Gravidutele noastre dragi - 61
Subiectul anterior · Subiectul urmator
wannabemom
Scris: Thursday, October 14, 2021 7:14 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 1/3/2021
Simii wrote:

Nuu din Bucuresti, sunt din Constanta 😬 si nasc la privat

Si eu tot la Privat, dar in Bucuresti, la Sanador. Si incerc nastere naturala...daca se va putea.
Lyli
Scris: Thursday, October 14, 2021 8:11 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/18/2021
wannabemom wrote:

Si eu tot la Privat, dar in Bucuresti, la Sanador. Si incerc nastere naturala...daca se va putea.

De curiozitate ce oferte de pret au la sanador?
OtiliaC
Scris: Thursday, October 14, 2021 8:39 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2020
Lyli wrote:

De curiozitate ce oferte de pret au la sanador?

Lyli, revin si eu cu un update despre pachetele de la Madonna Maria. Sunt disponibile toate, inafara de primul care este cel mai ieftin(3600 de lei parca era). Azi am foat la eco si am discutat despre incheierea contractului, a spus ca pot alege oricare din cele 3 disponibile, se face pana in 32 de saptamani si se plateste integral pana in sapt 36.
Eu am cateva intrebari si poate fetele ma pot ajuta. Au fost cazuri cand placenta a fost inserata jos si dupa s-a ridicat incat sa se poata naste natural? Deocamdata bebelina mea are cordonul infasurat de 2 ori si placenta jos inserata, lucru care ma impiedica sa nasc natural, desii imi doresc foarte mult.
Si despre testul de toleranta la glucoza as vrea sa stiu la cate saptamani l-ati facut? Eu m-am programat la 26 de saptamani. Ar trebuii sa tin ceva regim cu cateva zile inainte, sau sa mananc normal?
wannabemom
Scris: Thursday, October 14, 2021 10:00 PM
Nivel

OtiliaC wrote:

Lyli, revin si eu cu un update despre pachetele de la Madonna Maria. Sunt disponibile toate, inafara de primul care este cel mai ieftin(3600 de lei parca era). Azi am foat la eco si am discutat despre incheierea contractului, a spus ca pot alege oricare din cele 3 disponibile, se face pana in 32 de saptamani si se plateste integral pana in sapt 36.
Eu am cateva intrebari si poate fetele ma pot ajuta. Au fost cazuri cand placenta a fost inserata jos si dupa s-a ridicat incat sa se poata naste natural? Deocamdata bebelina mea are cordonul infasurat de 2 ori si placenta jos inserata, lucru care ma impiedica sa nasc natural, desii imi doresc foarte mult.
Si despre testul de toleranta la glucoza as vrea sa stiu la cate saptamani l-ati facut? Eu m-am programat la 26 de saptamani. Ar trebuii sa tin ceva regim cu cateva zile inainte, sau sa mananc normal?

La Sanador dau in jur de 4700 de lei ptr nastere naturala. 2 zile de spitalizare si 3 nopti parca...sau invers - nu mai stiu exact. Cazare in rezerva dubla. Costa cu vreo 1000 sau 1500 RON in plus sa stau intr o rezerva singura.
Daca ajung la complicatii si va fi nevoie sa imi faca cezariana, va costa cu aprox 1600 RON in plus.
Pot deconta partial costurile cu vouchere Materna (cele din Bucuresti mai au si beneficiul asta....vouchere in valoare de 2000 RON ce pot fi folosite in anumite magazine si/sau spitale)
Momentan am achitat doar 15% avansul... si am semnat si platit inca de la sfarsitul lunii mai (erau costuri mai mici la semnarea din timp). Restul se vor achita la externare.
Otilia, cat despre testul cu glucoza, abia in saptamana a 27-a mi-a dat trimitere ptr un set de analize in care era inclus si testul asta.

Later Edit: Mi-au spus de la telefon - fara zahar cu o zi inainte, si in ziua cu testul, sa nu mananci nimic si poti sa bei doar apa.
wannabemom
Scris: Thursday, October 14, 2021 10:05 PM
Nivel

Wow Otilia, ce a trecut timpul!!! Deja in 25 de saptamani!!!
A trebuit sa dau click ca sa iti vad tickerul...
Inca putin si intri in trimestrul 3 coeur
OtiliaC
Scris: Friday, October 15, 2021 8:15 AM
Nivel

wannabemom wrote:
Wow Otilia, ce a trecut timpul!!! Deja in 25 de saptamani!!!
A trebuit sa dau click ca sa iti vad tickerul...
Inca putin si intri in trimestrul 3 coeur

Daa, nici mie nu imi vine sa cred! Abia astept sa treaca timpul sa imi tin bebelina in brate. Eu o sa am 26s1z cand m-am programat pentru test, sper sa fie ok rezultatul. Dr meu ma suspecteaza de hipoglicemie, penteu ca am tot avut stari de rau/lesin.
freya1
Scris: Friday, October 15, 2021 10:38 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/10/2020
Otilia Cheek Kiss ce trece timpul ! Ma bucur ca esti ok.
Inainte de testul de glucoza mananca normal, seara fara dulciuri, sa nu mananci vreo 8 ore inainte de test
Placenta se ridica in 95% din cazuri, e bine daca se ridica pana la 28 sapt, dar se poate ridica si in ultimele saptamani. Daca e anterioara are sanse mai mari sa se ridice. Eu am fost ghinionista, fiind si posterioara s-a ridicat ff putin si am facut ceza, dar asta se intampla mai rar. Dubla circulara de cordon nu e motiv pt ceza
Tzepii
Scris: Friday, October 15, 2021 2:28 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Pentru cine este interesat de subiectul Covid 19 la gravide și nou-născuți, organizatia Salvati copiii organizeaza o dezbatere cu medici:

Quote:
Recent, două cazuri dramatice au fost aduse în atenția publică, două gravide infectate cu SARS CoV 2 au murit, una dintre ele după naștere, medicii au reușit să salveze nou-născutul. Sunt semnale de alarmă trase de medici, despre importanța vaccinării la femeile gravide, sarcina putând fi un factor de vulnerabilizare în fața virusului. Cum fac față maternitățile acestei noi provocări? De ce măsuri speciale e nevoie? Ce înseamnă pentru neonatologie un copil născut dintr-o mamă infectată? Este un factor de risc? Sunt teme de pe agenda socială, teme pentru care oamenii au nevoie de informație succintă și mai ales curată, de la experți, de la vocile credibile, de la medici. Este motivul pentru care Salvați Copiii România propune, în seria dezbaterilor utile pe care le-a inaugurat, o discuție cu medici, factori de decizie despre presiunea pe care Covid 19 a pus-o asupra maternităților și neonatologiei. Săptămâna trecută, dezbaterea s-a concentrat asupra spitalelor de pediatrie.

Invitați la dezbaterea de marți, 19 octombrie, ora 11:00, sunt medici direct implicați în tratarea patologiei COVID-19 la gravide și nou-născuți:

·Dr. Paloșanu Cleopatra, Șef Secție Neonatologie Maternitatea Bucur, București
Prof. Dr. Vlădăreanu Radu, Șef de Disciplină Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie - Spitalul Universitar de Urgență Elias din București, Vicepreședinte Comisia Obstetrică-Ginecologie din cadrul Ministerului Sănătății
Dr. Oprescu Daniela, Doctor în stiințe medicale, medic primar obstetrică-ginecologie, Șef Secție OG1 Maternitatea Polizu, București
Dr. Dan Adriana, Șef Secție Neonatologie Spitalul Universitar de Urgență București
Prof. Dr Vlădăreanu Simona, medic primar neonatologie, Doctor în stiințe medicale, Șef Secție Spitalul Universitar de Urgență Elias din București
Bioinginer Med. Pr. Drd. Alina Belu, Manager Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” Iași

Link Zoom: https://us06web.zoom.us/j/89171474898

Cei care vor partice live sunt rugati sa confirme participarea la adresa de email secretariat@salvaticopiii.ro
Pentru cei care nu vor sa participe direct ci vor doar sa urmareasca, dezbaterea va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Organizației Salvați Copiii.

Lyli
Scris: Friday, October 15, 2021 3:04 PM
Nivel

OtiliaC wrote:

Otilia sa nu te sperie placenta se poate ridica sau daca nu se ridica vei face cezariana eu sunt pro cezariana oricum, cordonu stiu ca nu e problema eu am nascut baiatu cel mare natural cu cordonul de 2 ori dupa gat ,da si in legatura cu madonnamaria, ti-am zis ca pachetul de baza nu prea il fac ei disponibil ,e o maternitate buna ti-am zis am multe cunostinte care au nascut acolo , clinica e frumoasa sper sa ai o experienta placuta, eu raman tot la alegerea mea de a naste la spital de stat cu toate ca nu ma incanta conditiile , e vorba de medic la mine am incredere il el .
OtiliaC
Scris: Friday, October 15, 2021 4:15 PM
Nivel

Lyli wrote:
Otilia sa nu te sperie placenta se poate ridica sau daca nu se ridica vei face cezariana eu sunt pro cezariana oricum, cordonu stiu ca nu e problema eu am nascut baiatu cel mare natural cu cordonul de 2 ori dupa gat ,da si in legatura cu madonnamaria, ti-am zis ca pachetul de baza nu prea il fac ei disponibil ,e o maternitate buna ti-am zis am multe cunostinte care au nascut acolo , clinica e frumoasa sper sa ai o experienta placuta, eu raman tot la alegerea mea de a naste la spital de stat cu toate ca nu ma incanta conditiile , e vorba de medic la mine am incredere il el .

Sincer si eu daca as fi gasit un medic bun poate as fi ales sa nasc la stat. Acum sper sa fie totul ok, sa mi se ridice si placenta sa pot sa nasc natural. Daca nu, o sa optez si pentru cezariana.
Oana.c
Scris: Sunday, October 17, 2021 11:49 AM
Nivel

Inregistrat: 6/28/2021
Buna fetelor , am fost la eco la 6 saptamani fix, un medic cam de cartier(pe deasupra si turc) sarac in explicatii. Ce parere aveti despre aceasta interpretare?
Mentionez ca la prima sarcina aveam masuratorile crl putin mai mici la 5s6z si mi-a pus atunci medicul bataile inimii sa le aud, acum nimic desi am insistat pe acest lucru ca m-ar linisti.

Oana.c attached the following image(s):
20211017_115029.jpg

wannabemom
Scris: Sunday, October 17, 2021 12:00 PM
Nivel

Hmm
Schimba doctorul, mai mergi in cateva zile, trebuie sa auzi inimioara!
Parerea mea..
EllaMaria
Scris: Sunday, October 17, 2021 12:08 PM
Nivel

Inregistrat: 9/12/2020
Oana.c wrote:
Buna fetelor , am fost la eco la 6 saptamani fix, un medic cam de cartier(pe deasupra si turc) sarac in explicatii. Ce parere aveti despre aceasta interpretare?
Mentionez ca la prima sarcina aveam masuratorile crl putin mai mici la 5s6z si mi-a pus atunci medicul bataile inimii sa le aud, acum nimic desi am insistat pe acest lucru ca m-ar linisti.

Conf. observațiilor este în regula, sarcina în evoluție. Ce ți-a răspuns când ai cerut sa iti spună despre bătăile inimii? Pare totul în regula. Eu am auzit inimioara la 7 saptamani. pupici
Lyli
Scris: Sunday, October 17, 2021 12:08 PM
Nivel

Oana.c wrote:

Oana masuratorile de acum nu sunt prea relevante din cate stiu , la morfologie conteaza cand poate masura circumferinta craniana , sa se vada osul nazal , femurul , acum la varsta asta sa se vada embrionul in uter si activitate cardiaca , iar ce e important setul de analize primul .
Oana.c
Scris: Sunday, October 17, 2021 12:12 PM
Nivel

Inregistrat: 6/28/2021
Lyli wrote:

Oana masuratorile de acum nu sunt prea relevante din cate stiu , la morfologie conteaza cand poate masura circumferinta craniana , sa se vada osul nazal , femurul , acum la varsta asta sa se vada embrionul in uter si activitate cardiaca , iar ce e important setul de analize primul .

Tocmai pt asta am fost, sa aud activitate cardiaca.
Nu mi a raspuns, i am spus ca ma voi linisti cand voi auzi, nu a raspuns , a zis ca sa revin dupa 6 sapt la morfologie.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.