Gravidutele noastre dragi - 61
Subiectul anterior · Subiectul urmator
OtiliaC
Scris: Saturday, October 23, 2021 9:25 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/22/2020
Va multumesc frumos, fetelor! O sa merg totusi sa vad ce spune si diabetologul, pana atunci incerc sa renunt la dulciuri, oricum mi se pare ca am exagerat de cand am ramas insarcinata. Am luat deja 8 kg si am doar 26 de saptamani.
wannabemom
Scris: Saturday, October 23, 2021 1:08 PM
Nivel

Inregistrat: 1/3/2021
OtiliaC wrote:
Va multumesc frumos, fetelor! O sa merg totusi sa vad ce spune si diabetologul, pana atunci incerc sa renunt la dulciuri, oricum mi se pare ca am exagerat de cand am ramas insarcinata. Am luat deja 8 kg si am doar 26 de saptamani.

Otilia... eu luasem deja 20 de kg la 26 de saptamani....de atunci am mai luat doar 1-2 kg pentru ca am renuntat la paine si la dulciuri...si fructe doar 2 pe zi.... asa m-a indrumat doctora....nu mi se pare ca ai luat deloc mult, stai linistita Cheek Kiss
ANDREEA2929A
Scris: Saturday, October 23, 2021 4:14 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/15/2019
OtiliaC wrote:

Depinde sa stii nu e o regulă, eu am luat mai mult in prima parte a sarcinii și mai putin spre final in total 12kg
Lyli
Scris: Saturday, October 23, 2021 4:25 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/18/2021
wannabemom wrote:

Otilia... eu luasem deja 20 de kg la 26 de saptamani....de atunci am mai luat doar 1-2 kg pentru ca am renuntat la paine si la dulciuri...si fructe doar 2 pe zi.... asa m-a indrumat doctora....nu mi se pare ca ai luat deloc mult, stai linistita Cheek Kiss

Eu mananc de rup mai mereu mi-e foame dar am luat doar 11 kg pana acum , fetelor am terminat si noi camera lui bebe totul este pregatit acum asteptam , azi am spalat am calcat toate hainutele sunt asa de incantata cand le vad aranjate , stiu ca mai este timp dar abea asteptam sa le vad asa topai
Oana.c
Scris: Sunday, October 24, 2021 2:35 PM
Nivel

Inregistrat: 6/28/2021
Fetelor, am o curiozitate ! Se spune ca in functie de bataile inimii s-ar putea cunoaste sexul copilului.
Daca sunt peste 140 ar fi fetita , iar sub 140 baietel.
Cand am auzit acum bataile, dr mi-a notat pe foaie 136 bpm. M am uitat de curiozitate pe eco fetitei sa vad cat avea, ea avand 156 bpm.
As fi curioasa la voi daca s a potrivit.
Iulia13
Scris: Sunday, October 24, 2021 2:45 PM
Nivel

Inregistrat: 11/8/2017
Oana.c wrote:
Fetelor, am o curiozitate ! Se spune ca in functie de bataile inimii s-ar putea cunoaste sexul copilului.
Cand am auzit acum bataile, dr mi-a notat pe foaie 136 bpm. M am uitat de curiozitate pe eco fetitei sa vad cat avea, ea avand 156 bpm.

Hei ,Oana. La mine s-au adeverit,cumnatei la fel și cumatrei tot . Acum sincer nu stiu dacă e doar o coincidenta însă am citit că așa ar fi ,bătăile mari indică că ar fi vorba de fetita și cele mici că ar fi vorba de baietel. La mine fetita mereu avea peste 160 de bătăi,baietelul o singura data a avut 170 dar asta datorita faptului că eram și eu agitata,in rest a avut între 130-150. Felicitari și sarcina usoara!
Lyli
Scris: Sunday, October 24, 2021 5:32 PM
Nivel

Oana.c wrote:

Eu nu prea cred in chestiile astea dar da , si la mn erau la inceput mai mici de 140 acum 141 la ultimul control , am baiat dar stiu cazuri cu tot cu morfologii si teste genetice le-a iesit fata si au nascut baiat sau invers , eu ma conving cand o sa nasc pana acum e baiat Big Laugh
Oana.c
Scris: Sunday, October 24, 2021 6:13 PM
Nivel

Fetelor cu siguranta nu este o certitudine insa mi se pare dragut ca poti intui putin la inceput. Indiferent ce va fi , va fi extrem de iubit insa nu are cum sa nu imi treaca si aceasta intrebare prin cap, in plus fetita este foarte curioasa ce va avea surioara sau fratior . 🥰
freya1
Scris: Sunday, October 24, 2021 8:34 PM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
La mine nu s-a potrivit, tot trim 1 a avut pulsul f mare, peste 160 si e baiat
Andreeax
Scris: Sunday, October 24, 2021 10:24 PM
Nivel

Inregistrat: 5/6/2020
Nici la mine nu s-a adeverit. A avut pulsul mare toată sarcina și e băiețel sigur sigur 😂Lol
Lyli
Scris: Monday, October 25, 2021 5:01 PM
Nivel

Fetelor ! Sunt foarte suparata si as vrea sa aud si parerile voastre , am pus o intrebare pe un grup pe facebook despre nastere , eu cu convingerile mele ca vreau cezariana , mi-au sarit in cap mamicile ca naturalul este ce trebuie , nu inteleg treaba asta , am trecut printr-o nastere naturala si a fost traumatica pentru mine , nu vreau sa sperii pe nimeni sunt cazuri si cazuri la mine a fost greu , nu zic poate si cezariana o sa fie la fel sau mai grea dar macar stiu ca scap de travaliu , nu inteleg zicala "cand vezi copilul uiti durerile " , mie mi-a luat 10 ani sa le uit si sa ma hotarasc la al 2 -lea bebe , sunt oare eu nebuna ca vreau sa trec pŕintr-o operatie ca sa scap de trauma ? Poate mamicile care au nascut ma pot lamurii nu e mai ok sa fi capabila psihic pentru copilul tau decat sa te chinui ore chiar si zile sa-l aduci pe lume apoi sa stai intr-o depresie sau mai stiu eu ce in loc sa te ocupi de el , eu consider ca medicina a avansat si nu mai e obligatoriu sa trec prin chinul travaliului doar pentru ca mamai nu stiu care a nascut pe camp si n-a murit , plus de asta daca am vazut corpul meu cum a reactionat prima data e normal sa mai trec prin asa cv? Am vaxut fete care au nascut in 2 ore poate daca era si la mine la fel alegeam tot natural , imi este frica si de cezariana dar cum am mai spus macar nu trec prin pravaliu iar durerile de apoi nu cred ca nu se pot opri cu analgezice , fetelor as vrea parerile voastre sincere ... despre acest subiect , imi cer scuze daca am facut greseli de ortografie dar scriu repede pentru ca m-am aprins
IoanaIoanaC
Scris: Monday, October 25, 2021 5:49 PM
Nivel

Inregistrat: 8/30/2019
Lyli wrote:
Fetelor ! Sunt foarte suparata si as vrea sa aud si parerile voastre , am pus o intrebare pe un grup pe facebook despre nastere , eu cu convingerile mele ca vreau cezariana , mi-au sarit in cap mamicile ca naturalul este ce trebuie , nu inteleg treaba asta , am trecut printr-o nastere naturala si a fost traumatica pentru mine , nu vreau sa sperii pe nimeni sunt cazuri si cazuri la mine a fost greu , nu zic poate si cezariana o sa fie la fel sau mai grea dar macar stiu ca scap de travaliu , nu inteleg zicala "cand vezi copilul uiti durerile " , mie mi-a luat 10 ani sa le uit si sa ma hotarasc la al 2 -lea bebe , sunt oare eu nebuna ca vreau sa trec pŕintr-o operatie ca sa scap de trauma ? Poate mamicile care au nascut ma pot lamurii nu e mai ok sa fi capabila psihic pentru copilul tau decat sa te chinui ore chiar si zile sa-l aduci pe lume apoi sa stai intr-o depresie sau mai stiu eu ce in loc sa te ocupi de el , eu consider ca medicina a avansat si nu mai e obligatoriu sa trec prin chinul travaliului doar pentru ca mamai nu stiu care a nascut pe camp si n-a murit , plus de asta daca am vazut corpul meu cum a reactionat prima data e normal sa mai trec prin asa cv? Am vaxut fete care au nascut in 2 ore poate daca era si la mine la fel alegeam tot natural , imi este frica si de cezariana dar cum am mai spus macar nu trec prin pravaliu iar durerile de apoi nu cred ca nu se pot opri cu analgezice , fetelor as vrea parerile voastre sincere ... despre acest subiect , imi cer scuze daca am facut greseli de ortografie dar scriu repede pentru ca m-am aprins

Respira adanc! Si nu mai pune la suflet toate tampeniile! Ca la orice, romanul se pricepe la toate! Tu stii ce e mai bine pentru tine si pentru copilul tau! NIMENI! Absolut NIMENI nu e mai in masura ca tine sa iti spuna ce sa faci! Am nascut prin cezariana, nu stiu cum e nasterea anturala, dar daca tu asa simti ca vrei si poti, asa fa! Lasa babismele si parerile celor care nu te cunosc. Nu e nimeni in papucii tai, sa simta ce simti tu! Nu esti nici prima, nici ultima care vrea cezariana, si nu e treaba nimanui sa conteste alegerea ta, daca medical totul e ok, nu vad de ce ar fi treaba altcuiva despre ce faci tu. Curaj, mami! Clap
wannabemom
Scris: Monday, October 25, 2021 6:42 PM
Nivel

Inregistrat: 1/3/2021
Lyli wrote:

Sunt femei si femei. Fiecare cu experienta ei - tu trebuie sa faci cum doresti - e corpul tau! Nu mai pune la suflet!
Sper sa nu am si eu o experienta cum ai avut tu.... ma rog sa scap repede... sa nu ajung sa ma rog de doctora sa ma bage in operatie
Chiar imi este teama...dar am ales asta ca sa vad si eu cum este.
Nu ar trebui sa mai lasi sa te supere comentariile rautacioase ale altor femei, multe sunt experte la asa ceva!

DOAR TU CONTEZI, e CORPUL TAU, e decizia ta, e copilul tau!

Later Edit: Pe mine m-a speriat o colega de scoala generala....care a nascut natural acum vreo 2 saptamani.. a spus ca a avut dureri ft mari si ca a durut-o ft tare si cand o apasau pe burta sa iasa placenta...
Oana.c
Scris: Monday, October 25, 2021 7:40 PM
Nivel

Eu am mascut cezariana cu indicatie medicala.
M-am felicitat ca a fost asa, in 5 zile caram rugele afara pe sarma la uscat.
Majoritatea mamicilor noastre se confrunta in ziua de astazi cu scapari de urina involuntare din cauza perineului rupt de la nasterile naturale. Sa nu ma intelegeti gresit....nu sunt contra nastere naturala. La noi totul e pe repede inainte si nu cred ca mai sta medicul atunci sa coase si perineul ....
Alege ce consideri ca te va face mai linistita .
Ai incredere in tine.
P.s. sa stii ca si eu am avut o perioada de depresie post partum...deci te poti pricopsi cu ea si la cezariana.
In dubii tale sunr si eu insa cu nasterea la privat sau stat. Daca as auzi niste pareri pro si contra ar fi binevenite.
Am o experienta la stat si am fost traumatizata de comportamentul pe repede inainte a personalului si lipsa de info dsp bebe.
Lyli
Scris: Monday, October 25, 2021 8:15 PM
Nivel

Fetelor va multumesc ! Wannabemom nu te gandii ca va fi greu poate fi usor ti-am zis cand am nascut eu eram singura care sa chinuit atat fetele veneau si plecau imediat , o sa fie bine o sa vezi , Oana stiu cum e cu spitalul de stat eu tot la stat nasc , mai mult pentru medici , conditiile si personalul stiu ca e groaznic , mi-as permite sa nasc si la privat nu a fost vorba de bani dar la fel sunt pareri pro si contra iar pentru mine vorba unui profesor doctor ma convins sa merg la stat , la privat e un fel de hotel cu conditii impecabile insa in cazuri urgente sa nu li se inchida clinica si pentru ca traim in romania daca tu sau bebe aveti vre-o urgenta tot la stat te va transfera , iar medici pentru ca sunt tot oameni te vor trata cam aiurea gen : "ai venit de la lux sa te reparam noi" , mai bine suferim 3 zile la stat apoi acasa avem tot ce ne trebuie parerea mea . Iar cu cezariana fetelor eu cred ca nu are cum sa ai durerile travaliului dupa o interventie deci raman la alegerea mea .
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.