Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 919
| Multumim fetelor pentru sfaturi! Sunt foarte bine venite!
Da Maria, chiar te rog, poti sa ne spui si despre bagajul de maternitate. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1295
| Bagaj maternitate (eu am nascut la stat, daca trebuie ceva scos, sa ma completeze fetele ce au nascut la privat) - 2-3 cama?i de alaptat - periu?a de din?i, piaptan, minimul pt toaleta zilnica - prosop de fata/ de corp daca vreti sa face?i dus la spital (se poate face du? ?i cu cezariana ) - plasturi cosmopor 25x10 cm 5 buc (cezariana) - slapi - chilo?i de unica folosin?a (gasi?i la Auchan tip boxer, îs ft ok) - tampoane postnatale facute acasa din 3 pachete de vata ?i cred ca 2 suluri de tifon, sa fie mai lungi, 5-6/zi folosi?i - aleze 60x90 minim 5buc - apa la sticla cu tâtza - tacâmuri - cana Bebe - 1 schimb de haine pe zi - caciuli?a, manu?i - 5-6 scutece/zi - paturica
Compot de mere dar fara mere in el ?i ceai de chimen dupa ce nasteti sa va aduca cineva, de preferat sa fie facute proaspat Sper sa nu fi omis ceva |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3078
| La privat mie mi-au zis sa nu aduc nimic decat buletinul si dosarul cu analize, am mai avut incarcator de telefon si baterie externa (f utila, ca nu ajungeam bine la priza) si centura de purtat dupa ceza, am avut si pompa manuala, dar mi-au dat ei electrica atunci cand am cerut De imbracat si de mancare nu am avut voie nimic, am avut doar haine de iesit din spital pt mine si bebe La Regina Maria am nascut eu |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Multumim,fetelor! Eu nu am cumparat decât un singur costuma? când am aflat ca e baie?el,restul hainelor le-am primit,la ce a?i enumerat voi clar 90% din ele nu se vor purta :))) Eh,aia e,noi sa fim sanato?i! Maria,mi-ai dat feedback la acei chilo?ei de unica folosin?a,acum ?tiu ce o sa îmbrac sa fiu sexy in spital :)))) |
|
Inregistrat: 5/31/2017 Mesaje: 868
| Andreeax wrote:Multumim,fetelor! Eu nu am cumparat decât un singur costuma? când am aflat ca e baie?el,restul hainelor le-am primit,la ce a?i enumerat voi clar 90% din ele nu se vor purta :))) Eh,aia e,noi sa fim sanato?i! Maria,mi-ai dat feedback la acei chilo?ei de unica folosin?a,acum ?tiu ce o sa îmbrac sa fiu sexy in spital :)))) Andreea, si eu am avut la prima nastere, cezariana, chiloti de unica folosinta, la fel, am fost foarte ok cu ei |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/19/2020 Mesaje: 291
| freya1 wrote:La privat mie mi-au zis sa nu aduc nimic decat buletinul si dosarul cu analize, am mai avut incarcator de telefon si baterie externa (f utila, ca nu ajungeam bine la priza) si centura de purtat dupa ceza, am avut si pompa manuala, dar mi-au dat ei electrica atunci cand am cerut De imbracat si de mancare nu am avut voie nimic, am avut doar haine de iesit din spital pt mine si bebe La Regina Maria am nascut eu
Mai tii minte când te au sunat sa faci contractul de nastere ? La câte saptamâni de sarcina ? Si eu tot la regina maria o sa nasc . Multumesc ! |
|
| BBEma wrote:
Mai tii minte când te au sunat sa faci contractul de nastere ? La câte saptamâni de sarcina ? Si eu tot la regina maria o sa nasc . Multumesc !
Pana in 25 sapt trebuie sa semnezi ca sa ai reducerea aceea, parca 1500 ron era, e pacat sa ratezi daca chiar vrei la ei |
|
Inregistrat: 8/7/2019 Mesaje: 956
| Buna, fetelor! Multumim mult pentru sfaturi!! Eu de nascut, o sa nasc la privat si la fel, mi-a zis ca nu imi trebuie decat hainutele cu care il scot pe bebe din spital. Dar tot mi-as lua unele lucruri, sa stau eu mai linistita!! |
|
| freya1 wrote: Pana in 25 sapt trebuie sa semnezi ca sa ai reducerea aceea, parca 1500 ron era, e pacat sa ratezi daca chiar vrei la ei
Daaaa, astept sa ma sune , probabil ma vor suna dupa morfo 2 de sapt viitoare incolo . Multumesc |
|
| BBEma wrote:Daaaa, astept sa ma sune , probabil ma vor suna dupa morfo 2 de sapt viitoare incolo . Multumesc Cu placere ! Eu am fost multumita de ei, cu o exceptie: ai grija daca vrei sa alaptezi, pt ca ii vor da lapte praf copilului, mie mi-au zis ca e prea mic si nu are putere sa suga, colega de salon care era la al 2lea copil a zis clar NU lp, dar pana la urma au convins-o ca vezi-doamne se deshidrateaza copilul; nu sunt vreo fanatica sa nu vreau o molecula de lp, dar din cauza asta abia dupa vreo 10 zile am alaptat exclusiv, copilul se obisnuise cu biberonul si ii era greu la san Altfel toata lumea e fff draguta acolo, in secunda in care suni vin, iti aduc orice, iti aduc/ iau copilul cand vrei tu (poate sta cu tine in permanenta daca nu sunt alte pb, mie de ex mi l-au mai luat sa il puna la lampa pt icter) Poti sa ma mai intrebi daca ai vreo nelamurire despre ei |
|
| freya1 wrote: Cu placere ! Eu am fost multumita de ei, cu o exceptie: ai grija daca vrei sa alaptezi, pt ca ii vor da lapte praf copilului, mie mi-au zis ca e prea mic si nu are putere sa suga, colega de salon care era la al 2lea copil a zis clar NU lp, dar pana la urma au convins-o ca vezi-doamne se deshidrateaza copilul; nu sunt vreo fanatica sa nu vreau o molecula de lp, dar din cauza asta abia dupa vreo 10 zile am alaptat exclusiv, copilul se obisnuise cu biberonul si ii era greu la san Altfel toata lumea e fff draguta acolo, in secunda in care suni vin, iti aduc orice, iti aduc/ iau copilul cand vrei tu (poate sta cu tine in permanenta daca nu sunt alte pb, mie de ex mi l-au mai luat sa il puna la lampa pt icter) Poti sa ma mai intrebi daca ai vreo nelamurire despre ei
Asta cu laptele praf o auzisem si eu despre ei si mi e un pic frica de asta , dar vreau sa fac un curs de alaptare înainte sa nasc si sper eu sa ajute Multumesc frumos sigur te mai deranjez mai incolo cu intrebari |
|
Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| BBEma wrote:Asta cu laptele praf o auzisem si eu despre ei si mi e un pic frica de asta , dar vreau sa fac un curs de alaptare înainte sa nasc si sper eu sa ajute Multumesc frumos sigur te mai deranjez mai incolo cu intrebari Eu am auzit ?i la stat ca se practica asta. |
|
| ANDREEA2929A wrote: Eu am auzit ?i la stat ca se practica asta.
Acum sincer, ma gândesc ca si daca n ai lapte sau ma rog colostru parca ca am înteles ca laptele vine mai târziu , ce faci ? Trebuie sa manânce si ei ceva nu ? De asta zic ca vreau sa fac un curs in alaptare înainte , poate ma ajuta sa înteleg si sa ma descurc atunci pe moment ca acum sunt planta totala |
|
Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| BBEma wrote:Acum sincer, ma gândesc ca si daca n ai lapte sau ma rog colostru parca ca am înteles ca laptele vine mai târziu , ce faci ? Trebuie sa manânce si ei ceva nu ? De asta zic ca vreau sa fac un curs in alaptare înainte , poate ma ajuta sa înteleg si sa ma descurc atunci pe moment ca acum sunt planta totala da, e ok un curs ?i eu sunt interesata. |
|
| Eu am facut si curs, colostrul e suficient in primele zile, stomacul lor e cat o cireasa, laptele mi-a venit in a 3a zi cand sa plec acasa, dar normal ca daca te panicheaza si iti zic ca moare copilul de foame cedezi, ce sa faci... in plus el nu se atasa bine la san pt ca stia de biberon (in unele maternitati le dau lp cu seringa tocmai ca sa evite asta) Au si consultant in alaptare, dar vine la 2 zile dupa nastere, parerea mea e ca e prea tarziu atunci si sta 30 min max |
|
|