Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| ivy wrote:fetele, voi cat de des mergeti la medic? ca mi se pare ca tot ziceti ca mergeti... sau nu sunt eu pe faza cu persoanele care scriu, nu stiu, am zis sa intreb.. au vreo relevanta vizitele dese? sau doar vi se confirma ca bebe e bine? intreb pt ca eu am fost zilele trecute si mai merg abia la 12 sap.
medicul meu a zis ca e suficient, mai ales in contextul actual Eu merg o data la 4-5 saptamani. Sunt unii medici care cheama mai des dar doar pentru un simplu control. Sa se asigure ca e bine ca nu are relevanta daca e la 4 sau la 3... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Irinan wrote:Va multumesc pt incurajari, nu scriu la fiecare in parte.. mi au facut si chiuretajul in dimineata asta. Inca nu mi vine a crede ca ieri dimineata cand m am trezit eram gravida si fericita si azi nu mai sunt. Of,saracuta de tine |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/25/2017 Mesaje: 250
| Fetelor cele care a?i nascut,nu ?tiu unde sa pun aceasta întrebare, pe grupul asta am mai scris în sarcina de asta apelez la voi. Am nascut prematur la 34s si 4 zile, o bebelina de 2,150g ?i 44 cm. Acum are 7 saptamâni, e f bine, are deja 4kg,creste ?i e o scumpa! Dupa na?tere am avut scurgeri vreo 5 sapt si un pic. S-au oprit pt câteva zile ?i de alaltaieri sângerez, sânge rosu fara dureri sau febra sau altceva.Azi am avut dureri f u?oare ca de ciclu, dar atât. Ma simt ca la ciclu, este posibil sa fie ciclu asa repede? Men?ionez ca Alaptez exclusiv noaptea la 3-4 ore si spre diminea?a ?i ziua la 2 ore aproximativ uneori ?i mai des. Din cauza asta mi se parea imposibil. La primul copil abia dupa 1 an si 2 luni mi-a venit. În condi?iile actuale, programarea la ginecolog mi-au amânat-o abia în iunie. În spital am stat 2 sapt cu bebele ?i au tot palpat uterul ?i au zis mereu ca e f bine. Ce poate fii? Va rog sa ma ajuta?i, îmi fac griji |
|
| Rox4n1k4 wrote:Fetelor cele care a?i nascut,nu ?tiu unde sa pun aceasta întrebare, pe grupul asta am mai scris în sarcina de asta apelez la voi. Am nascut prematur la 34s si 4 zile, o bebelina de 2,150g ?i 44 cm. Acum are 7 saptamâni, e f bine, are deja 4kg,creste ?i e o scumpa! Dupa na?tere am avut scurgeri vreo 5 sapt si un pic. S-au oprit pt câteva zile ?i de alaltaieri sângerez, sânge rosu fara dureri sau febra sau altceva.Azi am avut dureri f u?oare ca de ciclu, dar atât. Ma simt ca la ciclu, este posibil sa fie ciclu asa repede? Men?ionez ca Alaptez exclusiv noaptea la 3-4 ore si spre diminea?a ?i ziua la 2 ore aproximativ uneori ?i mai des. Din cauza asta mi se parea imposibil. La primul copil abia dupa 1 an si 2 luni mi-a venit. În condi?iile actuale, programarea la ginecolog mi-au amânat-o abia în iunie. În spital am stat 2 sapt cu bebele ?i au tot palpat uterul ?i au zis mereu ca e f bine. Ce poate fii? Va rog sa ma ajuta?i, îmi fac griji Buna.Felicitari pt.bebelina si sa va traiasca.Nu trebuie sa iti faci griji.Nici o sarcina si nastere nu este la fel.Ai doua variante.Ori se mai curata corpul dupa nastere ceea ce am mai auzit cazuri ca s-au oprit scurgerile si au revenit la scurt timp sau poate sa iti vina si ciclul..sunt pers.care le si vine dupa la scurt timp chiar daca alapteaza.Urmareste si vezi daca apare si luna urmatoare atunci e ciclul daca iti curge in continuare si nu se opreste atunci mai bine mergi la un control sa nu ai vreun chist,fibrom sau altele pe acolo.Doar prin eco se poate sti daca este totul ok dar parerea mea este sa mai stai o luna sa vezi cum se prezinta asta daca nu iti va curge incontinuu fara sa se opreasca sau sa ai dureri.Multa sanatate! |
|
Inregistrat: 4/25/2017 Mesaje: 250
| Adina Mariana wrote: Buna.Felicitari pt.bebelina si sa va traiasca.Nu trebuie sa iti faci griji.Nici o sarcina si nastere nu este la fel.Ai doua variante.Ori se mai curata corpul dupa nastere ceea ce am mai auzit cazuri ca s-au oprit scurgerile si au revenit la scurt timp sau poate sa iti vina si ciclul..sunt pers.care le si vine dupa la scurt timp chiar daca alapteaza.Urmareste si vezi daca apare si luna urmatoare atunci e ciclul daca iti curge in continuare si nu se opreste atunci mai bine mergi la un control sa nu ai vreun chist,fibrom sau altele pe acolo.Doar prin eco se poate sti daca este totul ok dar parerea mea este sa mai stai o luna sa vezi cum se prezinta asta daca nu iti va curge incontinuu fara sa se opreasca sau sa ai dureri.Multa sanatate!
Pai, cam cât ar trebui sa dureze ca sa nu dau în vreo anemie? Când merg la baie mi se pare ca se scurge destul de mult, nu ?tiu, ca e f lichid. Cat sa mai a?tept pana sa sun la medic? Daca peste weekend nu se opre?te? Dureri am u?oare, dar f u?oare... Mul?umesc!! |
|
Inregistrat: 3/1/2018 Mesaje: 3048
| ivy wrote:fetele, voi cat de des mergeti la medic? ca mi se pare ca tot ziceti ca mergeti... sau nu sunt eu pe faza cu persoanele care scriu, nu stiu, am zis sa intreb.. au vreo relevanta vizitele dese? sau doar vi se confirma ca bebe e bine? intreb pt ca eu am fost zilele trecute si mai merg abia la 12 sap.
medicul meu a zis ca e suficient, mai ales in contextul actual Si la mine luni vor fi 4 sapt de la ultimul control, plus ca imi trebuie o evaluare ca sa imi iau concediu de risc maternal. In conditiile actuale ar fi de mers doar la morfologii daca sarcina nu e cu probleme, insa eu am un chist, fibroame care trebuie urmarite. Asadar daca nu ai sangerari, dureri anormale ..atunci e foarte bine ca nu mergi mai des si nu te expui virusului. Eu chiar ziceam ca mi-e putin groaza sa ies mai ales sa merg in spital, dar sper sa ma fereasca D zeu |
|
| Rox4n1k4 wrote:
Pai, cam cât ar trebui sa dureze ca sa nu dau în vreo anemie? Când merg la baie mi se pare ca se scurge destul de mult, nu ?tiu, ca e f lichid. Cat sa mai a?tept pana sa sun la medic? Daca peste weekend nu se opre?te? Dureri am u?oare, dar f u?oare... Mul?umesc!!
Nu stiu sincer ca nu am patit dar ma gandesc ca mai mult de o sapt.nu ii normal sa sangerezi abundent.Luni poti sa suni la medic si sa ii spui ce patesti poate te ia la un control. |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Rox4n1k4 wrote:Fetelor cele care a?i nascut,nu ?tiu unde sa pun aceasta întrebare, pe grupul asta am mai scris în sarcina de asta apelez la voi. Am nascut prematur la 34s si 4 zile, o bebelina de 2,150g ?i 44 cm. Acum are 7 saptamâni, e f bine, are deja 4kg,creste ?i e o scumpa! Dupa na?tere am avut scurgeri vreo 5 sapt si un pic. S-au oprit pt câteva zile ?i de alaltaieri sângerez, sânge rosu fara dureri sau febra sau altceva.Azi am avut dureri f u?oare ca de ciclu, dar atât. Ma simt ca la ciclu, este posibil sa fie ciclu asa repede? Men?ionez ca Alaptez exclusiv noaptea la 3-4 ore si spre diminea?a ?i ziua la 2 ore aproximativ uneori ?i mai des. Din cauza asta mi se parea imposibil. La primul copil abia dupa 1 an si 2 luni mi-a venit. În condi?iile actuale, programarea la ginecolog mi-au amânat-o abia în iunie. În spital am stat 2 sapt cu bebele ?i au tot palpat uterul ?i au zis mereu ca e f bine. Ce poate fii? Va rog sa ma ajuta?i, îmi fac griji
Mai ales cand alaptezi uterul se contracta si mai elimina resturile de cheaguri. Daca ar fi vreo problema ai avea simptome gen febra, dureri mai mari, frisoane. Sunt femei care sangereaza mai mult, asa a fost si cazul meu, inclusiv in Spital dupa ce alaptam mi s-a intamplat de doua ori sa curga sange siroaie. |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Irina, imi pare rau pentru sarcina pierduta, sunt convinsa ca vei gasi puterea de a merge mai departe si de a o lua de la capat.
Eu nu merg la control foarte des intrucat nu este nevoie, pe 11 martie am avut morfologia, pe 1 aprilie ar trebui sa ma duc la cabinetul medicului cu care voi naste, dar este posibil sa imi fie anulata programarea in contextul pandemiei. In conditiile in care femeia este sanatoasa iar sarcina este fara riscuri nu sunt necesare controalele dese. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/17/2019 Mesaje: 769
medicul meu a zis ca e suficient, mai ales in contextul actual
Pe mine m a chemat mai des cam la 3 sapt, acum merg dupa 4 sapt ca saptamana trecuta mi a anulat programarea, desi eu am fost la urgente acum 2 sapt si dr de garda m a consultat totusi nu a facut o dr meu si programarea a ramas in picioare, el ma cheama asa des pt ca am un istoric mai trist(cele 3 sarcini pierdute) si mai este si sarcina toxica, insa prietenele mele merg cam la 4-5 sapt... Exact cum au sp si fetele daca tu si bebe sunteti ok nu sunt necesare consultatile dese... |
|
Inregistrat: 6/17/2018 Mesaje: 1184
medicul meu a zis ca e suficient, mai ales in contextul actual eu am fost la 7s pt confirmare, apoi la 10s sa vedem cum evolueaza, iar la 12s am fost pt dublu test...urmeaza sa mai merg la 16s |
|
Inregistrat: 12/6/2019 Mesaje: 400
| ok, multumesc tuturor pt raspunsuri, m-ati lamurit :) |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/17/2019 Mesaje: 769
| Gata am fost la control, bebe este bine, activ dadea din picioruse iar inimioara ii batea puternic dr a zis ca totul este foarte bine, o sa ne mai vedem peste 2 sapt ca sa facem dublu test, am profitat ca eram acolo si mi a facut si o perfuzie dar vad ca raul tot nu a trecut nici dupa ea, stau acum linistita in pat sa isi faca efectul... In rest la Regina Maria se primesc gravide pentru nastere, zicea asistenta ca are 7 pers care au nascut prin cezariana azi... |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Miha1989 wrote:Gata am fost la control, bebe este bine, activ dadea din picioruse iar inimioara ii batea puternic dr a zis ca totul este foarte bine, o sa ne mai vedem peste 2 sapt ca sa facem dublu test, am profitat ca eram acolo si mi a facut si o perfuzie dar vad ca raul tot nu a trecut nici dupa ea, stau acum linistita in pat sa isi faca efectul... In rest la Regina Maria se primesc gravide pentru nastere, zicea asistenta ca are 7 pers care au nascut prin cezariana azi... Super, ma bucur ca e totul bine |
|
Inregistrat: 3/1/2018 Mesaje: 3048
| Miha1989 wrote:Gata am fost la control, bebe este bine, activ dadea din picioruse iar inimioara ii batea puternic dr a zis ca totul este foarte bine, o sa ne mai vedem peste 2 sapt ca sa facem dublu test, am profitat ca eram acolo si mi a facut si o perfuzie dar vad ca raul tot nu a trecut nici dupa ea, stau acum linistita in pat sa isi faca efectul... In rest la Regina Maria se primesc gravide pentru nastere, zicea asistenta ca are 7 pers care au nascut prin cezariana azi... Ma bucur pentru tine, ca e totul bine O sa faci si dublu test? LE se pare ca nu m-am trezit inca, acum vad ca ai scris de dublu test ..ce "blonda am fost" |
|
|