "atarn" dusul, deci fac doar baie. Încerc sa nu stau foarte mult în apa și sa nu fie prea calda. Bucura-te de cat mai poți sa stai întinsă în cada ca după ce iti creste burta mai mare abia o sa te mai ridici de acolo 😂😂. Eu am pățit-o la prima sarcina 😂 |
|
| Andreea_neacsu wrote:Otilia, Lily, multumesc de mesaje ! chiar ma ajuta sincer pt ca eu am decis sa nasc prin cezariana de frica de natural si dupa ce ca toata lumea din jur ma judeca , colac peste pupaza ma mai si descurajeaza si vor sa bage frica in mine 😂😂 chiar daca si asa cu putina frica tot pe ceza merg . Ce frumos Alicia ca ai putut sa il simti pe bebe ! 🥰 Lena , bine ca sunteti acasa si sunteti bine .. ai grija de voi ! 😘
Andreea, eu mereu am crezut ca fiecare corp e diferit și reacționează diferit. Ceea ce a fost ușor la altcineva la tine poate fi greu și invers. Nici nu ai cum sa controlezi de dinainte și nici nu poți sa iti dai seama care nastere doare mai tare sau e mai grea - cred ca depinde de cum ne ajuta corpul pe fiecare dintre noi. Uite, cum tie iti e frica de nașterea naturala mie îmi e frica de mor de cezariana. La prima sarcina m-am rugat sa fie totul bine sa pot sa nasc natural ca ma speria numai gândul ca la cezariana sunt treaza și anesteziata iar cineva umbla prin mine. Despre experienta nașterii naturale ce pot sa iti zic e ca da, a fost dureros, dar nu nașterea în sine (expulzia), ci contracțiile. De recuperat nu m-am recuperat prea ușor, în prima săptămână deloc nu puteam sa stau în fund și mergeam mai greu ca na durea. După aceea a fost ok. Acum la fel ma rog sa pot sa nasc natural, deși știu ce ma așteaptă 😅, dar tot îmi e frica de cezariana. Stiu fete care s-au recuperat greu după cezariana, dar știu și fete care în câteva zile erau super bine. La fel și cu nașterea naturala cunosc cazuri care s-au recuperat greu și cazuri care pa externare deja nu mai aveau nicio durere. Deci asta e concluzia mea, ca suntem diferite și reacționat diferit.
Acum tu nu trebuie sa te simți în vreun fel ca poate ești judecata. Tipul de naștere nu ne face mai mult sau mai puțin mame, asa ca tu stai linistita și fa ce e bine pt tine.🤗 |
|
Inregistrat: 9/26/2021 Mesaje: 366
| Andreea_neacsu wrote:fetelor , chiar ! ce parere aveti voi de baile in cada ? care-i faza de sunt asa judecate de gravide ? ca nu inteleg .. am inteles ca este voie la bai termale si jacuzzi , deci de ce nu as avea voie si acasa sa fac baie in cada ? am uitat sambata sa il intreb pe doctor , nici nu il deranjez pt o asa chestie stupida 😂 voi cum sunteti pe tema asta? mie tare in place sa stau in cada sa ma relaaxez , oe frigul asta ! Exact ce spune o fata mai sus în legătură cu temperatura(sa nu fie fierbinte), eu știu fete gravide care se duc la piscina încălzită sau la jacuzzi important este sa nu aibă prea mult clor,eu una am întrebat medicul meu și am interzis ptr ca am un hematom, o sa mai cer părerea când ma duc la morfologia de trimestrul 2, întreba și medicul tău când te duci !am mai auzit ca baile fierbinți îți deschide colul ...fetelor poate știți unele dintre voi sau nu ,înainte sa va controleaze medicul spuneții sa va controleze și colul, știu situații când colul s.a deschis iar medicul la control habar nu avea și a pierdut sarcina. Ce părere aveți despre masaj? |
|
| Alicia am citit că unii medici nu recomandă masajul.Eu îl mai pun pe soț să-mi facă masaj în tălpi s-au la spate și rău nu mi-a făcut. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 6/27/2021 Mesaje: 31
| Gaby 41 wrote:Bună Yanna!Ce mai faci?Cum te simți?
Buna Gaby! Am avut ceva scurgeri maronii duminica trecută si m-a pus dr pe Arefam 4/zi, no-Spa 80 3/zi si acifol 2/zi (mi s-a părut mult 2 cpr pe zi de acifol, o voi întreba vineri când am programare de ce 2), dupa 2-3 zile scurgerile si crampele au dispărut, mai apar ușoare dureri doar dacă stau mult in picioare dau când veneam de la serviciu obosita.
Sunt foarte adormita, zilele acestea am stat acasă si am dormit aproape toată ziua, încă nu am grețuri si sper sa nici nu apara (am citit ca peroanele care nu consuma produse de origine animală au grețuri in proporție mult mai mică ) Mai am însă arsuri, mai ales seara, dar încerc sa mănânc foarte arătos, am renunțat la prăjeli, sucuri, junk food, Am văzut ca trebuie sa mănânc puțin si des si sunt Ok. Încă nu m-am obișnuit pe deplin cu ideea de sarcina, parca nu îmi vine sa cred ca in sfârșit s-a întâmplat! |
|
Inregistrat: 11/15/2021 Mesaje: 322
| Fetelor, Careva dintre voi luați Clexane de 0.6 si ati avut sângerări pe nas, mai puternice? O prietena graviduță si ea in 24 de saptamani a avut, cunoașteti vreun caz asemanator ? |
|
Inregistrat: 9/26/2021 Mesaje: 366
| Yanna wrote:Buna Gaby! Am avut ceva scurgeri maronii duminica trecută si m-a pus dr pe Arefam 4/zi, no-Spa 80 3/zi si acifol 2/zi (mi s-a părut mult 2 cpr pe zi de acifol, o voi întreba vineri când am programare de ce 2), dupa 2-3 zile scurgerile si crampele au dispărut, mai apar ușoare dureri doar dacă stau mult in picioare dau când veneam de la serviciu obosita. Sunt foarte adormita, zilele acestea am stat acasă si am dormit aproape toată ziua, încă nu am grețuri si sper sa nici nu apara (am citit ca peroanele care nu consuma produse de origine animală au grețuri in proporție mult mai mică ) Mai am însă arsuri, mai ales seara, dar încerc sa mănânc foarte arătos, am renunțat la prăjeli, sucuri, junk food, Am văzut ca trebuie sa mănânc puțin si des si sunt Ok. Încă nu m-am obișnuit pe deplin cu ideea de sarcina, parca nu îmi vine sa cred ca in sfârșit s-a întâmplat! Bună Yanna bine ai venit!Cam toate fetele am trecut prin asta mai ales cu sangerari vaginale (maronii).Vitamine iei?cate săptămâni ai și dacă ești la prima sarcina? |
|
| Bună Yanna mă bucur că ne-ai scris!Când am avut scurgeri maronii și chiar sângerări și eu am primit un tratament mai complex dar ma ajutat,eu cred că și pe tine te va ajuta.Grețurile la mine au apărut între săptămânile 6-7 și au ținut cam până la 13 săptămâni.Câte săptămâni ai acum?Mă bucur tare mult că ești graviduță. |
|
|