Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/20/2021 Mesaje: 1546
| Madalina.d wrote:
Si eu tot cu arefam eram la început dar acum mi-a zis sa iau utrogestan. Tot utrogestan am luat si la prima sarcina, pana la 37 de săptămâni. Rămân pe utrogestan, ce sa fac, dacă asa zice medicul.
Mădălina mi-e mi se pare cam scump Utrogestan-ul. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/9/2021 Mesaje: 768
| Gaby 41 wrote: Mădălina mi-e mi se pare cam scump Utrogestan-ul.
Da, și mie. Pe termen scurt sa zicem ca asta e, dar pana la final de sarcina se aduna ceva. Făcusem un calcul și i jur de 300 de lei pe luna ar costa doar utrogestanul. Dar asta e, sa stea bebeii bine acolo pana la final. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/15/2021 Mesaje: 322
| Madalina.d wrote:
Gaby, azi m-a durut puțin burtica și tot asa destul de des mi s-a întărit. Am uitat sa iau de dimineata Nos-pa și am luat la prânz. Medicul mi-a zis sa iau la nevoie dar m-am gândit sa iau dimineața și seara macar asa, pt liniștea mea. Abia aștept sa merg pe 28 la control. În rest sunt bine, fără sângerare. Tu cum ești?
Voi știți sa fie vreo diferenta între utrogestan și arefam? Ca și ingrediente nu pare, inclusiv prospectul este foarte asemănător, sunt paragrafe perfect identice. Diferența e de preț și sincer, câte 3 utrogestan pe zi ma aduce la sapa de lemn. Ma gandeam sa iau arefam, ca e mai ieftin, dar nu stiu daca e vreo diferenta de calitate. Voi ce știți?
Eu pentru sangerare mi-o dat Lutinus 200 mg de progesteron, pentru 28 de zile costa 350 lei, dupa ce s a oprit dr a vrut sa mi dea tot Lutinus si am cerut sa ma lase pe arefam dar mi o impus sa iau 400 mg. A zis ca e ok, dar daca apare sângerarea dinou ma intorc la Lutinus 🙄. Utrogestan nu am folosit niciodata, dr mea are protocolul asta, fiecare dr cu ce ii obișnuit … eu zic ca poti sa pui o întrebare, poate e ok si te lasa pe Arefam |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/15/2021 Mesaje: 322
| Madalina.d wrote:
Da, și mie. Pe termen scurt sa zicem ca asta e, dar pana la final de sarcina se aduna ceva. Făcusem un calcul și i jur de 300 de lei pe luna ar costa doar utrogestanul. Dar asta e, sa stea bebeii bine acolo pana la final.
Fetelor, nu ati incercat sa vb cu medicul de familie sa vi l compenseze, eu arefamul il iau cu 50% reducere. Stiu ca e o regula, scrisoarea medicală sa vina din partea unui medic care lucreaza cu casa de sanatate. Poate va ajuta informația asta. |
|
| Lena_cnd wrote: Fetelor, nu ati incercat sa vb cu medicul de familie sa vi l compenseze, eu arefamul il iau cu 50% reducere. Stiu ca e o regula, scrisoarea medicală sa vina din partea unui medic care lucreaza cu casa de sanatate. Poate va ajuta informația asta.
Nici nu ma gândisem ca ar putea fi compensat. Maine merg la medicul de familie sa îmi dea concediul medical și chiar o sa întreb. Multumesc de sugestie 🤗 |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Gaby 41 wrote: Alicia mă bucur că te simți mai bine.Te întrebam dacă iei Nos-pa pentru că și eu i-au c-am de mult de la 19 săptămâni și am vrut să renunț dar nu a mers.Nu sunt fan medicamente în general și m-ai ales în sarcină dar mă gândesc că și la sarcina cu băiețelul am luat și antibiotice și Nos-pa și Scobutil chiar și Diazepam după amniocenteză și băiețelul este bine sănătos.Te așteptăm cu vești și poze de la eco joi(eu am programare tot joi dar la ora 17).
Eu iau granisetron si osetron de cand am inceput sa vomit mai des. Scrie pe prospect ca nu este recomandat in sarcina si stau cu inima la gura sa nu pateasca ceva bebe. Am avut zile cand am vomitat si de 10 ori si abia s-a oprit cu perfuzie (pentru cateva ore), dar stiu ca deshidratarea este si mai grava in sarcina Acelasi tratament am avut si la cealalta sarcina, iar copilul a fost bine. Sper si de aceasta data sa fie la fel. |
|
| simmo wrote:Eu iau granisetron si osetron de cand am inceput sa vomit mai des. Scrie pe prospect ca nu este recomandat in sarcina si stau cu inima la gura sa nu pateasca ceva bebe. Am avut zile cand am vomitat si de 10 ori si abia s-a oprit cu perfuzie (pentru cateva ore), dar stiu ca deshidratarea este si mai grava in sarcina Acelasi tratament am avut si la cealalta sarcina, iar copilul a fost bine. Sper si de aceasta data sa fie la fel.
Simo, La pra sarcina eu am primit perfuzii cu granisetron și metoclopramid. Totul a fost bine, fetita s-a născut sănătoasă. Stai linistita, cum ai zis și tu, deshidratare e mai grava și e important sa te simți și tu bine. Măcar te ajuta? Sau tor asa de rau iti e? Cate săptămâni ai acum? |
|

Inregistrat: 6/28/2021 Mesaje: 906
| Fetelor eu sunt in sapt 29. Astazi am control cu medicul de la spitalul de stat si voi discuta optiunile de nastere, sper acum pt ca s-au scos restrictiile(vedem pana in iunie cum mai stam) sa pot beneficia de camera separata si vizite. Daca obtin acestea, cred ca voi ramane la stat. Abia astept sa ajung sa vad bebelul si sper sa fie bn totul. Dupa consult voi trimite si medicului hematolog rezultatul sa vedem pana cand ma tine pe aspenter, din ce stiam este recomandat pana in max sapt 30. Sunt curioasa daca mi-l scoate de tot sau daca mi-l inlocuieste cu alt anticoagulant .... injectabil in principal. La 13.30 am control. Revin dupa cu noutati.🤗 |
|
| Oana.c wrote:Fetelor eu sunt in sapt 29. Astazi am control cu medicul de la spitalul de stat si voi discuta optiunile de nastere, sper acum pt ca s-au scos restrictiile(vedem pana in iunie cum mai stam) sa pot beneficia de camera separata si vizite. Daca obtin acestea, cred ca voi ramane la stat. Abia astept sa ajung sa vad bebelul si sper sa fie bn totul. Dupa consult voi trimite si medicului hematolog rezultatul sa vedem pana cand ma tine pe aspenter, din ce stiam este recomandat pana in max sapt 30. Sunt curioasa daca mi-l scoate de tot sau daca mi-l inlocuieste cu alt anticoagulant .... injectabil in principal. La 13.30 am control. Revin dupa cu noutati.🤗
Te așteptăm cu vesti, Oana! Îți țin pumnii sa obții răspunsurile pe care ți le dorești, ca să poți lua cea mai buna decizie pentru voi. 🤗 |
|
| Madalina.d wrote:
Simo, La pra sarcina eu am primit perfuzii cu granisetron și metoclopramid. Totul a fost bine, fetita s-a născut sănătoasă. Stai linistita, cum ai zis și tu, deshidratare e mai grava și e important sa te simți și tu bine. Măcar te ajuta? Sau tor asa de rau iti e? Cate săptămâni ai acum?
Ma ajuta cateva ore sa nu mai vomit, dupa care incep din nou. La cealalta sarcina perfuzia ma tinea si 24-48h , dar acum nu mai este asa. Am impresia ca am dezvoltat si rezistenta la medicament. La ultimele 2 perfuzii a fost mai ok; nu mai m-am invinetit si au gasit vena relativ usor. Pana recent era un chin si pentru asistente si pentru mine. Am trecut de la rontait cuburi de gheata si cola, la suc presat la rece (inainte si pe asta il vomitam, dar acum vad ca reusesc sa iau cateva guri fara sa vars). Apa in continuare o dau afara orice ar fi. Mancatul este haos: nu imi aduc aminte cand am mancat ultima oara mancare gatita; nu o suport, iar carnea nici atat. Zici ca sunt la regim de cruditati: 2-3 fructe, 2-3 legume, iaurt si smantana (cam astea intra). A fost o perioada cand am mancat dulce (bomboane sau compot, dar nici astea nu mai intra).
Acum am 12s+; am facut morfologia I si bebe pare ok; este in parametrii. S-a cam iritat doctorul ca incepuse sa miste tare (maini, picioare) si nu mai putea masura. Pentru prima oara i-am auzit pulsul (doctorul meu are o chestie, nu masoara pulsul decat in al doilea trimestru; el zice ca daca ii trimit impuls, il streseaza pe bebe... ). Fluxul pe arterele uterine si colul sunt ok (m-am linistit putin cand am vazut). Eu i-au aspenter si am avut si la cealalta sarcina o obsesie cu fluxul arterelor (cand mergeam la hematolog, ala il interesa).
Eu sper sa fie mai bine de acum inainte cu starile de rau si apetitul (data trecuta dupa 16s incepusem sa mai mananc una-alta). Ce-i drept data trecuta din cauza iritarii mucoasei stomacale am vomitat cu sange, iar acum doar pe nas mi-a curs sange, dar si asta a trecut de cateva zile.
Mai va citesc pe voi, cu toate complicatiile si problemele intampinate si mai imi da un imbold, curaj si speranta ca la final va fi bine pentru toate. |
|
| Oana, bafta multa.
Eu am luat aspenter pana la 33s (compromis acceptat de ginecolog, el era de acord doar pana la 32s). Pe urma am trecut pe clexane. Din pacate si cu injectie, copilul a avut in trimestrul III restrictie de crestere cu toate ca fluxul arterelor era ok la fiecare masuratoare. Asa a fost sa fie, aveam cel mai mic bebe din acvariu, iar cand l-am vazut am zis 'ce mic este'. Neonantoloaga m-a mustrat si mi-a zis 'dar sa vedeti ce voinic este'. Important a fost ca era sanatos copilul si stabil inclusiv dupa nastere. |
|
| Eva, ai apucat sa dai vestea mamei ? |
|
| simmo wrote:Ma ajuta cateva ore sa nu mai vomit, dupa care incep din nou. La cealalta sarcina perfuzia ma tinea si 24-48h , dar acum nu mai este asa. Am impresia ca am dezvoltat si rezistenta la medicament. La ultimele 2 perfuzii a fost mai ok; nu mai m-am invinetit si au gasit vena relativ usor. Pana recent era un chin si pentru asistente si pentru mine. Am trecut de la rontait cuburi de gheata si cola, la suc presat la rece (inainte si pe asta il vomitam, dar acum vad ca reusesc sa iau cateva guri fara sa vars). Apa in continuare o dau afara orice ar fi. Mancatul este haos: nu imi aduc aminte cand am mancat ultima oara mancare gatita; nu o suport, iar carnea nici atat. Zici ca sunt la regim de cruditati: 2-3 fructe, 2-3 legume, iaurt si smantana (cam astea intra). A fost o perioada cand am mancat dulce (bomboane sau compot, dar nici astea nu mai intra). Acum am 12s+; am facut morfologia I si bebe pare ok; este in parametrii. S-a cam iritat doctorul ca incepuse sa miste tare (maini, picioare) si nu mai putea masura. Pentru prima oara i-am auzit pulsul (doctorul meu are o chestie, nu masoara pulsul decat in al doilea trimestru; el zice ca daca ii trimit impuls, il streseaza pe bebe...  ). Fluxul pe arterele uterine si colul sunt ok (m-am linistit putin cand am vazut). Eu i-au aspenter si am avut si la cealalta sarcina o obsesie cu fluxul arterelor (cand mergeam la hematolog, ala il interesa). Eu sper sa fie mai bine de acum inainte cu starile de rau si apetitul (data trecuta dupa 16s incepusem sa mai mananc una-alta). Ce-i drept data trecuta din cauza iritarii mucoasei stomacale am vomitat cu sange, iar acum doar pe nas mi-a curs sange, dar si asta a trecut de cateva zile. Mai va citesc pe voi, cu toate complicatiile si problemele intampinate si mai imi da un imbold, curaj si speranta ca la final va fi bine pentru toate.
Mai rezista puțin Simo! Și eu tot pe la 16 săptămâni începusem sa ma simt mai bine data trecuta. Iti înțeleg perfect stările, și mie îmi era la fel de rau și ma ținea internata câte 3 zile ca sa îmi revin, apoi o luam de la capăt. La sarcina asta am avut noroc sa nu mai fie chiar asa de rau. Ma bucur ca bebe este bine, o sa fii bine și tu în curând, vei vedea. Te îmbrățișez! |
|
| Oana.c wrote:Fetelor eu sunt in sapt 29. Astazi am control cu medicul de la spitalul de stat si voi discuta optiunile de nastere, sper acum pt ca s-au scos restrictiile(vedem pana in iunie cum mai stam) sa pot beneficia de camera separata si vizite. Daca obtin acestea, cred ca voi ramane la stat. Abia astept sa ajung sa vad bebelul si sper sa fie bn totul. Dupa consult voi trimite si medicului hematolog rezultatul sa vedem pana cand ma tine pe aspenter, din ce stiam este recomandat pana in max sapt 30. Sunt curioasa daca mi-l scoate de tot sau daca mi-l inlocuieste cu alt anticoagulant .... injectabil in principal. La 13.30 am control. Revin dupa cu noutati.🤗 Oana te așteptăm cu vești! |
|
| simmo wrote:Eu iau granisetron si osetron de cand am inceput sa vomit mai des. Scrie pe prospect ca nu este recomandat in sarcina si stau cu inima la gura sa nu pateasca ceva bebe. Am avut zile cand am vomitat si de 10 ori si abia s-a oprit cu perfuzie (pentru cateva ore), dar stiu ca deshidratarea este si mai grava in sarcina Acelasi tratament am avut si la cealalta sarcina, iar copilul a fost bine. Sper si de aceasta data sa fie la fel. Simmo nu avem ce face dacă nu ne simțim bine în sarcină trebuie să luăm și tratament.Stau uneori și mă gândesc că pentru unele dintre noi sarcina nu-i așa ușoară.Poate peste câteva săptămâni mai trec grețurile și te vei simți mai bine îmi închipui că îți este tare greu. |
|
|