Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/18/2021 Mesaje: 393
| wannabemom wrote:
Eu iau Rennie, sau Bianacid - ambele recomandate de ginecolog. Bianacid e putin mai scump, dar si mai eficient. Si da, conteaza ft mult alimentatia. Sa observi mereu de la ce mancaruri iti vin arsurile sau aciditatea si sa incerci sa le eviti...la fel e valabil si cu bauturile...si la mine la orice e carbogazos nu e bine deloc :(
Gaviscon mi-a zis ca pot sa iau sau Bianacid da ... sincer app de scump cam tot ce am luat de la inceput mi sa parut foarte scump ex o cutie de femosun 72 de lei ( 30 de zile ajunge ) Magnerot am luat pana luna trecuta 80 de lei sunt 100 de capsule dar tot pt o lua , acum iau altifer 1 pe zi 87 de lei 30 de capsule deci tot o luna ... astea doar suplimentele la prima sarcina imi amintesc ca luam doar fier masticabil care era foarte ieftin ... acum bebe sa fie bine iau tot ce imi recomanda medicul.. Iar cu mancatul de la orice am arsuri , bauturile carbogazoase doar le intensifica de 3 ori ... maine o sa cumpar gaviscon... |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| EllaMaria wrote:Începe numărătoarea inversa  Ma bucur ca bebe e bine. Sa stii ca eu vedeam incetosat si cu pete când îmi scădea glicemia. După ce îmi revenea vederea ma durea capul toată ziua.. Si eu m am gandit la glicemie sa i zic. Ella pupici, ne e dor de tine dar stim ca esti ocupata Lyli sa vezi cand mai ai si peste astea de platit clexane si progesteron se aduna, dar asta e mergem inainte. Eu am tot asa plus calciu, redoxon si toate au pretul asta. |
|
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 1073
| Lyli wrote: Gaviscon mi-a zis ca pot sa iau sau Bianacid da ... sincer app de scump cam tot ce am luat de la inceput mi sa parut foarte scump ex o cutie de femosun 72 de lei ( 30 de zile ajunge ) Magnerot am luat pana luna trecuta 80 de lei sunt 100 de capsule dar tot pt o lua , acum iau altifer 1 pe zi 87 de lei 30 de capsule deci tot o luna ... astea doar suplimentele la prima sarcina imi amintesc ca luam doar fier masticabil care era foarte ieftin ... acum bebe sa fie bine iau tot ce imi recomanda medicul.. Iar cu mancatul de la orice am arsuri , bauturile carbogazoase doar le intensifica de 3 ori ... maine o sa cumpar gaviscon...
Foarte scumpe intradevar, eu luam Altrifer 2 capsule pe zi, deci dădeam 90 de lei pt 15 zile încă mai iau, dar doar 1 pe zi. |
|
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 1073
| ANDREEA2929A wrote:Si eu m am gandit la glicemie sa i zic. Ella pupici, ne e dor de tine dar stim ca esti ocupata Lyli sa vezi cand mai ai si peste astea de platit clexane si progesteron se aduna, dar asta e mergem inainte. Eu am tot asa plus calciu, redoxon si toate au pretul asta.
Va pup si eu imediat vine si la tine cea mai frumoasă ocupație din lume |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/31/2017 Mesaje: 868
| Andreea, Ella, va multumesc! Sper sa fi fost din cauza glicemiei. Va pup! |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/18/2021 Mesaje: 393
| ANDREEA2929A wrote:Si eu m am gandit la glicemie sa i zic. Ella pupici, ne e dor de tine dar stim ca esti ocupata Lyli sa vezi cand mai ai si peste astea de platit clexane si progesteron se aduna, dar asta e mergem inainte. Eu am tot asa plus calciu, redoxon si toate au pretul asta. Da Andreea asa e , am avut si progesteron clexane nu dar sunt scumpe toate plus am uitat de controale la mine un control este 200 de ron in fiecare luna , plus morfologiile pt care am platit cate 350 de lei , analize... la fel foarte scumpe si inca sunt la inceput , am o verisoara care a nascut recent in Anglia , n-a platit nimic toata sarcina inclusiv tratamentele i-au fost compensate , salonul de spital arata ca un hotel , a costat-o 150 de lire doar medicul pediatru si asta ca n-a stiut ca trebuia trecut pe nu stiu ce foi decontate de stat ... deci la noi in romania maternitatile private nu mai zic m-am uitat recent la madonna maria aici la mine 7900 de lei o nastere prin cezariana ... mi se pare exagerat totul , dar ma pun si in locul medicilor , lucreaza in conditii jalnice si cu materie prima destul de redusa ... e greu dar trebuie sa acceptam sistemul |
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| ANDREEA2929A wrote:Si eu m am gandit la glicemie sa i zic. Ella pupici, ne e dor de tine dar stim ca esti ocupata Lyli sa vezi cand mai ai si peste astea de platit clexane si progesteron se aduna, dar asta e mergem inainte. Eu am tot asa plus calciu, redoxon si toate au pretul asta. Anticoagulant se poate obtine gratuit (mă rog, platesti o f mica diferenta-eu dau 28 de lei pe lună în plus, pe lângă ce e gratuit, la Fraxiparine de 0,4). Tot ce trebuie sa faci e sa duci la Casa de Sănătate o adeverinta cu vârsta sarcinii, de la medicul de familie. Ei operează în sistem că esti asigurată ca gravida, nu ca angajata, iar apoi un hematolog sau ginecolog care are contract cu casa de sănătate iti da prima reteta si scrisoarea medicala pt MF, in baza căreia acesta iti va da gratuit următoarele retete. Din grupa progesteronului, doar Duphaston poti primi compensat (la prima sarcina am inghitit la Duphaston de mi s-a acrit de el...) |
|

| Vedere în ceata, ameteli, stări de oboseala cronică eu am si de la deficit de vitamine b, fier si de calciu. Verifica si nivelul lor. |
|

| maria2013 wrote: Anticoagulant se poate obtine gratuit (mă rog, platesti o f mica diferenta-eu dau 28 de lei pe lună în plus, pe lângă ce e gratuit, la Fraxiparine de 0,4). Tot ce trebuie sa faci e sa duci la Casa de Sănătate o adeverinta cu vârsta sarcinii, de la medicul de familie. Ei operează în sistem că esti asigurată ca gravida, nu ca angajata, iar apoi un hematolog sau ginecolog care are contract cu casa de sănătate iti da prima reteta si scrisoarea medicala pt MF, in baza căreia acesta iti va da gratuit următoarele retete. Din grupa progesteronului, doar Duphaston poti primi compensat (la prima sarcina am inghitit la Duphaston de mi s-a acrit de el...)
Bai terminati cu chestiile astea eu latru din ianuarie aici pe forum ca degeaba ai reteta cand farmacia nu are stoc si le iei cu bani ca nu ai ce face, din tara de unde apuci! Ma scuzi da m am saturat de ,,idei" crede ma stiu cum se iau am facut toate demersurile!!!! nu traiesc in jungla! Nu ai! 2 retete am luat cu diferenta data de 50 respectiv 115 lei restul cash...app 0.6 e 162 lei cutia cu 10. Ma scuzi pt atitudine dar realitatea e alta si m am saturat sa mi se zica asa! Sunt și norocoși eu n am fost. Da crinone am avut compensat până la 17s apoi a trecut clexanele și cum nu se gasea tot cu bani, ramanand arefam cu plata ca plafonul e de 320 lei crinone e cam la fel cu clexanele la pret nu mergeau amandoua. Luna trecuta am gasit si tot ce am gasit am luat sa nu raman fara, 2000lei m a costat, dar am pana dupa nastere. Nu mai vb daca nu stii , am ajutat si fete care ramaneau fara injectie de pe o zi pe alta ca nu era stoc in tot orasul. Sunt revoltata pe sistem nu pe tine, sa nu o iei personal! |
|

| Lyli wrote: Da Andreea asa e , am avut si progesteron clexane nu dar sunt scumpe toate plus am uitat de controale la mine un control este 200 de ron in fiecare luna , plus morfologiile pt care am platit cate 350 de lei , analize... la fel foarte scumpe si inca sunt la inceput , am o verisoara care a nascut recent in Anglia , n-a platit nimic toata sarcina inclusiv tratamentele i-au fost compensate , salonul de spital arata ca un hotel , a costat-o 150 de lire doar medicul pediatru si asta ca n-a stiut ca trebuia trecut pe nu stiu ce foi decontate de stat ... deci la noi in romania maternitatile private nu mai zic m-am uitat recent la madonna maria aici la mine 7900 de lei o nastere prin cezariana ... mi se pare exagerat totul , dar ma pun si in locul medicilor , lucreaza in conditii jalnice si cu materie prima destul de redusa ... e greu dar trebuie sa acceptam sistemul Noi dam 280, 550 morfo2, analize toate la privat ca nu erau locuri iar la programari 3 luni 🙈mai e putin, a meritat orice sacrificiu. Pupici |
|

| ANDREEA2929A wrote: Bai terminati cu chestiile astea eu latru din ianuarie aici pe forum ca degeaba ai reteta cand farmacia nu are stoc si le iei cu bani ca nu ai ce face, din tara de unde apuci! Ma scuzi da m am saturat de ,,idei" crede ma stiu cum se iau am facut toate demersurile!!!! nu traiesc in jungla! Nu ai! 2 retete am luat cu diferenta data de 50 respectiv 115 lei restul cash...app 0.6 e 162 lei cutia cu 10. Ma scuzi pt atitudine dar realitatea e alta si m am saturat sa mi se zica asa! Sunt și norocoși eu n am fost. Da crinone am avut compensat până la 17s apoi a trecut clexanele și cum nu se gasea tot cu bani, ramanand arefam cu plata ca plafonul e de 320 lei crinone e cam la fel cu clexanele la pret nu mergeau amandoua. Luna trecuta am gasit si tot ce am gasit am luat sa nu raman fara, 2000lei m a costat, dar am pana dupa nastere. Nu mai vb daca nu stii , am ajutat si fete care ramaneau fara injectie de pe o zi pe alta ca nu era stoc in tot orasul. Sunt revoltata pe sistem nu pe tine, sa nu o iei personal!
Ca de obicei, omul postează in ideea de a ajuta , dar tu sari ca arsă. Ramai cu "ideile" tale si plateste ce vrei! Eu aleg sa iau retata compensata! Luna de luna, da! Si ai grijă si la exprimare! Simpla ascundere după un ecran nu iti permite să fii agresiva! |
|

| maria2013 wrote: Ca de obicei, omul postează in ideea de a ajuta , dar tu sari ca arsă. Ramai cu "ideile" tale si plateste ce vrei! Eu aleg sa iau retata compensata! Luna de luna, da! Si ai grijă si la exprimare! Simpla ascundere după un ecran nu iti permite să fii agresiva!
Daca tu poti e foarte bine, ma bucur! S a discutat pb asta mai demult ca nu este nicaieri si greu gasim dar tu probabil habar nu ai, merci de ajutor pe ultima suta de metri cum sunt eu stie lumea de scrisoare medicala si inscriere la Casa! Daca esti pe grupul de fb mamici cu trombofilie citeste acolo sa vezi ce pb au toti din tara cu clexanele si cum se da diferenta la reteta de la 7 lei la 115lei și 80% ajung sa ia cu bani, iar de la 1 august sunt care au primit refuz de la farmacie pe motiv ca e scos din compensate desi nu e . Tu ai sarit si cu caruturile si cu brandurile acum ceva timp nu ma mira raspunsul tau de acum si de mai devreme. Repet, nu e personal nu stiu ce limbaj agresiv ai crezut tu ca am , si da am cumparat pt ca NU SE GASESTE! Retetele le am in rama! Nu sunt agresiva si nu ma ascund in spatele ecranului si daca eram fata in fata acelasi lucru iti ziceam! Ai senzatia ca le stii pe toate tu, sa mi dai sfaturi cand o sa ti le cer, te ai trezit tu acuma ca nu stim de compensare cand asta e subiect discutat aici de mult timp.
Imi cer scuze fetelor ca trebuie să cititi astfel de chestii! O sa intru sa va spun cum a fost nasterea si ma retrag, ca vad ca sunt dispute din ce in ce mai dese mai nou aici si la aspirante am vazut. Grupurile astea si au pierdut din scop de ceva timp. Va imbratisez! |
|

Inregistrat: 1/3/2021 Mesaje: 738
| Neata, fetelor. Azi am avut ameteli puternice, desi stateam si jos Are cineva vreun remediu? Nu risc sa beau mai mult de o cafea pe zi, nu e indicata multa cofeina... Stiu ca motivul ar fi tensiunea mica....cauzata de presiune....si ca nu mai ajunge sangele cum trebuie catre creier....cel putin asa am citit pe net...si eu si asa aveam tensiunea mica de dinainte de sarcina. Are cineva vreo solutie? Sunt acum in saptamana 21 si voi avea Morfo II peste fix o saptamana - abia astept! |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| wannabemom wrote:Neata, fetelor. Azi am avut ameteli puternice, desi stateam si jos Are cineva vreun remediu? Nu risc sa beau mai mult de o cafea pe zi, nu e indicata multa cofeina... Stiu ca motivul ar fi tensiunea mica....cauzata de presiune....si ca nu mai ajunge sangele cum trebuie catre creier....cel putin asa am citit pe net...si eu si asa aveam tensiunea mica de dinainte de sarcina. Are cineva vreo solutie? Sunt acum in saptamana 21 si voi avea Morfo II peste fix o saptamana - abia astept!
Ți-ai luat tensiunea pt a vedea dacă asta a fost cauza? Te întreb pt ca și eu mai am momente când amețesc destul de rău dar îmi iau tensiunea la momentul acela și e in regula. Poate sa fie și de la vreun alt deficit in organism. Încearcă sa îți iei tensiunea dacă mai pățești așa ceva și vorbește cu medicul,poate îți recomanda ceva anume. Eu pe sarcina nu am avut problema asta dar mai pățesc asta acum ca alăptez și sunt momente când uit sa manac sau zile întregi fără sa îmi iau vitaminele (când le iau constant nu am observat sa mai am amețeli). Cam asta a fost ce am observat eu in cazul meu. |
|

Inregistrat: 1/3/2021 Mesaje: 738
| Andreeax wrote: Ți-ai luat tensiunea pt a vedea dacă asta a fost cauza? Te întreb pt ca și eu mai am momente când amețesc destul de rău dar îmi iau tensiunea la momentul acela și e in regula. Poate sa fie și de la vreun alt deficit in organism. Încearcă sa îți iei tensiunea dacă mai pățești așa ceva și vorbește cu medicul,poate îți recomanda ceva anume. Eu pe sarcina nu am avut problema asta dar mai pățesc asta acum ca alăptez și sunt momente când uit sa manac sau zile întregi fără sa îmi iau vitaminele (când le iau constant nu am observat sa mai am amețeli). Cam asta a fost ce am observat eu in cazul meu.
Multumesc mult Andreea, ptr raspuns! Nu imi luasem tensiunea fix atunci, nu am tensiometru acasa :( Dar ultima oara cand imi luasem tensiunea era cam 10... si bausem deja cafea in ziua respectiva...d-asta am presupus ca a fost tensiunea. O sa ii spun doctorei sa vad ce analize imi recomanda sa mai fac |
|
|