Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/9/2018 Mesaje: 1356
| eve23 wrote:Buna fetelor. Vreuna dintre voi a avut ceva probleme cu tensiunea pe artere? La mine pe dreapta e pu?in mai mare, stanga fiind in regula ultima data. La morfologia de trim 2 a ie?it ir dreapta 0,77 ?i ir stanga 0,59. Ginecologul a vazut ca e pu?in mare pe dreapta dar nu s a speriat. Acum am 23 de sapt jumate ?i fac in continuare clexane 0,4 ?i aspirin cardio iau o data la 2 zile. buna eve. La mine stanga a fost cu probleme de la inceput.. Cel mai mult a avut 0.8. Nici medicul meu nu a fost f incantat dar nici nu s a speriat atat timp cat sunt sub tratament cu clexane si aspenter. Din cate stiu pe ombilicala daca era prea mare erau probleme dar asa dreapta stanga nu ar trebui sa ne puna. La ultimul control stânga a avut 0.49 ?i dreapta 0.6. Deci bine si nu am facut nimic special. Stai linistita atat timp cât e?ti sub tratament ?i observa?ia medicului. Sarcina usoara! |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/25/2018 Mesaje: 380
| MinnieMouse wrote:Buna ziua fetelor! Am 18 saptamani si de cateva zile ma doare sub burta mai exact in stanga cand ma misc in pat ma sageata asa niste dureri. Deobicei noaptea cand ma pun in pat si dimineata. A mai patit cineva? ?i eu am când ?i când. Câteodata sunt in stanga câteodata in dreapta dar dispar rapid. Ma doare destul de tare dar doar daca apas. |
|
| Ella123 wrote:buna eve. La mine stanga a fost cu probleme de la inceput.. Cel mai mult a avut 0.8. Nici medicul meu nu a fost f incantat dar nici nu s a speriat atat timp cat sunt sub tratament cu clexane si aspenter. Din cate stiu pe ombilicala daca era prea mare erau probleme dar asa dreapta stanga nu ar trebui sa ne puna. La ultimul control stânga a avut 0.49 ?i dreapta 0.6. Deci bine si nu am facut nimic special. Stai linistita atat timp cât e?ti sub tratament ?i observa?ia medicului. Sarcina usoara! Am tot citit pe net ca ar avea legatura cu cre?terea bebelu?ului ?i preeclampsie implicit o nastere prematura. Momentan baie?elul meu cântare?te cam 550 de grame ?i la masuratori e mai mare cu o saptamâna ?i o zi fata de data ultimei menstrua?ii. |
|

Inregistrat: 5/9/2018 Mesaje: 1356
| eve23 wrote: Am tot citit pe net ca ar avea legatura cu cre?terea bebelu?ului ?i preeclampsie implicit o nastere prematura. Momentan baie?elul meu cântare?te cam 550 de grame ?i la masuratori e mai mare cu o saptamâna ?i o zi fata de data ultimei menstrua?ii.
tind sa cred ca e adevarat. Eu nu prea pot compara cu ultima menstruatie ca a fost neregulata si nu se ?tie exact când am ovulat. Doar ca medicul imi spune ca ar fi trebuit sa fie ceva mai mare.. Cu cateva zile la greutate. O sa caut eco sa vad cât avea al meu la 23 sapt cât ai tu. L. E. 21 sapt avea 400g și 24 sapt avea 700. Cred ca e ok nu e diferența f mare. Si dacă stai sa te gandesti sunt si ei diferiti ca si noi. Nu toată lumea face bebelusi de 4kg.. Eu am inceput sa ma calmez, important este sa ia in greutate rezonabil si sa fie sanatos. |
|
| Ella123 wrote:tind sa cred ca e adevarat. Eu nu prea pot compara cu ultima menstruatie ca a fost neregulata si nu se ?tie exact când am ovulat. Doar ca medicul imi spune ca ar fi trebuit sa fie ceva mai mare.. Cu cateva zile la greutate. O sa caut eco sa vad cât avea al meu la 23 sapt cât ai tu. L. E. 21 sapt avea 400g ?i 24 sapt avea 700. Cred ca e ok nu e diferen?a f mare. Si daca stai sa te gandesti sunt si ei diferiti ca si noi. Nu toata lumea face bebelusi de 4kg.. Eu am inceput sa ma calmez, important este sa ia in greutate rezonabil si sa fie sanatos. Merci frumos. Peste doua sapt merg din nou ?i o sa ii zic sa se mai uite la artere iar |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 6/26/2018 Mesaje: 238
| Adina Mariana wrote: Buna.La mine stangul mereu a fost dublu de umflat ca dreptul.Chiar si acum inca nu mi s-au dezumflat de totului si in continuare stangul este mai umflat ca dreptul.Eu nu mi-am facut probleme de asta... Multumesc, Adina! M-am mai linistit putin. Tu cum esti? Cum e viata de mamica? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Georgy06 wrote: Multumesc, Adina! M-am mai linistit putin. Tu cum esti? Cum e viata de mamica?
Stai linistita ca este normal.Eu sunt bine,inca in recuperare.Nu mi-am revenit de totului dar incetuc imi revin eu..trebuie multa rabdare.Este frumos sa fi mamica o sa vezi.E un sentiment unic cand iti ti copilasul in brate si iti zambeste.Este putin greu ca nu prea dormi si se strange oboseala dar sunt doar etape si etape.Abia astept sa vi la mamici sa ne spui cum este sa fi mamica.Pupici Sarcina usoara in continuare. |
|

Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| eve23 wrote: Am tot citit pe net ca ar avea legatura cu cre?terea bebelu?ului ?i preeclampsie implicit o nastere prematura. Momentan baie?elul meu cântare?te cam 550 de grame ?i la masuratori e mai mare cu o saptamâna ?i o zi fata de data ultimei menstrua?ii.
Din ce observ avem cam aceeasi varsta de sarcina. Eu vineri am fost la morfologie iar bebe avea la 23s si 2z, 585 g. Toate masuratorile au fost bune, nu mi-a spus ca ar fi ceva in neregula. Primul bebe, baiat s-a nascut cu 4170 g, sunt curioasa daca si bebelina va fi maricica :) |
|
| Inawar wrote: Din ce observ avem cam aceeasi varsta de sarcina. Eu vineri am fost la morfologie iar bebe avea la 23s si 2z, 585 g. Toate masuratorile au fost bune, nu mi-a spus ca ar fi ceva in neregula. Primul bebe, baiat s-a nascut cu 4170 g, sunt curioasa daca si bebelina va fi maricica :)
Nici medicul care mi a facut morfologia ?i nici medicul meu ginecolog nu s au îngrijorat pt tensiunea pe artera dreapta. Au sesizat ca e foarte pu?in mare dar atât. Eram curioasa daca cumva cineva a mai avut probleme de genu ?i copilul sa aiba greutate normala. Merci fain |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/2/2018 Mesaje: 652
| Fetele... Cam unde, in ce zona se simt miscarile bebelusilor? Eu simt ceva, azi de ex a fost mai jos de buric, in partea dreapta, cam ca si cand se sparg niste bule, nu stiu cum sa descriu mai bine senzatia, dar nu-mi dau seama daca e ea, sunt gaze sau e altceva |
|
| AndreV wrote:Fetele... Cam unde, in ce zona se simt miscarile bebelusilor? Eu simt ceva, azi de ex a fost mai jos de buric, in partea dreapta, cam ca si cand se sparg niste bule, nu stiu cum sa descriu mai bine senzatia, dar nu-mi dau seama daca e ea, sunt gaze sau e altceva Buna. In cazul tau se simt in partea de jos ?i in lateral jos pt ca uterul nu e foarte sus acum. ?i eu tot a?a aveam senza?ia ca ni?te gaze mai altfel dupa care cu timpul devin efectiv ni?te ghionturi:). Daca stai linistita seara sau diminea?a in pat sunt ?anse mari sa le sim?i mai bine. Eu le simteam cel mai des la prânz pe la 2 ?i seara in pat. |
|

| eve23 wrote: Buna. In cazul tau se simt in partea de jos ?i in lateral jos pt ca uterul nu e foarte sus acum. ?i eu tot a?a aveam senza?ia ca ni?te gaze mai altfel dupa care cu timpul devin efectiv ni?te ghionturi:). Daca stai linistita seara sau diminea?a in pat sunt ?anse mari sa le sim?i mai bine. Eu le simteam cel mai des la prânz pe la 2 ?i seara in pat.
Multumesc de lamurire. Deci s-ar putea sa fie bebelina. |
|

Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 1247
| AndreV wrote:Fetele... Cam unde, in ce zona se simt miscarile bebelusilor? Eu simt ceva, azi de ex a fost mai jos de buric, in partea dreapta, cam ca si cand se sparg niste bule, nu stiu cum sa descriu mai bine senzatia, dar nu-mi dau seama daca e ea, sunt gaze sau e altceva Pana pe la 20 de sapt sim?it mi?carile în zona buricului, uneori mai jos, alteori în stânga sau dreapta buricului. Cu timpul a tot urcat. Bucura-te de tot ce traie?ti ca de la saptamâna la saptamâna vor aparea stari noi, trairi noi ?i sa nu ui?i de ele ar fi fain sa le notezi. Din pacate nu am apucat sa mai cumpar jurnalul bebelu?ului, dar mi-am notat totul într-o aplica?ie de note în telefon. |
|

| Nella wrote: Pana pe la 20 de sapt sim?it mi?carile în zona buricului, uneori mai jos, alteori în stânga sau dreapta buricului. Cu timpul a tot urcat. Bucura-te de tot ce traie?ti ca de la saptamâna la saptamâna vor aparea stari noi, trairi noi ?i sa nu ui?i de ele ar fi fain sa le notezi. Din pacate nu am apucat sa mai cumpar jurnalul bebelu?ului, dar mi-am notat totul într-o aplica?ie de note în telefon.
Multumesc! Ce putin mai ai si tu! |
|

Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 1247
| AndreV wrote:Multumesc! Ce putin mai ai si tu! Cu drag! Daaaa... Aproape o luna... |
|
|