Gravidutele noastre dragi - 58
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Droxana
Scris: Friday, October 2, 2020 9:38 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/22/2019
freya1 wrote:
multumesc mult, maria ! cam asta e si parerea mea

vicky, vezi ca daca semnezi cu RM dupa 26 de saptamani platesti 1500 ron in plus, deci vorbeste acum cu medicul (fiecare medic lucreaza cu un broker de la ei care iti va face oferta); nu stiu sa iti spun cat e, pt ca la mine e inclusa in abonament nasterea si voi plati doar onorariul medicului (care oricum se plateste separat de pachetul de nastere)
daca vrei sa ma mai intrebi ce contine pachetul spune-mi, sa ma uit pe contract
eu am o colega care a nascut de curand la ei si mi-a zis ca a fost multumita, intr-adevar o sa vezi multe pareri contra... cred ca e si o chestiune de noroc, nu stiu

Si eu m am hotarat sa nasc la RM ce ma enerveaza e ca atunci cand semnez contractul mi a spus ca trebuie platit vreo 4000 de lei apoi diferenta inainte de nastere...inca nu mi au spus un pret fix, astept sa ma sune... legat de celulele stem nici pe mine nu ma atrage si nu o sa recoltez..
Ellena20
Scris: Friday, October 2, 2020 9:46 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/22/2018
Roser
Scris: Friday, October 2, 2020 10:48 AM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
freya1 wrote:
fetelor, ce parere aveti despre recoltarea de celule stem ? am vorbit azi despre contractul de nastere si ar trebui sa ma decid si daca vreau sa recoltez celule stem
cand ma gandesc sa semnez contractul ma apuca panica Hilar

Freya eu chiar am vb cu unul din hematologii cu care lucrez despre tema asta si am ajuns la concluzia ca nu prea se merita.
Celulele stem se folosesc in principal pt tratarea unor tipuri de leucemii dar multe cazuri (daca nu majoritatea) de leucemie au un component genetic si atunci si celulele stem din cordonul umbilical au aceleasi mutatii pt ca au acelasi cod genetic. Apoi se estimeaza ca probabilitatea ca un copil sa aibe nevoie de o terapie regenerativa este de doar 0.005%. Nu in ultimul rand, aceste celule se mentin congelate in conditii optime cu tehnologia actuala doar 15-20 de ani iar leucemiile apar de cele mai multe ori la varsta adulta/ batranete si atunci nu mai folosesc la nimic. In copilarie sunt putine patologii care necesita acest tip de celule.
So, si noi am decis ca nu vom congela.
Roser
Scris: Friday, October 2, 2020 10:53 AM
Nivel

Fluturas wrote:

mie mi s-a propus sa donez si saptamana asta trebuie sa dau raspunsul.

Fluturas, din cate imi amintesc tu locuiesti in Spania. Daca te hotarasti sa recoltezi ai grija ca legislatia spaniola e diferita fata de alte tari europene. Aici chiar daca decizi sa congelezi celulele intr-un centru privat, statul se poate folosi de ele daca cineva e compatibil si are nevoie de ele. La randul tau, daca vei avea nevoie, tie ti se va da de la alt donator (daca se gaseste compatibil). Ca sa eviti asta incearca sa gasesti o banca de celule care le depoziteaza in Portugalia de exemplu, asa te asiguri ca celulele bebelusului tau vor fi a lui si doar a lui. Nu stiu daca ti-au spus de la spital lucru asta...
freya1
Scris: Friday, October 2, 2020 10:53 AM
Nivel

Inregistrat: 2/10/2020
multumesc fetelor, asa am concluzionat si eu din ce am citit
Roxana, stiu ca trebuie sa platesti in avans 50% din pretul de lista si apoi restul pana in sapt 36, nu stiu daca si onorariul medicului e inclus de la inceput in pret sau se adauga apoi

Roser, cum mai esti ? Cheek Kiss
Roser
Scris: Friday, October 2, 2020 11:05 AM
Nivel

Freya, sunt bine doar ca in ultimul timp atatea gaze am ca ma simt ca un balon. Nu stiu ce sa fac sa mai scap de ele. Luni am fost la control si totul e bine, statea cu capul in jos si atata batea din picioare, ma mir ca nu simt nimic :).
Urmatoarea eco o am doar in 4 Noiembrie cand facem si morfologia, mi se pare o eternitate pana atunci. Cunoscandu-ma sigur ma duc eu la vreo ecografie extra peste vreo 2 saptamaniLol M-am gandit sa iau un pachet de 2 eco 5D, una se face pana in 20 de sapt (corp intreg) si cealalta mai tarziu cand ii se vede fata mai bine ("portret":)).
Parca a inceput si mie sa mi se vada burtica.
Tu cand aveai ecografia pt stomacel?

Roser attached the following image(s):
20200930_145522_copy_1224x1632.jpg

Mgeorgiana85
Scris: Friday, October 2, 2020 11:26 AM
Nivel

Inregistrat: 11/3/2016
oanatm wrote:
Si noi am avut azi prima morfologie, bebe e bine, nu a vrut deloc sa se arate ce e. Dar si la prima sarcina am.aflat abia la.16 s ca statea cu spatele. Ce o fi o fi, important e ca e sanatos.

Se lasa greu hohot
Asa a fost si la noi, desi la 15 sapt a zis fetita dar nu era sigur abia acum la 20 de sapt Lol
freya1
Scris: Friday, October 2, 2020 11:30 AM
Nivel

Roser coeur se vede burtica ! mie mi se pare ca am ditamai burta, parca nu-mi vine sa cred... dimineata cand ma trezesc uit ca sunt gravida, apoi vad burta ras
miercurea viitoare am, sper sa scap si eu de o grija Hands
Ellena20
Scris: Friday, October 2, 2020 11:36 AM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2018
Roser, ce frumos se vede burtica! coeur

Asa si eu, Freya! Mi se pare ca burta mea a explodat de la o vreme. Eu fac comparatia ca a mai crescut si cu buricul ca parca e mai ciudat acum :))
Florentinna
Scris: Friday, October 2, 2020 11:59 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 7/6/2018
freya1 wrote:
fetelor, ce parere aveti despre recoltarea de celule stem ? am vorbit azi despre contractul de nastere si ar trebui sa ma decid si daca vreau sa recoltez celule stem
cand ma gandesc sa semnez contractul ma apuca panica Hilar

Nici noi nu am recoltat la nici un bebe. In prima sarcina am citit mult pe tema asta si ma gandeam serios sa recoltez , am si participat la un concurs ce circula pe facebook unde am si "castigat", doar ca nu stiu ce am castigat, recoltarea o plateam, depozitarea o plateam...doamna ce m-a sunase ca am castigat concursul nu a reusit sa imi spuna ce am castigat doar ca trebuie sa respect anumite reguli impuse de ei si sa intru in baza lor de date, iar cand am intrebat de costuri raspunsul ei a fost "avand in vedere ca nasc la o clinica privata chiar conteaza asa mult costul"... frumos le-am spus sa isi gaseasca alt "castigator". Apoi am mai discutat cu pediatrul si medicul ginecolog ajungand la concluzia ca in cazul nostru nu se merita. La a doua sarcina nici nu m-au intrebat de la clinica daca doresc nici macar cand am facut contractul nu mi-au mai spus de optiunea asta.
Parerea mea e sa te informezi bine si decideti ce ti se pare mai ok pt voi.

Va pup gravidute dragi si nastere usoara fetelor ce sunt aproape de marea intalnire.
Miha1989
Scris: Friday, October 2, 2020 12:08 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 7/17/2019
Droxana wrote:

Si eu m am hotarat sa nasc la RM ce ma enerveaza e ca atunci cand semnez contractul mi a spus ca trebuie platit vreo 4000 de lei apoi diferenta inainte de nastere...inca nu mi au spus un pret fix, astept sa ma sune... legat de celulele stem nici pe mine nu ma atrage si nu o sa recoltez..

Da mie mi-au cerut 4350 lei avans, si onorariul desi mi au zis ca il platesc la externare surpriza ca m-au pus sa il platesc in sapt 36 o data cu a doua rata de 1950 lei, sincer nu imi place de loc de ei la capitolul asta mi se par niste ametite fetele astea si consultantele astea de la nasterii zic ceva si se intampla altceva, acum nu stiu daca voi platii testul covid ca am auzit niste zvonuri ca s-ar platii mai este si ala 280 lei ceva de genul...
freya1
Scris: Friday, October 2, 2020 12:14 PM
Nivel

da, se plateste si testul covid, eu am inteles ca e 340 ron, plus un screening infectios la internare, in jur de 120 ron
plus la externare ce consumabile si tratamente au fost in plus pt tine si bebe
Fluturas
Scris: Friday, October 2, 2020 12:28 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
Roser wrote:

Fluturas, din cate imi amintesc tu locuiesti in Spania. Daca te hotarasti sa recoltezi ai grija ca legislatia spaniola e diferita fata de alte tari europene. Aici chiar daca decizi sa congelezi celulele intr-un centru privat, statul se poate folosi de ele daca cineva e compatibil si are nevoie de ele. La randul tau, daca vei avea nevoie, tie ti se va da de la alt donator (daca se gaseste compatibil). Ca sa eviti asta incearca sa gasesti o banca de celule care le depoziteaza in Portugalia de exemplu, asa te asiguri ca celulele bebelusului tau vor fi a lui si doar a lui. Nu stiu daca ti-au spus de la spital lucru asta...

pentru mine nu congelez...mi-au explicat ca se poate folosi la persoane sub 40 kg,deci copiii.in mome tul de fata...toti 3 copiii ai mei au mai mult de 40 kg deci ar fi doar pentru bebe.nu cred ca ar merita sa ma complic.
era pentru a dona la spital si ei sa foloseasca daca e nevoie...la acelasi spital mi s-a propus si acum 5 ani,cand am pierdut o sarcina de 19 saptamani,sa donez fatul la universitatea lor pentru a studia elevii si am acceptat.acum la fel,ma gandesc sa accept.oricum nu ma afecteaza cu nimic
7Andreea
Scris: Friday, October 2, 2020 12:47 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/4/2020
Ellena20 wrote:
Roser, ce frumos se vede burtica! coeur

Asa si eu, Freya! Mi se pare ca burta mea a explodat de la o vreme. Eu fac comparatia ca a mai crescut si cu buricul ca parca e mai ciudat acum :))

Mi-e mi-a disparut complet buricul ,e plat acum Hilar .Se amuza copios sotul meu pe tema asta
Roser
Scris: Friday, October 2, 2020 12:58 PM
Nivel

Fluturas wrote:

pentru mine nu congelez...mi-au explicat ca se poate folosi la persoane sub 40 kg,deci copiii.in mome tul de fata...toti 3 copiii ai mei au mai mult de 40 kg deci ar fi doar pentru bebe.nu cred ca ar merita sa ma complic.
era pentru a dona la spital si ei sa foloseasca daca e nevoie...la acelasi spital mi s-a propus si acum 5 ani,cand am pierdut o sarcina de 19 saptamani,sa donez fatul la universitatea lor pentru a studia elevii si am acceptat.acum la fel,ma gandesc sa accept.oricum nu ma afecteaza cu nimic

Ahh ok, daca e pt donatie nu ai nimic de pierdut. Unde o sa nasti?
Scuze ca te intreb asta, dar care a fost cauza pierderii la 19 saptamani? Pur si simplu ma ingrozesc cand citesc cazuri dinastea Cray
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.