Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Nella wrote:Fetelor pana acum nu am reu?it sa intru nici macar ca sa va citesc. Îmi ocupa tot timpul minunea noastra. Cu alaptatul merg greu, iau de 2 saptamâni tratament ca sa mai cresc produc?ia, mulg cât pot de des ?i ii scot maxim 2,3 mese de lapte matern pe zi, restul meselor prime?te formula cu sns, ca sa nu îmi sabotez alaptatul pt. viitor. Înca visez sa pot alapta. Deja de 2 zile reu?im sa ne mufam la un san, cel care produce ceva mai mult. Sânii sunt f mari ?i ea apuca tare greu din el, am fost deja la 3 întâlniri cu consultanta în alaptare, na la una a venit acasa la noi pt ca nu mai aveam cum sa ajung la Ia?i. Femeia î?i da tot interesul, dar merge ff greu. Este frustrant, dar asta e, nu o sa îmi iau gatul ca nu pot alapta. Am avut ?i vreo 3 zile ?i nop?i albe în care numai a plâns, nu voia nimic, colici durero?i, nu putea dormi, îmi venea sa îmi iau câmpii, dar de asta noapte e ceva mai lini?tita ?i ma treze?te la 2,5-3 ore. De o saptamâna ii face so?ul baita, eu înca nu am curaj sa o manevrez, mi-e frica sa nu ii fac rau , azi i-a taiat ?i unghiutele, pana acum tot mama s-a ocupat ?i de asta. Deci suntem 100%singuri ?i tare bine ne mai sim?im, daca am scapa ?i de colici ar fi mai mult ca perfect. Voi cum sunte?i? Nella,felicitari pt.ca nu renunti.Nu este usor stiu dar vei reusi daca insisti.2 luni este mai greu,dupa in mod normal ar trebui sa fie ok.Incercati sa ii faceti baitza impreuna,o sa te obisnuiesti incetuc.Cu unghiile si la noi tot sotul ii le taie cand alaptez ca mie mi frica.Si colicii vor trece treptat,si Luca a avut dar dupa 2 luni totul so schimbat in bine.Te pup:002
Ps: te asteptam la mamici daca doresti,esti trecuta pe listuta in noua casuca |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/2/2018 Mesaje: 652
| GeorgianaB wrote:
Este mai bine ca faci morfologia pe 23,eu la ultimul control, pe 13dec,aveam asteptari ca cine stie cum se vede dar era o chestie radioopaca si atat...bineinteles ca am fost panicata putin dar mi-a trecut repede din fericire. In anumite zile, destul de rar, am o stare de greata care trece repede, tot am tendinta sa compar cu prima sarcina :)) Eu nu m-am cantarit si nici nu o voi face prea curand sincer, dar si eu am pus, din fericire mi s_a domolit apetitul, in schimb am o obsesie pentru Fanta de Portocale :)) eu care nu consumam asa ceva inainte, chiar ma oripila.
Georgiana, parca vorbesti de mine cu Fanta de portocale. |
|
| monican wrote:Fetelor, am nascut ?i eu azi noapte (30.12.2019) natural o fetita de nota 10, 3060g si 50cm. A venit fix la termen, la 40 sapt, dupa un pretravaliu declan?at de vineri de la amiaza, care s-a tot intensificat (contrac?ii dese între 4-10 min si dureroase dar neregulate ca interval toata duminica) pana duminica noapte, când am plecat la spital, aveam dilata?ie 2. Apoi a urmat travaliul propriu zis care a durat 4,5 ore cu tot cu expulzia, dar cel mai mult m-am chinuit pe expulzie. Totul a fost nemedicamentat, din cauza uterului cicatricial de la cezariana anterioara pentru care era indicat sa am toate sim?urile intacte în caz de ceva. A fost greu, dar împlinitor ?i foarte emo?ionant la final. Va doresc la toate an nou fericit ?i bebei frumo?i ?i sanato?i în anul care vine! Va pup
Monican, felicitari! Sa ai o recuperare usoara si sa va acomodati repede! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Nella wrote:Fetelor pana acum nu am reu?it sa intru nici macar ca sa va citesc. Îmi ocupa tot timpul minunea noastra. Cu alaptatul merg greu, iau de 2 saptamâni tratament ca sa mai cresc produc?ia, mulg cât pot de des ?i ii scot maxim 2,3 mese de lapte matern pe zi, restul meselor prime?te formula cu sns, ca sa nu îmi sabotez alaptatul pt. viitor. Înca visez sa pot alapta. Deja de 2 zile reu?im sa ne mufam la un san, cel care produce ceva mai mult. Sânii sunt f mari ?i ea apuca tare greu din el, am fost deja la 3 întâlniri cu consultanta în alaptare, na la una a venit acasa la noi pt ca nu mai aveam cum sa ajung la Ia?i. Femeia î?i da tot interesul, dar merge ff greu. Este frustrant, dar asta e, nu o sa îmi iau gatul ca nu pot alapta. Am avut ?i vreo 3 zile ?i nop?i albe în care numai a plâns, nu voia nimic, colici durero?i, nu putea dormi, îmi venea sa îmi iau câmpii, dar de asta noapte e ceva mai lini?tita ?i ma treze?te la 2,5-3 ore. De o saptamâna ii face so?ul baita, eu înca nu am curaj sa o manevrez, mi-e frica sa nu ii fac rau , azi i-a taiat ?i unghiutele, pana acum tot mama s-a ocupat ?i de asta. Deci suntem 100%singuri ?i tare bine ne mai sim?im, daca am scapa ?i de colici ar fi mai mult ca perfect. Voi cum sunte?i? Draga mea, ma bucur mult ca nu renun?i , si eu am dat formula de lapte iar acum aproape ca nu ii mai dau deloc, doar san. Tu ai incercat cu mamelon de silicon sa alaptezi? Eu asa am avut noroc sa alaptez iar acum am scapat de el. Te pup |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/27/2018 Mesaje: 258
| Mul?umesc frumos tuturor pentru urarile de bine! Fetita suge bine deocamdata. De azi mi-a venit laptele ?i urmeaza cu adevarat provocarea alaptarii. Legat de cezariana vs nastere naturala, mie una mi s-a parut clar mult mai grea cea naturala, dar mult mai u?oara recuperarea de dupa ea, ceea ce conteaza mult. Am alaptat prima oara pe masa de na?teri, am avut-o pe piept o ora skin to skin, am facut dus la câteva ore dupa, nu am dureri (am doar grija sa nu ma pun în șezut, dar dr zicea ca în 10 zile am voie) ?i am fost foarte mobila imediat dupa. Dupa cezariana am tras greul vreo 2 sapt dupa, ma vaietam la fiecare mi?care pe care o faceam, nu puteam avea grija singura de bebe. Mi-am dorit foarte mult natural ?i prima data ?i acum ?i pe data viitoare pentru bebe 3 care e în plan de la început. Partea buna e ca de acum nu mai avem restric?ii, daca ne iese putem concepe ?i mai repede (diferen?a acum între na?teri e de 3a2l), data viitoare travaliul ar trebui teoretic sa fie ?i mai scurt pentru ca corpul e deja antrenat, daca va fi cazul voi avea ?i op?iunea de epidurala (asa zice dr) ?i sper ca nu voi mai sta legata de un pat la monitorizare continua pe tot parcursul travaliului la spital (unde nu are voie soțul) și ca îl voi putea avea pe soț lângă mine măcar în travaliu la spital, dacă nu chiar și pe expulzie (chiar pe expulzie încă nu accepta politica spitalului). Acasa soțul a fost "my rock", stătuse tot timpul lângă mine de când debutase travaliul și chemasem bunicii sa aibă grija de cel mic. Na?terea naturala mi-a dat un sentiment foarte împlinitor si totodata sunt con?tienta acum de puterea mea interioara (foarte important mentalul în travaliu ?i încrederea în sine) cât ?i fizica, parca mi-a dat aripi. Intr-adevar, sunt putini medicii care sus?in na?terea naturala dupa cezariana. Am urmarit pe grupul fb "Nvdc România" o gramada de povesti de succes ?i am prins curaj. Medicul meu (dr Iuga Dragos) mai avusese reu?ite la Gynia, dar nici una pana la mine de când s-a mutat la Regina Maria. Recunosc ca fara sus?inerea ?i implicarea lui, atât pe timpul sarcinii cât ?i mai ales pe timpul travaliului, nu cred ca as mai fi reu?it. A contat mult ca nu s-a dat nici el batut pe ultima suta de metri când copilul numai nu voia sa iasa ?i eu înca nu sim?eam senza?ia de împins, de?i aveam deja contrac?ii maxime la 2 min. I-ar fi fost cu siguran?a mult mai u?or sa ma bage în cezariana de urgenta, dar cu stapânire de sine a mai tras pu?in de mine ?i împreuna am ajuns la rezultatul scontat. Eram pregatita oricum psihic din timp ?i pentru cezariana, eram con?tienta ca era solu?ia salvatoare în caz de ceva ?i nu m-as fi opus nicio clipa daca medicul ar fi considerat ca trebuie, aveam 100% încredere în el. Cam asta e experienta mea la cald. Oricum, ca ?i concluzie, consider ca indiferent cum vine pe lume copila?ul, cel mai important e sa fie sanatos, împreuna cu mama lui iar aceasta sa fie împacata indiferent de cum na?te. Eu va doresc na?teri cât mai blânde ?i recuperari line, sa fie a?a cum v-ati dorit. Fiți sigure ca ve?i fi oricum cele mai bune mame pentru copiii vo?tri! Va pup, an nou fericit tuturor! |
|
Inregistrat: 5/9/2018 Mesaje: 1356
| Monican acum am întrat si am vazut ca ai nascut. Ma bucur mult pt tine ca ai reu?it natural. Felicitari pt fetita! Multa sanatate copiilor si voua, sa va bucura?i de ei! |
|
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 450
| Fetelor sa aveti un An Nou minunat, bebei sanatosi si sarcini cât mai usoare!
Am început si eu sa intru în ritm cu doi copii mici si cât dorm apuc sa va scriu putin despre nastere. Am nascut pe 25.12 la 01:05 dupa un travaliu de 18-19 ore petrecut în mare parte acasa. Am început sa am contractii din seara de 23.12, dar nu au durat foarte mult. Pe 24.12 la 6 dim au reînceput si de data asta erau destul de puternice si de regulate. Întâi la 12 min, apoi la 10,apoi la 8 min. Am încercat sa atipesc pentru ca noaptea S se trezise de mii de ori, dar acum nu ma mai lasa durerea. Am ie?it în parc cu S, am urmat programul obi?nuit încercând sa le duc asa una câte una. Pe la prânz au început sa se înte?easca asa ca am plecat cu sotul la camera de garda pentru un control. Speram sa fiu o norocoasa si sa zica gata! nasteti acum!, dar evident nu a fost asa. Aveam dilatatie 2 asa ca am refuzat internarea si am plecat pe semnatura înapoi. Am ajuns din nou acasa, i-am dat de mâncare fetitei si am zis sa manânc si eu. Iar s-au înte?it contrac?iile, erau la 5 min si se tot reducea intervalul. Deja nu mai puteam sa vorbesc sau sa manânc. Ma tot duceam la baie. Parca acolo erau mai u?or de suportat. Sotul deja era în panica asa ca am plecat din nou la camera de garda de data asta cu gândul sa ma internez. Am ajuns acolo pe la 8 30 pana am facut actele de internare 9 seara ?i dilata?ie 3. M-au dus în sala de na?teri, a venit si so?ul ?i pana. La 11 noaptea deja eram la dilata?ie 5-6. Am dus orele astea mai cu un masaj, mai cu o gluma, mai cu un mers la baie. Deja nu ma mai puteam concentra sa vorbesc. Contrac?iile erau la 2 min. La 11 am cerut epidurala ?i pentru ca dupa epidurala s-au mai relaxat ?i durerile mi-au pus oxitocina. Greu de gestionat durerea cu oxitocina... Când mi-au spus la 1 fara 15 min ca gata am ajuns la dilata?ie 10 nu îmi venea sa cred. Pe 3 contractii a iesit bebe mic ?i mi l-au pus pe mine. Nu îmi venea sa cred ca s-a terminat. M-am bucurat ca am putut sa gestionez mai bine travaliul pentru ca stiam la ce sa ma astept, iar prezenta sotului m-a ajutat enorm. Sunt convinsa ca mi-ar fi fost mai greu fara el acolo. Per total am sim?it-o ca o nastere lina si implinitoare! Mi-am revenit foarte repede, singurul lucru care m-a afectat era oboseala a doua nop?i nedormite consecutiv.
V-am facut ditamai romanul
Monican Felicitari! Sa ai un bebe sanatos si mâncacios! Acomodare usoara la viata în 4! |
|
| Fetele.... Felicitari! Ati avut niste sarbatori pline de peripetii, dar si binecuvantari. Sa aveti o acomodare usoara si refacere rapida. |
|
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 450
| Fetelor va mul?umesc tuturor pentru urari! am citit acum din urma, dar va raspund aici la toate. Va doresc sa treaca timpul cât mai usor si sa va tineti în brate minunile.
Lore Sofia e tare interesata de bebe mic. Cum se treze?te vine la patut sa vada ce face bebe, ii aduce jucariile ei, îl mângâie,ii mai trage suzeta din gura :)) în prima seara când am ajuns acasa am zis eu sa dormim toti 4.imi era tare dor de ea, dar a fost un fiasco. Bad bad choice :)) bebe a început sa plânga, Sofia s-a speriat si voia sa iasa din camera, batea în u?a. Era ca la nebuni. Pana la urma am dus-o în celalalt dormitor si a adormit - o mama mea acolo, dar a adormit la 1 noaptea,era super agitata. Din seara urmatoare am schimbat strategia. Eu dorm cu bebe într-un dormitor ?i tati cu Sofia în celalalt. E greu ca de când cu caninii se treze?te foarte des noaptea ?i uneori chiar ?i cu leganat nu mai adoarme înapoi câte 2-3 ore. Sunt hotarâta sa merg la pediatru si sa vedem ce ma sfatuie?te, inclusiv inten?ionez sa ii fac toate analizele. Poate are ceva si mie îmi scapa. Oricum e greu cu doi mici mici, seara e maraton de baite, terminam cu unul începem cu celelalt :)) fiecare adoarme câte un copil. Acum e ?i so?ul în concediu, iar apoi o sa ne mai ajute soacra mea pentru ca nu prea vad cum sa ma descurc cu amândoi singura ziua. |
|
Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| CrisM wrote:Fetelor va mul?umesc tuturor pentru urari! am citit acum din urma, dar va raspund aici la toate. Va doresc sa treaca timpul cât mai usor si sa va tineti în brate minunile.
Lore Sofia e tare interesata de bebe mic. Cum se treze?te vine la patut sa vada ce face bebe, ii aduce jucariile ei, îl mângâie,ii mai trage suzeta din gura :)) în prima seara când am ajuns acasa am zis eu sa dormim toti 4.imi era tare dor de ea, dar a fost un fiasco. Bad bad choice :)) bebe a început sa plânga, Sofia s-a speriat si voia sa iasa din camera, batea în u?a. Era ca la nebuni. Pana la urma am dus-o în celalalt dormitor si a adormit - o mama mea acolo, dar a adormit la 1 noaptea,era super agitata. Din seara urmatoare am schimbat strategia. Eu dorm cu bebe într-un dormitor ?i tati cu Sofia în celalalt. E greu ca de când cu caninii se treze?te foarte des noaptea ?i uneori chiar ?i cu leganat nu mai adoarme înapoi câte 2-3 ore. Sunt hotarâta sa merg la pediatru si sa vedem ce ma sfatuie?te, inclusiv inten?ionez sa ii fac toate analizele. Poate are ceva si mie îmi scapa. Oricum e greu cu doi mici mici, seara e maraton de baite, terminam cu unul începem cu celelalt :)) fiecare adoarme câte un copil. Acum e ?i so?ul în concediu, iar apoi o sa ne mai ajute soacra mea pentru ca nu prea vad cum sa ma descurc cu amândoi singura ziua. Ce frumos ai povestit! Noi avem iesit doar 1 canin dar pot sa zic ca nu a facut asa urat, doar m-am trezit cu el iesit...fata de primii incisivi iesiti a fost floare la ureche. Sper sa fie Stefan intelegator cat de cat, pe atunci va avea 2 ani si 2 luni :D mai este timp, eu am cosmaruri cu nasterea, mi-e frica de cezariana de mooor, daca data trecuta m-am dus ca la ,. bal ":)) acum merg exact ca la taiat :(, sper sa imi treaca pana atunci din frica asta... |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Felicitari noilor mamici! Sa va recuperati usor si sa aveti adaptare lina fara peripetii, multa sanatate bebelusilor iar voua rabdare multa
Lore, sa stii ca si mie imi este frica de nastere cu toate ca eu chiar nu am avut asa o experienta horror. Când povesteam la cald parea ca a fost oribil dar hormonii erau de vina pt exagerarea mea. Cred ca ma sperie mai degraba recuperarea de dupa si adaptarea in conditiile in care il am si pe Luca. Dar astea sunt deja scenarii ineepartate, sa ajungem acolo cu bine si mai vorbim. |
|
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| GeorgianaB wrote:Felicitari noilor mamici! Sa va recuperati usor si sa aveti adaptare lina fara peripetii, multa sanatate bebelusilor iar voua rabdare multa Lore, sa stii ca si mie imi este frica de nastere cu toate ca eu chiar nu am avut asa o experienta horror. Când povesteam la cald parea ca a fost oribil dar hormonii erau de vina pt exagerarea mea. Cred ca ma sperie mai degraba recuperarea de dupa si adaptarea in conditiile in care il am si pe Luca. Dar astea sunt deja scenarii ineepartate, sa ajungem acolo cu bine si mai vorbim.
Hai Georgiana ca o sa fie bine, cred ca acum la a doua sarcina situatia sta altfel, pe mine frica de necunoscut ma omoara :)) am vorbit cu doctorul, cu prietene care trecusera prin cel putin o nastere, am citit, dar tot era ceva necunoscut pt mine, nici nu mai fusesem internata in spital pana atunci. Ani de zile am fost speriata de nastere, mi se parea ceva groaznic, apoi am vazut pe pielea mea ca nu e chiar asa, pt mine chiar nu a fost o experienta neplacuta si simt ca as putea sa o mai fac fara probleme. Anestezia mi-a provocat mare stres si branula a fost ingrozitoare, ma durea mana si la o sapt dupa ce am nascut.. Sunt sigura ca va fi totul bine si acum si vei fi o mamica curajoasa si puternica ! |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Felicitari fetelor si bebei sanatosi si mancaciosi! Frumoase nasteri ati avut! |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| CrisM, al meu bb1 e doar cu 2 luni mai mare decat fetita ta eu sunt singura cu amandoi 9-19, dar cand ajunge sotul fix la fel impartim, bebe mare el, bebe mic eu, si dormim separat, fiecare culca cate unul. Maraton la baita etc. Eu personal mai rau o iau razna cu ajutor am avut doar in prima saptamana si abea asteptam sa raman singura sa imi gasesc rutina cu ei |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Cata123 wrote:Hai Georgiana ca o sa fie bine, cred ca acum la a doua sarcina situatia sta altfel, pe mine frica de necunoscut ma omoara :)) am vorbit cu doctorul, cu prietene care trecusera prin cel putin o nastere, am citit, dar tot era ceva necunoscut pt mine, nici nu mai fusesem internata in spital pana atunci. Ani de zile am fost speriata de nastere, mi se parea ceva groaznic, apoi am vazut pe pielea mea ca nu e chiar asa, pt mine chiar nu a fost o experienta neplacuta si simt ca as putea sa o mai fac fara probleme. Anestezia mi-a provocat mare stres si branula a fost ingrozitoare, ma durea mana si la o sapt dupa ce am nascut.. Sunt sigura ca va fi totul bine si acum si vei fi o mamica curajoasa si puternica !
Multumesc pentru incurajari, ideea este ca si eu aceleasi temeri le-am avut nemaifiind internata vreodata, nasterea a fost parfum fata de alte povesti, putin spre sfarsit ma lase putin panica nestiind de ce nu mai nasc odata :)) in conditiile in care am intrat in sala de travaliu la ora 11 si la 18:35 il aveam in brate si nu am simtit absolut nimic :)) Anestezia a fost putin neplacuta, branula nu am simtit-o cu toate ca grosimea acului m-a speriat, mai tare m-a durut uneori cand imi luau sange pentru analize :)) Eu acum stiu ca inventez probleme, o fi si pe baza hormonala, alta scuza nu gasesc :))) |
|
|