Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Alle.p wrote:Pentru concediul de risc se iau in calcul ultimele 6 luni lucrate. Iar apoi pt prenatal si indemnizatie se vor lua in calcul si aceasta perioada de concediu de risc, deci iti va scadea baza de calcul. Pentru indembizatie trebuie sa ai 12 luni lucrate in ultimele 24, iar aici intra si perioada de concedii.
Pe cand as intra de drept in concediu prenatal as avea peste 12 luni lucrate la angajatorul acutual. Problema e ca vreau sa intru in concediu de risc deoarece " managerul" departamentului in care lucrez nu face diferenta inte gravide si barbati, are impresia ca o gravida poate sta 7-8 ore in picioare fara nici un fel de problema si dupa ce stai 7-8h/zi in picioare , obligatoriu trebuie sa vi si sambata la lucru, ca altfel pica firma ?? |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Vickyb wrote:Fetelor vin cu o intrebare poate ma puteti ajuta. Nasa mea are 38 de saptamani deci in curand naste. Si eu nu stiu ce cadou sa le iau, ce ar fi si dragut si util. Va avea fetita, si e al doilea copilas. Aparatoare, paturici, astea a luat deja. Eu ma gandeam la un Baby Nest, vad ca sunt dragute si in trend acum, dar nu stiu daca e util, practic. Please help.
O poti intreba direct ce ar vrea sa primeasca, poti sa initiezi o discutie despre cumparaturile pt bebe si sa o intrebi ceva cumparat, ce mai are de cumparat asta ca sa te orientezi. Ar mai fi varianta sa cumperi ceva pt ea ca viitoare mama, toata lumea se gandeste doar la copil care oricum va primi multe, nu vreau sa imi aduc aminte cate nu am folosit si este pacat sincer. Ce este util, practic variaza de la persoana la persoana, uite de exemplu noi avem baby nest dar l-am folosit prea putin. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/6/2018 Mesaje: 359
| Vickyb wrote:Fetelor vin cu o intrebare poate ma puteti ajuta. Nasa mea are 38 de saptamani deci in curand naste. Si eu nu stiu ce cadou sa le iau, ce ar fi si dragut si util. Va avea fetita, si e al doilea copilas. Aparatoare, paturici, astea a luat deja. Eu ma gandeam la un Baby Nest, vad ca sunt dragute si in trend acum, dar nu stiu daca e util, practic. Please help. Si eu zic ca mai bine o intrebi de ce ar avea nevoie. Noi baby nest-ul nu l-am folosit deloc in schimb balansoarul mi se pare o investitie buna si foarte util. Noi am mai facut cadou set de produse pt bebe (sampon, crema, crema pt fund) dar ma gandesc ca deja s-a pregatit si cu produse de astea sau sedinta foto pt nou nascut.
|
|
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| MariaS wrote:
Pe cand as intra de drept in concediu prenatal as avea peste 12 luni lucrate la angajatorul acutual. Problema e ca vreau sa intru in concediu de risc deoarece " managerul" departamentului in care lucrez nu face diferenta inte gravide si barbati, are impresia ca o gravida poate sta 7-8 ore in picioare fara nici un fel de problema si dupa ce stai 7-8h/zi in picioare , obligatoriu trebuie sa vi si sambata la lucru, ca altfel pica firma ??
Poti linistita sa intri in concediu de risc. Vorbeste cu medicul tau sa ti-l dea. Ar mai fi varianta unui program de 6 ore pe zi, pe care sunt obligati sa ti-l aprobe, fara a-ti scadea din salariu.
Vichy si eu as intreba ce mai are de gand sa cumpere, mai ales ca si tu esti graviduta, discutia ar veni de la sine...asta daca nu vrei sa o intrebi direct. Sau cum spune Georgiana, ii poti lua ei un cadou, pt ea. Ceva ce sti ca ii place, foloseste(parfum, creme...). De obicei mamicile pun pe ultimul loc pe lista de cumparaturi ce tin de ele. Daca mai are putin si naste, mi se pare dragut o sedinta de maniciura-pedichiura. Sigur nu mai ajunge sa isi faca pedichiura si cu siguranta vrea sa arate prezentabil pe cand vine bebe...apoi oricum nu mai are timp de ele |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2019 Mesaje: 734
| MariaS wrote:
Pe cand as intra de drept in concediu prenatal as avea peste 12 luni lucrate la angajatorul acutual. Problema e ca vreau sa intru in concediu de risc deoarece " managerul" departamentului in care lucrez nu face diferenta inte gravide si barbati, are impresia ca o gravida poate sta 7-8 ore in picioare fara nici un fel de problema si dupa ce stai 7-8h/zi in picioare , obligatoriu trebuie sa vi si sambata la lucru, ca altfel pica firma ??
Maria eu am dus hartie de la dr si am facut cerere la locul de munca sa imi schimbe programul la 6 ore. Sunt obligati. Apoi mi au adus niste foi de la medicina muncii in care sunt trecute anumite chestii printre care si ca nu ma pot obliga la ore suplimentare..ca am nevoie de scaun confortabil,pauza la fiecare ora,etc. |
|
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| Florentinna wrote: Si eu zic ca mai bine o intrebi de ce ar avea nevoie. Noi baby nest-ul nu l-am folosit deloc in schimb balansoarul mi se pare o investitie buna si foarte util. Noi am mai facut cadou set de produse pt bebe (sampon, crema, crema pt fund) dar ma gandesc ca deja s-a pregatit si cu produse de astea sau sedinta foto pt nou nascut.
Exact, de aceea?i parere sunt si eu. Cel mai bine o întrebi |
|
| Fetele pe la 18 sapt cam cat ar trebui sa fie burtica? Poate e o intrebare proasta..sunt constienta ca toate suntem diferite insa panica prosteasca din capul meu ma face sa ma gandesc daca burta mea nu e prea mica...poate si faptul ca n am mai fost la dr de aproape 4 saptamani ma tot face sa am iar ganduri prostesti... si cat v ati ingrasat? Eu am 1 max 2kg in plus.. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/6/2020 Mesaje: 152
| Fetelor, am primit rezultatul de la urocultura si a iesit Escherichia Coli, peste 100.000 UFC*/ml urina.
Este infectie cu E-coli, nu? O fi greu tratamentul? Ma refer sa nu-l afecteze pe bebe. |
|
| AstaMica wrote:Fetelor, am primit rezultatul de la urocultura si a iesit Escherichia Coli, peste 100.000 UFC*/ml urina. Este infectie cu E-coli, nu? O fi greu tratamentul? Ma refer sa nu-l afecteze pe bebe.
Da, e infec?ie cu E-coli. Cumnata mea a avut si a scapat destul de greu, dar a fost in primul trimestru.. Dupa ce a nascut inca se mai confrunta din când in când cu bacteria, daca i se favorizeaza mediul ea reapare. Cu tratament adecvat vei scapa, oricum deja e sarcina destul de mare si nu e problema asa ca stai linistita. Ea ?tiu ca a facut tratament cu Ampi plus, dar cu Monural si inca ceva a scapat pe sarcina de ea |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Droxana wrote:Fetele pe la 18 sapt cam cat ar trebui sa fie burtica? Poate e o intrebare proasta..sunt constienta ca toate suntem diferite insa panica prosteasca din capul meu ma face sa ma gandesc daca burta mea nu e prea mica...poate si faptul ca n am mai fost la dr de aproape 4 saptamani ma tot face sa am iar ganduri prostesti... si cat v ati ingrasat? Eu am 1 max 2kg in plus..
Roxana, si mie mi se pare ca am burta mica,iar de ingrasat nu am luat mult. Acum 2-3 sapt aveam 2,5 kg luate iar acum am ramas la fel. Eu am fost la inceputul lunii si atata timp cat am vazut ca bebe se dezvolta bine nu imi fac griji.
|
|
| Droxana wrote:Fetele pe la 18 sapt cam cat ar trebui sa fie burtica? Poate e o intrebare proasta..sunt constienta ca toate suntem diferite insa panica prosteasca din capul meu ma face sa ma gandesc daca burta mea nu e prea mica...poate si faptul ca n am mai fost la dr de aproape 4 saptamani ma tot face sa am iar ganduri prostesti... si cat v ati ingrasat? Eu am 1 max 2kg in plus..
Hei, eu fata de prima sarcina am o burtica destul de mica.. Multa lume spune lucrul asta, la prima a explodat de numa zici ca eram hipopotam si am pus si 25 de kg la fetita.. Acum in schimb am 4 kg puse, iar la 18 saptamâni aveam in jur de 3-3,5.
https://ibb.co/DWM8kWs
Asa arata burtica mea acum |
|
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Droxana wrote:
Maria eu am dus hartie de la dr si am facut cerere la locul de munca sa imi schimbe programul la 6 ore. Sunt obligati. Apoi mi au adus niste foi de la medicina muncii in care sunt trecute anumite chestii printre care si ca nu ma pot obliga la ore suplimentare..ca am nevoie de scaun confortabil,pauza la fiecare ora,etc.
Din considerente de " siguranta " la locul de munca , programul s-a redus la toata lumea la 7 ore , astfel incat sa nu ne intalnim cu colegii din celalat schimb. Din cauza asta nu am mai facut redus programul la 6 ore, oricum si daca as fi fost la 6 ore la fel m-ar fi hamalit si ar fi zis ca sambata nu sunt ore suplimentare is ore de recuperat...managerul sufera de sefie si daca cineva indrazneste sa i-i se opuna directivelor lui si-a semnat sentinta si multe zile nu mai are in firma. Din pacate conducerea nu face nimic impotriva acestui comportament... |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1869
| Uite asa arata si burtica mea, astazi la 19 s si 2z.
https://ibb.co/WWHgNrK |
|
| Burtici frumoase! A mea e cam asa..
https://ibb.co/C72dBch
|
|
|
Ce frumoasa e |