Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3082
| Eu asa zic, ai incredere in dr tau, pe mine nici nu m-a intrebat vreodata de pisici, mi-a zis doar sa spal bine fructele si legumele si sa nu mananc carne insuficient preparata |
|

Inregistrat: 7/19/2018 Mesaje: 2505
| Fetelor sunt disperataaaa! De ieri a inceput sa ma doara o masea. Aveam programare la mij lui septembrie sa o rezolv si stomatoloaga mea a intrat in izolare.In 1 oct am intrat eu si apoi nu am mai apucat sa ma programez ca am aflat ca sunt gravida.Am avut o noapte horror.Cu toata groaza, desi incerc sa nu iau medicamente, am luat un paracetamol, ca ce sa si iau, dar a fost apa de ploaie.Dimineata am luat un no spa, la fel, nicio ameliorare.Nu stiu ce naiba ma fac pana o sa pot merge la dentist, ca acum nu imi face nimeni nimic |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Aleahim wrote:Fetelor sunt disperataaaa! De ieri a inceput sa ma doara o masea. Aveam programare la mij lui septembrie sa o rezolv si stomatoloaga mea a intrat in izolare.In 1 oct am intrat eu si apoi nu am mai apucat sa ma programez ca am aflat ca sunt gravida.Am avut o noapte horror.Cu toata groaza, desi incerc sa nu iau medicamente, am luat un paracetamol, ca ce sa si iau, dar a fost apa de ploaie.Dimineata am luat un no spa, la fel, nicio ameliorare.Nu stiu ce naiba ma fac pana o sa pot merge la dentist, ca acum nu imi face nimeni nimic
Eu zic sa suni totu?i stimatologul ?i sa ii explici situa?ia,sunt anestezii ?i fara adrenalina,compatibile cu sarcina ,daca e musai. Eu am apucat sa îmi pun toata dantura la punct fara o masea de minte care momentan nu îmi face probleme ?i acum o saptamâna ,la un detartraj,l-am întrebat pe stomatolog daca a?tept pana vine bebe sau poate sa o “lucreze” ?i a spus ca atâta timp cât nu îmi da durere sa o las in pace . Dar cum e?ti tu in primul trimestru nu cred ca o sa î?i faca mare lucru,dar un pansament î?i poate pune. Vb cu el,trebuie sa existe ceva variante,macar de moment. |
|
| Aleahim, cum sa nu iti faca, astea sunt mituri, se poate face si anestezie fara adrenalina, in afara de radiografie se poate face orice tratament stomatologic, nu te chinui degeaba, mergi la dentist eventual cere mai multe pareri, ca unii nu vor sa lucreze gravidelor ca au ei idei fixe, dar imposibil sa nu gasesti pe cineva sa te rezolve
|
|

| freya1 wrote:Aleahim, cum sa nu iti faca, astea sunt mituri, se poate face si anestezie fara adrenalina, in afara de radiografie se poate face orice tratament stomatologic, nu te chinui degeaba, mergi la dentist eventual cere mai multe pareri, ca unii nu vor sa lucreze gravidelor ca au ei idei fixe, dar imposibil sa nu gasesti pe cineva sa te rezolve Eu stiam ca doar din al II lea trimestru poti merge la dentist.Dar o sa vb sa vad ce zice. |
|
| pana la urma in cel mai rau caz iti curata si iti pune un pansament fara anestezie si tot scapi de durere, solutii se gasesc era una din fetele de pe aici stomatolog, nu mai stiu exact cine, poate stie cineva si ii dai un mesaj
eu am facut morfo 3 azi, bebe e ok si are 1750g, eu cel mai probabil nu voi scapa de ceza din cauza placentei dar nu am ce face |
|

| freya1 wrote:pana la urma in cel mai rau caz iti curata si iti pune un pansament fara anestezie si tot scapi de durere, solutii se gasesc era una din fetele de pe aici stomatolog, nu mai stiu exact cine, poate stie cineva si ii dai un mesaj eu am facut morfo 3 azi, bebe e ok si are 1750g, eu cel mai probabil nu voi scapa de ceza din cauza placentei  dar nu am ce face Ma bucur sa aud ca bebe e bine Important e sa vina sanatos pe lume, trece si cezariana si o sa te bucuri de minunea ta |
|
| freya1 wrote:pana la urma in cel mai rau caz iti curata si iti pune un pansament fara anestezie si tot scapi de durere, solutii se gasesc era una din fetele de pe aici stomatolog, nu mai stiu exact cine, poate stie cineva si ii dai un mesaj eu am facut morfo 3 azi, bebe e ok si are 1750g, eu cel mai probabil nu voi scapa de ceza din cauza placentei  dar nu am ce face
Ce mare s-a facut! Ma bucur ca toate sunt bine! De?i mai e mult pana acolo,când se va pune problema ,voi cere mai multe detalii despre cezariana. Ma cunosc destul de bine ?i corpul meu s-a recuperat mereu repede ?i u?or din orice. Nu ?tiu de ce înclin mai mult spre cezariana dar ?tiu sigur ca îmi plac lucrurile controlate. Înca nu m-am documentat prea bine despre niciuna din variante ?i poate o sa mi se schimbe parerea. Mi-e mai frica de o ruptura de perineu decât de cezariana. |
|
| Andreea, nu cred ca se mai pune problema de ruptura de perineu, in cel mai rau caz se face epiziotomie (oricum se cam face by default) cezariana e o operatie majora totusi si te refaci mai greu (evident, daca e necesara asta e) m-a mai pus naiba sa intreb si daca poate fi placenta accreta (e asociata des cu placenta praevia) si dr a zis ca nu se poate spune sigur, fiind posterioara nu se vede bine, mai rau am intrat la idei, dar nu e ca si cum as avea ce face |
|
| freya1 wrote:Andreea, nu cred ca se mai pune problema de ruptura de perineu, in cel mai rau caz se face epiziotomie (oricum se cam face by default) cezariana e o operatie majora totusi si te refaci mai greu (evident, daca e necesara asta e) m-a mai pus naiba sa intreb si daca poate fi placenta accreta (e asociata des cu placenta praevia) si dr a zis ca nu se poate spune sigur, fiind posterioara nu se vede bine, mai rau am intrat la idei, dar nu e ca si cum as avea ce face
Ruptura de perineu,epiziotomie....acela?i lucru in mintea mea. Da,?tiu ce spui ,dar momentan mintea mea e setata intr-o anume direc?ie chiar daca nu am toata informa?ia . Vedem ce o sa mai fie. Cu cezariana sau fara,bebe trebuie sa vina ?i sunt convinsa ca dupa toate uitam de durerile aferente na?terii indiferent de metoda. O sa treaca,toate trec într-un fel sau altul! |
|
| Cu siguranta, eu nu am de gand sa pierd timpul frustrandu-ma ca nu am nascut cum am vrut, ca nu are sens, mai degraba sunt recunoscatoare ca traim in vremurile astea si se pot face atatea dpdv medical, ca pe vremuri femeile mureau din astfel de complicatii |
|

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1465
| Freya ma bucur ca totul a iesit bine la morfo , ce grasunel ai si tu Nu conteaza cum isi va face intrarea bebe, important e sa fiti voi sanatosi
Saptamana ce vine cand voi merge la control sigur bebelina mea depaseste 2000g abia astept sa o vad
Aleahim eu zic sa te linistesti si sa vb cu dentistul, in ziua de azi se pot face atatea chesti fara sa afecteze sarcina. Pt ca bebe sa fie bine, mama trebuie sa se simta bine |
|

| Am reusit sa ajung la un dentist. Tot ce mi-a facut a fost sa imi puna un calmant.Inca ma doare, dar sper sa treaca. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| Freya cine are baiat mare ? Cum a fost la morfo 3? Si cand te a programat pt urmatorul control? :D abia astept sa merg si eu miercurea viitoare Eu de vreo 2 zile o simt asa jos cred..nust daca s o fi intors dar am impresia ca fac treaba mica intruna..si dupa ce merg la baie dupa 5 min am senzatia ca iar imi vine .. In legatura cu nasterea zisesem initial cezariana pt ca am prietene care s au chinuit cate 7,8 ore si tot la cezariana au ajuns dar dupa ce a mai trecut timpul am zis ca merg pe natural daca este totul ok sa las lucrurile sa mearga de la sine..dar cu cat trec zilele imi e frica fff tare,incerc sa nu ma gandesc de acum,dar mi e frica de dureri,contractii,taieturi,eliminare placenta,etc ce o mai fi :)) si imi mai fac mari probleme ca ma gandesc eu daca am probleme cu hemoroizii ce se intampla atunci la nastere, o sa simt ca mor? Pff multe emotii si intrebari dar o sa trecem peste si rezultatul cu siguranta va merita |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Aleahim, pt mine asta a fost principala problema in sarcina. Inainte de a ramane insarcinata, au fost cabinetele inchise, iar apoi a venit bebe si nu mi-am putut rezolva problema cu maseaua. Am avut o gramada de nopti horror, nu stiam ce sa fac. Am mers pana la urma la stomatolog, mi-a curatat acolo si mi-a pus un pansament. De regula, tine cam 2 luni pansamentul. Asa ca eu din 2 in 2 luni am fost la stomatolog sa imi inlocuiasca pansamentul. Oricum, simti tu cand e nevoie de inlocuire pt ca incep iar durerile crunte. Tocmai ce am fost in noiembrie iar si sper sa ma tina pana dupa ce nasc ca apoi sa o rezolv cum trebuie.
Poate gasesti un stomatolog care sa iti si trateze de acum si scapi. LE: Acum am citit ca ai ajuns deja la medic. Da, inca doare dupa cateva ore ca na, umbla acolo, dar apoi nu mai ai treaba. Asa cu pansamente calmante trag si eu de ea. |
|
|
|