Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Nella wrote:Buna seara! Dupa o zi interesanta petrecuta pe la u?ile doctorilor, am ajuns acasa fran?i de oboseala. Am picat amândoi lati, eu abia am facut ochi asa ca va scriu câteva rânduri ca deja e mâine. Am fost la hematolog prima data ?i dupa o a?teptare de aproape 40 de min am reu?it sa intru în cabinet unde totul a fost foarte ok, ramân înca pe doza de 0,6 pt ca analiza este în parametri ?i ca ne vedem la 35 de sapt. Dupa am mers la clinica, o vreme... Of Doamne, ploua ?i era un frigut,dar noi nerabdatori sa vedem fata ?i ce sa vezi toate bune, ea e deja pozi?ionata cu capul în jos, placenta fundica are gradul 1 de maturare, lichidul în cantitate normala, 1600 de gr, totul perfect. Dar eu am o problema, o sa spune?i ca sunt nebuna si în loc sa ma bucur de tot ce mi se întâmpla, de toate reu?itele dupa 3 ani de infertilitate, proceduri etc...eu sunt suparata ca are nasul prea mare în pozele de la eco 4 d. Adica... Nu suparata, dar îngrijorata sunt... Stau ?i ma gândesc ca am luat-o razna, am facut un pas înapoi ?i ma privesc cu stupoare de ce am fost abatuta toata dupa-masa, am intresia ca sunt cea mai rea ?i mai superficiala viitoare mamica. Va rog sa nu ma judeca?i mai aspru decât am facut-o eu, dar chiar simt ca am o problema la mansarda... O Doamne Nella nu esti singura care si-a pus aceasta problema Si eu saptamana trecuta aveam fix acelasi sentiment insa am auzit multe prietene ca si lor li s-a parut la fel doar ca la eco se mareste poza fff mult si de aceea se vede asa ptr ca ele cand au nascut s-au mirat aproape toate Deci problema cu nasucul si-o pun multe gravidute sa stii. Eu nu am stat abatuta pentru ca stiam deja ca realitatea va fi alta. Te pup |
|
| Fetelor cu cat este normal sa fie bebe mai mare la eco? Adica la mine la 30 saptamani avea aproape 2 kg si mi se pare cam mult...stau cu gandul asta de cateva zile si am zis sa va intreb si pe voi ... |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| Anitta76 wrote:Fetelor cu cat este normal sa fie bebe mai mare la eco? Adica la mine la 30 saptamani avea aproape 2 kg si mi se pare cam mult...stau cu gandul asta de cateva zile si am zis sa va intreb si pe voi ... Ce voinicel ai daca ai facut testul de toleranta la glucoza si a iesit ok, banuiesc ca totul este bine, chiar daca e mai mare. Cred ca daca era o problema iti zicea medicul. |
|
| Andra09 wrote:Ce voinicel ai  daca ai facut testul de toleranta la glucoza si a iesit ok, banuiesc ca totul este bine, chiar daca e mai mare. Cred ca daca era o problema iti zicea medicul. Nu am facut acel test. Am facut doar glicemia si a iesit ok. Sau nu are importanta glicemia si trebuia sa fac acel test? |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Anitta76 wrote:Nu am facut acel test. Am facut doar glicemia si a iesit ok. Sau nu are importanta glicemia si trebuia sa fac acel test?
Sunt impartite parerile intre medici, glicemia o faci de obicei pe nemancate, dr mea spune ca poti avea glicemia ok si ttg sa nu iasa bine, acesta se recolteaza odata pe nemancate, la o ora dupa ce ai baut glucoza si la doua ore, tocmai pt a testa raspunsul organismului la stimul. |
|
| alina89 wrote:
Sunt impartite parerile intre medici, glicemia o faci de obicei pe nemancate, dr mea spune ca poti avea glicemia ok si ttg sa nu iasa bine, acesta se recolteaza odata pe nemancate, la o ora dupa ce ai baut glucoza si la doua ore, tocmai pt a testa raspunsul organismului la stimul.
Off acum am 1000 de ganduri ...mai pot face cva acum? Glicemia pe nemancate am luat-o de fiecare data! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| Anitta76 wrote:Nu am facut acel test. Am facut doar glicemia si a iesit ok. Sau nu are importanta glicemia si trebuia sa fac acel test? Parerea mea este ca daca era sa fie o problema, iti ieseau mari si valorile la glicemii. Mie mi-a zis sa fac testul de toleranta, numai daca imi iese glicemia mare la analizele de trimestru. Asa ca nu am facut testul, chiar daca am luat deja 12 kg si bebe e mai mare cu aprox o sapt si cateva zile (asa era la eco de 25 s) a zis dr ca nu e nevoie. |
|
| Andra09 wrote: Parerea mea este ca daca era sa fie o problema, iti ieseau mari si valorile la glicemii. Mie mi-a zis sa fac testul de toleranta, numai daca imi iese glicemia mare la analizele de trimestru. Asa ca nu am facut testul, chiar daca am luat deja 12 kg si bebe e mai mare cu aprox o sapt si cateva zile (asa era la eco de 25 s) a zis dr ca nu e nevoie.
Si la mine a iesit chiar la limita inferioara glicemia. Si probabil si de asta nu mi-a recomandat sa o fac. Dar totusi nu inteleg de ce bebe este atat de mare fata de alti bebei...ptr ca eu am luat doar 10 kg si acum am 63 kg in total... Iti multumesc te pup |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| alina89 wrote:Wow, deci tocmai ce m-am cantarit.. am pus 16kg in sarcina si am dat deja 12 jos, mai am 4  si bebe a facut o luna ieri, viata buna cu 2 pitici si inca nu alerg dupa amandoi Felicitari pt.kg date jos Alina.Si eu vreau asa ca tine |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Anitta76 wrote:Fetelor cu cat este normal sa fie bebe mai mare la eco? Adica la mine la 30 saptamani avea aproape 2 kg si mi se pare cam mult...stau cu gandul asta de cateva zile si am zis sa va intreb si pe voi ... Anitta eu spun ca nu trebuie sa iti faci probleme.Bebe nu va creste asa mereu,are perioade cand si stagneaza.Ca sa iti faci o idee al meu la 28+3 avea 1397 g si la 33+5 ,2390 g.Deci suntem cam pe acolo noi doua.Mereu mi-a spus ca este mai mare cu o saptamana iar acum la eco asta de la spital la 38 saptamani a spus ca este in urma cu 9 zile.Asadar cantarea 3024 g si normal daca evolua ca pana acuma trebuia sa aiba cam 3300-3400.Cauza nu o stiu sigur.Medicamentele le-am luat la fel in schimb nu am mai putut manca cat mancam inainte ca ma saturam ft.repede.Nu stiu daca asta a contat si nici nu o sa am de unde sti dar am facut si testul la toleranta de glucoza si a iesit si ala bun.Nu te stresa,astepta si o sa vezi ca este totul bine.Ah si inca ceva...mai ii si marja aia de eroare care vad ca tot mai multe femei o patesc cu bebeii.Una le spune la eco si alta cand iese si mie una mi se pare mult sa greseasca cate 500-800 g diferenta dar...asta este. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Nella wrote:Ave?i dreptate fetelor. Important e sa fie sanato?i copii no?tri, restul sunt detalii, dar uita?i ca uneori sunt chestiute care ne distrag de la treburile cu adevarat importante. M-am lini?tit acum, mai ales ca vad ca nu-s singura
La mine pe ecograf se vedea un nasuc mic. Am crezut can sa ma mosteneasca, dar seamana cu sotul. Toata lumea mi-a zis ca la figura seamana cu sotul, mai rar pentru un bebe baiat. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| alina89 wrote:Wow, deci tocmai ce m-am cantarit.. am pus 16kg in sarcina si am dat deja 12 jos, mai am 4  si bebe a facut o luna ieri, viata buna cu 2 pitici si inca nu alerg dupa amandoi
Ce inseamna nopti nedormite.... |
|
| Adina Mariana wrote: Anitta eu spun ca nu trebuie sa iti faci probleme.Bebe nu va creste asa mereu,are perioade cand si stagneaza.Ca sa iti faci o idee al meu la 28+3 avea 1397 g si la 33+5 ,2390 g.Deci suntem cam pe acolo noi doua.Mereu mi-a spus ca este mai mare cu o saptamana iar acum la eco asta de la spital la 38 saptamani a spus ca este in urma cu 9 zile.Asadar cantarea 3024 g si normal daca evolua ca pana acuma trebuia sa aiba cam 3300-3400.Cauza nu o stiu sigur.Medicamentele le-am luat la fel in schimb nu am mai putut manca cat mancam inainte ca ma saturam ft.repede.Nu stiu daca asta a contat si nici nu o sa am de unde sti dar am facut si testul la toleranta de glucoza si a iesit si ala bun.Nu te stresa,astepta si o sa vezi ca este totul bine.Ah si inca ceva...mai ii si marja aia de eroare care vad ca tot mai multe femei o patesc cu bebeii.Una le spune la eco si alta cand iese si mie una mi se pare mult sa greseasca cate 500-800 g diferenta dar...asta este. Da...sper sa fie bine si sa nu avem probleme! Eu mananc ff mult si ma asteptam sa iau muuult mai multe kg dar vad ca a luat bebe. Mai ai asa putin Adina abia astept sa ne dai vestea cea mare! |
|

Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 1247
| alina89 wrote:Eu am nasul mare, fruntea mare si urechile ciulite (au venit la promotie cand m-am nascut eu  ) nasul e prezent de vro 3-4 generatii in familia noastra, ai mei baieti vad ca l-au mostenit de la sot, dar na.. ma impacam cu ideea daca il mosteneau pe al meu Ce m-ai facut sa rad. E?ti super haioasa. |
|

Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 1247
| Anitta76 wrote:Fetelor cu cat este normal sa fie bebe mai mare la eco? Adica la mine la 30 saptamani avea aproape 2 kg si mi se pare cam mult...stau cu gandul asta de cateva zile si am zis sa va intreb si pe voi ... A mea la 30 de sapt ?i 3 zile are 1600 gr. Dr a zis ca e totul în parametri. Acum vedem cât mai creste pana la termen...
|
|
|