Gravidutele noastre dragi - 62
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Lala89
Scris: Monday, January 24, 2022 10:14 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/20/2022
Yanna, eu mi-am sunat sora si tatal in urmatoarele minute dupa ce testul a iesit pozitiv . Aveam maxim 2 saptamani atunci . Nu cred in superstitii , sper ca totul va fii bine.
Madalina.d
Scris: Monday, January 24, 2022 10:22 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/9/2021
Gaby 41 wrote:
Mădălina i-am spus că am o presiunea pe vezică și am întrebat-o dacă poate fi din cauza uterului și mi-a răspuns că nu pentru că sarcina este mică și nu poate pune presiune pe vezică.Mi-a spus că este posibil ca acea presiune pe vezică să fie de la gaze.De aproape o săptămână nu mai am acea presiune dar mi-e teamă să nu reapară.Mi-a spus că pot pune Arefam până nasc că nu-mi face rău dar că pot să i-au Nos-pa dacă am dureri de burtică.Voi mai lua o perioadă Arefam cred că m-ai bine decât să i-au Nos-pa zilnic.

Am înțeles Gaby. Gaze sa știi ca am și eu, intr-o seara am crezut ca am contracții dar erau doar gaze sau asa am dedus eu. Ce sa zic, scăpăm de stresul primului trimestru și dam de altele acum. Am reluat și eu arefam și azi nu m-a durut deloc burta, cred ca m-a ajutat. O sa vad ce zice și medicul la control.
Madalina.d
Scris: Monday, January 24, 2022 10:25 PM
Nivel

Lala89 wrote:
Buna seara fetelor . Va urmaresc de ceva timp . Sunt Denisa , am 32 ani si sunt la prima sarcina (aproximativ 6 saptamani) Am fost pana acum de 2 ori la medic ,maine merg iar si daca sarcina este ok primesc si eu acel carnet sau carte de gravide , nu stiu exact cum se numeste. Am fost de mai multe ori la control pentru ca este posibil sa nu pot pastra sarcina , dar momentan decurge bine , ecografia este buna , hcg a fost dublu dupa 48 ore. Mai multi medici mi-au spus ca nu pot avea copii , dar miracolul s-a intamplat . Momentan iau Magne B6 , Elevit 1 si Arefam (il beau , nu il pot folosii in celalalt mod pentru ca imi da panica + ca urinez foarte des ) .Ma bucur sa va cunosc si va doresc tuturor sarcina usoara . coeur

Bună Denisa și bine ai venit printre noi! Doamne ajuta sa fie totul bine, te așteptăm maine cu vesti bune coeur . Iti țin pumnii sa decurgă bine sarcina, sa nu ai probleme. Ai grija de tine și încearcă sa te menajezi cât poți. 🤗
Madalina.d
Scris: Monday, January 24, 2022 10:32 PM
Nivel

Yanna wrote:
Mulțumesc pentru mesaje fetelor! Eu sper totuși sa nu am probleme cu grețurile, am o “sensibilitate” foarte mare la senzația de greață, numai dacă se vorbește de cineva care ii e greață sau care vomita si mi se face rău, dacă cumva aud pr cineva ca vomita fac atatc de panica, nu am mai vomitat de ani de zile si îmi e groaza de aceste grețuri. Eu am probleme cu fierea si mai aveam grețuri cand mâncam carne tocata, sau mai gras, asta este si motivul pentru care am renunțat la carne acum 4 ani si de atunci nu am mai avut probleme, acum stau di ma gândesc ca nici medicamente foarte multe nu pot sa iau ca sa dispară senzația. Ma agat de ideea ca personale vegetariene au mai rar grețuri decât cele care mănâncă carne, am renunțat la toate mâncărurile prăjite, cele grele, mănânc doar foarte foarte sănătos, sa nu ii dau ocazia organismului sa se simtă “greu”

In alta ordine de idei, voi la ce vârsta a sarcinii ați anunțat familia si prietenii? Am auzit ca pana la 3 luni nu prea se spune dar eu parca nu mai am răbdare sa împărtășesc cu tatăl meu aceasta veste, mai ales ca mami a murit anul trecut in noiembrie si își dorea mult de tot un nepotel/nepoțica

Bună Yanna! La prima sarcina le-am spus părinților la 6 săptămâni, după ce am fost la control. Inițial și eu ma gândisem sa amân dar sarcina mea a fost toxica și vomitam foarte mult. Pe vremea aia eram vecini în aceeași curte xu ai mei și nu as fi putut sa ascund având în vedere stările de rau. La sarcina asta au aflat tot în jur de 6 săptămâni și tot asa m-a prins mama ca îmi era rau , deși nu mai suntem vecini 😅. Eu zic ca familia apropiata poți sa o anunți, e o bucurie și pentru tine și știu cum e sa vrei sa urli în gura mare ca ai o minune în burticacoeur .

Legat de grețuri im cazul meu nu prea a contat ce mănânc. Îmi era rau de la aproape orice. În foarte mare masura tine de hormoni. Eu știu și fete care nu au avut nici măcar cel mai mic semn de greață asa ca iti țin pumnii sa scapi 🤗
AliciaAlicia
Scris: Monday, January 24, 2022 10:50 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 9/26/2021
Hilar
Lala89 wrote:
Buna seara fetelor . Va urmaresc de ceva timp . Sunt Denisa , am 32 ani si sunt la prima sarcina (aproximativ 6 saptamani) Am fost pana acum de 2 ori la medic ,maine merg iar si daca sarcina este ok primesc si eu acel carnet sau carte de gravide , nu stiu exact cum se numeste. Am fost de mai multe ori la control pentru ca este posibil sa nu pot pastra sarcina , dar momentan decurge bine , ecografia este buna , hcg a fost dublu dupa 48 ore. Mai multi medici mi-au spus ca nu pot avea copii , dar miracolul s-a intamplat . Momentan iau Magne B6 , Elevit 1 si Arefam (il beau , nu il pot folosii in celalalt mod pentru ca imi da panica + ca urinez foarte des ) .Ma bucur sa va cunosc si va doresc tuturor sarcina usoara . coeur

Bine ai venit Lala!Sa dea Dumnezeu sa fie totul bine🙏🙏🙏🙏🙏minunile există
Gaby 41
Scris: Monday, January 24, 2022 10:52 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/20/2021
Mădălina că bine spui scăpăm de stresul primului trimestru și dăm de altele.Eu voi continua cu Arefamul și pe mine ma ajutat.
Gaby 41
Scris: Monday, January 24, 2022 10:56 PM
Nivel

Bună Denisa și bine ai venit printre noi! Îți doresc o sarcină ușoară în continuare și un bebe frumos și sănătos!
Gaby 41
Scris: Monday, January 24, 2022 11:02 PM
Nivel

Bună Yanna!Eu la primul copil le-am spus rudelor de la început de cum am avut testul pozitiv.La al doilea le-am spus acum câteva zile.Cum te mai simți?
Yanna
Scris: Tuesday, January 25, 2022 12:15 AM
Nivel

Inregistrat: 6/27/2021
Gaby sunt bine,mulțumesc de întrebare, , m-a ajutat foarte mult ca am stat acasă zilele acestea, pentru ca îmi este foarte amețeala de la Arefam, burta nu ma mai doare, nu mai am nicio secretie colorata. O sa fie mai greu acum când încep serviciul, pentru ca stau toată ziua in picioare, merg foarte mult, mai ridic si greutăți uneori si când ajung acasă am dureri de burtica cu tot cu no-Spa. Aștept ziua de vineri sa merg la control, sper sa se vadă ceva acolo, as avea 5 saptamâni si 3 zile. Am emotii maxime, sper sa fie totul bine. La sfârșitul lunii viitoare ar trebui sa plecam in concediu eu cu soțul si ma gândeam sa le spun atunci înainte tatălui si socrilor, dar parca nu mai am răbdare. Cred ca dacă totul e Ok acum la control o sa le spun mai devreme totuși
Madalina.d
Scris: Tuesday, January 25, 2022 6:36 AM
Nivel

Yanna wrote:
Gaby sunt bine,mulțumesc de întrebare, , m-a ajutat foarte mult ca am stat acasă zilele acestea, pentru ca îmi este foarte amețeala de la Arefam, burta nu ma mai doare, nu mai am nicio secretie colorata. O sa fie mai greu acum când încep serviciul, pentru ca stau toată ziua in picioare, merg foarte mult, mai ridic si greutăți uneori si când ajung acasă am dureri de burtica cu tot cu no-Spa. Aștept ziua de vineri sa merg la control, sper sa se vadă ceva acolo, as avea 5 saptamâni si 3 zile. Am emotii maxime, sper sa fie totul bine. La sfârșitul lunii viitoare ar trebui sa plecam in concediu eu cu soțul si ma gândeam sa le spun atunci înainte tatălui si socrilor, dar parca nu mai am răbdare. Cred ca dacă totul e Ok acum la control o sa le spun mai devreme totuși

Yanna sa ceri o adeverința de la medicul ginecolog din care sa reiasă ca este necesara reducerea programului. Conform legii, ca gravida ai dreptul sa lucrezi 6 ore. În mod normal, ar trebui reevaluate condițiile tale de munca pt ca o gravida trebuie sa facă pauze din 2 în 2 ore și sa i se permită sa stea jos, nu în picioare. Eu când am dus adeverința de confirmare a sarcinii și de reducere program am primit un soi de raport de risc în care erau trecute chestiile astea. Din păcate nu îl mai am pt ca l-am dus la medicul de familie și nu m-am gândit sa ii fac o copie ca să pot sa jti arat
Andreea_neacsu
Scris: Tuesday, January 25, 2022 12:16 PM
Nivel

Inregistrat: 9/27/2021
Eu am preferat sa fiu putin mai rezervata pentru ca inaintea sarcinii din prezent am avut o sarcina biochimica si din pacate atunci apucasem sa spun familiei si prietenilor foarte apropiati chiar cu 2 zile inainte de eliminarea sarcinii .. apoi a fost dificil sa le explic ce s-a intamplat ..
acum le-am spus la 11 saptamani si ceva , de Craciun , sa fie o surpriza si mai frumoasa ras
iar amicilor si cunostintelor , cand mai vine vorba , nu am trimis mesaj special ..
Yanna
Scris: Tuesday, January 25, 2022 12:21 PM
Nivel

Inregistrat: 6/27/2021
Buna Mădălina, eu am deja un program de 6 ore la serviciu, cu 2 wk lucrate pe luna, problema la mine este ca lucrez cu publicul, stau numai in picioare, merg foarte mult, cum am zis, uneori ridic si greutăți, in 60% minim din zile nu am timp sa beau nici apa sau sa merg la baie. In situația acesta nu știu ce poate s- facă angajatorul, având in vedere ca programul nu mi-l poate modifica, nu pot fi mutată la alt departament. Orice modificare/scurtare in program afectează direct personalul de pe cealaltă tura si nu as vrea asta, ar trebui ca colega mea sa facă si ttreaba mea si nu e Ok. Voi încerca sa discut cu dr situația sa văd exact in ce condiții pot lua acel concediu de risc, chiar dacă am auzit multe prietene ca nu au luat ca afectează la bani, in momentul acesta cel mai important este ca bebe sa fie bine, chiar dacă asta îndeamnă sa iau 1000 de lei pe luna sau chiar deloc.
Lena_cnd
Scris: Tuesday, January 25, 2022 12:42 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/15/2021
Lala89 wrote:

Doamne ajuta!
Daca s-a întâmplat o sa fie bine!
Ce ma bucur pentru tine!
Madalina.d
Scris: Tuesday, January 25, 2022 12:42 PM
Nivel

Yanna wrote:
Buna Mădălina, eu am deja un program de 6 ore la serviciu, cu 2 wk lucrate pe luna, problema la mine este ca lucrez cu publicul, stau numai in picioare, merg foarte mult, cum am zis, uneori ridic si greutăți, in 60% minim din zile nu am timp sa beau nici apa sau sa merg la baie. In situația acesta nu știu ce poate s- facă angajatorul, având in vedere ca programul nu mi-l poate modifica, nu pot fi mutată la alt departament. Orice modificare/scurtare in program afectează direct personalul de pe cealaltă tura si nu as vrea asta, ar trebui ca colega mea sa facă si ttreaba mea si nu e Ok. Voi încerca sa discut cu dr situația sa văd exact in ce condiții pot lua acel concediu de risc, chiar dacă am auzit multe prietene ca nu au luat ca afectează la bani, in momentul acesta cel mai important este ca bebe sa fie bine, chiar dacă asta îndeamnă sa iau 1000 de lei pe luna sau chiar deloc.

Hmm, da, dificil dacă nu poți fi mutata în alt departament care sa nu necesite efort. Macar de s-ar putea sa nu mai fie necesar sa ridici greutăți... În risc poti intra de la 13-14 săptămâni cam asa și într-adevăr afectează apoi calculul indemnizației pe care o vei lua în concediu de creștere copil. Dar cum ai zis și tu, dacă situația o impune atunci e milt mai important sa fiți tu și bebe bine.
Madalina.d
Scris: Tuesday, January 25, 2022 12:43 PM
Nivel

Lena cum te mai simți?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.