Gravidutele noastre dragi - 53
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Anitta76
Scris: Wednesday, September 18, 2019 12:25 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/11/2018
Fetelor ma mai macina cevauff Cele care ati luat aspenter la cate saptamani de sarcina l-ati intrerupt? Mie mi-a zis sa il intrerup la 36 saptamani si mi se pare cam tarziupale
Anitta76
Scris: Wednesday, September 18, 2019 1:11 PM
Nivel

Fetelor ma mai macina cevauff Cele care ati luat aspenter la cate saptamani de sarcina l-ati intrerupt? Mie mi-a zis sa il intrerup la 36 saptamani si mi se pare cam tarziupale
alina89
Scris: Wednesday, September 18, 2019 1:20 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Anitta76 wrote:

Eu l-am intrerupt la 34s. Am avut 3 pareri diferite, un hematolog mi-a spus 32s, altul 34s si ginecologul 36s.
Adina Mariana
Scris: Wednesday, September 18, 2019 1:36 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Anitta76 wrote:
Eu am luat pana la 33 sapt.La 33 si o zi am oprit.Asa mi-a spus si hematologul si ginecologul.Hematologul mi-a spus ca aspenter merge pana la 33 sapt.Ce se ia dupa se ia doar dupa istoricul tau medical.Poate asa ai tu nevoie sa iei.Sa intrebi si ginecologul si hematologul
Iulia13
Scris: Wednesday, September 18, 2019 1:36 PM
Nivel

Inregistrat: 11/8/2017
Anitta76 wrote:

Buna, eu am luat pana la 32 s
Adina Mariana
Scris: Wednesday, September 18, 2019 1:44 PM
Nivel

Ancuta... wrote:
Heiii, eu am fost la control azi, este totul in regula!! ( eram pu?in speriata cum nu prea am simptome)
Am între 8-9 saptamâni, peste doua saptamani trebuie sa merg iar ?i atunci îmi fac ceva analize !!
Nu am facut acum deoarece o parte din ele le mai am ?i cele uzuale le fac când merg peste 2 sapt!
Ave?i idee? Ce analize se fac la 10-11 saptamâni?
Important ca este totul in regula.Nici eu nu am avut nici un simtom si uite ca sunt bine.Nu e o regula sa ai simtome,depinde de fiecare corp in parte cum reactioneaza la aparitia sarcinii.Asa ca te poti considera printre cele norocoase.Legat de analize eu am facut la 7 sapt.cele uzuale de sange si urina,hepatitele,vdrl,hiv,anticorpii(m-au costat 650 lei,daca prinzi fonduri ar fi super,eu nu am prins) iar pe la 11,12 sapt nici nu mai stiu exact cand am facut dublu test.Trebuie sa intrebi medicul ce analize este nevoie sa faci,sa vezi ce ai facut,ce mai trebuie sa faci sau sa repeti.In sarcina se schimba toate nu mai is valabile de le-ai facut inainte.
AndreV
Scris: Wednesday, September 18, 2019 1:44 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/2/2018
Ancuta... wrote:
Heiii, eu am fost la control azi, este totul in regula!! ( eram pu?in speriata cum nu prea am simptome)
Am între 8-9 saptamâni, peste doua saptamani trebuie sa merg iar ?i atunci îmi fac ceva analize !!
Nu am facut acum deoarece o parte din ele le mai am ?i cele uzuale le fac când merg peste 2 sapt!
Ave?i idee? Ce analize se fac la 10-11 saptamâni?

Cand ajung acasa, iti fac o poza cu ce analize am facut pana acum, si daca vrei, iti zic mâine ce mai e, ca iar merg la control si sigur imi mai dadance
Adina Mariana
Scris: Wednesday, September 18, 2019 1:52 PM
Nivel

Andra09 wrote:

Oricum m-am linistit dupa ce am vb cu dr, acum stam tot cuminti in pat si asteptam sa treaca timpul. Hainute am zis ca o sa fac o listuta cu minimul necesar si dupa ce vine bebelina o sa tot cumparam, plus ca am prietene care au tot fetite si imi vor da ceva hainute pt primele saptamani.
Dar e greu sa nu cumpar, mai ales ca toata ziua incerc sa imi ocup timpul si sunt tot pe laptop, ma uit la filme si ma uit pe o multime de site-uri cu lucruri de bebe ras.
Nu imi vine sa cred ca mai ai cateva zile si iti cunosti baietelul...
Asa am facut si eu.Mi-am facut lista si am luat cele necesare iar majoritatea am primit de la nepotelul meu(baiatul lui fratemeu)si normal ca dupa ce nasc o sa mai iau ce trebuie pt.el ca voi sti marimea.Stiu ca este greu sa te abti dar multe chiar nu are rost luate..realizezi doar dupa ca nu ai avea nevoie de ele(am patit cu unele lucrusoare)
Adina Mariana
Scris: Wednesday, September 18, 2019 2:11 PM
Nivel

Andra09 wrote:

Nu imi vine sa cred ca mai ai cateva zile si iti cunosti baietelul...
Nici mie nu imi vine sa cred ca se apropie clipa.Azi am trait una din cele mai naspa experiente din viata mea.Am avut internarea de o zi la spital si chiar am mers cu inima deschisa ca o sa fie bine.Dar din pacate nu a fost bine(ma refer la personalul din spital)Am nimerit pe mana unei practicante si nu am stiut ca este practicanta,nu m-am uitat pe ecuson.Nu am nimic cu ele stiu ca si ele trebuie sa invete dar pe langa ca abia a stiut sa imi ia tensiunea,so pus sa imi recolteze sange si mi-a spart venele din ambele maini.Am simtit o durere de mi-au amortit ambele maini,tot misca acul in vene ca cica nu curge sangele.Niciodata nu am avut probleme de genul eu avand pielea ft.subtire si venele sunt accentuate.Mereu cand mi so luat sange abia am simtit intepatura iar sangele iesea ft.usor.De la 3 impunsaturi am avut stari de lesin,transpiratii si nu am mai auzit bine.A venit o moasa si ma intins pe pat.Atunci am inceput sa plang si a spus ca imi ia ea sange(deja intrase frica aia in mine ca daca nu reuseste nici ea?) Si la ea ma durut dar a fost mai bine.Am spus ca nu inteleg cum sa fie asa persoane pe sectia de obstretica-ginecologie sa chinuie asa o gravida.Doar eu am nimerit la ea,dupa faza cu mine nu o mai lasat-o moasa sa ia si la alta.Asta a fost norocul meuCray Apoi la monitorizare nu au gasit inimioara bebelusului nici cum.La toate in 10 sec le gasea,erau puse pe aparat...mie nu.M-au mutat la 3 aparate deja m-am speriat ca bebe so oprit din evolutie.Se chinuia si practicanta aia,si asistenta si moasa si tot in zadar.Au chemat doctorul si mi-a facut un eco de cateva secunde doar sa vada unde e inima.Asa au gasit-o,era in dreapta sus si cum tot misca nu au reusit sa o prinda.Apoi ma durut si cand mi-a luat secretie din col,ma usturat tare.Mi-a dat si ceva gel de curatat ca a spus ca am ft.multe secretii galbene spumoase si ma intreaba ca nu ma deranjeaza?am spus ca demult le am si am crezut ca sunt normale.O zis ca posibil sa am infectie la secretii..cand am auzit...deci prima am sosit in spital si ultima am plecatCray sunt ft.sensibila acuma,as plange intruna.Bebe macar este bine,contractii nu am deloc iar bataile inimii erau in medie intre 120 si 130.Urmatoarea monitorizare o sa fie in 27 sept.dar deja asa o frica a intrat in mine.Nu stiu ce o sa ma fac cand trebuie sa nasc.Incerc sa ma odihnesc acuma,sa mananc ceva pt.ca nu am putut munca nimic cum mi so facut rau si sper dupa sa ma simt mai bine si sa mai uit din aceasta experienta destul de traumatizanta pt.mine.

Scuzati romanul..m-am descarcat si eu la voiplans ii tare greu totul si simt ca oricata putere am parca ma doboara.Mie ft.frica de ceea ce va urmauff pale
Anitta76
Scris: Wednesday, September 18, 2019 2:34 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Eu am luat pana la 33 sapt.La 33 si o zi am oprit.Asa mi-a spus si hematologul si ginecologul.Hematologul mi-a spus ca aspenter merge pana la 33 sapt.Ce se ia dupa se ia doar dupa istoricul tau medical.Poate asa ai tu nevoie sa iei.Sa intrebi si ginecologul si hematologul

Problema este ca nu am mers niciodata la hematolog, nu mi s-a recomandat...dupa ce ati intrerupt a trebuit sa luati ceva in loc de aspenter?
Anitta76
Scris: Wednesday, September 18, 2019 2:34 PM
Nivel

Uff fetelor nu am mers niciodata la un hematolog...nu mi s-a spus:(
Anitta76
Scris: Wednesday, September 18, 2019 2:35 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
O sa vezi ca si rezultatul o sa fie bun.Chiar sa ma anunti cat ti-a iesitpupici

Mi-a iesit si rezultatul, este 0.49 si mi se pare micut...o fi ok?
Andra09
Scris: Wednesday, September 18, 2019 2:38 PM
Nivel

Inregistrat: 8/1/2018
off... urata experienta. Si eu am avut experiente aiurea anii trecuti, asistente ca niste zgripturoaice, medici insensibili... Spre surprinderea mea, la Cluj a fost mult mai bine, pe noapte asistenta ne lasa nr ei de telefon, sa o sunam in caz de nevoie, ca toate 4 fete din salon nu puteam sa ne ridicam din pat si ea era o biata asistenta la 10 saloane...
La ginecologie si neonatologie ar trebui sa fie un personal mai cald, mai empatic, dar din pacate sunt rare cazurile. Te cred ca esti speriata, dar o sa fie bine, trebuie sa fie computerlove
Andra09
Scris: Wednesday, September 18, 2019 2:41 PM
Nivel

Inregistrat: 8/1/2018
Anitta76 wrote:

Problema este ca nu am mers niciodata la hematolog, nu mi s-a recomandat...dupa ce ati intrerupt a trebuit sa luati ceva in loc de aspenter?

In functie de analize, sunt persoane care nu au luat nimic si altele care au trecut pe anticoagulant injectabil.
Anitta76
Scris: Wednesday, September 18, 2019 2:59 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Nici mie nu imi vine sa cred ca se apropie clipa.Azi am trait una din cele mai naspa experiente din viata mea.Am avut internarea de o zi la spital si chiar am mers cu inima deschisa ca o sa fie bine.Dar din pacate nu a fost bine(ma refer la personalul din spital)Am nimerit pe mana unei practicante si nu am stiut ca este practicanta,nu m-am uitat pe ecuson.Nu am nimic cu ele stiu ca si ele trebuie sa invete dar pe langa ca abia a stiut sa imi ia tensiunea,so pus sa imi recolteze sange si mi-a spart venele din ambele maini.Am simtit o durere de mi-au amortit ambele maini,tot misca acul in vene ca cica nu curge sangele.Niciodata nu am avut probleme de genul eu avand pielea ft.subtire si venele sunt accentuate.Mereu cand mi so luat sange abia am simtit intepatura iar sangele iesea ft.usor.De la 3 impunsaturi am avut stari de lesin,transpiratii si nu am mai auzit bine.A venit o moasa si ma intins pe pat.Atunci am inceput sa plang si a spus ca imi ia ea sange(deja intrase frica aia in mine ca daca nu reuseste nici ea?) Si la ea ma durut dar a fost mai bine.Am spus ca nu inteleg cum sa fie asa persoane pe sectia de obstretica-ginecologie sa chinuie asa o gravida.Doar eu am nimerit la ea,dupa faza cu mine nu o mai lasat-o moasa sa ia si la alta.Asta a fost norocul meuCray Apoi la monitorizare nu au gasit inimioara bebelusului nici cum.La toate in 10 sec le gasea,erau puse pe aparat...mie nu.M-au mutat la 3 aparate deja m-am speriat ca bebe so oprit din evolutie.Se chinuia si practicanta aia,si asistenta si moasa si tot in zadar.Au chemat doctorul si mi-a facut un eco de cateva secunde doar sa vada unde e inima.Asa au gasit-o,era in dreapta sus si cum tot misca nu au reusit sa o prinda.Apoi ma durut si cand mi-a luat secretie din col,ma usturat tare.Mi-a dat si ceva gel de curatat ca a spus ca am ft.multe secretii galbene spumoase si ma intreaba ca nu ma deranjeaza?am spus ca demult le am si am crezut ca sunt normale.O zis ca posibil sa am infectie la secretii..cand am auzit...deci prima am sosit in spital si ultima am plecatCray sunt ft.sensibila acuma,as plange intruna.Bebe macar este bine,contractii nu am deloc iar bataile inimii erau in medie intre 120 si 130.Urmatoarea monitorizare o sa fie in 27 sept.dar deja asa o frica a intrat in mine.Nu stiu ce o sa ma fac cand trebuie sa nasc.Incerc sa ma odihnesc acuma,sa mananc ceva pt.ca nu am putut munca nimic cum mi so facut rau si sper dupa sa ma simt mai bine si sa mai uit din aceasta experienta destul de traumatizanta pt.mine.

Scuzati romanul..m-am descarcat si eu la voiplans ii tare greu totul si simt ca oricata putere am parca ma doboara.Mie ft.frica de ceea ce va urmauff pale

Off Adina ce aiureapale
Eu nu inteleg cum de le lasa nesupravegheate sa ia sange?? Inconstienti! În?elegem ca trebuie sa invete dar aici nu vorbim de o factura pe care o modificam sau altceva ca sa le lasam singure! Ai grija de tine!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.