Gravidutele noastre dragi - 55 UPDATED
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Iulia13
Scris: Sunday, January 26, 2020 1:03 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/8/2017
AndreV wrote:
Mamici si gravidute, poate stiti voi sa ma lamuriti. Am fost la dr ginecolog si momentan sunt in concediu de risc pana in 30 ianuarie. Dr zicea ca din 1 pot intra direct in prenatal si mi-a dat o scrisoare sa o dau la dr de familie pe baza careia sa-mi intocmeasca prenatalul, nefiind din Timisoara sa nu fac pentru atât un drum de o ora buna. In mod normal ar trebui sa intru in prenatal din ~10 februarie. Doar ca acum, cand am fost sa-mi stampileze concediul de risc, medicul de familie a zis ca nu am voie sa intru in prenatal inainte de 30 de saptamani, ca ea nu imi poate da prenatalul pana nu fac 30 saptamani, blablabla. Dansa e in varsta. E oare a foarte depasita la faza asta si a ramas cu legislatia din vremuri apuse sau a calculat dr gineco gresit? Teoretic eu am dpn in 20 aprilie. Dr ginecolog a zis ca la cum se prevede deocamdata, nu o sa stam 2in1 pana in 20 aprilie.

Buna, eu am întrat în prenatal de la 29s, deci se poate. Faza e ca ei nu se risca ca sa nu pierzi alea 42 de zile dupa ce nasti (în caz de na?ti mai târziu). Eu am nascut la 40s ?i mai aveam undeva la 10 zile termen sa nasc, daca treceam de alea 10 zile nu îmi mai ramâneau 42 de zile.
AndreV
Scris: Sunday, January 26, 2020 1:14 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/2/2018
Iulia13 wrote:

Buna, eu am întrat în prenatal de la 29s, deci se poate. Faza e ca ei nu se risca ca sa nu pierzi alea 42 de zile dupa ce nasti (în caz de na?ti mai târziu). Eu am nascut la 40s ?i mai aveam undeva la 10 zile termen sa nasc, daca treceam de alea 10 zile nu îmi mai ramâneau 42 de zile.

Deci de asta zice ea. Multumesc de lamurireCheek Kiss .... Are logica.
MinnieMouse
Scris: Sunday, January 26, 2020 2:52 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 3/14/2019
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Stau in pat . Cred ca au inceput si arsurile , pana acum nu am mai simtit asa.. azi noapte dupa ce am baut apa mi.a venit inapoi acid destul de rau.
..pe urma a început durerea de stomac ma durea o secunda , ma lasa dupa ceva timp iarasi o durere asa ca o arsura la stomac si din nou ma lasa , tot asa pana dimineata , acum ziua la fel nu la fel de des la doare..
CrisM
Scris: Sunday, January 26, 2020 9:49 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/17/2017
kryssu92 wrote:
Buna fetelor.
In primul rand felicitari Mihaela si Fluturash. Sarcini usoare si la termen. Am ramas tare rau în urma pe aici, iar de aspirante nici nu mai zic.

Am avut morfologia 2 pe 13, cu reevaluare pe 15. Au aparut ceva probleme la rinichii lui bebe, pare a fi hidronefroza bilaterala. Sotul a avut asta dar s-a descoperit la 6 ani când era deja la stadiu foarte avansat si a fost operat direct. Speram sa nu fie cazul la bebe, cica se poate rezolva pana la nastere, sau în primii 2 ani, de la sine. Pe lânga asta se pare ca are o problema ?i la glezna, o tine flexata în sus si usor rotita in exterior. Asta speram sa se rezolve cu kinetoterapie, sa nu ajungem la altele. Bebe e mai mic cu 3-4 zile. Nu am avut o saptamâna prea placuta. Doctorul meu nu a parut îngrijorat când am mers cu rezultatele.
Apoi am fost în concediu de pe 20 pana ieri, iar ieri toata ziua si azi am tot simtit presiune pe col. Am vorbit azi cu doctorul si am ajuns la camera de garda. Colul e de 4 cm si închis în scadere cu 0.2 cm fata de morfologie, iar bebe sta cu fundul pe el. Saptamâna viitoare trebuie sa refac secretiile si culturile, pentru ca mi s-a parut azi ca am avut si o secretie usor verzuie înainte sa ajung la doctor. Azi când am ajuns la Medlife nu recoltau, dar o sa merg eu saptamâna viitoare. De atunci nu am mai avut nici o scurgere, dar tot urmaresc. Bebe e activ, acum stiu sigur cum se simte el.
Luni ma duc sa fac testul acela pentru diabet, întrucât am 3 cazuri de diabet în familie.
Cam asta a fost ultima mea perioada. Am vazut la serviciu ca au început sa îmi caute înlocuitor, vad ca încearca sa angajeze barbat, probabil sa nu pateasca la fel ca la mine, dupa 5 luni de la angajare i-am anuntat de sarcina. Deabea astept ziua de 6 martie ca sa intru in concediu prenatal.

Se pare ca hidronefroza este o problema care apare frecvent la baie?ei.. Cel putin asa ne-au zis noua la morfologii. Si noua ne-a zis dr la morfologia de trim 2 ca bebe are o acumulare de urina într-un rinichi, însa nu o poate cataloga drept hidronefroza. Zicea dr ca se da un scor si dupa aia se stabile?te daca e hidronefroza, dar de cele mai multe ori pana la morfologia de trimestru 3 se duce aceasta problema. La noi a zis la morfologia de trimestru 3 ca nu pare sa mai fie problema asta. Apoi am mai facut o eco pe la 35 de sapt ?i dr mi-a zis ca îi apare ca se elimina mai greu urina dintr-un rinichi, dar sa stau linistita ca nu e hidronefroza. Acum dupa nastere am întrebat neonatologul cum sa verificam daca are ceva la rinichi ?i mi-a zis ca la 6-7 sapt se poate face o ecografie renala. Eu asta am de gând sa fac. Sun sapt asta sa îl programez ca sa fiu sigura ca nu are probleme sau daca e ceva sa rezolvam cât mai repede.

Legat de modul în care tine picioarele pot sa î?i zic din experienta ca se corecteaza cu masaj. La Sofia ne-a aratat pediatra cum sa ii facem masaj si pana la 2 luni era totul ok. La bebita pare sa se fi corectat deja. Poti sa mergi cu bebe la un kinetoterapeut si sunt convinsa ca se corecteaza. Iar din experienta mea e bine sa gasesti unul care vine acasa. Se simte mai în largul sau copilul si e mai linistit.
Sarcina usoara în continuare!
Rox4n1k4
Scris: Monday, January 27, 2020 12:49 AM
Nivel

Inregistrat: 4/25/2017
MinnieMouse wrote:
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Stau in pat . Cred ca au inceput si arsurile , pana acum nu am mai simtit asa.. azi noapte dupa ce am baut apa mi.a venit inapoi acid destul de rau.
..pe urma a început durerea de stomac ma durea o secunda , ma lasa dupa ceva timp iarasi o durere asa ca o arsura la stomac si din nou ma lasa , tot asa pana dimineata , acum ziua la fel nu la fel de des la doare..

Cum anume sim?eai durere? Eu sunt în Saptamana 32 ?i de ieri simt ca ma doare în partea stânga jos, dar nu mereu dar acum am de vreo 1-2 ore o senza?ie de presiune acolo, de abia ma mi?c. Am întrat ca am vrut sa întreb despre asta ?i am vazut postarea ta. Într-adevar ca fac ?i mult efort, mai am un bebe, si azi m-am apucat si de ceva cura?enie, insa e ciudata senza?ia. Nu sunt contrac?ii, e ca ?i durerea de ligament, sau de ovar(nu ?tiu cum sa explic altfel). La tine cum a fost?
Andra09
Scris: Monday, January 27, 2020 3:06 AM
Nivel

Inregistrat: 8/1/2018
Mihaela14 wrote:
Am primit rez:
hcg 7241,0 mUI/mL
progesteron 42.01 ng/mL
tsh 3.0550 qUI/mL
Ce parere aveti? Tsh era 3.8080 saptamana trecuta luni cand am inceput euthyroxul 25/50. Progesteronul era 25.35 cand am facut primul beta sapt trecuta marti.
Azi dimineata am mai avut putin spotting, acum vad ca nu mai e.Hands

Felicitari!!!!!!!!!! computerlove cu multa întârziere, dar sunt tare în urma cu ve?tile astea minunate. Sarcina usoara si bebe cumintel pana la termen!!! computerlove
(legat de spotting, pe mine ma termina nervos când vedeam. Am tot avut intermitent pana spre 14 săptămâni)
Andra09
Scris: Monday, January 27, 2020 3:16 AM
Nivel

MinnieMouse wrote:
Buna fetelor.
Nu am mai scris de foarte mult timp din pacate am fost in spital o saptamana. Sunt in saptamana 30 iar saptamana trecuta cand am mers la control i.am spus la doctorita ca aveam dureri cand mergeam si mi.a facut un eco vaginal la care a vazut ca cervixul meu este de doar 1 cm si un pic. Imediat mi s.a facut rau cand am auzit ca trebuie sa ma internez si a chemat salvarea... la spital mi.a spus ca bebe poate veni oricand si mi.a facut doua injecti pentru plamani lui bebe sa se dezvolte mai bine in caz de vine.. cateva perfuzi pentru contracti , acele dureri spunand ei ca erau de fapt contractii.. astazi m.au externat dupa inca un control au vazut ca in aceasta saptamana cervixul a ramas la fel . Acum trebuie sa stau doar in pat . A mai trecut cineva prin asa ceva? A dus sarcina pana la capat sau macar inca cateva saptamâni?
pale pale
Sunt cam speriata... va doresc sarcina usoara si multa sanatate!

Eu sunt '' veterana'' pe problema de col, stai cuminte în pat si asculta exact sfatul medicului. Eu am stat de la 13 saptamâni în pat,doar la baie m-am ridicat si sa merg odata pe luna la control. Sarcina fara probleme iti urez în putinele saptamâni care ti-au ramas! computerlove
kryssu92
Scris: Monday, January 27, 2020 11:42 AM
Nivel

Inregistrat: 10/8/2018
CrisM wrote:

Se pare ca hidronefroza este o problema care apare frecvent la baie?ei.. Cel putin asa ne-au zis noua la morfologii. Si noua ne-a zis dr la morfologia de trim 2 ca bebe are o acumulare de urina într-un rinichi, însa nu o poate cataloga drept hidronefroza. Zicea dr ca se da un scor si dupa aia se stabile?te daca e hidronefroza, dar de cele mai multe ori pana la morfologia de trimestru 3 se duce aceasta problema. La noi a zis la morfologia de trimestru 3 ca nu pare sa mai fie problema asta. Apoi am mai facut o eco pe la 35 de sapt ?i dr mi-a zis ca îi apare ca se elimina mai greu urina dintr-un rinichi, dar sa stau linistita ca nu e hidronefroza. Acum dupa nastere am întrebat neonatologul cum sa verificam daca are ceva la rinichi ?i mi-a zis ca la 6-7 sapt se poate face o ecografie renala. Eu asta am de gând sa fac. Sun sapt asta sa îl programez ca sa fiu sigura ca nu are probleme sau daca e ceva sa rezolvam cât mai repede.

Legat de modul în care tine picioarele pot sa î?i zic din experienta ca se corecteaza cu masaj. La Sofia ne-a aratat pediatra cum sa ii facem masaj si pana la 2 luni era totul ok. La bebita pare sa se fi corectat deja. Poti sa mergi cu bebe la un kinetoterapeut si sunt convinsa ca se corecteaza. Iar din experienta mea e bine sa gasesti unul care vine acasa. Se simte mai în largul sau copilul si e mai linistit.
Sarcina usoara în continuare!

Multumesc pentru raspuns. Sper sa fie si bebe meu bine. Am citit ca sunt toate rezolvabile, dar când primesti asa vesti, pici putin cu moralul. Sotul ma tot întreba daca stiu ceva despre ce e de facut, încercam sa ii zic ca trebuie sa citesc, sa întreb în stânga si în dreapta, ca nu stiu chiar totul. A fost pentru prima data când a zis el sa întreb pe grupuri de Facebook sau pe forum, el care era anti sfaturi de pe internet. Ne-am speriat amândoi destul de tare.
GeorgianaB
Scris: Monday, January 27, 2020 12:53 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
kryssu92 wrote:

Multumesc pentru raspuns. Sper sa fie si bebe meu bine. Am citit ca sunt toate rezolvabile, dar când primesti asa vesti, pici putin cu moralul. Sotul ma tot întreba daca stiu ceva despre ce e de facut, încercam sa ii zic ca trebuie sa citesc, sa întreb în stânga si în dreapta, ca nu stiu chiar totul. A fost pentru prima data când a zis el sa întreb pe grupuri de Facebook sau pe forum, el care era anti sfaturi de pe internet. Ne-am speriat amândoi destul de tare.

Buna! Eu sunt genul de persoana care vrea sa stie orice varianta pentru a fi pregatita pentru urmatorii pasi, nu conteaza gravitatea etc merg pe premiza "expect the worst, hope for the best"... Dar asta depinde de tine ca om si cat de mult te-ar stresa chestiile astea, ideal este sa te si poti detasa. Cel mai informat si util grup din punctul meu de vedere este "La primul bebe", acolo gasesti experiente similare. Sunt sigura ca va fi totul bine :*
Mihaela14
Scris: Monday, January 27, 2020 1:43 PM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2018
Andra09 wrote:

Felicitari!!!!!!!!!! computerlove cu multa întârziere, dar sunt tare în urma cu ve?tile astea minunate. Sarcina usoara si bebe cumintel pana la termen!!! computerlove
(legat de spotting, pe mine ma termina nervos când vedeam. Am tot avut intermitent pana spre 14 saptamâni)

Multumesc Andra! Asa cum zici ma termina psihic, deja am o saptamana de spotting si nu da semne sa se opreasca, din contra azi parca a fost mai intens si mai inchis la culoare. Nu stiu ce sa fac ...incerc sa-mi iau concediu sa mai stau pe acasa, dar nici nu vreau sa dau de banuit la lucru, inca nu vreau sa spun. Ma intreb ,oare nu banuieste nimeni nimic ca ma plimb intr-una la baie ras
Felicitari pentru micuta, vad ca a luat bine in greutate hearts
GeorgianaB
Scris: Monday, January 27, 2020 2:29 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
Mihaela14 wrote:

Multumesc Andra! Asa cum zici ma termina psihic, deja am o saptamana de spotting si nu da semne sa se opreasca, din contra azi parca a fost mai intens si mai inchis la culoare. Nu stiu ce sa fac ...incerc sa-mi iau concediu sa mai stau pe acasa, dar nici nu vreau sa dau de banuit la lucru, inca nu vreau sa spun. Ma intreb ,oare nu banuieste nimeni nimic ca ma plimb intr-una la baie ras

Pentru sangerari eu luam oral utrogestan si s-a oprit treptat fluxul, era destul de abundent si cu cheaguri, tot asa inchis la culoare. Doamne ajuta sa fie bine, iti tin pumnii :*
kryssu92
Scris: Monday, January 27, 2020 5:18 PM
Nivel

Inregistrat: 10/8/2018
GeorgianaB wrote:

Buna! Eu sunt genul de persoana care vrea sa stie orice varianta pentru a fi pregatita pentru urmatorii pasi, nu conteaza gravitatea etc merg pe premiza "expect the worst, hope for the best"... Dar asta depinde de tine ca om si cat de mult te-ar stresa chestiile astea, ideal este sa te si poti detasa. Cel mai informat si util grup din punctul meu de vedere este "La primul bebe", acolo gasesti experiente similare. Sunt sigura ca va fi totul bine :*

Si eu sunt la fel, ma pregatesc pentru ce e mai rau. Daca e bine, ma bucur mai tare, daca e rau, stiu ce am de facut. Am trimis acum cerere de intrare în grup, sper sa se aprobe.
Andra09
Scris: Monday, January 27, 2020 5:36 PM
Nivel

Mihaela14 wrote:

computerlove multumesc frumos, da, chiar si eu am fost surprinsa, având în vedere ca varsa mult, nu ma asteptam.
Trebuie sa fie bine, te asteptam nerabdatoare la mamici, acolo alte griji, alt stres, dar nu se compara computerlove
Mihaela14
Scris: Monday, January 27, 2020 6:28 PM
Nivel

GeorgianaB wrote:

Pentru sangerari eu luam oral utrogestan si s-a oprit treptat fluxul, era destul de abundent si cu cheaguri, tot asa inchis la culoare. Doamne ajuta sa fie bine, iti tin pumnii :*

Multumesc din suflet!computerlove
Mihaela14
Scris: Monday, January 27, 2020 6:39 PM
Nivel

Andra09 wrote:

computerlove multumesc frumos, da, chiar si eu am fost surprinsa, având în vedere ca varsa mult, nu ma asteptam.
Trebuie sa fie bine, te asteptam nerabdatoare la mamici, acolo alte griji, alt stres, dar nu se compara computerlove

E o luptatoare!hearts
Chiar imi aminteam ca pana n-am fost insarcinata le ziceam fetelor care reuseau sa se bucure de sarcina, nu stiam cat stres poate urma pe perioada sarcinii. Asa ca ma gandesc ca si dupa nasterea lui bebe va fi alt stres, dar si bucurii pe masura. Le iau pe rand si sper de data asta sa ajung la mamici!Hands
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.