Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 5996
| Georgy06 wrote:Fetelor, pe mine ma incearca un sentiment de groaza cand vine vorba de nastere...de orice fel ar fi, sunt extrem de speriata :(( am impresia ca experianta la maternitate va fi groaznica si nu pot sa imi scot asts din cap..incerc sa fiu pozitiva, dar mai pic si in astfel de ganduri. Stiu ca mai e pana ajung acolo, dar inevitabil, cu trecerea timpului, ma gandesc tot mai des. Imi cer scuze ca ma plang la voi, dar nu vreau sa il capiez pe sot... Georgy cat de bine te inteleg daca ai sti tu.Uite exact cu aceasta frica m-am confruntat si eu toata sarcina.Aveam tot felul de ganduri si mi le formam in creier ca asa o sa fie sigur si mi-am facut mult rau M-am agatat de un tipar si exact cum spuneam eu ca nu vreau sa fie asa a si fost gen ca nu vreau sa nasc in week,vreau sa fie medicul meu de garda,nu vreau travaliu lung,vreau sa mi se rupa apa de acasa,nu vreau multe cusaturi,nu vreau aia,nu vreau cealalta si uite asa toate au fost exact cum spuneam ca nu vreau sa fie,tot tacamul.Teama aceea ca nu am fost niciodata internata si gandurile ca oare cum o sa suport durerile si nasterea m-au terminat psihic.Si intradevar mie una mi-a fost ft.greu si nu doresc nimanui.In detalii nu intru sa te speriu degeaba pt.ca nu la toate femeile este la fel dar ca si un sfat iti spun daca poti sa incerci sa gandesti pozitiv si sa iti impui tu ca esti puternica si o sa poti trece peste pt.al cunoaste pe bebe indiferent prin ce ai trece.Nu e usor cand iti pui niste standarde si e fix opusul..majoritatea femeilor intra in depresie dupa din cauza asta.Eu sunt bine.Ma ajuta mult sotul meu si bebe pt.ca tare mult mi l-am dorit.Fi tare si lasa sa vina totul de la sine ca nu ai de unde sa sti cum o sa fie |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 3/7/2014 Mesaje: 229
| Adina Mariana wrote: Georgy cat de bine te inteleg daca ai sti tu.Uite exact cu aceasta frica m-am confruntat si eu toata sarcina.Aveam tot felul de ganduri si mi le formam in creier ca asa o sa fie sigur si mi-am facut mult rau  M-am agatat de un tipar si exact cum spuneam eu ca nu vreau sa fie asa a si fost gen ca nu vreau sa nasc in week,vreau sa fie medicul meu de garda,nu vreau travaliu lung,vreau sa mi se rupa apa de acasa,nu vreau multe cusaturi,nu vreau aia,nu vreau cealalta si uite asa toate au fost exact cum spuneam ca nu vreau sa fie,tot tacamul.Teama aceea ca nu am fost niciodata internata si gandurile ca oare cum o sa suport durerile si nasterea m-au terminat psihic.Si intradevar mie una mi-a fost ft.greu si nu doresc nimanui.In detalii nu intru sa te speriu degeaba pt.ca nu la toate femeile este la fel dar ca si un sfat iti spun daca poti sa incerci sa gandesti pozitiv si sa iti impui tu ca esti puternica si o sa poti trece peste pt.al cunoaste pe bebe indiferent prin ce ai trece.Nu e usor cand iti pui niste standarde si e fix opusul..majoritatea femeilor intra in depresie dupa din cauza asta.Eu sunt bine.Ma ajuta mult sotul meu si bebe pt.ca tare mult mi l-am dorit.Fi tare si lasa sa vina totul de la sine ca nu ai de unde sa sti cum o sa fie
Adina, asa eram si eu ca tine, setata pe anumite asteptari, si toate au fost pe dos, cum spui tu, pe deasupra cand nu mai suportam durerile si bebe tot nu vroia nicicum sa iasa, mi-au facut si cezariana...cu greu am acceptat ideea...mi-au trebuit ani de zile pana m-am impacat cu adevarat cu cezariana. Acum ma uit cu mandrie la cicatricile mele, pentru ca fiecare din ele m-a lasat cu un copilas sanatos in brate. Si asta e tot ce conteaza... Bine ca tu ai reusit pana la urma natural S-a dus doctora pentru tine la spital sau era de garda? Cum va descurcati? Doarme bebe? Reusesti sa-l alaptezi? Te pup si va doresc crestere frumoasa si nopti linistite! |
|

Inregistrat: 6/26/2018 Mesaje: 238
| Exact asa sunt, Adina. Ma gandesc la cate am auzit sau la ce am citit/ vazut pe youtube si ma ia groaza. Ieri de exemplu am vazut un filmulet dintr-o sala de nasteri din bucuresti si mi s-a parut dezolant..gandul ca toti te vad mai ceva ca un animal si nimeni nu incearca sa te consoleze sau sa te linisteasca mi se pare un cosmar..sper sa nu fie cum imi imaginez eu si sa se termine cu bine..chiar ma gandeam ca, desi imi doresc doi copii, nu as mai face inca unul doar de frica experientei nasterii. Asa e, mi-l doresc atat de mult si il astept cu atata emotie, dar na, creierul nostru functioneaza atat de ciudat..sotul saracul ma sustine si ma ajuta, sper sa reusesc sa ma motivez singura si sa fiu mai optimista pana la final. Deocamdata ma motivez cand il simt cum misca si nu mai pot de dragul lui cand simt cate un piciorus pe langa coaste. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| Georgy06 wrote:Fetelor, pe mine ma incearca un sentiment de groaza cand vine vorba de nastere...de orice fel ar fi, sunt extrem de speriata :(( am impresia ca experianta la maternitate va fi groaznica si nu pot sa imi scot asts din cap..incerc sa fiu pozitiva, dar mai pic si in astfel de ganduri. Stiu ca mai e pana ajung acolo, dar inevitabil, cu trecerea timpului, ma gandesc tot mai des. Imi cer scuze ca ma plang la voi, dar nu vreau sa il capiez pe sot... Draga de tine, este normal sa iti fie teama, nu cred ca a fost gravida fara frica. Eu am avut experiente de cosmar la maternitate, dar ca nastere si ca durere, nu pot sa spun decat ca si acum as vrea tot natural daca se poate. Imi tot repetam in minte, ca mai e putin si cu fiecare durere bebe e mai aproape. La mine s-a si potrivit expresia ca dupa ce il vezi/auzi, uiti durerea. Trebuie sa ai incredere in tine si sa iti dai curaj. Eu am stat cu frica pana acum, ca poate se repeta istoria si nu ajung sa trec de 30s, sincer si la baie de cate ori ma ridicam, aveam impresia ca acum e gata, iese... Dar uite ca fetita mea e cumintica si sper sa mai stea in burtica pana cand v-a fi suficient de puternica sa ramana alaturi de noi. Nu pot sa spun ca sunt relaxata, dar zi de zi, dimineata imi repet ca v-a fi bine si ii multumesc lui Dumnezeu pentru inca o zi. |
|

| AndreV wrote:Andra, imediat e marti! O sa treaca repede si nici nu clipesti bine, si mai trec inca 2 luni. Cred ca e tare interesant sa simti duracell in burtica E tare interesant si frumos, partea proasta e ca are zile in care misca non-stop si aletele in care o simt de 3-4 ori si mintea mea o ia razna |
|

| BC1828 wrote:Ma bucur ca totul e bine dupa injec?ii Doamne ajuta sa fie totul bine pana la sfarsitul sarcinii Si eu merg luni la control,abia astept sa imi vad iar puiul Oare e vreo gravida care nu sta ca pe ace inainte de controale? eu cu o cateva zile inainte incep sa am insomnii . |
|

| Anitta76 wrote:Ma bucur mult ptr tine! Acum poate esti mai linistita  Mai este putin si ajungem in 38s, chiar ma uitam pe forum si suntem multe care vom naste anul acesta! Acum trece Sunt o idee mai calma, ca data trecuta nu apucasem sa le fac, acum macar am o mica plasa de siguranta. Facem o intreaga gasca pentru Mos Craciun si apoi le cedam barzutele aspirantelor sa inceapa anul minunat |
|
Inregistrat: 3/7/2014 Mesaje: 229
| Andra09 wrote: Draga de tine, este normal sa iti fie teama, nu cred ca a fost gravida fara frica. Eu am avut experiente de cosmar la maternitate, dar ca nastere si ca durere, nu pot sa spun decat ca si acum as vrea tot natural daca se poate. Imi tot repetam in minte, ca mai e putin si cu fiecare durere bebe e mai aproape. La mine s-a si potrivit expresia ca dupa ce il vezi/auzi, uiti durerea. Trebuie sa ai incredere in tine si sa iti dai curaj. Eu am stat cu frica pana acum, ca poate se repeta istoria si nu ajung sa trec de 30s, sincer si la baie de cate ori ma ridicam, aveam impresia ca acum e gata, iese... Dar uite ca fetita mea e cumintica si sper sa mai stea in burtica pana cand v-a fi suficient de puternica sa ramana alaturi de noi. Nu pot sa spun ca sunt relaxata, dar zi de zi, dimineata imi repet ca v-a fi bine si ii multumesc lui Dumnezeu pentru inca o zi.
Andra, esti o femeie extrem de puternica si curajoasa, ai luat-o de la capat din nou si din nou...Toata admiratia pentru tine! De data asta cu siguranta va fi bine! |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Georgy06 wrote:Fetelor, pe mine ma incearca un sentiment de groaza cand vine vorba de nastere...de orice fel ar fi, sunt extrem de speriata :(( am impresia ca experianta la maternitate va fi groaznica si nu pot sa imi scot asts din cap..incerc sa fiu pozitiva, dar mai pic si in astfel de ganduri. Stiu ca mai e pana ajung acolo, dar inevitabil, cu trecerea timpului, ma gandesc tot mai des. Imi cer scuze ca ma plang la voi, dar nu vreau sa il capiez pe sot...
Buna dimi ! Eu am avut acest sentiment ani de zile, dar cand chiar am ajuns sa fiu gravida, am facut tot posibilul sa nu mai gandesc asa. Mi-am spus ca totul o sa fie bine si o sa ma descurc si asa a fost. E important sa fii informata, adica sa stii cat de cat in ce consta un travaliu, sau o cezariana, nu stiu cum vei naste tu. Dar iti recomand sa nu iei in seama povestile horror. Mai ales legat de durere, fiecare percepem durerea in mod diferit, ceea ce pe mine ma poate face sa ma tavalesc pe jos de durere, la tine poate sa nu insemne mare lucru. Pentru mine nasterea a fost o experienta placuta daca pot spune asa si zic eu ca as putea sa o mai fac o data sau de 2 ori. Gravida nu as vrea sa mai fiu :))) m-au deranjat mai mult kg in plus, greata, greutatea cu care ma deplasam din cauza burtii, decat nasterea propriu-zisa. O sa fie totul bine, tu asa trebuie sa gandesti in fiecare zi ! |
|

| Lori wrote:Andra, esti o femeie extrem de puternica si curajoasa, ai luat-o de la capat din nou si din nou...Toata admiratia pentru tine! De data asta cu siguranta va fi bine!
Multumesc frumos! nu stiu cat la 100 este curaj si cat este nebunie . Probabil imi doresc prea mult ca sa renunt. Cei din jurul nostru ne considera nebuni, dar macar vom fi 2 nebuni cu o minunatie in brate |
|

Inregistrat: 6/26/2018 Mesaje: 238
| Sunteti minunate, fetelor! Va multumesc pentru incurajari! Asa e, fiecare percepe durerea in felul lui. Nu neaparat durerea ma sperie, cred ca o pot gestiona decent. Mai mult spitalul si oamenii de acolo ma sperie. Sper doar sa fie bine, si sa pot trece cu bine, ca apoi sa ma pot bucura de minunea pe care am primit-o. Mai am doua saptamani pana la urmatorul control, abia astept sa il vad pe bebe iar. Sper sa nu decalez controlul, ca am impresia ca ma loveste o candida de toata frumusetea.. |
|

| Lori wrote:Adina, asa eram si eu ca tine, setata pe anumite asteptari, si toate au fost pe dos, cum spui tu, pe deasupra cand nu mai suportam durerile si bebe tot nu vroia nicicum sa iasa, mi-au facut si cezariana...cu greu am acceptat ideea...mi-au trebuit ani de zile pana m-am impacat cu adevarat cu cezariana. Acum ma uit cu mandrie la cicatricile mele, pentru ca fiecare din ele m-a lasat cu un copilas sanatos in brate. Si asta e tot ce conteaza... Bine ca tu ai reusit pana la urma natural S-a dus doctora pentru tine la spital sau era de garda? Cum va descurcati? Doarme bebe? Reusesti sa-l alaptezi? Te pup si va doresc crestere frumoasa si nopti linistite! Poti linistita sa te uiti cu mandrie pt.ca indiferent de nastere clar suntem niste eroine si sincer restul sunt detalii... Nu a venit doctora..am vb.cu ea la telefon dar nu le permita sa vina.Ea intra la 7 de dimi de garda si eu la 3:30 am nascut. Ma descurc bine spun eu,invat si testez,inca ne acomodam unul cu altul dar este frumos.De 2 zile alaptez exclusiv.Am niste probleme cu sfarcurile ca sunt ft.mici si moi si bebe tare greu le prinde si se inerveaza dar ma mai mulg sa stimulez sfarcul,beau multe lichide si insist cat mai mult sa fie atasat la san.Completare nu are nevoie altfel i-as da dar doarme de la lapticul meu si 3 ore legate.Daca nu are nevoie nu ii dau...eu sunt pro alaptarea exclusiva dar daca se si poate face acest lucru daca nu...nu mi-as chinui copilul.Nu zic ii greu ca laptele matern nu tine asa mult ca cel praf dar pt.copilul ma sacrific sa dorm mai putin apoi crestem noi mari si ne facem un program |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3404
| Adina Mariana wrote: Cu mult drag.Mai ajut si eu cat pot Felicitari pt.baietel.Este tare frumos sa fi mami de baietel  Al meu e leit mie  Sarcina usoara in continuare. Heiii ma bucur ca sunte?i ok ?i da e minunat sa fi mami de baiat... legatura dintre mami ?i baie?el e una speciala... cum e ?i între fetita ?i taty.. eu tot a?tept sa îl cunosc pe Luca dar vad ca îl tii ascuns va pup pe amândoi |
|

| Georgy06 wrote:Exact asa sunt, Adina. Ma gandesc la cate am auzit sau la ce am citit/ vazut pe youtube si ma ia groaza. Ieri de exemplu am vazut un filmulet dintr-o sala de nasteri din bucuresti si mi s-a parut dezolant..gandul ca toti te vad mai ceva ca un animal si nimeni nu incearca sa te consoleze sau sa te linisteasca mi se pare un cosmar..sper sa nu fie cum imi imaginez eu si sa se termine cu bine..chiar ma gandeam ca, desi imi doresc doi copii, nu as mai face inca unul doar de frica experientei nasterii. Asa e, mi-l doresc atat de mult si il astept cu atata emotie, dar na, creierul nostru functioneaza atat de ciudat..sotul saracul ma sustine si ma ajuta, sper sa reusesc sa ma motivez singura si sa fiu mai optimista pana la final. Deocamdata ma motivez cand il simt cum misca si nu mai pot de dragul lui cand simt cate un piciorus pe langa coaste. Draga de tine.Incearca sa nu te mai uiti pe youtube..sunt multe duse in cealalta extrema si iti faci rau singura.Crede-am nici pe deoparte nu va fi asa cum iti imaginezi tu ca va fi.Totul o sa fie diferit si poate chiar ai noroc si reusesti fara prea mari dureri sa nasti.Nu se stie niciodata.Colega de salon a nascut in 2 ore,nici o treaba nu a avut si mai sunt multe femei asa.Acum sunt si eu destul de afectata inca prin cate am trecut si la fel spun ca al doilea eu nu il mai vreau sau il vreau dar prin cezariana pt.ca nu mai pot indura ce o fost dar sper in timp sa treaca gandurile astea ai toate trairile mele si sa mai am curajul sa mai fac un copil pt.ca mereu am visat ca am doi.Inainte eram oripilata de cezariana acuma am inceput sa o mai accept.Bebe o sa iti dea multa putere o sa vezi.Acum este greu ca apar gandurile,citim si auzim multe dar iti repet...nu toate femeile nasc greu si se petrece totul destul de repede pe cat de multe ganduri ai avut.Esti mai puternica decat crezi asa sa te gandesti ca bebe vrea sa te cunoasca intreaga la cap si sa te iubeasca o viata.Deci fi tare pt.el.Te imbratisez |
|

| Lili Eu wrote: Heiii ma bucur ca sunte?i ok  ?i da e minunat sa fi mami de baiat... legatura dintre mami ?i baie?el e una speciala... cum e ?i între fetita ?i taty..  eu tot a?tept sa îl cunosc pe Luca  dar vad ca îl tii ascuns  va pup pe amândoi si noi te pupam |
|
|