Gravidutele noastre dragi - 53
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Adina Mariana
Scris: Friday, October 4, 2019 1:03 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
AlexandraRr wrote:

Ma bucur ca te-ai linistit, este tare greu dupa ce auzi tot felul de chestii :* succes maine la monitorizare, sa fie totul bine :*

Cel mai bine e sa pui copilul pe spate sa doarma, asa ne spusese la curs. Eu am folosit in primele doua saptamani sistem special unde o puneam pe o parte pentru ca regurgita foarte foarte mult si des si mi-a fost frica. Eu si acum ma trezesc de 2-3 ori noaptea si verific daca respira, si ziua daca doarme mai mult decat de obicei tot merg sa arunc o privire :D ca si sfaturi din experienta mea (ce m-a ajutat sa dorm mai linistita): nu folosi niciodata patura sau perna, eu am pus-o in sac de dormit de la inceput, daca nu sta in sac ia o salopeta vatuita sau din velur in functie de temperatura din camera, sa nu aiba jucarii de plus sau bavetele sau haine in patut, daca dormi cu bebe in pat pune-l in baby nest si nu il acoperi cu asternutul tau. Asta imi vine acum in minte ;))
Din fericire de multe ori decad dar tot singura ma ridic repede.Imi ocup timpul cu tot felul si uit,nu ma mai gandesc deloc acolo.Ma ajuta mult sa ascult muzica am observat.Am notat sfaturile tale si majoritatea le si stiu deja.Voi avea grija la detalii.Eu am patut co-slepping..deci este patutul lipit de patul meu.Sper sa fie bine aceasta modalitate care am ales-o.Mi so parut cea mai potrivita pt.mine.Va anunt maine ce imi mai spune la monitorizare.Pupici
blu88
Scris: Friday, October 4, 2019 9:42 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/22/2018
Adina Mariana wrote:
Fetelor cea mai buna pozitie de somn pt.bebei este pe spate cu capucul intr-o parte sau ei pe o parte?voi cum stiti?la curs ne-a spus ca nu pe o parte sau burtica numai supravegheati.Pozitia cea mai buna fiind pe spate cu capucul intr-o parte asta evitand si moartea asta subita...

eu in primele sap l-am pus cand pe o parte cand pe alta ... acum chiar daca il pun asa el se foieste si ajunge sa stea pe spate su capul intr-o parte
alina89
Scris: Friday, October 4, 2019 9:50 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/21/2017
Cea mai recomandata pozitie de somn este pe o parte cu capul intro parte, dar trebuie alternat oricum, nu doar pe stanga sau pe dreapta deoarece i se turteste capusorul pe partea pe care sta cel mai des si ajunge la plagiocefalie. Noi la primul bebe nu am reusit sa corectam bine asta si desi s-a uniformizat destul de mult tot se mai vede putin..
Ella123
Scris: Friday, October 4, 2019 1:27 PM
Nivel

Inregistrat: 5/9/2018
Fetelor voi ave?i sau a?i avut contractii? Aseara am avut vreo 3 4 la rand... Se strângea burta în dreptul ombilicului ?i apoi se relaxa. Nu durea doar strângea... Apoi am mai avut una de diminea?a. Sa sun medicul?colul ieri era lung și închis 4.3 cm...
alina89
Scris: Friday, October 4, 2019 2:31 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Missy cum mai sunteti?
fluturash26
Scris: Friday, October 4, 2019 2:42 PM
Nivel

Inregistrat: 9/9/2017
Adina, asteptam vesti de la control, la ce ora ai?
Anitta76
Scris: Friday, October 4, 2019 3:25 PM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
Ella123 wrote:
Fetelor voi ave?i sau a?i avut contractii? Aseara am avut vreo 3 4 la rand... Se strângea burta în dreptul ombilicului ?i apoi se relaxa. Nu durea doar strângea... Apoi am mai avut una de diminea?a. Sa sun medicul?colul ieri era lung ?i închis 4.3 cm...

Da. Am patit cand am uitat sa iau intr.o zi magne b6 si am luat un no spa repede si mi-a trecut. Tu iei magne b6?
Adina Mariana
Scris: Friday, October 4, 2019 3:41 PM
Nivel

Fetelor am fost la spital.Putin sunt abatuta dar sper sa fie bine pana la urma.Nici vorba sa vina bebe..contractii nu aveam deloc,mi-a verificat colul cu mana inca este inchis,lung si ma durut ca dracu de m-au apucat toate transpiratiile.Nu imi imaginam ca doare chiar asa sau probabil pe mine ma durut mai tare ca is si tare unflata jos cum apasa bebe.Nah in fine...in 11 ma chemat iar si atunci o sa luam probabil o hotarare daca imi induce sau ce face.Eu i-am spus ca vreau sa stau si peste termen macar pana la 41 sapt.daca este totul ok cu bebe,lichidul,placenta.Fac ce pot sa evit cezariana daca se poate natural dar daca colul meu nu se va deschide atunci o sa fie cezariana,nu are rost sa ma chinui.Erau acolo cateva fete si toate deja aveau colul deschis de la 37-38 saptamani si cu contractii si pierdere de dop stateau sa nasca..eu numa ma uitam in jurul meu ca oare ce a fi,cum a fi si cand a fi.Azi a nascut prietena mea care era fix deodata cu mine la sarcina.

Le: si nu ii place lui bebe deloc pe monitor.Se zbate,agita,misca intruna,il simt nervos si inima ii sare da la 120 la 160.Se linisteste dupa ce da jos alea de pe burta mea.Tot ma pun de 2 ori pe monitor ca e ft.mare diferenta si azi am zis sa ma lase in pace ca e bine inimioara dar nu ii place lui aici.
Ella123
Scris: Friday, October 4, 2019 4:06 PM
Nivel

Anitta76 wrote:

Da. Am patit cand am uitat sa iau intr.o zi magne b6 si am luat un no spa repede si mi-a trecut. Tu iei magne b6?
da.. Si no spa si magne B6...
eve23
Scris: Friday, October 4, 2019 4:08 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/25/2018
Buna fetelor. Cele care ave?i probleme cu tiroida ?i luati euthyrox daca repeta?i tsh ul lunar ?i valoarea este buna merge?i tot lunar la endocrinolog? Eu nu am mai fost in ultimele 2 luni pt ca tsh era sub 2 deci era ok. ?i înca ceva. Eu fac clexane 0,4 ?i iau ?i aspirin cardio o pastila la 2 zile iar azi medicul de familie m a întrebat de ce iau aspirin cardio ?i daca am facut inr ul? Mul?umesc frumos.
Adina Mariana
Scris: Friday, October 4, 2019 4:17 PM
Nivel

eve23 wrote:
Buna fetelor. Cele care ave?i probleme cu tiroida ?i luati euthyrox daca repeta?i tsh ul lunar ?i valoarea este buna merge?i tot lunar la endocrinolog? Eu nu am mai fost in ultimele 2 luni pt ca tsh era sub 2 deci era ok. ?i înca ceva. Eu fac clexane 0,4 ?i iau ?i aspirin cardio o pastila la 2 zile iar azi medicul de familie m a întrebat de ce iau aspirin cardio ?i daca am facut inr ul? Mul?umesc frumos.
Buna.Eu am fost doar de 2 ori la endocrinolog in sarcina.Nu merg numai daca creste valoarea ca sa stiu daca imi schimba doza.Nu are rost sa mergi daca la analiza iti iese ok mereu.E clar ca ramai pe acea doza de Euthyrox in rest sa faci lunar Tsh-ul ca sa sti daca se modifica ceva si daca esti nevoita sa mergi la endocrinolog.La intrebarea cu clexane,imi pare rau nu te stiu ajuta.Eu nu am luat numai aspenter pana la 33 sapt.
Adina Mariana
Scris: Friday, October 4, 2019 4:19 PM
Nivel

Ella123 wrote:
Fetelor voi ave?i sau a?i avut contractii? Aseara am avut vreo 3 4 la rand... Se strângea burta în dreptul ombilicului ?i apoi se relaxa. Nu durea doar strângea... Apoi am mai avut una de diminea?a. Sa sun medicul?colul ieri era lung ?i închis 4.3 cm...
Ella am avut des episoade de genul de la 20 sapt.in sus si am si acuma.Sunt contractii false si sunt normale.Eu luam de 2 ori pe zi magne b6 si nospa de 40.Acuma mi-a ramas magne b6 in continuare si nospa la nevoie doar dar magne nu las ca se intareste rau burtica fara el.Pe mine ma relaxeaza mult magne-ul.
Ella123
Scris: Friday, October 4, 2019 4:48 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Ella am avut des episoade de genul de la 20 sapt.in sus si am si acuma.Sunt contractii false si sunt normale.Eu luam de 2 ori pe zi magne b6 si nospa de 40.Acuma mi-a ramas magne b6 in continuare si nospa la nevoie doar dar magne nu las ca se intareste rau burtica fara el.Pe mine ma relaxeaza mult magne-ul.
medicul mi a zis sa iau 2 magne b6 pe zi ?i sâmbata ?i duminica pauza dar eu am facut prostii de capul meu ?i am luat una în fiecare zi. Ba mai ?i uitam uneori. De ieri când am fost mi a zis ?i mie sa iau no spa 3 pe zi indiferent daca doare sau nu. ?i daca doare sa pun un uscosin. Aseara bebe misca mai puternic ma gândeam ca posibil de la asta sa fie acele contractii false. Azi dimineata la fel a mi?cat mai tare ?i a aparut contractie. De atunci n a mai aparut dar nici el n a mai fost agitat. O sa iau un magne b6 acum si merg cu 2 pe zi in continuare. Mi e cam frica perioada asta având in vedere episodul groaznic cu sangerarea. Adina ce bebe dolofanel o sa faci.. Daca tot mai vrea la caldurica bravo lui, mai are de crescut pe acolo si vine el sa va cunoasca cu bine, nu te îngrijora!
Lori
Scris: Friday, October 4, 2019 5:01 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 3/7/2014
Adina Mariana wrote:
Fetelor am fost la spital.Putin sunt abatuta dar sper sa fie bine pana la urma.Nici vorba sa vina bebe..contractii nu aveam deloc,mi-a verificat colul cu mana inca este inchis,lung si ma durut ca dracu de m-au apucat toate transpiratiile.Nu imi imaginam ca doare chiar asa sau probabil pe mine ma durut mai tare ca is si tare unflata jos cum apasa bebe.Nah in fine...in 11 ma chemat iar si atunci o sa luam probabil o hotarare daca imi induce sau ce face.Eu i-am spus ca vreau sa stau si peste termen macar pana la 41 sapt.daca este totul ok cu bebe,lichidul,placenta.Fac ce pot sa evit cezariana daca se poate natural dar daca colul meu nu se va deschide atunci o sa fie cezariana,nu are rost sa ma chinui.Erau acolo cateva fete si toate deja aveau colul deschis de la 37-38 saptamani si cu contractii si pierdere de dop stateau sa nasca..eu numa ma uitam in jurul meu ca oare ce a fi,cum a fi si cand a fi.Azi a nascut prietena mea care era fix deodata cu mine la sarcina.

Le: si nu ii place lui bebe deloc pe monitor.Se zbate,agita,misca intruna,il simt nervos si inima ii sare da la 120 la 160.Se linisteste dupa ce da jos alea de pe burta mea.Tot ma pun de 2 ori pe monitor ca e ft.mare diferenta si azi am zis sa ma lase in pace ca e bine inimioara dar nu ii place lui aici.

Adina, eu la prima sarcina la 40 saptamani si doua zile am avut colul lung si inchis, nici vorba de vreun semn ca s-ar apropia nasterea. Peste doua zile mi s-a rupt apa, fuga la spital, peste nici trei ore aveam dilatatie 10. Bebe nu a vrut sa iasa, asta e partea a doua...Nu-ti face griji...va veni cand va fi pregatitDistanceKiss
Nici la bebelina mea nu-i placea deloc la monitorizareuff
GeorgianaB
Scris: Friday, October 4, 2019 5:51 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
Adina, eu am nascut pe 21octombrie in conditiile in care am avut ucm pe 6 ianuarie, aveam colul moale, mi-a fost indusa nasterea, oricum nu mai statea mult, simteam ca vrea el sa vina.
Fii mai stapana pe temerile tale si mai optimista, imi pare ca ti-ai stabilit din start niste standarde ideale din multe puncte de vedere si nu este ok pt ce poate urma. Nu ai de unde sa stii cum va fi ziua de maine si ce va aduce, noi trebuie sa fim pregatiti pt orice scenariu si sa depasim cu bine piedicile.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.