Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/30/2019 Mesaje: 973
| Miri08 wrote:Multumesc pentru raspuns fetelor. Eu ma gandeam sa imi iau doar 30 de zile din cele 126 inainte pt ca as vrea sa mai apuc cateva salarii intregi pana se naste bebe, ca apoi va scadea salariul Prenatalul e mai mult decat salariul net. Iar CCC e mai putin decat netul tau de acum. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2799
| andrutannc wrote:
Miri, banutii din pre-natal sunt cei mai multi, de-aia e avantajos sa te folosesti de acel prenatal. Ei scad la idemnizatie.
Era avantajos înainte de octombrie 2018, când s-a schimbat modul de calcul! Eu, de exemplu, am fost foarte prost platita în prenatal/lehuzie... (Decembrie 2018-martie 2019) |
|
Inregistrat: 8/7/2019 Mesaje: 956
| Fetelor, voi ati patit la medic sa aveti tensiuneam mai mare decat de obicei. Merg lunar la doctorita de familie sa imi ia tensiunea si luna trecuta si luna asta am avut 143/80. Mi-am monitorizat tensiunea acasa, si am avut intre 118 (cea mai mica) si 130(cea mai mare). Nu stiu ce sa cred. As tinde sa cred ca nu am vreo problema cu tensiunea, caci mereu la doctorita merg pe jos, si ma grabesc avand in vedere ca merg de la munca. |
|

| maria2013 wrote: Era avantajos înainte de octombrie 2018, când s-a schimbat modul de calcul! Eu, de exemplu, am fost foarte prost platita în prenatal/lehuzie... (Decembrie 2018-martie 2019)
Nu vreau sa vorbesc prostii, dar eu mi-am calculat aici https://www.spooker.ro/index.php?pag=utile&pag_utile=calculator_indemnizatie_concediu_maternitate si imi iese mai mult.
Sisi, da, se poate sa fie datorita efortului sau pur si simplu datorita emotiilor. Daca acasa e ok tensiunea si urmarita constant nu ai motiv de ingrijorare zic eu. |
|
|
Multumesc pentru raspuns. Asa ma gandesc si eu. Am facut o medie la toate tensiunile luate si iese cam 122/80. In paranoia mea, mi le-am notat pe toate. Plus, ca ma simt bine. Nu am nici un fel de problema sau disconfort legat de treaba asta (nu am dureri de cap, nu ametesc).
In ceea ce priveste indemnizatia din prenatal si eu stiu ca e mai mare ca salariul, caci se calculeaza din brut. |
|

Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| Asta e relevant doar daca mergi la.serviciu pâna la.28/30 sapt, daca mai ai si înainte medical nu e corect calculul. |
|

| Sisi eu la.gineco am.avut ?i 16 ?i 15 |
|

| ANDREEA2929A wrote: Asta e relevant doar daca mergi la.serviciu pâna la.28/30 sapt, daca mai ai si înainte medical nu e corect calculul.
Poi tot din brut se calculeaza... nu vad de ce nu ar fi corect daca completezi brutul corect. Nu stiu, zic si eu, oricum cred ca o contabila stie ami bine ca noi (sau asa ar trebui). |
|
Inregistrat: 5/31/2017 Mesaje: 868
| Sisi, si eu am mereu mai crescuta la medic. 
Am simtit acum si la mana miscarile, m-am emotionat toata, mai sunt si cu baietelul, imi doarme in brate. |
|

| IoanaIoanaC wrote:
Poi tot din brut se calculeaza... nu vad de ce nu ar fi corect daca completezi brutul corect. Nu stiu, zic si eu, oricum cred ca o contabila stie ami bine ca noi (sau asa ar trebui).
Multe fete nu stiu brutul exact care au avut medical, lucrez in ru, stiu ce vb. Eu vb strict de cele cu medical înainte de cod 08 prenatal. |
|
Inregistrat: 5/31/2017 Mesaje: 868
| Andreea, ieri am intrebat medicul daca pot folosi samponul dermtocosmetic de la Vichy, a zis ca nu e nicio problema, asa ca voi relua, sper sa fie intradevar ok. |
|
| Multumesc fetelor, m-am mai linistit. Ca m-o cam speriat doctorita, tot spunandu-mi ca e mare tensiunea si ca in sarcina nu e bine, ca pot fi n probleme. Eu tot insisram ca vin de la munca, unde ma mai agit, si vin pe jos. Sunt constienta ca e bine intentionata, dar nah. |
|

| AleC wrote:Andreea, ieri am intrebat medicul daca pot folosi samponul dermtocosmetic de la Vichy, a zis ca nu e nicio problema, asa ca voi relua, sper sa fie intradevar ok. Mie mi a prescris Dercos dermatologul dar am vazut ca are acid salicilic, care nu e ok tot el a zis si am ramas la kelual ds |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/19/2020 Mesaje: 291
| Felicitari Alle pentru printesa, sa fiti sanatoase Si ma bucur ca e totul ok Capsunica si AleC si ca v ati linistit Numai vesti bune pe grupul nostru
Apropo de concedii : din concediul de odihna anual al fiecaruia ni se dau toata zilele de pe anul curent sau doar pana intram in cel prenatal? |
|

| BBEma wrote:Felicitari Alle pentru printesa, sa fiti sanatoase Si ma bucur ca e totul ok Capsunica si AleC si ca v ati linistit  Numai vesti bune pe grupul nostru Apropo de concedii : din concediul de odihna anual al fiecaruia ni se dau toata zilele de pe anul curent sau doar pana intram in cel prenatal? Teoretic se calculeaza în raport cu perioada efectiv lucrata în care intra ?i concediile medicale. Deci doar 1 parte nu tot. Faci asa cate zile lucratoare ai până la o anumită dată x cate zile de concediu ai dreptul pe an / la 254 zile are anul asta și ti da exact la.cate ai dreptul. |
|
|