Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/10/2020 Mesaje: 165
| Hei am fost ?i noi la control ! Totul este perfect ,toate organele arata f bine .Bebe are 380 grame 21 saptamani Are buzite mari :)) si parea cam suparat si necajit în poze :)) .imi vine sa-i pap buzitele :))Era foarte activ , nu statea locului o clipa Abia l-a prins la poza :))) Control în 5 mai .E baiat 100%
https://ibb.co/jy1Dj48 https://ibb.co/85b6vPT |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Fetelor, maine plecam acasa si ne incepem viata in 4 sunt asa emotionata Va spun repejor cum a decurs nasterea printesei mele, ca de maine cine stie cat mai apuc sa intru Va spusesem acum 2 saptamani ca m-am internat la Tm cu contractii puternice, pe care au reusit sa le opreasca cu gynipral. Venisem la Tm dupa un alt episod cu contractii, cu 2 zile inainte, in ideea ca o sa raman la cineva pana se declansaza nasterea. Am stat doar cateva ore la fix am venit. Am stat non-stop pe gynipral 8 zile, cu contractii cand si cand, pana cand au inceput sa fie iar puternice si regulate, asa ca mi l-au scos ca sa intru in travaliu. Dupa o noapte petrecuta in sala de travaliu, cu contractii puternice si la 3 minute, spre dimineata au inceput sa mai scada in intensitate si sa fie mai rare, colul ramasese posterior, deschis 2 cm, deci alarma falsa Am mai dus 4 zile fara medicamentatie, cu contractii cand si cand, iar marti dimineata la 3 mi s-a rupt apa si a inceput travaliul, pe bune de data asta 4.5 ore mai tarziu a aparut pe lume minunea mea de fetita Desi travaliul a durat cel mai putin, comparativ cu celelalte 2, nasterea a fost cea mai dureroasa . Daca la baieti nu a trebuit sa imping deloc, au iesit singurei, cu ea m-am chinuit putin (cateva minute), caci nici nu stiam cum se face mai mult tipam decat sa imping Cred ca diferenta a fost cantitatea de lichid pierduta inainte de expulzie. La primele 2 nu am pierdut tot lichidul, pe cand acum da. Astfel si contractiile le-am simtit mai puternic si mai dureroase si expulzia a fost mai grea. Dar a trecut totul in momentul in care mi-au pus-o in brate Mititica suge cand nu e prea somnoroasa, dar adoarme repejor la san, asa ca ii dau lp cu biberonul. Asta pt ca nu o am cu mine in salon si mergem la alaptat din 3 in 3 ore. Daca nu ii dau eu sa se sature, ii dau ei apoi . Partea frustranta este ca nu ne lasa cu nici un fel de pompa, asa ca lapticul pe care il scot sunt nevoita sa il arunc, in loc sa il dau ei la muls manual nu reusesc sa scot mai nimic asta e...inca o zi si trece...
Va doresc sarcini usoare in continuare, sa vina bebeii pe lume sanatosi si sa va aduca multe bucurii |
|
Inregistrat: 6/8/2017 Mesaje: 1169
| Alle.p wrote:Fetelor, maine plecam acasa si ne incepem viata in 4  sunt asa emotionata Va spun repejor cum a decurs nasterea printesei mele, ca de maine cine stie cat mai apuc sa intru Va spusesem acum 2 saptamani ca m-am internat la Tm cu contractii puternice, pe care au reusit sa le opreasca cu gynipral. Venisem la Tm dupa un alt episod cu contractii, cu 2 zile inainte, in ideea ca o sa raman la cineva pana se declansaza nasterea. Am stat doar cateva ore  la fix am venit. Am stat non-stop pe gynipral 8 zile, cu contractii cand si cand, pana cand au inceput sa fie iar puternice si regulate, asa ca mi l-au scos ca sa intru in travaliu. Dupa o noapte petrecuta in sala de travaliu, cu contractii puternice si la 3 minute, spre dimineata au inceput sa mai scada in intensitate si sa fie mai rare, colul ramasese posterior, deschis 2 cm, deci alarma falsa Am mai dus 4 zile fara medicamentatie, cu contractii cand si cand, iar marti dimineata la 3 mi s-a rupt apa si a inceput travaliul, pe bune de data asta 4.5 ore mai tarziu a aparut pe lume minunea mea de fetita Desi travaliul a durat cel mai putin, comparativ cu celelalte 2, nasterea a fost cea mai dureroasa  . Daca la baieti nu a trebuit sa imping deloc, au iesit singurei, cu ea m-am chinuit putin (cateva minute), caci nici nu stiam cum se face  mai mult tipam decat sa imping Cred ca diferenta a fost cantitatea de lichid pierduta inainte de expulzie. La primele 2 nu am pierdut tot lichidul, pe cand acum da. Astfel si contractiile le-am simtit mai puternic si mai dureroase si expulzia a fost mai grea. Dar a trecut totul in momentul in care mi-au pus-o in brate Mititica suge cand nu e prea somnoroasa, dar adoarme repejor la san, asa ca ii dau lp cu biberonul. Asta pt ca nu o am cu mine in salon si mergem la alaptat din 3 in 3 ore. Daca nu ii dau eu sa se sature, ii dau ei apoi  . Partea frustranta este ca nu ne lasa cu nici un fel de pompa, asa ca lapticul pe care il scot sunt nevoita sa il arunc, in loc sa il dau ei  la muls manual nu reusesc sa scot mai nimic  asta e...inca o zi si trece... Va doresc sarcini usoare in continuare, sa vina bebeii pe lume sanatosi si sa va aduca multe bucurii
Ce bine ca plecati acasa. Repede a evoluat si travaliul tau. Toti bebeii primesc lp in perioada asta. Si al meu a primit, ca am nimerit pe una pentura ce sustinea ca bebeii trebuie sa manance la 2 ore, iar al meu nu vroia, mai mult dormea. E mai bine acasa, ii dai cand cere. Acomodare lina in 4 va doresc! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/30/2019 Mesaje: 973
| Aleahim, happy 27!
Pfoai, iar ma ia panica! Alle mare, acomodare lina acasa, asteptam sa mai intri cand ai timp sa ne spui cum a decurs marea intalnire!
Mi-am gasit si eu azi MF. Dar cica prenatal abia din sapt 31 se da. Eu stiam din sapt 28. La voi cum e/a fost? |
|
Inregistrat: 8/7/2019 Mesaje: 956
| Alle, ma bucur ca totul e bine si puteti pleca acasa. Acomodare rapida!!
Capsunica, super vesti!! e tare dragalas. Asa sunt si pozele mele de la morfo, de abia l-o prins. Important e ca sunt sanatosi!!! |
|
Inregistrat: 8/7/2019 Mesaje: 956
| IoanaIoanaC wrote:Aleahim, happy 27! Pfoai, iar ma ia panica! Alle mare, acomodare lina acasa, asteptam sa mai intri cand ai timp sa ne spui cum a decurs marea intalnire! Mi-am gasit si eu azi MF. Dar cica prenatal abia din sapt 31 se da. Eu stiam din sapt 28. La voi cum e/a fost?
Deci, faza cu prenatalul si eu am priceput-o mai greu. Cica sunt 126 de zile in total. Ideal e sa le imparti 63 inainte, 63 dupa. Dar poti sa iei mai multe inainte, singura conditie e sa ramana minim 42 de zile de lauzie(astea sunt obligatorii, de la stat, nu se pot lasa mai putine). Eu am intrebat-o pe doctorita mea si imi spunea ca de la 30-32 de sapt. Sa ma corecteze fetele, daca am scris ceva gresit. Eu sincer as iesi de la 30 de sapt. Pe mine deja ma omoara masca. Si cum se face cald nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi mai incolo. Poate fetele care au iesit deja, de pot ajuta cu mai multe informatii. |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1554
| Ioana,din 28 ?tiu si eu. Am o prietena care ?i-a schimbat medicul de familie din cauza asta,nu s-a în?eles deloc cu el. Eu intru acum chiar de azi in prenatal dar la mine a?a a fost sa fie,mi-a ajuns concediul medical ?i cel de risc fix pana la 31,nu a trebuit sa îmi fac probleme in legatura cu ce s-ar fi întâmplat daca nu aveam 31 saptamâni. Ideea e ca se poate de la 28.
L.E. E așa cum zice Sisi cu împărțeala zilelor. Medicilor le e ca treci de termen și apoi nu îți ajung zilele. |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1554
| Capsunica,felicitari! Alta viitoare mamica mai linistita. <3 Poate reu?e?ti sa ne pui ?i noua o pozica. Abia a?tept sa îl vad ?i eu pe bebe mar?i ?i sper sa stea la ni?te poze pt album.
Alle mare,recuperare u?oara ?i o via?a minunata in 4.
Se pare ca am trecut pe locul 2 pe listuta. Mai e Giulia in fata mea. :D |
|

| Sisi, asa e, minim 42 dupa ce nasti. Eu calculasem, si imi ramaneau 42 de zile de la DPN daca intram in sapt 28. Argumentul ei a fost ca daca nasc la 42 de saptamani? I-am zis ca eu m-as bucura sa ajung la 36 37 ca am risc de prematur, dar nah. A zis ca ii verifica casa de asigurari si ca daca cumva nu-mi raman 42 dupa nastere, pierd indemnizatia (ceea ce nu e adevarat, iti poti lua concediu fara plata pt zilele de diferenta din ce stiu eu) dar nah, n-am stat sa ma contrazic cu ea, ca parea draguta femeia si n-avea rost. Cand a vazut ca insist a zis ca hai al 30 ca mai schimbam dpn-ul si en descurcam noi cumva. Stiu si eu cazuri care au iesit la 28 de sapt, deci clar se poate. Acuma, pe mine nu ma incurca, oricum muncesc de acasa si mi-a zis ca daca vreau imi da medical pana in sapt 31, deci n-aveam ce sa ma cert cu ea. |
|

Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2502
| Ioana happy 27 to you too In prenatal se poate intra de la 28 de sapt, confirmat de gine si de medicul meu da familie.Conditia e sa iti ramana 42 de zile dupa nastere. Alle acomodare lina in 4. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/22/2020 Mesaje: 318
| fetelor, dar aceste 126 de zile interfereaza cu perioada de 2 ani de concediu maternal? Adica, sa spunem ca luam 100 de zile dupa ce nastem si doar 26 inainte...concediu de 2 ani va incepe dupa ce se termina cele 100 de zile? adica dupa ce nastem stam acasa 2 ani si 100 de zile? sau nu conteaza si dupa ce nastem stam fix 2 ani indiferent cum am impartit cele 126 de zile? |
|
Inregistrat: 6/8/2017 Mesaje: 1169
| Miri08 wrote:fetelor, dar aceste 126 de zile interfereaza cu perioada de 2 ani de concediu maternal? Adica, sa spunem ca luam 100 de zile dupa ce nastem si doar 26 inainte...concediu de 2 ani va incepe dupa ce se termina cele 100 de zile? adica dupa ce nastem stam acasa 2 ani si 100 de zile? sau nu conteaza si dupa ce nastem stam fix 2 ani indiferent cum am impartit cele 126 de zile?
Nu conteaza, stai acasa pana implineste copilul 2 ani, sau 1 an si 10 luni daca te intorci mai repede la servici. |
|

| Da-le-n colo, pentru 3 saptamani nu ma mai stresez. Miri, Concediul de crestere copil (CCC) incepe dupa ce se termina post-natalul. Nu esti obligata sa iei toate cele 126 de zil, doar 42 dupa ce nasti sunt obligatorii. CCC o sa ai pana face copilul 1 an si 11 luni, 1 luna fiind a tatalui (pe care poate sa o refuze, sau o poti lua tot tu doar in cazul in care tatal nu se incadreaza-adica nu are 12 luni lucrate in ultimele 24 inainte de nasterea copilului). Daca doresti sa beneficiezi de insertie, trebuie sa te intorci la munca cu 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani, sau cu 90 daca isi ia tatal luna lui. Rog fetele sa ma corecteze daca am gresit ceva. Eu asa stiu. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/22/2020 Mesaje: 318
| Multumesc pentru raspuns fetelor. Eu ma gandeam sa imi iau doar 30 de zile din cele 126 inainte pt ca as vrea sa mai apuc cateva salarii intregi pana se naste bebe, ca apoi va scadea salariul
|
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 12/10/2020 Mesaje: 78
| Miri08 wrote:Multumesc pentru raspuns fetelor. Eu ma gandeam sa imi iau doar 30 de zile din cele 126 inainte pt ca as vrea sa mai apuc cateva salarii intregi pana se naste bebe, ca apoi va scadea salariul
Miri, banutii din pre-natal sunt cei mai multi, de-aia e avantajos sa te folosesti de acel prenatal. Ei scad la idemnizatie. |
|
|