Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3082
| Eu am facut un curs online la Naste cum simti, initial am vrut si eu sa cumpar programul, dar am zis ca mai bine sa fie interactiv si sa pot pune intrebari Am si pastrat legatura cu moasele, au un abonament f practic dupa nasterea copilului unde poti pune zilnic intrebari (ca vor fi, oricat de pregatite credem ca suntem) |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| IoanaIoanaC wrote:Ati accesat careva programul "bebe bun venit"? Oare se merita?
Daaaa, absolut. Eu l-am cumparat cand avea al doilea bebe 1a3l si la fiecare filmulet ma intrebam de ce nu am stiut eu toate astea de la primul bebe.. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/30/2019 Mesaje: 974
| Multumesc Freya, Alina! |
|
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 1036
| Buna dragelor, azi am facut prima perfuzie cu Venofer, nu a fost atât de rau precum ma asteptam..o u?oara senzatie de greata la o ora dupa, dar de scurta durata. Iar testul Covid negatiiiv |
|
Inregistrat: 8/7/2019 Mesaje: 956
| EllaMaria wrote:Buna dragelor, azi am facut prima perfuzie cu Venofer, nu a fost atât de rau precum ma asteptam..o u?oara senzatie de greata la o ora dupa, dar de scurta durata. Iar testul Covid negatiiiv
Super, Ella! Ma bucur ca esti ok si mai ales ca ai testul negativ!! |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Ella,ma bucur ca nu sunt a?a rele,trece ?i asta,orice numai sa fie bine! Am început sa ne uitam ?i noi la cursul acela de puericultura ?i am avut o cadere de internet la 3 ore. I-a dat drumul azi noapte so?ul pe unul din monitoare in timp ce mai facea ceva pt serviciu ?i a a?teptat sa ajunga unde ramasesem ?i a pus pauza pt a continua azi. Se vede ca e gratuit,am impresia ca e "ieftin" pe alocuri,ma refer la modul de exprimare si alte câteva chestii de fine?e dar pana la urma e binevenita ales pt taticii care vor atestatul ?i înve?i câteva chestii care iti sunt de folos. Am scapat ?i de analizele de trimestrul 3,a?tept rezultatele ?i la cele de sânge ?i la cele de secretie. In rest baia e prietena mea,mai ca as lua wc-ul in camera. Sunt momente când efectiv fiecare pas pana la toaleta doare. Contrac?iile î?i cam fac de cap in ultimul timp,ba chiar am avut câteva ore bune când le avem la 6-7-8-10 minute ?i m-am cam speriat,au început sa se domoleasca cu nospa injectabil (bine ca ?tiu sa mi-l fac singura) ?i magneziu. Mai am control pe 21 daca nu e cazul sa mai merg între timp ?i joi trb sa fac dexa. Uff! |
|
| Multumesc fetelor 
Andreea contractiile acestea sunt si dureroase? Eu ma confrunt cu burtica tare uneori, e tare aproape toata ziua, nu doare doar ca simt ca explodez... Nu par a fi contractii, pe care le am rar dar altfel se manifesta. La control totul a fost în regula.
Cat despre nevoia de a merge des la baie.. Pff, merg des pentru pu?in, dar e musai sa merg ca simt nevoia, iar daca mai stau cu greu mai ajung pana la wc noroc ca noaptea merg maxim de 2 ori. |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Ella ,nu sunt dureroase dar simt presiunea mult mai mare ca înainte (le am de la 12 saptamâni) ?i mi se deformeaza toata burta,se ridica toata partea dreapta (pe dreapta e ?i bebe) in sus ?i e tare rau,iar apoi e musai sa merg la toaleta ?i pana ajung parca am cu?ite in vezica. Nici nu mai pot conduce,mi?carea picioarelor pe pedale îmi provoaca contractii ?i nevoia acuta de a merge la toaleta,so?ul e ?oferul meu acum. La tine nu cred ca e vb de contractii,?i eu mai am senza?ia ca sunt plina ,iar pt ca nu prea am grasime ,când stau in picioare,am tot timpul burtica tare,când sunt întinsa parca e o idee mai moale dar nicidecum nu as putea face un pliu daca as apuca din doua par?i de piele,de exemplu. Eu zic ca asta e motivul pt care ?i se pare tare. |
|
| Andreeax wrote:Ella ,nu sunt dureroase dar simt presiunea mult mai mare ca înainte (le am de la 12 saptamâni) ?i mi se deformeaza toata burta,se ridica toata partea dreapta (pe dreapta e ?i bebe) in sus ?i e tare rau,iar apoi e musai sa merg la toaleta ?i pana ajung parca am cu?ite in vezica. Nici nu mai pot conduce,mi?carea picioarelor pe pedale îmi provoaca contractii ?i nevoia acuta de a merge la toaleta,so?ul e ?oferul meu acum. La tine nu cred ca e vb de contractii,?i eu mai am senza?ia ca sunt plina ,iar pt ca nu prea am grasime ,când stau in picioare,am tot timpul burtica tare,când sunt întinsa parca e o idee mai moale dar nicidecum nu as putea face un pliu daca as apuca din doua par?i de piele,de exemplu. Eu zic ca asta e motivul pt care ?i se pare tare.
Da sa stii ca ai mare dreptate, când ma intind si burtica se mai relaxeaza. 
Va fi bine! Iar tu mai ai atât de putin... imi aduc aminte parca ieri tot ne scriai evolutia beta, eram în concediu si cum ma întorceam în camera de hotel tot verificam grupul sa vad ce vesti ne aduci. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/18/2021 Mesaje: 393
| Buna fetelor va urmaresc de ceva timp , indraznesc sa pun o intrebare ,am reusit luna aceasta si eu ce imi doream , inca nu am fost la prima consultatie am programare abea saptamana viitoare , am facut primul beta azi are o valuare de 316 , se incadreaza perfect in calculul saptamani , dar am o presiune pelvina ca si cand mi-ar veni menstra , este normal in primele saptamani? obosesc la orice activitate , dar ma ingrijoreaza aceste dureri nu sunt puternice dar sunt nu au caracter de intepatura e ca o presiune continua , a avut cineva aceasta problema ? |
|

Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| Lyli wrote:Buna fetelor va urmaresc de ceva timp , indraznesc sa pun o intrebare ,am reusit luna aceasta si eu ce imi doream , inca nu am fost la prima consultatie am programare abea saptamana viitoare , am facut primul beta azi are o valuare de 316 , se incadreaza perfect in calculul saptamani , dar am o presiune pelvina ca si cand mi-ar veni menstra , este normal in primele saptamani? obosesc la orice activitate , dar ma ingrijoreaza aceste dureri nu sunt puternice dar sunt nu au caracter de intepatura e ca o presiune continua , a avut cineva aceasta problema ? Felicitari si sarcina usoara si la termen. Durerile de genul celor menstruale sunt normale si cam toate le-am experimentat.Eu de ex nu am luat nimic, pentru ca nu erau puternice, dar se poate lua nospa de 40.Oricum recomand sa intrebi medicul si sa faci cum iti spune el. |
|
| Vaai, fetelor! Ce bine va inteleg cu nevoia de a merge la baie. Eu cu Covid-ul asta simpatic, sunt nevoita sa beau multe lichide, ceai, limonada, apa. Aproape m-am mutat in toaleta
Lyli, bine ai venit. In primele saptamani, crampele sunt normale. Poti lua nospa ca sa te calmeze, daca sunt dureroase. Da stii ca si eu obosesc de cand am ramas gravida. Daca stau sa ma gandesc, asta a fost primul simptom. Faceam curatenia cu mami, si tot ramaneam fara suflu. Si zice mami catre mine, fata draga, tu esti gravida. Nu am vrut sa cred, bineinteles. Mi-a povestit mami, ca la fel a fost si ea cand a ramas gravida cu mine. Obosea repede! |
|

Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| Fetelor sa va zic ce sperietura am tras eu ieri. Soricica mea e fff activa de obicei.Face valuri cu burtica, seara cand ma pun in pat e show, nu alta.Noaptea ma trezeste de cateva ori si dimineata se trezeste deodata cu mine.Luni am simtit-o doar de cateva ori dar fff finut, seara nimic, noaptea nimic.M-am trezit ieri dimineata si am asteptat.Nici o miscare.La 10 si ceva i-am scris medicului si m-a chemat la eco la 15.30. Nu va zic cum am stat.A fost prima panica reala pe care mi-am luat-o in sarcina si mi-am facut un mil de filme.Cand am ajuns la eco, prima imagine care mi-a aparut pe monitor a fost inimioara care palpaia.Am simtit cum mi se ridica o greutate de pe suflet.Smechera era pozitionata cu fundul spre exterior si de aceea nu simteam eu miscarile.Mi-a masurat din nou fluxul, s-a asigurat ca se alimenteaza cum trebuie si totul e ok.Acum sper sa stau linistita pana in 6 mai cand am urmatorul control Siiii are 1100 gr |
|
| Aleahim, ce sperietura. Bine ca e totul in regula. Asa am patit eu alaltaieri. A miscat putin dimineata si deja era vreo 20:00 si nu miscase deloc. Sau ma rog, nu l-am simtit. Am fost asa speriata. Si zic la un moment dat "mai copile, misca o data, ce crezi ca faci?" Si, bineinteles ca s-a trezit si a inceput sa miste. Eu mai, mai sa sun la 112 sa vina sa ma duca la spital. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/18/2021 Mesaje: 393
| Aleahim wrote: Felicitari si sarcina usoara si la termen. Durerile de genul celor menstruale sunt normale si cam toate le-am experimentat.Eu de ex nu am luat nimic, pentru ca nu erau puternice, dar se poate lua nospa de 40.Oricum recomand sa intrebi medicul si sa faci cum iti spune el.
Multumesc ! Sper sa fie ok ! O sa merg la medic abea luni ! |
|
|