|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| alexioana wrote:Va multumesc ca va ganditi la mine! Am intrat de cateva ori sa vad ce mai faceti si va felicit pe cele care ati nascut, pe cele care v-ati alaturat de curand gravidutelor si celorlalte burtici va doresc bebei sanatosi si la termen. Din pacate, dupa cum v-ati dat si voi seama , dupa o saptamana plina de ecografii si investigatii a trebuit sa fac o intrerupere terapeutica de sarcina la 17 sapt si 2 zile... Diagnosticul fetitei mele a fost holoprozencefalie (bebe a avut forma cea mai severa , adica nu a existat o separare a emisferelor cerebrale , adica creierul a ramas la stadiul embrionar din sapt 5-6 de sarcina) plus inima cu 3 camere si exces de lichid in cutia craniana. Ni s-a spun ca este incompatibila cu viata aceasta malformatie , majoritatea mor in-utero, la nastere sau la cateva zile dupa nastere (cei care au forma aceasta severa) si ca la nastere nu va fi resucitata daca are probleme... Aceasta boala este un accident genetic, o anomalie cromozomiala,in proportie de 70% din cauza trisomiei 13. Rata de recurenta este aproape nula , iar cea de incidenta de 1:16000 (va dati seama ce ghinion sa ai ...) Fizic sunt bine,vindecata...nu pot sa povestesc cum a fost....doar ca am avut 2 sapt grele dupa pt ca imi venise laptele si nu aveam cui sa i-l dau... Psihic sunt nu pot spune inca daca sunt bine... am zile cand plang mult si zile cand nu plang deloc, noptile sunt cele mai grele, la inceput au fost si mai grele pt ca ma trezeam dimineata si inca credeam ca mai am bebe in burtica. Inca ma intreb de ce si o sa ma intreb toata viata...Am momente cand ma simt vinovata desi stiu ca nu ar fi avut nici o sansa dar era a mea... si o sa traiasca mereu in sufletul meu ca fetita mea frumoasa. Mi-am pus poza de profil in amintirea ei ... Medicul m-a sfatuit ca in max 3 luni sa raman din nou insarcinata pt ca am un chist endometriozic si spera sa nu imi puna probleme pe mai departe sau sa creasca f mare si sa fie nevoie de alte "bazaconii"...nu stiu ce-mi rezerva viitorul, nu stiu cand o sa fiu pregatita , nu stiu cum sa ma vindec, sper sa ma ajute Dumnezeu sa fie bine data viitoare ... Nu stiu cand voi mai intra, am vrut doar sa va scriu pt ca ati fost mereu alaturi de mine ,apreciez toate sfaturile voastre! Va imbratiesc si va multumesc!
Imi pare tare rau pentru ce ti s-a intamplat. Nu sunt cuvinte sa descriere durerea asta. Esti o mamica de ingeras foarte puternica si o sa gasesti puterea sa lupti pentru visul tau si un bebelus iti va lumina odata fiecare zi din viata. Iti trimit multe imbratisari si ganduri bune! |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 10/16/2020 Mesaje: 1
| Va salut ?i va îmbra?i?ez scumpe gravidute, burtici ?i viitoare mamici. Va citesc cu drag ?i sper sa ma pute?i ajuta. Am nevoie urgenta de Prontogest, daca ave?i 4-5 fiole de vânzare sau împrumutat.Am comandat de la FarmaExpress, dar dureaza minim o saptamâna sa le primesc, pt ca vin din Germania.Mul?umesc |

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 5996
| Alexioana am citit mesajul cu lacrimi in ochi.Imi pare sincer rau pt.ceea ce ai patit.Dumnezeu sa iti dea putere sa te vindeci si sa fi bine.Te pot linisti cu chistul endometriozic.Eu am ramas insarcinata cu 2 chisturi endo de peste 4 cm.Asa ca mai incearca cand te simti tu pregatita,nu te stresa pt.asta.Te imbratisez si ai grija de tine |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| Alexioana eu inteleg perfect ce e in sufletul tau,singura diferenta fiind ca voi ati trebuit sa luati decizia asta,iar la mine s-a intamplat pur si simplu.stiu ce inseamna cand se apropia seara si nu vedeam altceva in fata ochilor decat pe fetita mea,care semana perfect cu fratele lui cel msi mare.eu le-am vazut pe amandoua,dar a doua oara am tinut-o in brate.a doua oara era sa imi pierd viata si eu doctorii mi-au spus sa nu mai incerc sa raman insarcinata,si eu am fost hotarata...mi-a fost frica.acum,dupa 5 ani am ramas din nou,fara sa vrem...a fost o sarcina f grea...acum astept in fiecare moment sa se nasca,desi mi-e o frica f mare de acel moment....de nastere...sper sa fie totul bine.ramai marcata pentru totdeauna,chiar daca ti se spune ca cu timpul vei uita.da,durerea nu va fi asa mare,dar o rana ramane.fii tare |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/30/2019 Mesaje: 973
| Fetelor de Buzbuchi mai stiti ceva? |
|

Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1599
| IoanaIoanaC wrote:Fetelor de Buzbuchi mai stiti ceva?
Nu a mai intrat in ultimul timp mi se pare. Felicitari pt beta 2 gagico De data asta aici ramai, nu te mai lasam sa pleci :) |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1849
| Si eu m-am mai intrebat ce or mai face Buzbuchi... ivy.. nu au mai dat vreun semn de ceva timp.
Felicitari pentru beta, Ioana! Trebuie sa te muti aici, gata |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/30/2019 Mesaje: 973
| Nu nu, nu ne grabim inca, stati cuminti pana dupa morfo 1 |
|

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Felicitari Ioana pt beta 2. Pai cum adica pana la morfo 1,treaba ii asta?! Ai incredere în bobita si de luni te prezinti în casuta burticilor 
Buzbuchi ?i yvl cred ca sunt prinse cu pregatirile pentru bebe de nu mai dau nici un semn, sau se bucura de liniste cat mia pot |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1554
| Am foat ?i eu vineri la eco,l-am facut pe burtica de data asta ?i am ascultat ?i inimioara care batea cu 169 bpm Bebe era mai mare cu 3 zile la masuratori,nu mi-a zis ca e vreo problema asta dar am tensiunea pu?in cam mare ?i mi-a spus sa mi-o urmaresc ?i acasa ?i mi-a dat ?i Aspenter. M-a chemat iar peste doua saptamâni ?i a zis ca atunci masuram ?i tensiunea pe arterele uterine. Aveam tensiunea 12,9,diastolica cam mare dar urcasem scari ?i aveam ?i emo?ii,ma gândesc ca ?i de la asta era mai mare. |
|
Inregistrat: 10/22/2018 Mesaje: 1849
| Felicitari pentru inimioara puternica, Andreea! Eu zic ca e ok tensiunea ta.. avand in vedere ca toate avem emotii cand mergem la control. Eu am avut 15 cu 8 sau 9 o data la control si mi-a spus sa am mare grija si sa o monitorizez, dar de atunci nu am mai depasit 11/12 si nu mi-a prescris nimic. Am renuntat la cafea in totalitate. Poti sa iti faci si tu un tabel cu masuratori: dimineata si seara. Eu asa imi monitorizam tensiunea. Sa-ti faci si ticker sa vedem si noi cum stai 
Cu greturile cum mai stai, cum le mai stapanesti? |
|

Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1599
| Ce frumos Andreea, felicitari pt inimioara, e f bine Cat despre tensiune nu iti face griji, daca ai facut efort e normal sa fie putin mai mare. Si mie la Dr imi iasa intodeauna mai mare si atunci doctorita mea ma pune sa mi-o iau acasa (ar trebui zilnic dar cateodata uit). Daca e mai mare de 140/90 mi-a spus sa merg la urgenta.
Am fost si noi vineri la o ecografie 4D/5D, va las o poza in care pare cumintel ca un ingeras dar de fapt se misca non-stop, abia am reusit sa ii facem cateva poze Roser attached the following image(s):

|
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1554
| Ellena20 wrote:Felicitari pentru inimioara puternica, Andreea! Eu zic ca e ok tensiunea ta.. avand in vedere ca toate avem emotii cand mergem la control. Eu am avut 15 cu 8 sau 9 o data la control si mi-a spus sa am mare grija si sa o monitorizez, dar de atunci nu am mai depasit 11/12 si nu mi-a prescris nimic. Am renuntat la cafea in totalitate. Poti sa iti faci si tu un tabel cu masuratori: dimineata si seara. Eu asa imi monitorizam tensiunea. Sa-ti faci si ticker sa vedem si noi cum stai  Cu greturile cum mai stai, cum le mai stapanesti?
De fapt prima data când am intrat in cabinet ?i mi-a luat tensiunea era 14 cu nu mai re?in,apoi întinsa dupa eco era 12 cu 9. Acum stau ?i cu glucometrul ?i cu tensiometru pe noptiera . Cu gre?urile sa ?tii ca am început sa ma obi?nuiesc ,înca sunt prezente dar nu atât de rele încât sa nu pot mânca nimic sau sa vomit,mi-a luat o saptamâna pana m-am obi?nuit cu ele pt ca nu am mai avut a?a ceva niciodata ,acum ne salutam diminea?a |
|

Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1270
| Felicitari pentru inimioara Andreea, sa creasca mare si sanatos/a.
Roser ii o scumpete baietelul tau. Cum ii cum agitatia in burtica? |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3004
| Andreea, felicitari pentru inimioara Roser ce frumos ! si eu am o poza din asta 4d cu fetisoara baiatului meu si toata ziua ma uit la ea, mi se pare cel mai frumos lucru pe care l-am vazut vreodata ! |
|
|