Gravidutele noastre dragi - 52
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mirela.t83
Scris: Wednesday, July 31, 2019 7:18 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/1/2018
Am rezultate la sange, ecg si raze la piept. Nu am infectie in piept.
Arata la sange o mica infectie dar oricum sunt pe amoxacilina.
Tensiunea a fost mai marita azi.
Eu nu stiu ce sa mai zic.
Doctorul e de parere ca maine dupa scan la plamani o sa vedem ce este...desi banuieste ca chestia asta cu respiratia grea plus durerea lateral stanga sa nu fie de la vreo tromboza la plamani tinand cont ca sunt cu trombofilie. Mi a dat azi doza de 0.50ml clexane, eu avand 0.40ml. Si vedem maine dupa scan daca asta e problema si inseamna ca trebuie sa maresc doza.
Sunt super nervoasa pe hematolog ca l am intrebat la ultima intalnire si a zis ca nu e nevoie de marit doza.
Anitta76
Scris: Wednesday, July 31, 2019 8:30 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/11/2018
simmo wrote:

Buna,
Sunt medici de familie care solicita recomandare de la ginecolog ca sa-ti dea mai devreme prenatalul. Mie asa mi-a zis, dar eu am mai avut zile libere si asa am ajuns la 31s si mi-a dat prenatalul fara vreo recomandare.
Daca ai recomandarea, nu ar trebui sa te refuze MF-ul.

Ella , felicitari pentru vestile bune. Bebe creste voinic.

Am inteles. Dar atat timp cat imi pot lua cu 84 zile inainte nu mi se pare normal sa mai solicite si altceva in plus, este dreptul meu, nu?
simmo
Scris: Wednesday, July 31, 2019 10:07 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Anitta76 wrote:

Am inteles. Dar atat timp cat imi pot lua cu 84 zile inainte nu mi se pare normal sa mai solicite si altceva in plus, este dreptul meu, nu?

Cred ca Mf-ul solicita din cauza ca nu are competenta (cadru legislativ nu ii lasa pe ei...nu stiu cum sa ma exprim) sa-ti dea mai devreme vs un ginecolog. Sunt cazuri cand primul prenatal il da ginecologul , dupa care continua MF-ul.
MF-ul meu este foarte ok si nu mi-ar fi zis ceva eronat. Ginecologul nu putea sa-mi dea pentru ca are contract cu CAS-ul doar pentru operatii/interventii => nu putea sa-mi dea niciun concediu. In functie de recomandarile facute, ma duceam la MF sa-mi elibereze cele necesare.
Este dreptul tau si poti lua prenatal mai devreme. Probabil trebuiec urmati cativa pasi.
Dupa cum am zis, eu mai aveam zile de concediu pe care oricum le pierdeam , asa ca le-am luat. Dupa care am continuat cu prenatal.

Mirela, sanatate multa si refacere rapida.
Nella
Scris: Wednesday, July 31, 2019 10:15 PM
Nivel

Inregistrat: 11/17/2017
Adina î?i scriu ?i aici sa fii sanatoasa ?i sa ai parte de tot ce e mai bun pe lume! Sa te bucuri de si cu baie?ii tai o viata intreaga. hainoroc La mul?i ani binecuvânta?i!!!
Mirela multa sanatate ?i a?teptam vesti bune cat de curând.
CrisM
Scris: Wednesday, July 31, 2019 11:16 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Adina la multi multi ani frumosi! Sa fii sanatoasa si sa îti dea Dumnezeu un bebe sanatos si voios! Sarcina usoara!

Mirela sanatate multa!
Iulia13
Scris: Wednesday, July 31, 2019 11:37 PM
Nivel

Inregistrat: 11/8/2017
Anitta76 wrote:

Anita mie mi-a fost dat prenatalul la 29 s fara sa îi zic nimic medicului de familie . Asa a decis ea si nu a fost probleme, am nascut la 40s prin cezariana
Adina Mariana
Scris: Thursday, August 1, 2019 12:02 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Fetelor inca odata va multumesc mult pt.felicitari.Sunteti tare dragutepupici
Mirela sanatate multaCheek Kiss
Missy eu nu am patit asa diferente mari,nu stiu cum sa te ajut dar greutatea bebelului este ok din cate vad.Si eu voi face sedinta foto de gravidute dar mai stau inca o luna sa fie burtica mai mare.Maine merg iar la curs de gimnastica si alaptare.Abia asteptLove
missy_furla
Scris: Thursday, August 1, 2019 8:31 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 5/3/2019
Adina Mariana wrote:
Si eu voi face sedinta foto de gravidute dar mai stau inca o luna sa fie burtica mai mare.Maine merg iar la curs de gimnastica si alaptare.Abia asteptLove

Uuuuuu Bravoo
Cate sedinte are cursul tau? Eu am gasit cu 4 intalniri de 2.5h...la sf lunii inceptopai
Andra09
Scris: Thursday, August 1, 2019 10:12 AM
Nivel

Inregistrat: 8/1/2018
Va multumesc mult fetelor, am mai trecu peste un hop. Am ajuns acasa, suntem bine, nu am dureri sau scurgeri suspecte, colul la externare era de 3 cm.
Adina la multi ani! Sa fi sanatoasa si tu si minunea ta, mai aveti atât de putin pana sa va cunoasteti!computerlove
Sarcini usoare va urez si eu! Va imbratisez! grup
Nella
Scris: Thursday, August 1, 2019 11:05 AM
Nivel

Andra09 wrote:
Va multumesc mult fetelor, am mai trecu peste un hop. Am ajuns acasa, suntem bine, nu am dureri sau scurgeri suspecte, colul la externare era de 3 cm.
Adina la multi ani! Sa fi sanatoasa si tu si minunea ta, mai aveti atât de putin pana sa va cunoasteti!computerlove

Bine ai venit acasa, sanatate multa ?i sarcina la termen fara probleme. computerlove
Adina Mariana
Scris: Thursday, August 1, 2019 1:29 PM
Nivel

missy_furla wrote:

Uuuuuu Bravoo
Cate sedinte are cursul tau? Eu am gasit cu 4 intalniri de 2.5h...la sf lunii inceptopai
tot 4 sedinte,dupa se face o pauza si se reia.De fiecare data e alt subiect la curs plus gimnastica.Si acuma fetele care au fost la curs au beneficiat de un curs gratuit in spitalul din orasul meu sa ne familiarizeze cu locul unde vom naste.Ne-a prezentat saloanele,sala de travaliu,de nastere.Ne-a explicat tot ce se intampla acolo in spital si cum va decurge totul.Ne-a dat o mapa cu carticele despre mama si copilul,lista cu bagajul de maternitate.A fost foarte frumos si sunt mai linistita cand stiu la ce ma duc decat sa fi mers asa fara sa stiu mai ales ca nu am fost niciodata pe sectia de obstretica-ginecologie.
Adina Mariana
Scris: Thursday, August 1, 2019 1:32 PM
Nivel

Andra09 wrote:
Multumesc mult Andra.Ma bucur ca esti ok si ai revenit acasa.Cat trebuie sa fie colul ca sa fie ok pe perioada sarcinii?
Andra09
Scris: Thursday, August 1, 2019 2:04 PM
Nivel

Adina Mariana wrote:
Multumesc mult Andra.Ma bucur ca esti ok si ai revenit acasa. Cat trebuie sa fie colul ca sa fie ok pe perioada sarcinii?

Intre 3-5 cm, ingrijorator e sub 2,5 sau cel putin asa mi s-a zis. Ce mi s-a parut groaznic este ca in 3 zile cat am stat in spital, 2 mamici au fugit din spital si si-au abandonat puiutii... Asistentele au spus ca e ceva obisnuit. Nu voi intelege vreodata gestul asta
BC1828
Scris: Thursday, August 1, 2019 2:22 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 6/6/2018
Referitor la lungimea colului,ultima data cand am fost la control si mi-a masurat colul am vazut ca a masurat de doua ori ( din pozitii usor diferite -am poza - mi-a facut eco intravaginal pentru masurarea colului) si una dintre masuratori era de 3,5 cm si cealalta de 4,1 cm. Care e cea reala oare?Sau de ce a masurat din doua locuri usor diferite?NuStiu
Andra09
Scris: Thursday, August 1, 2019 4:10 PM
Nivel

BC1828 wrote:
Referitor la lungimea colului,ultima data cand am fost la control si mi-a masurat colul am vazut ca a masurat de doua ori ( din pozitii usor diferite -am poza - mi-a facut eco intravaginal pentru masurarea colului) si una dintre masuratori era de 3,5 cm si cealalta de 4,1 cm. Care e cea reala oare?Sau de ce a masurat din doua locuri usor diferite?NuStiu

Intravaginal am inteles ca se masoara cel mai bine. De exemplu mie si la eco abdominal si la cel intravaginal a fost tot 3,40 cm, luni când m-am internat. În schimb când mergeam la un alt medic sarcina trecuta, era diferenta destul de mare intre masuratori abdominal/intravaginal.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.