|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Mul?umesc mult,Vicky,Andreea. Voi suna mâine medicul hematolog ?i sa vad când poate sa ma primeasca. E prima dara când dozez d-dimerii,a ramas sa încep sa ii monitorizez la 3 saptamâni de acum încolo ,iar asta a fost o recomandare a medicului ginecolog fara sa se bazeze pe prea multe aspecte pt ca eu ca ?i gene pozitive am mthfr ambele ?i pai in forma heterozigota care teoretic nu ar trb sa puna nicio problema pe partea asra iar fluxul pe arterele uterine a fost mereu foarte bun plus ca bebe nu a avut nicio restric?ie de cre?tere,e in grafic peste tot ?i am ?i Aspenter de 75 1/zi preventiv. Cine sa se gândeasca ca nu e ceva ok?! Ramâne sa vad ce va zice medicul hematolog. |
Inregistrat: 1/15/2019 Mesaje: 1881
| Andreeax wrote:Mul?umesc mult,Vicky,Andreea. Voi suna mâine medicul hematolog ?i sa vad când poate sa ma primeasca. E prima dara când dozez d-dimerii,a ramas sa încep sa ii monitorizez la 3 saptamâni de acum încolo ,iar asta a fost o recomandare a medicului ginecolog fara sa se bazeze pe prea multe aspecte pt ca eu ca ?i gene pozitive am mthfr ambele ?i pai in forma heterozigota care teoretic nu ar trb sa puna nicio problema pe partea asra iar fluxul pe arterele uterine a fost mereu foarte bun plus ca bebe nu a avut nicio restric?ie de cre?tere,e in grafic peste tot ?i am ?i Aspenter de 75 1/zi preventiv. Cine sa se gândeasca ca nu e ceva ok?! Ramâne sa vad ce va zice medicul hematolog. Eu cu pai homozigot stii deja fac clexane ?i inr ul la 6 zile dupa primele injectii era peste limita... Poate ai noroc ?i ramâi pe aspenter totusi. |
| ANDREEA2929A wrote: Eu cu pai homozigot stii deja fac clexane ?i inr ul la 6 zile dupa primele injectii era peste limita... Poate ai noroc ?i ramâi pe aspenter totusi.
Da,?tiu,medicul mereu ia in considerare istoricul,la mine nu cred ca era cazul,cel pu?in nu de la test pozitiv fara alte investiga?ii cum sunt cele de acum sau cele care urmeaza sa le fac. INR-ul e ok la mine. Eu sunt pu?in reticenta la clexane date random doar sa faca pacienta sa se simta mai bine ?i in siguran?a pt ca mul?i fac asta dar daca e nevoie nu am nimic împotriva sa fac ?i clexane,valoarea d-dimerilor e cam mare. Nu ?tiu,e o adevarata Nebunie ?i cu partea asta...a?tept sa vad ce spune medicul hematolog ca analize am sa ii arat cât sa se sature. |
| Andreeax wrote: Da,?tiu,medicul mereu ia in considerare istoricul,la mine nu cred ca era cazul,cel pu?in nu de la test pozitiv fara alte investiga?ii cum sunt cele de acum sau cele care urmeaza sa le fac. INR-ul e ok la mine. Eu sunt pu?in reticenta la clexane date random doar sa faca pacienta sa se simta mai bine ?i in siguran?a pt ca mul?i fac asta dar daca e nevoie nu am nimic împotriva sa fac ?i clexane,valoarea d-dimerilor e cam mare. Nu ?tiu,e o adevarata Nebunie ?i cu partea asta...a?tept sa vad ce spune medicul hematolog ca analize am sa ii arat cât sa se sature. La mine ambii au manifestat interesul pentru clexane, si tare cred ca nu a fost random, drept dovada atunci ?i anticoagulantul lupic o luase razna iesise pozitiv apoi negativ. Si acum m am convins cu INR ul, la mine sarcina le declanseaza in rest perfect normal. Daca reusesc sa trec cu bine de perioada critica de acolo era, daca nu poate a fost ceva morfologic. Vom vedea. |
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1866
| Neata, fetelor! Andreea, Ale... haideti cu vesti bune!!
Andreea (mare) ... stiu ca freya postase niste intervale de referinta pt sarcina. Am cautat si eu, dar nu am gasit. Ma bucur insa ca ai rezolvat si ai gasit |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/30/2019 Mesaje: 974
| Andreeax wrote:Fetelor,?tiu ca se postasera la un moment dat valorile de referin?a in sarcina pentru d-dimeri dar nu e chip sa le gasesc ?i nici nu mai ?tiu cine le-a postat pt a cauta postarea dupa nume,le ave?i vreuna din voi?. Mi-au ie?it 2,78 mg/l ?i am impresia ca e cam mare valoarea cu toate ca fluxul pe arterele uterine la morfo 2 a foat in regula. In tezultate apare doar valoarea basic,nu ?i pt sarcina. I-am scris ?i medicului,a?tept sa îmi raspunda.
Le-am salvat eu atunci, Freya le postase:
"In sarcina DDimerii cresc in mod fiziologic fiind acceptabile (pentru acest reactiv) valori pana la 1,1 mg/ L FEU in trim.I, intre 0,93 SI 2,11 mg/L FEU in trim. II si intre 1,42 SI 2,81 mg/L FEU in trim. III " Dar mie fluxul pe artere mi-a zis ca abia de la sapt 25 incolo e concludent?! |
| Ellena20 wrote:Neata, fetelor! Andreea, Ale... haideti cu vesti bune!! Andreea (mare) ... stiu ca freya postase niste intervale de referinta pt sarcina. Am cautat si eu, dar nu am gasit. Ma bucur insa ca ai rezolvat si ai gasit Eu Am.la.4 fara un sfert, va povestesc pe seara, am emotii abia stau la serviciu.
|
Inregistrat: 5/31/2017 Mesaje: 868
| Ellena20 wrote:Neata, fetelor! Andreea, Ale... haideti cu vesti bune!! Andreea (mare) ... stiu ca freya postase niste intervale de referinta pt sarcina. Am cautat si eu, dar nu am gasit. Ma bucur insa ca ai rezolvat si ai gasit Neata! Eu am la ora 15, abia atunci va scriu. |
Inregistrat: 8/7/2019 Mesaje: 956
| Salut, fetelor!! Cum sunteti?
Ale si Andreea va asteptam cu vesti bune!!!
Ellena, nici o schimbare?? Nici un semn? |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/19/2020 Mesaje: 291
| Succes Ale si Andreea Sunt sigura ca veniti cu vesti bune , va pup si va tin pumnii |
|
Inregistrat: 7/17/2019 Mesaje: 769
| Freya, Roxana va doresc acomodare si recuperare usoara, sa va bucurati de toate cilpele alaturi de minunile voastre, Freya sa nu iti faci probleme ca asa a fost si inceputul alaptarii la noi sugea 2 min si adormea era o lupta ora mesei dar o sa vz ca el creste si va prinde putere si o sa suga din ce in ce mai mult, important este sa nu te lasi pagubasa, acum Filip iubeste sanul ar sta non stop la el |
|
| Mul?umesc,fetele!
Andreea,faceam referire la persoanele care administreaza clexane fara nicio analiza. Cunosc caz concret ?i nu e fiv sa zici ca e dat preventiv ?i ia ?i de 0,6 de la test pozitiv. Are in antecedent o biochimica la 4w2d. In fine,poate ?i acolo,medicul a ?tiut ce face. Sa nu se în?eleaga gre?it ,nu faceam referire la tine. ?i acum la lucruri importante.... abia a?tept sa te citesc de bine azi. Ioana,nu ?tiam ca fluxul pe artere e relevant de la 25w. Eu morfologiile nu le-am facut cu medicul meu curant dar ambii ?i-au dat interesul in a masura fluxul pe artere tot timpul,iar medicul cu care am facut morfo e unul din cei 3 medici de top in oras. Pe foaia de morfo e rubrica separata pt arterele uterina ?i cea ombilicala,acum nu ?tiu nici eu mai multe, chiar am sa întreb aspectul asta ca m-ai facut curioasa. A?a mai scrie la carte ca nici colul nu are nicio relevanta masurat înainte de 14 saptamâni ,iar eu am masuratori facute de la 6 saptamâni. Ce-i drept at era de 2,66 ?i bine ca nu ma apucasem de “studiat” ca intram in panica....a crescut de la control la control. Sooo |
|
Inregistrat: 5/31/2017 Mesaje: 868
| Andreeax wrote:Mul?umesc,fetele! Andreea,faceam referire la persoanele care administreaza clexane fara nicio analiza. Cunosc caz concret ?i nu e fiv sa zici ca e dat preventiv ?i ia ?i de 0,6 de la test pozitiv. Are in antecedent o biochimica la 4w2d. In fine,poate ?i acolo,medicul a ?tiut ce face. Sa nu se în?eleaga gre?it ,nu faceam referire la tine. ?i acum la lucruri importante.... abia a?tept sa te citesc de bine azi. Ioana,nu ?tiam ca fluxul pe artere e relevant de la 25w. Eu morfologiile nu le-am facut cu medicul meu curant dar ambii ?i-au dat interesul in a masura fluxul pe artere tot timpul,iar medicul cu care am facut morfo e unul din cei 3 medici de top in oras. Pe foaia de morfo e rubrica separata pt arterele uterina ?i cea ombilicala,acum nu ?tiu nici eu mai multe, chiar am sa întreb aspectul asta ca m-ai facut curioasa. A?a mai scrie la carte ca nici colul nu are nicio relevanta masurat înainte de 14 saptamâni ,iar eu am masuratori facute de la 6 saptamâni. Ce-i drept at era de 2,66 ?i bine ca nu ma apucasem de “studiat” ca intram in panica....a crescut de la control la control. Sooo Si mie, la prima sarcina, mi-a masurat pt prima data fluxul pe artere la prima morfologie, erau crescute atunci, de fapt ala a fost si momentul in care mi-a adaugat aspenter la tratament si am facut analizele de trombofilie. Si de atunci a continuat sa mi le masoare la fiecare control. |
|
Inregistrat: 8/30/2019 Mesaje: 974
| Cred ca fiecare medic cu parerea lui. Stiu ca mereu se masoara pe artere, cel putin la morfo 2, m-a mirat si pe mine ce a zis dr. dar poate nu am retinut eu bine?! Ca deh' blonda tot blonda. Plus ca eram dupa un eco lung, ca mogaldeata mea n-a stat locului o clipa. Drept urmare, cred ca aseara am si simtit-o, dar nu-s convinsa ca ea a fost sau doar... wishfull thinking? |
|
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 788
| IoanaIoanaC wrote:Cred ca fiecare medic cu parerea lui. Stiu ca mereu se masoara pe artere, cel putin la morfo 2, m-a mirat si pe mine ce a zis dr. dar poate nu am retinut eu bine?! Ca deh' blonda tot blonda. Plus ca eram dupa un eco lung, ca mogaldeata mea n-a stat locului o clipa. Drept urmare, cred ca aseara am si simtit-o, dar nu-s convinsa ca ea a fost sau doar... wishfull thinking?
O sa-ti dai seama zilele urmatoare daca e bebe, pe zi ce trece o sa simti mai bine e tareee frumosa senzatia wow 19 sarcina usoara în continuare
Andreea mica si Ale Va asteptam cu vesti minunate |
|
|