|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Eu am folosit perna de gravida si in timpul sarcinii si dupa, imi era usor sa il pun pe bebe pe ea cand il alaptam sa mi-l tina mai sus la san. Si acum o folosesc la orice somn sau de cate ori prind un moment de relaxare, plus ca fiind f cald nu imi place sa mi se lipeasca un picior de celalalt si numai bine cu perna asa. |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2018 Mesaje: 685
| http://ibb.co/6t4X585 Am facut prima paturica, dar mi se parea incompleta asa ca i-am adaugat o caciulita si niste botosei. Cum ciresica mea nu vrea sa stim ce este, voi face un set roz si unul albastru. Si aici o mica parte din "colectie" http://ibb.co/SJwzFL7 http://ibb.co/ZWGytfK http://ibb.co/kMwLNk3 |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/22/2018 Mesaje: 497
|
felicitariii tare frumose sunt . am zis ca ma mai apuc si eu de cate ceva :)))
|

Inregistrat: 11/22/2018 Mesaje: 497
| eu am liat baby nest cand il mai tin in pat cu mine sau vreau sa merg undeva sa fie ok si pt bebe.
perna pentru gravide eu fara ea nush cum reuseam sa dorm macar cat dorm acum. pentru mine a fost foarte utila , acum probabil depinde de la persoana la persoana |

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Perna de gravide nu prea am folosit-o, nu ii neg utilitatea dar am putut trai si fara ea in conditiile in care am avut o burta destul de mare, imi era cald de la ea, ma incurca atunci cand trebuia sa ma intorc pe cealalta parte noaptea. Am avut babynest, l-am folosit dar nu pot spune ca este musai de cumparat,cel putin la transferul copilului nu l-as recomanda, nu mi se pare sigur, in brate este cel mai bine oricum :))) nici macar pentru bedsharing nu mi se pare musai, veti dormi cu un ochi deschis dupa nastere, atat voi cat si taticii. Eu am donat multe lucruri cumparate, inclusiv perna si baby nest-ul, cand va veni bebe2 nu le voi mai achizitiona, nici nu le voi accepta daca mi le va oferi vreo prietena. Unele dintre cele mai utile lucruri cumparate au fost masa de infasat, am luat una banala din IKEA, si balansoarul. Masa de infasat o foloseam inclusiv pentru baie in primele luni, inaltimea era tocmai buna pentru a nu se lasa cu dureri de spate, mutam salteaua de infasat si puneam cadita cu support. Pentru mine a fost o drama cand a trebuit sa donez masa, Luca a crescut repede si nu mai incapea nici pe diagonala. Iar balansoarul nu trebuie sa fie un model nu stiu cum, foarte scump, utilitatea este pe termen scurt, copilul poate sa nu il accepte si in cazul in care are succes este indicat sa nu stea foarte mult si in niciun caz nesupravegheat. La noi functia de leganare a avut succes, restul ii erau indiferente.
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Andra felicitari.Sunt foarte frumoase
Georgiana suntem pe aceasi lungime de unda.Asa gandesc si eu iar sa imi protejez spatele o sa iau cadita si masa de infasat cu suport.Este pe emag 2 in 1 ca sa economisesc spatiu dar inca mai caut ca recenziile nu prea mi-au placut.Lucruri inutile nu vreau sa iau pt.ca sufar de o forma usoara de claustrofobie si nu vreau sa imi incarc apartamentul cu prea multe.Vor fi destule jucarii la un moment dat..o sa imi ajunga.Care consider eu ca nu sunt utile (sau nu neaparat utile ca sunt cu siguranta toate utile) nu o sa mi le iau pt.ca inlocuiesc cu altele care oricum le voi avea in casa. |

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Adina Mariana wrote:Andra felicitari.Sunt foarte frumoase Georgiana suntem pe aceasi lungime de unda.Asa gandesc si eu iar sa imi protejez spatele o sa iau cadita si masa de infasat cu suport.Este pe emag 2 in 1 ca sa economisesc spatiu dar inca mai caut ca recenziile nu prea mi-au placut.Lucruri inutile nu vreau sa iau pt.ca sufar de o forma usoara de claustrofobie si nu vreau sa imi incarc apartamentul cu prea multe.Vor fi destule jucarii la un moment dat..o sa imi ajunga.Care consider eu ca nu sunt utile (sau nu neaparat utile ca sunt cu siguranta toate utile) nu o sa mi le iau pt.ca inlocuiesc cu altele care oricum le voi avea in casa.
Ai sa vezi ca oricum nu ai nevoie de foarte multe pentru a creste un copil, ei au nevoie de liniste si iubire, stiu ca suna siropos dar asta este adevarul. Restul sunt detalii si gargauni, care ne apartin :))) Ca tot ai deschis subiectul jucarii, eu in primele luni ale lui Luca mergeam in bebetei la cumparaturi si stateam cate jumatate de ora la raionul de jucarii, imi era tare drag si le analizam astfel incat sa ii fac cadou cate o jucarie care sa il ajute stimuleze. Nu pot sa zic ca are multe jucarii, nu am vrut eu asta chiar daca initial eram si uneori inca sunt tentata sa ii cumpar. Am incercat sa evit jucariile cu lumini, sunete, are cateva care sunt in topul preferintelor, din ce am citit nu sunt foarte recomandate pentru bebelusi, au acelasi efect precum telefonul, tableta, doar ca sunt ambalats frumos. In schimb sunt multe jucarii motrics care ii ajuta mult in dezvoltarea reflexelor, le starnesc curiozitatea. Acum la 9 luni este atras de sticle, capace, linguri, astazi dupa cina s-a jucat vreo jumatate de ora cu un capac de la un borcan de iaurt |

| GeorgianaB wrote:Ai sa vezi ca oricum nu ai nevoie de foarte multe pentru a creste un copil, ei au nevoie de liniste si iubire, stiu ca suna siropos dar asta este adevarul. Restul sunt detalii si gargauni, care ne apartin :))) Ca tot ai deschis subiectul jucarii, eu in primele luni ale lui Luca mergeam in bebetei la cumparaturi si stateam cate jumatate de ora la raionul de jucarii, imi era tare drag si le analizam astfel incat sa ii fac cadou cate o jucarie care sa il ajute stimuleze. Nu pot sa zic ca are multe jucarii, nu am vrut eu asta chiar daca initial eram si uneori inca sunt tentata sa ii cumpar. Am incercat sa evit jucariile cu lumini, sunete, are cateva care sunt in topul preferintelor, din ce am citit nu sunt foarte recomandate pentru bebelusi, au acelasi efect precum telefonul, tableta, doar ca sunt ambalats frumos. In schimb sunt multe jucarii motrics care ii ajuta mult in dezvoltarea reflexelor, le starnesc curiozitatea. Acum la 9 luni este atras de sticle, capace, linguri, astazi dupa cina s-a jucat vreo jumatate de ora cu un capac de la un borcan de iaurt Sincer mi-am dat seama de asta ca un copil se creste cu iubire si implicare pt.ca nu prea este el curios de unele lucruri.Am invatat pe baiatul lui fratemeu care acuma are 1 an si 8 luni.Am petrecut mult timp cu el si am invatat multe ca mi-l lasa pe week uneori de la 2 saptamani.Am mai invatat si de la copiii de la gradinita cat sunt de fericiti sa te joci tu cu ei nu neaparat ei cu jucarii de aici nu vreau lucruri inutile.Bratele mele vor fi cele mai utile consider eu. Mersi pt.sfaturile cu jucariile.Inca nu m-am gandit atat de departe dar e bine de stiut cu jucariile astea care suna si au lumini.Sincer nu m-am gandit la asta dar logic ai dreptate.Mie nu prea imi plac plusurile pt.ei.As vrea sa aiba 2,3 acolo favorite si nu cu mult puf pe ele sa ii intre in gura in rest am cumparat toata colectia de perne emoji care au fost acuma la petrom si o sa le pun acolo in patutul lui ori cand va creste sa stea pe ele,sa se joace.Sper sa fie utile ca de nu le donez la nepot ca lui tare ii plac si cand vine la mine le calareste instant ah...si inca sunt in dezbateri daca sa ii dau suzeta sau nu..aici sunt confuza rau.E singurul capitol unde nu stiu cum sa procedez.Dar stiu ca imi doresc din suflet sa alaptez exclusiv si sa nasc natural. |

Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 1247
| Adina Mariana wrote: E interesant cum simt ei ca pune altcineva mana decat mamica lor.Iti dai seama ce importanta e mama?imi dau si eu acum seama de unele chestii care poate inainte spuneam ca nu are cum si is exagerari... Nu te stresa cu kg,nu o sa acumulezi ft.multe din cauza raului si varsaturilor.Sincer eu ft.mult m-am stresat cu kg si tu stii asta.Tot ce am mancat so pus pe mine desi nu am exagerat cu nimic astfel in primul trimestru cand tu ai pus 1 kg eu am pus 10.Si totusi am inceput si eu cu 70 kg nu 50.Si acum ma streseaza treaba asta cu kg mai ales de cand mi-a spus medicul ca am acumulat prea multe si mi-a dat sa fac si testul de diabet.Acum am 86 kg dar mananc multe legume,fructe,fara paine si mie greu uneori.Poate acumulez si multa apa dar ma speriu cum tot urca cantarul si eu abia mananc.E frustrant si orice fac daca pana la 28 sapt.am luat 16 kg cat trebuia sa iau toata sarcina inseamna ca pana ma final mai acumulez 10 Pâna acum am acumulat 4,5 kg... Nu ?tiu daca e mult sau pu?in, dar tot ce ma sperie este rapiditatea cu care am acumulat acum în ultimele saptamâni. Încerc sa nu ma stresez prea tare cu kg pt ca ?i asa am altele pe cap care m-au darâmat acum... Încerc sa ramân pe linia de plutire pana ma repun pe picioare. Mul?umesc mult Adina draga  Legat de suzeta eu sincer spun ca nu îmi doresc sa ii dau fetei, vom vedea dacă voi reuși, sincer am citit f multe, am văzut și mai multe și prefer sa ma lipsesc de "prezenta" ei în viata noastră. Chiar în seara asta discutam cu soțul despre jucării și la început o sa investim doar în acele jucării pt dezvoltare cognitiva și motrica. Restul prostioarelor le va primi de la familie sunt sigura. La fel cu TV și telefonul vom încerca să nu le folosim în prezenta ei, muzica bună, radio, povesti multe, stat împreună și petrecut timp de calitate. Suna ideal și sper sa și reușim, dar cred ca asta vom afla la câteva luni după nașterea minunilor noastre. Pana atunci măcar planurile sa fie perfecte. |

| Noi ne-am comandat un babynest pt ca l-am gasit f util în urmatoarele ipostaze : bebe va putea dormi în patul ei fără sa folosesc paturica sau prosop rulat ca să nu se rostogolească din patul ei în al meu, pt ca fiind atașate unul de altul exista și acest risc, asta am văzut-o cu ochii mei la alți copii, ori între noi 2 (pt ca îmi doresc ca atunci când tati este liber sa aibă parte de tot ce înseamnă bebe și știind cât este de panicos în acest cuib bebe va fi ferit de vreun somn adânc a lui tati, coșmar sau pur și simplu frici de tătic începător), ori în alta camera fara sa simta diferen?a de schimbare pt ca nu se va sim?i singura, ci doar ocrotita pt ca acest cuib se strânge cu acele panglici ?i creaza senza?ia de îmbra?i?are;nu exista riscul ca bebe sa se întoarca în somn ?i sa se sufoce; când începe sa prinda putere ?i viteza te ajuta ?i la schimbat pampers ?i îmbracat pt ca nu are unde fugi. Încă ceva ce m-a atras maxim la acest cuib a fost ca salteluta este din nuca de cocos, ceea ce înseamnă că nu se va încinge și va avea și suport dur pt coloana. Cam acestea au fost principalele motive pt care am facut aceasta prima investi?ie. Legat de acele pernu?e care ajuta sa nu se aplatizeze cap?orul înca ma informez, reviewri-le par foarte bune, înca cercetez. |

| Vai cât sunt de frumoase!!! Ma topesc dupa lucru?oarele astea handmade atât de mici ?i de ginga?e |
|

Inregistrat: 4/25/2017 Mesaje: 250
| Nella wrote:Pâna acum am acumulat 4,5 kg... Nu ?tiu daca e mult sau pu?in, dar tot ce ma sperie este rapiditatea cu care am acumulat acum în ultimele saptamâni. Încerc sa nu ma stresez prea tare cu kg pt ca ?i asa am altele pe cap care m-au darâmat acum... Încerc sa ramân pe linia de plutire pana ma repun pe picioare. Mul?umesc mult Adina draga  Legat de suzeta eu sincer spun ca nu îmi doresc sa ii dau fetei, vom vedea daca voi reu?i, sincer am citit f multe, am vazut ?i mai multe ?i prefer sa ma lipsesc de "prezenta" ei în viata noastra. Chiar în seara asta discutam cu so?ul despre jucarii ?i la început o sa investim doar în acele jucarii pt dezvoltare cognitiva ?i motrica. Restul prostioarelor le va primi de la familie sunt sigura. La fel cu TV ?i telefonul vom încerca sa nu le folosim în prezenta ei, muzica buna, radio, povesti multe, stat împreuna ?i petrecut timp de calitate. Suna ideal ?i sper sa ?i reu?im, dar cred ca asta vom afla la câteva luni dupa na?terea minunilor noastre. Pana atunci macar planurile sa fie perfecte.
Ma bucur cand citesc astfel de postari! Veti reusi. Noi am facut la fel la primul copil si nu regret deloc. E adevarat ca fara suzeta te va solicita mai tare, insa merita efortul! Inca nu i-am pus desene deloc, si are 1 an jumate, prefer sa iesim afara cat de mult, chiar daca lucrez si ajung acasa obosita. De gresit vom gresi toate la un moment dat in ceea ce ii priveste pe cei mici, nu exista parinte perfect, insa start-ul e f important în dezvoltarea lor. Va pup, mult curaj! |
|

| Rox4n1k4 wrote:Ma bucur cand citesc astfel de postari! Veti reusi. Noi am facut la fel la primul copil si nu regret deloc. E adevarat ca fara suzeta te va solicita mai tare, insa merita efortul! Inca nu i-am pus desene deloc, si are 1 an jumate, prefer sa iesim afara cat de mult, chiar daca lucrez si ajung acasa obosita. De gresit vom gresi toate la un moment dat in ceea ce ii priveste pe cei mici, nu exista parinte perfect, insa start-ul e f important în dezvoltarea lor. Va pup, mult curaj! Multumesc frumos pt încurajari. Suntem u?or stresa?i când ne gândim daca vom fi suficient de rabdatori sau daca vom lua deciziile cele mai bune, dar am încredere ca nu am îmbatrânit degeaba. Timpul petrecut împreuna este sfânt ?i vreau sa profit de acest "concediu" la maxim. |
|

| Nella wrote:Pâna acum am acumulat 4,5 kg... Nu ?tiu daca e mult sau pu?in, dar tot ce ma sperie este rapiditatea cu care am acumulat acum în ultimele saptamâni. Încerc sa nu ma stresez prea tare cu kg pt ca ?i asa am altele pe cap care m-au darâmat acum... Încerc sa ramân pe linia de plutire pana ma repun pe picioare. Mul?umesc mult Adina draga  Legat de suzeta eu sincer spun ca nu îmi doresc sa ii dau fetei, vom vedea daca voi reu?i, sincer am citit f multe, am vazut ?i mai multe ?i prefer sa ma lipsesc de "prezenta" ei în viata noastra. Chiar în seara asta discutam cu so?ul despre jucarii ?i la început o sa investim doar în acele jucarii pt dezvoltare cognitiva ?i motrica. Restul prostioarelor le va primi de la familie sunt sigura. La fel cu TV ?i telefonul vom încerca sa nu le folosim în prezenta ei, muzica buna, radio, povesti multe, stat împreuna ?i petrecut timp de calitate. Suna ideal ?i sper sa ?i reu?im, dar cred ca asta vom afla la câteva luni dupa na?terea minunilor noastre. Pana atunci macar planurile sa fie perfecte. E putin cat ai acumulat in comparatie cu mine dar nah...asta este.Sper sa fie totul bine.Si eu o sa incerc sa fac totul pt.bebelul meu asa cum mi-am dorit si visat mereu.Perfecta nu o sa fiu dar o sa ma straduiesc cat mai mult.Spuneai ca esti suparata.So intamplat ceva? |
|

| Adina Mariana wrote: E putin cat ai acumulat in comparatie cu mine  dar nah...asta este.Sper sa fie totul bine.Si eu o sa incerc sa fac totul pt.bebelul meu asa cum mi-am dorit si visat mereu.Perfecta nu o sa fiu dar o sa ma straduiesc cat mai mult.Spuneai ca esti suparata.So intamplat ceva? Da... Aseara mi-a murit pisica de aproape 18 ani, ma învinova?esc ca nu am mers mai devreme cu ea la dr pt ca am crezut ca e apatica pt ca era mama plecata într-o excursie, dar când colo... Diabetul a reaparut, rinichii nu au mai func?ionat ?i ieri pe masa dr în timpul perfuziei a paralizat ?i seara... S-a dus. A facut o complica?ie neurologica din cauza toxinelor din corp. Dupa ce am plâns bine ?i mi-am luat ramas bun de la ea, asta noapte am eliminat un cheag mare de vreo 4 cm, a sângerat doar când a ie?it dupa nu a mai curs nimic. Toata noaptea am avut co?maruri ?i speram ca tot ce am trait ieri sa nu fi fost real, dar viata asta mereu ne pune la încercare... |
|
|