Gravidutele noastre dragi - 55 UPDATED
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Tzepii
Scris: Tuesday, March 24, 2020 8:16 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
ivy wrote:
da, ii aiurea ca anumite controale chiar trebuie facute in anumite saptamani pt a avea relevanta

vorbiti cu medicii vostri, eu i am scris medicului meu ieri rapid, ca aveam miercuri programare la Regina Maria, programare care cred ca se va anula in conditiile actuale... asa ca ma vede azi de urgenta
( nici nu vreau sa ma gandesc cate urgente o sa fie azi la saracul..)

din ce am citit la MAI pe facebook, cezariana doar la cald se mai poate face, doar daca e musai musai, nu programata din timp cu medicul tau...de acum nasti cu medicul de garda ( 14 zile de acum incolo, deocamdata)

Stirea este aici:
„Se vor face cezariene programate doar în masura în care indicatia necesita o astfel de programare. Vor ramâne doar indicatiile absolute în ceea ce priveste programarea cezarienelor, restul se vor face „la cald”. Adica, chiar daca ai indicatie de cezariana, în masura în care ai semnele de debut de travaliu, intervii pentru nastere”, a explicat la Digi24 Ciprian Pop Began, medic ginecolog la spitalul Elias.

„Este mai greu cu monitorizarea evolutiei sarcinii, pentru ca monitorizarea se putea face si la spital, cel putin în trimestrul 3 de sarcina. În masura în care nu mai ai aceasta posibilitate, trebuie sa gasesti o clinica înca deschisa si sa poata permite monitorizarea sarcinii, mai ales la sarcinile cu o patologie. Aici apare o problema pentru ca am înteles ca se va interzice colaborarea cu o alta clinica fata de sistemul de stat. Or, nu vad în ce masura poti monitoriza sarcina daca nu ai voie sa colaborezi în alta parte si la spital nu ai voie sa faci lucrul acesta, monitorizarea sarcinii nefiind o urgenta”, a mai spus medicul.

Din recomandarile CDC pentru femeile care sunt însarcinate sau doresc sa conceapa un copil în aceasta perioada:

-La momentul actual nu exista dovezi clare cu privire la efectele negative ale infectiei asupra sarcinii, în special în cazul sarcinilor aflate în stadii incipiente.
-Sunt noua cazuri raportate de femei diagnosticate pozitiv cu COVID-19 care au nascut prin cezariana copii sanatosi. Simptomatologia pacientelor a constat în: temperatura ridicata (36,5-38,8 °C, dar nu mai mult de 39 °C), semne de infectie a cailor respiratorii superioare (tuse, durere la nivelul gâtului), împreuna cu mialgii si o stare generala alterata. O pacienta a prezentat simptomatologie gastro-intestinala, iar o alta a prezentat semne de insuficienta respiratorie si pre-eclampsie. Cu toate acestea, niciuna dintre pacientele raportate în studiu nu a dezvoltat pneumonie severa care sa necesite ventilatie mecanica si nu s-a înregistrat niciun deces.

-Au fost raportate reactii adverse (ruptura prematura de membrane, nastere prematura) aparute în cazul unor mame diagnosticate pozitiv pentru COVID-19 în timpul sarcinii, dar raportarile nu sunt sustinute de date din care sa rezulte o implicare directa a virusului. Tuturor nou-nascutilor li s-a administrat oxigen si tratament antibiotic empiric.

-De asemenea, a fost raportat si publicat un caz al unui nou-nascut infectat, dar din nou nu au existat dovezi solide (virusul nefiind identificat în lichidul amniotic sau în laptele matern) care sa sustina ca acest lucru a fost rezultatul unei transmiteri verticale.

-Caracteristicile clinice ale pneumoniei cu COVID-19 raportate la femeile însarcinate au fost similare cu cele raportate la pacientii adulti care au dezvoltat pneumonie cu COVID-19. Pâna în prezent nu exista dovezi care sa sustina transmiterea verticala a infectiilor intrauterine la femeile care dezvolta pneumonie cu COVID-19 în timpul ultimului trimestru de sarcina.

-Recent, în data de 16 martie, a fost publicat un studiu ce urmareste patru copii nascuti la termen, a caror mame au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19 (studiul a fost realizat în Wuhan, capitala provinciei Hubei, China- locul unde a fost identificata pentru prima data boala). La nastere, acestia au fost testati, iar rezultatele au fost negative pentru toti cei patru nou-nascuti. Trei dintre cele patru mame au nascut prin cezariana din cauza preocuparilor legate de transmiterea infectiei, cea de-a patra nastere a fost pe cale naturala, mama având febra (temperatura peste 38, 3°C). Niciunul dintre cei patru nou-nascuti nu a dezvoltat simptome clinice caracteristice infectiei (printre care febra, tusea, diareea, modificari hematologice sau radiologice), iar toti au fost externati ulterior.
De aici
Tzepii
Scris: Tuesday, March 24, 2020 8:30 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Alte stiri descpre sarcina si COVID19:
Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Ioan va prelua eventualele cazuri ale femeilor gravide infectate cu noul coronavirus COVID 19
17 martie 2020
În aceasta dimineata, conducerea Ministerului Sanatatii si cea a Comisiei de Obstetrica- Ginecologie a MS au decis ca Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Ioan sa preia eventualele cazuri ale femeilor gravide infectate cu noul coronavirus COVID 19.

Maternitatea Bucur va fi exclusa din circuitul obisnuit, toate pacientele care se afla în aceasta unitate în prezent vor fi transferate în celelalte unitati similare din Bucuresti.

De asemenea, urgentele medicale vor fi redirectionate spre alte maternitati.

Reamintim ca, în cursul zilei de ieri Spitalul Clinic Colentina din Capitala a fost desemnat ca unitate medicala unde vor fi tratate infectiile cu noul COVID-19, dupa ce toti pacientii din aceasta unitate medicala vor fi externati sau transferati în alte unitati, dupa caz.

De aici

Noul coronavirus si infectia COVID-19 in sarcina

Textul integral al Metodologiei privind nasterea la gravidele cu infectie suspicionata/confirmata cu SRARS-CoV-2/COVID-19, preluarea, îngrijirea si asistenta medical a nou nascutului” este atasat si poate fi descarcat mai jos.

Atasamente:
metodologia_privind_nasterea_la_gravidele_cu_infectie_covid_19 ingrijirea_si_asistenta_nou_nascutului.pdf 313 KB, salvati 130 ori.

Mihaela14
Scris: Tuesday, March 24, 2020 10:35 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/1/2018
Tzepii multumim mult pentru detalii!
Lori
Scris: Tuesday, March 24, 2020 11:33 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 3/7/2014
Si eu as avea peste 2 saptamani morfologia de trim II, i-am scris medicului meu, a zis ca intr-adevar se inchid cabinetele de stat si private timp de 2 saptamani, deocamdata. Ma intreb daca situatia ramane asa, nu ni se mai fac ecografii, nici astea de morfologie? Nu m-am gandit ca se poate intampla asa ceva...
alexa87
Scris: Tuesday, March 24, 2020 1:44 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/12/2020
Vai fetelor, sunt terminata!

Astazi, la 6s1z, m-am trezit cu sângerari abundente, efectiv îmi curgeau suroaie pe picioare ?i bineîn?eles ca nu am dat de medicu meu de la RM, nici nu m-am mai dus acolo pt ca ieri ma sunasera oricum sa îmi mut programarea de recoltare analize de la spitalul lor la policlinica.
In fine, m-au primit de urgenta la o alta clinica privata, deci am un hematom lânga sarcina de toata frumusetea 2.47 cm pe 1.12 cm. Medicul a ramas socat ca saptamâna trecuta când am fost la medicu meu la RM nu a vazut ditamai hematomu.
E bine ca înca activitate cardiaca mai este acolo la bebe, dar medicul mi-a spus ca spera sa scapam de hematomul asta ?i sa putem duce sarcina cu bine, am scris pe raport ?i “iminenta de avort”

Nu îmi vine sa cred, anul trecut când am fost la control înainte de a ramane insarcinata, la RM, mi s-a zis ca sunt “perfecta”, ca am un col “perfect” ?i ce mai... perfecta!

Saptamâna trecuta tot la RM, eco la 5 sapt, o sarcina “perfecta”

Dr de azi a zis ca hematomu asta mare nu s-a format intr-o saptamâna, deci nu poate sa creada cum nu s-a vazut saptamâna trecuta.

In fine, sunt foarte dezamagita de medicu de la RM, nu zic ca au trecut deja 4 ore de când am sunat-o ?i i-am scris ?i înca nu a dat nici un semn, deci super tare.

Am primit tratament cu arefam. Ce n-am în?eles, fetelor, ca eram tare emo?ionata de tot ce se întâmpla. A zis medicu sa le iau oral sau intravaginal in func?ie de faptul ca daca sunt sângerari sau nu. Iau oral când am sângerari ?i intravaginal când nu sunt sângerari? A?a se ia?

AndreV
Scris: Tuesday, March 24, 2020 2:06 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/2/2018
Multumim de informatii! Acum m-au sunat de la spital. Se anuleaza consultul preanestezic si analizele de dinainte de nastere ce trebuia sa le fac saptamana viitoare.
ivy
Scris: Tuesday, March 24, 2020 4:00 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/6/2019
am facut si eu ticker. dar nu stiu care din coduri trebuie copiat

ivy attached the following image(s):
e2b353f6-8a35-424e-a8db-9a59ef81c6b8.png

IoanaOlo
Scris: Tuesday, March 24, 2020 4:01 PM
Nivel

Inregistrat: 11/19/2019
Da se pare ca situatia din tara nu ajuta cu nimic gravidutele. Acum m-am întors de la medic cu ub gust amar ?i o ?i mai mare nelini?te în policlinica unde aveam programarea s-a sistat activitatea. Nu se stie unde o sa fim supravegheate gravidutele de acolo plans. Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul. Argue
adina1109
Scris: Tuesday, March 24, 2020 4:39 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/29/2018
Lori wrote:
Si eu as avea peste 2 saptamani morfologia de trim II, i-am scris medicului meu, a zis ca intr-adevar se inchid cabinetele de stat si private timp de 2 saptamani, deocamdata. Ma intreb daca situatia ramane asa, nu ni se mai fac ecografii, nici astea de morfologie? Nu m-am gandit ca se poate intampla asa ceva...

Si eu am morfologia peste 2 saptamani ( 9 aprilie ) + eco control col care se cam scurteaza. Ma ingrijoreaza situatia si ma revolta putin pentru ca suntem lasate asa pe dinafara. Noi mergem la ecografii si controale ca sunt obligatorii, la anumite perioade, nu mergem de distractie.
Si-a bagat repede statul nasul si in privat. Trebuia sa se descurce cu ce au, in cele 9 spitale regionale "construite " de psd.
Nici nu vreau sa ma gandesc prin ce trec fetele care trebuie sa nasca in curand.
Nu avem ce sa facem decat sa asteptam si sa ne rugam sa nu avem probleme intre timp.
angry
ivy
Scris: Tuesday, March 24, 2020 5:13 PM
Nivel

mie mi e teama sa nu se inchida si centrele de recoltare..
eu una trebuie sa fac lunar analizele de tiroida si trombofilie si cred ca suntem multe in situatia asta.
hai ca doze de tratament se pot ajusta telefonic.. dar trebuie sa stii valorile
Lori
Scris: Tuesday, March 24, 2020 5:40 PM
Nivel

Inregistrat: 3/7/2014
adina1109 wrote:

Si eu am morfologia peste 2 saptamani ( 9 aprilie ) + eco control col care se cam scurteaza. Ma ingrijoreaza situatia si ma revolta putin pentru ca suntem lasate asa pe dinafara. Noi mergem la ecografii si controale ca sunt obligatorii, la anumite perioade, nu mergem de distractie.
Si-a bagat repede statul nasul si in privat. Trebuia sa se descurce cu ce au, in cele 9 spitale regionale "construite " de psd.
Nici nu vreau sa ma gandesc prin ce trec fetele care trebuie sa nasca in curand.
Nu avem ce sa facem decat sa asteptam si sa ne rugam sa nu avem probleme intre timp.
angry

Si eu tot pe 9 aprilie am morfologia, acum stau ca pe ace...Totusi nu m-as fi gandit ca statul ne va neglija in halul asta, sunt si eu revoltata si dezamagita...Noi chiar nu mai contam? Macar sa fi lasat la privat deschis, chiar nu inteleg de ce le-a inchis si pe alea...
Cu siguranta toate gravidutele stau cu sufletul la gura acum, si se roaga sa fie bine...
Fetelor, mult curaj, putere, sanatate si speranta, sa trecem toate cu bine peste perioada asta deosebit de dificila din multe puncte de vedere, sa ajungem cu bine sa ne cunoastem puii!
Mihaela14
Scris: Tuesday, March 24, 2020 6:08 PM
Nivel

ivy wrote:
am facut si eu ticker. dar nu stiu care din coduri trebuie copiat

forums->bbcode
ivy
Scris: Tuesday, March 24, 2020 6:50 PM
Nivel

multumesc, Mihaela!

off Alexa, imi pare rau.. e frustrant tare cand iti pui increderea in medici si ei se dovedesc a fi ignoranti.. dar bine ca sunteti bine!
suplimenteaza acolo cu progesteron! doar 1 pe zi ti a dat? mi se pare putin.

introdus jos se absoarbe mai bine, dar probabil daca curge sange e mai bine inghitit, cu asta poate te lamuresc mai bine fetele care au trecut prin asa ceva.

te pup, hai ca trecem noi cumva si peste perioada asta
Anitta76
Scris: Tuesday, March 24, 2020 8:35 PM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
alexa87 wrote:
Vai fetelor, sunt terminata!

Astazi, la 6s1z, m-am trezit cu sângerari abundente, efectiv îmi curgeau suroaie pe picioare ?i bineîn?eles ca nu am dat de medicu meu de la RM, nici nu m-am mai dus acolo pt ca ieri ma sunasera oricum sa îmi mut programarea de recoltare analize de la spitalul lor la policlinica.
In fine, m-au primit de urgenta la o alta clinica privata, deci am un hematom lânga sarcina de toata frumusetea 2.47 cm pe 1.12 cm. Medicul a ramas socat ca saptamâna trecuta când am fost la medicu meu la RM nu a vazut ditamai hematomu.
E bine ca înca activitate cardiaca mai este acolo la bebe, dar medicul mi-a spus ca spera sa scapam de hematomul asta ?i sa putem duce sarcina cu bine, am scris pe raport ?i “iminenta de avort”

Nu îmi vine sa cred, anul trecut când am fost la control înainte de a ramane insarcinata, la RM, mi s-a zis ca sunt “perfecta”, ca am un col “perfect” ?i ce mai... perfecta!

Saptamâna trecuta tot la RM, eco la 5 sapt, o sarcina “perfecta”

Dr de azi a zis ca hematomu asta mare nu s-a format intr-o saptamâna, deci nu poate sa creada cum nu s-a vazut saptamâna trecuta.

In fine, sunt foarte dezamagita de medicu de la RM, nu zic ca au trecut deja 4 ore de când am sunat-o ?i i-am scris ?i înca nu a dat nici un semn, deci super tare.

Am primit tratament cu arefam. Ce n-am în?eles, fetelor, ca eram tare emo?ionata de tot ce se întâmpla. A zis medicu sa le iau oral sau intravaginal in func?ie de faptul ca daca sunt sângerari sau nu. Iau oral când am sângerari ?i intravaginal când nu sunt sângerari? A?a se ia?

Buna, nu stiu daca iti pot fi de folos sau nu dar eu am luat utrogestan si pe cale orala si vaginala. Aveam 2/zi recomandare si una o luam oral, una intravaginal. Nu stiu ce sa zic in situatia ta...depinde si cate trebuie sa iei pe zi.
Mihaela14
Scris: Tuesday, March 24, 2020 8:53 PM
Nivel

Alexa si eu am avut hematom care nu s-a vazut la primul eco la 5 sapt, desi aveam spotting, e posibil sa nu se observe. Arefam am luat o vreme pe gura dar mi-a fost rau de la el si am schimbat, am inceput sa pun vaginal. E drept ca eu n-am avut sangerari masive, doar spotting, insa dupa ce am inceput sa pun vaginal s-a si redus sangerarea. Se absoarbe mult mai bine vaginal. Si cat mai mult repaus, sa nu ridici absolut nimic.
Daca te ingrijesti vei trece peste asta! computerlove
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.