Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Georgiana mie imi este ft.frica de nastere in acest moment.Azi noapte am visat ca am murit dupa la cateva minute si ii spuneam sotului ca il rog sa aiba grija de Luca pt.ca eu trebuie sa merg langa mama mea Aveam lacrimi in ochi cand m-am trezit dar am fost fericita cand l-am simtit ca misca si sughite saracutul. Ieri am primit o veste soc si poate de aici si teama mea.Ia murit baietelul unei cunostinte dupa 3 saptamani de la nastere (moarte subita) era perfect sanatos aparent si m-am pus sa citesc pe internet sa fiu precauta,nici nu stiam ca exista asa ceva jur.Citesc multe si eu dar vestile astea soc pe mine una ma afecteaza la psihic rau.Sunt ft.panicata,imi este sotul alaturi mereu dar simt lipsa mamei cum ma incuraja ea mereu si ma facea sa uit de tot.Acum imi doresc macar inca o sapt.sa mai stea in burtica protejat fiind ca sa imi pot reveni si sa fiu puternica pt.ceea ce urmeaza.Acum de exemplu ascult muzica sa ma mai relaxez si fac o prajitura. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| missy_furla wrote:Multumesc fetele ptr incurajari. Incerc sa raman optimista ca bebe simte dc eu nu sunt calma...chiar daca a plecat din burtik si e alt etaj! Doamne ajuta! Missy felicitari! Doamne ajuta sa fie bebe bine si sa plecati repede acasa! Fii pozivita si o sa fie totul bine! Te imbratisez! |
|
| Adina Mariana wrote:Georgiana mie imi este ft.frica de nastere in acest moment.Azi noapte am visat ca am murit dupa la cateva minute si ii spuneam sotului ca il rog sa aiba grija de Luca pt.ca eu trebuie sa merg langa mama mea  Aveam lacrimi in ochi cand m-am trezit dar am fost fericita cand l-am simtit ca misca si sughite saracutul. Ieri am primit o veste soc si poate de aici si teama mea.Ia murit baietelul unei cunostinte dupa 3 saptamani de la nastere (moarte subita) era perfect sanatos aparent si m-am pus sa citesc pe internet sa fiu precauta,nici nu stiam ca exista asa ceva jur.Citesc multe si eu dar vestile astea soc pe mine una ma afecteaza la psihic rau.Sunt ft.panicata,imi este sotul alaturi mereu dar simt lipsa mamei cum ma incuraja ea mereu si ma facea sa uit de tot.Acum imi doresc macar inca o sapt.sa mai stea in burtica protejat fiind ca sa imi pot reveni si sa fiu puternica pt.ceea ce urmeaza.Acum de exemplu ascult muzica sa ma mai relaxez si fac o prajitura. Off fetelor eu am tot evitat sa ma informez despre aceste situatii ptr ca la cat de sensibila sunt sigur ma vor afecta...dar acum ca citesc la voi sigur trebuie sa am si eu habar ca dupa o sa imi fie ff greu daca se intampla ceva:( Ma mai gandesc si la faptul ca nasc la privat si ma da si mai rau peste cap ptr ca daca se intampla ceva o sa ne coste fff mult spitalizarea Dar daca dr nu este la stat nu am ce sa fac daca nu era el poate nu reuseam asa ca nu am incotro...Adina iti tin pumnii, mai ai fff putin! Sa ne mai cite?ti te rog si dupa ce na?ti, de la tine am primit mereu sfaturi bune! Sa nu ma lasi te imbratisez! |
|

| Anitta76 wrote:Off fetelor eu am tot evitat sa ma informez despre aceste situatii ptr ca la cat de sensibila sunt sigur ma vor afecta...dar acum ca citesc la voi sigur trebuie sa am si eu habar ca dupa o sa imi fie ff greu daca se intampla ceva:( Ma mai gandesc si la faptul ca nasc la privat si ma da si mai rau peste cap ptr ca daca se intampla ceva o sa ne coste fff mult spitalizarea  Dar daca dr nu este la stat nu am ce sa fac  daca nu era el poate nu reuseam asa ca nu am incotro...Adina iti tin pumnii, mai ai fff putin! Sa ne mai cite?ti te rog si dupa ce na?ti, de la tine am primit mereu sfaturi bune! Sa nu ma lasi  te imbratisez! Tocmai din cauza asta nu am mers nici eu la privat dar crede-ma indiferent de unde optezi sa nasti frica ramane aceasi diferenta facand doar banutii.Dar o sa fie bine,nu te gandi la rau si mai ai mult pana nasti..nu iti umple gandurile de pe acuma cu asa ceva.Eu pana la 35-36 am fost atat de zen si optimista...si acuma sunt dar atatea vesti deja ma afecteaza si pe mine si nu ma pot feri de ele ca le aud fara sa vreau.Dar nah..sper sa fie totul bine intr-un final si sa va dau de stire ca suntem amandoi bine. Am sa va mai citesc in limita timpului.Nu te las Daca este ceva urgent o sa imi poti scrie si mesaj privat.Te imbratisez. |
|
| Adina Mariana wrote: Tocmai din cauza asta nu am mers nici eu la privat dar crede-ma indiferent de unde optezi sa nasti frica ramane aceasi diferenta facand doar banutii.Dar o sa fie bine,nu te gandi la rau si mai ai mult pana nasti..nu iti umple gandurile de pe acuma cu asa ceva.Eu pana la 35-36 am fost atat de zen si optimista...si acuma sunt dar atatea vesti deja ma afecteaza si pe mine si nu ma pot feri de ele ca le aud fara sa vreau.Dar nah..sper sa fie totul bine intr-un final si sa va dau de stire ca suntem amandoi bine. Am sa va mai citesc in limita timpului.Nu te las  Daca este ceva urgent o sa imi poti scrie si mesaj privat.Te imbratisez. Iti multumesc Adina! Iti tin pumnii! |
|

Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 1247
| missy_furla wrote:Nici nu stiu cum sa incep. Am nascut. Ceza de urgenta! M-a sunat doctorul miercuri la 7:30 dim sa ma anunte ca hemoleucograma nu e deloc Ok, ca risc f mult sa nu se mai oxigeneze copilul si ca ma manca de vie copilul(imi scade zilnic fierul din sange) Si sa vin la spital ca imi face urgent ceza, a comandat o punga de sange si a hotarat cu anestezistul si e cea mai buna varianta ptr mine. A picat programarea din 8 oct M-am prezentat la 11:00 la spital dar el a venit abia la 20:00 timp in care am stat in camera de garda apoi in salon pre operator si la 21:00 am intrat in operatie. Totul a fost perfect in pre operator, nu am avut decat mici contracturi, pe monitor bebe parea bn, mie imi puneau perfuzii de hidratare, am vb cu anestezista, etc Operatia a fost ok, m-a durut putin la anesteziere ptr ca eram si f inspaimantata. Dupa au hotarat si mi au cerut acordul ca, desi nu e nevoie neparat imediat, sa mi bage si punga de sange in branula ca sa nu mi se faca rau. Eu sunt la terapie intensiva dar ma simt vioaie(bine) ca si inainte de operatie - este total inexplicabila anemia la cum ma simteam de bine( nu stari de lesin). Si am luat fier toata sarcina...chiar mai multe tipuri. Problema este ca bebe a fost perfect la nastere: 50 cm...3150 gr...respira singur, l am pupacit...e superb DAR incepe sa aibe dificultati mari de respiratie. L au bagat si pe el in terapie intensiva la o hranire prin branula si respiratie asistata. Evolutia nu e inca buna...va rog sa va rugati...tb sa fie luptator si sa mearga spre bine. Simt cum o parte din mine s a rupt, eram f fericita si acum se pare ca atarnam de ce vrea Dzeu. Maine nu poate veni pe salon chiar daca ajung eu va fi in monitorizare si tot in terapie indif dc e mai bine. Pana si eu o sa il pot vedea doar maxim 30min la terapie intensiva bebelusi. Sper sa fie bine...sunt sanse si sa fie bine...si sa fie rau... Aproape ca nu mai respir nici eu acum, ma buseste plansul...era total perfect si..
Draga mea... Multa putere va doresc, sa va dea bunul Dumnezeu sanatate ?i sa trece?i cu bine peste aceasta incercare... |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Adina Mariana wrote:Georgiana mie imi este ft.frica de nastere in acest moment.Azi noapte am visat ca am murit dupa la cateva minute si ii spuneam sotului ca il rog sa aiba grija de Luca pt.ca eu trebuie sa merg langa mama mea  Aveam lacrimi in ochi cand m-am trezit dar am fost fericita cand l-am simtit ca misca si sughite saracutul. Ieri am primit o veste soc si poate de aici si teama mea.Ia murit baietelul unei cunostinte dupa 3 saptamani de la nastere (moarte subita) era perfect sanatos aparent si m-am pus sa citesc pe internet sa fiu precauta,nici nu stiam ca exista asa ceva jur.Citesc multe si eu dar vestile astea soc pe mine una ma afecteaza la psihic rau.Sunt ft.panicata,imi este sotul alaturi mereu dar simt lipsa mamei cum ma incuraja ea mereu si ma facea sa uit de tot.Acum imi doresc macar inca o sapt.sa mai stea in burtica protejat fiind ca sa imi pot reveni si sa fiu puternica pt.ceea ce urmeaza.Acum de exemplu ascult muzica sa ma mai relaxez si fac o prajitura. Adina, in primul rand calmeaza-te, iti poti provoca singura nasterea daca te gandesti foarte mult la chestii de genul. E ceva cunoscut faptul ca gravidele au cosmaruri, eu ma trezeam tremurand de frica uneori si ma afectau zile intregi visele.
Din pacate nu este mereu asa cum ne dorim noi :( eu inainte de nastere i-am zis ginecologului ca daca are de ales sa aleaga sa salveze copilul, nu pe mine. Sotului la fel i-am zis (si am zis asta fiind impacata 100% cu decizia). Trebuie sa ne gandim la toate situatiile, nu doar la cele placute. Georgiana a explicat foarte frumos :)
Le. Toata viata de acum inainte ne vom gandi la binele copilului, nu va disparea teama dupa nastere, asta vine la pachet cu "functia" de mama, si vei tresari mereu cand vei auzi de tot felul de tragedii :*
Spor la prajitura! :* |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Missy, tot intram sa vad cand nasti. Recuperarea usoara si ganduri de sanatate pentru cel mic. Sigur este un luptator. Dupa cum a zis si Alina , la RM neonantologia este bine dotata, iar sefa de sectie este foarte priceputa (se vede ca ii place meseria). Nu neg ca nu mi-au dat lacrimile cand am citit mesajul tau, mai ales ca suntem mame acum.
Adina, tot astept vesti si de la tine. Nu te mai stresa cu nasterea ca sigur va fi bine. Ce ai auzit tu recent, eu am aflat abia dupa nastere. Doar 5% din astfel de cazuri nu sunt explicabile, restul au o cauza. Nici eu nu stiam ca exista asa ceva, iar de cand am citit mai am vise urate noaptea, dar sper sa fie trecator. Am ajuns sa ma uit noaptea la el si sa vad daca respira. E un sufletel atat de mic si imi este atat de drag, incat as face orice pentru el. Totul este nou pentru mine si fiind mai panicoasa de fel, tind inspre o usoara depresie. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Missy, felicitari si multa multa sanatate puiului tau, sunt ei mici dar sunt puternici, va fi totul bine, asteptam numai vesti bune de la tine !
|
|

| AlexandraRr wrote: Adina, in primul rand calmeaza-te, iti poti provoca singura nasterea daca te gandesti foarte mult la chestii de genul. E ceva cunoscut faptul ca gravidele au cosmaruri, eu ma trezeam tremurand de frica uneori si ma afectau zile intregi visele.
Din pacate nu este mereu asa cum ne dorim noi :( eu inainte de nastere i-am zis ginecologului ca daca are de ales sa aleaga sa salveze copilul, nu pe mine. Sotului la fel i-am zis (si am zis asta fiind impacata 100% cu decizia). Trebuie sa ne gandim la toate situatiile, nu doar la cele placute. Georgiana a explicat foarte frumos :)
Le. Toata viata de acum inainte ne vom gandi la binele copilului, nu va disparea teama dupa nastere, asta vine la pachet cu "functia" de mama, si vei tresari mereu cand vei auzi de tot felul de tragedii :*
Spor la prajitura! :*
Asa este ai dreptate in tot.La fel gandesc si eu.Totul se schimba,nimic nu mai este cum a fost dar tot odata este frumos.Iti multumesc pt.incurajari.M-am mai linistit.Maine am monitorizare si trebuie sa fiu lucida Te pup |
|

| simmo wrote:Missy, tot intram sa vad cand nasti. Recuperarea usoara si ganduri de sanatate pentru cel mic. Sigur este un luptator. Dupa cum a zis si Alina , la RM neonantologia este bine dotata, iar sefa de sectie este foarte priceputa (se vede ca ii place meseria). Nu neg ca nu mi-au dat lacrimile cand am citit mesajul tau, mai ales ca suntem mame acum.
Adina, tot astept vesti si de la tine. Nu te mai stresa cu nasterea ca sigur va fi bine. Ce ai auzit tu recent, eu am aflat abia dupa nastere. Doar 5% din astfel de cazuri nu sunt explicabile, restul au o cauza. Nici eu nu stiam ca exista asa ceva, iar de cand am citit mai am vise urate noaptea, dar sper sa fie trecator. Am ajuns sa ma uit noaptea la el si sa vad daca respira. E un sufletel atat de mic si imi este atat de drag, incat as face orice pentru el. Totul este nou pentru mine si fiind mai panicoasa de fel, tind inspre o usoara depresie. Simmo fix asa simt si eu si nu stiam ca se poate asa ceva..am ramas socata.Cred ca si eu o sa il verific pe noapte de o gramada de ori sa vad daca respira.Doamne imi imaginez ce durere simte o mama sa pateasca asa ceva cu bebelusul ei.Nici nu ma pot gandi la asta.Sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva.Si pt.mine totul este nou si va fi dar...sa speram ca o sa fac fatza cu brio si o sa fiu o mama grozava. |
|

| Fetelor cea mai buna pozitie de somn pt.bebei este pe spate cu capucul intr-o parte sau ei pe o parte?voi cum stiti?la curs ne-a spus ca nu pe o parte sau burtica numai supravegheati.Pozitia cea mai buna fiind pe spate cu capucul intr-o parte asta evitand si moartea asta subita... |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Adina Mariana wrote:Fetelor cea mai buna pozitie de somn pt.bebei este pe spate cu capucul intr-o parte sau ei pe o parte?voi cum stiti?la curs ne-a spus ca nu pe o parte sau burtica numai supravegheati.Pozitia cea mai buna fiind pe spate cu capucul intr-o parte asta evitand si moartea asta subita...
Mie la spital mi au spus ca cea mai buna pozitie este pe spate, cu capul intr-o parte. In ideea ca daca scuipa lapte sa nu se inece. In primele saptamani asa il puneam si asa dormea, capul pe stg sau pe dr. Apoi nu mai statea cum il puneam eu si dormea ca si acum cu fata in sus, dar ei nu sunt fraieri deloc, cand scuipa lapte intoarce capul :) iar legat de moartea subita, din ce stiu eu acei copii au totusi niste probleme de sanatate, asa zic ca am citit.. |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Adina Mariana wrote: Asa este ai dreptate in tot.La fel gandesc si eu.Totul se schimba,nimic nu mai este cum a fost dar tot odata este frumos.Iti multumesc pt.incurajari.M-am mai linistit.Maine am monitorizare si trebuie sa fiu lucida  Te pup Ma bucur ca te-ai linistit, este tare greu dupa ce auzi tot felul de chestii :* succes maine la monitorizare, sa fie totul bine :*
Cel mai bine e sa pui copilul pe spate sa doarma, asa ne spusese la curs. Eu am folosit in primele doua saptamani sistem special unde o puneam pe o parte pentru ca regurgita foarte foarte mult si des si mi-a fost frica. Eu si acum ma trezesc de 2-3 ori noaptea si verific daca respira, si ziua daca doarme mai mult decat de obicei tot merg sa arunc o privire :D ca si sfaturi din experienta mea (ce m-a ajutat sa dorm mai linistita): nu folosi niciodata patura sau perna, eu am pus-o in sac de dormit de la inceput, daca nu sta in sac ia o salopeta vatuita sau din velur in functie de temperatura din camera, sa nu aiba jucarii de plus sau bavetele sau haine in patut, daca dormi cu bebe in pat pune-l in baby nest si nu il acoperi cu asternutul tau. Asta imi vine acum in minte ;)) |
|

| Cata123 wrote:
Mie la spital mi au spus ca cea mai buna pozitie este pe spate, cu capul intr-o parte. In ideea ca daca scuipa lapte sa nu se inece. In primele saptamani asa il puneam si asa dormea, capul pe stg sau pe dr. Apoi nu mai statea cum il puneam eu si dormea ca si acum cu fata in sus, dar ei nu sunt fraieri deloc, cand scuipa lapte intoarce capul :) iar legat de moartea subita, din ce stiu eu acei copii au totusi niste probleme de sanatate, asa zic ca am citit..
Bun,asa stiam si eu si asa am sa fac.Dupa vedem ce pozitie cu capul isi alege el.Abia astept sa il am langa mine dar cred ca o sa il controlez de multe ori pe zi |
|
|