Gravidutele noastre dragi - 50
Subiectul anterior · Subiectul urmator
BC1828
Scris: Wednesday, May 1, 2019 8:51 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 6/6/2018
monican wrote:
Fetelor, am inceput sa am insomnii de cand cu sarcina, la inceput cate putin si nu le-am dat importanta, acum vad ca m-am trezit la 2:30 si atat mi-a fost, n-am mai putut adormi, cred ca voi recupera in timpul zilei, noroc ca e 1 mai si e liber. Dupa-masa mi se cam face somn si tot casc iar seara pic lata pana la ora 22, ma pun sa dorm o data cu copilul pe la 21:30. Corpul parca o ia singur pe un alt fus orar si daca continui asa se va resimti in timpul zilei, mai ales cand sunt la lucru.
La prima sarcina am dormit foarte bine, adormeam tot in jur de ora 21 dar ma tinea somnul pana dimineata. Chiar inspre finalul sarcinii ma trezeam ceva mai des pe timpul noptii ca sa merg la toaleta, dar acum nu-mi explic.
Ati trecut si voi prin asta?

Si eu ma trezesc in fiecare noapte in jurul orei 2-3 dar pt ca imi trebuie foarte tare la baie.Si mie peste zi mi se face somn si casc,dar de cate ori pot la prânz ma pun in pat macar 2 ore chiar daca nu dorm.
Adina Mariana
Scris: Wednesday, May 1, 2019 11:00 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
Cata123 wrote:

Pai ca se face anestezie si la nasterea naturala, cine doreste evident. E anestezie locala, epidurala.
Ah...am inteles.Iti dai seama ce bota is la acest capitol ca eu la epidurala spuneam ca iti da o mica injectieHilar cand aud de anestezie pt.mine e operatieLol e bine de stiutsic
Cata123
Scris: Wednesday, May 1, 2019 11:10 AM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2017
Nu e asa de speriat, stai linistita Lol Am vorbit cu persoane care au facut si cica nu simti intepatura aia, iar probabil la nastere naturala iti face si vreo doza mai mica fata de cezariana sau alte operatii, asa imi inchipui eu, nu stiu. Am fost la consult preanestezic unde mi-a explicat un medic cum decurge treaba, a vorbit si explicat fr frumos, asta nu inseamna ca nu ma mai agit eu :))
E bine sa ai habar de ce se va petrece dar nici sa ne gandim tot timpul la asta sa ne stresam. Atunci banuiesc ca va decurge totul fr repede si nu vom avea timp sa ne facem ganduri aiurea :)

Distractie placuta la toata lumea de 1 Mai !!!!!!!!
Adina Mariana
Scris: Wednesday, May 1, 2019 11:14 AM
Nivel

monican wrote:
Fetelor, am inceput sa am insomnii de cand cu sarcina, la inceput cate putin si nu le-am dat importanta, acum vad ca m-am trezit la 2:30 si atat mi-a fost, n-am mai putut adormi, cred ca voi recupera in timpul zilei, noroc ca e 1 mai si e liber. Dupa-masa mi se cam face somn si tot casc iar seara pic lata pana la ora 22, ma pun sa dorm o data cu copilul pe la 21:30. Corpul parca o ia singur pe un alt fus orar si daca continui asa se va resimti in timpul zilei, mai ales cand sunt la lucru.
La prima sarcina am dormit foarte bine, adormeam tot in jur de ora 21 dar ma tinea somnul pana dimineata. Chiar inspre finalul sarcinii ma trezeam ceva mai des pe timpul noptii ca sa merg la toaleta, dar acum nu-mi explic.
Ati trecut si voi prin asta?
Stai linistita este normal.Nu este placut dar multe gravidute se confrunta cu insomniile.Eu de exemplu primele 2 luni am fost zombi.Dormeam 2,3 ore pe noapte doar.Recuperam la amiaza si aveam o stare super nasoala toata ziua ca aveam stari de somnolenta si slabiciune.Dupa 2 luni mi-am mai revenit.Nu am mai dormit la amiaza in schimb dormeam mai bine noaptea.Acum la amiaza nu mai dorm deloc,noaptea ma trezesc de 2,3 ori la pipi iar la 6 suna ceasul sa imi iau Euthyroxul si imi fuge somnul.Adorm peste o ora si ma trezesc definitiv pe la 9.Este doar o perioada,nu o sa fie la fel mereu.Fiecare saptamana o sa ti se para altfel.Este normal...
Adina Mariana
Scris: Wednesday, May 1, 2019 11:23 AM
Nivel

Cata123 wrote:
Nu e asa de speriat, stai linistita Lol Am vorbit cu persoane care au facut si cica nu simti intepatura aia, iar probabil la nastere naturala iti face si vreo doza mai mica fata de cezariana sau alte operatii, asa imi inchipui eu, nu stiu. Am fost la consult preanestezic unde mi-a explicat un medic cum decurge treaba, a vorbit si explicat fr frumos, asta nu inseamna ca nu ma mai agit eu :))
E bine sa ai habar de ce se va petrece dar nici sa ne gandim tot timpul la asta sa ne stresam. Atunci banuiesc ca va decurge totul fr repede si nu vom avea timp sa ne facem ganduri aiurea :)

Distractie placuta la toata lumea de 1 Mai !!!!!!!!
Apoi asa este,ai dreptate..eu o sa ma interesez de strictul necesar ca altfel ma speriu prea tare si cum imi doresc sa nasc natural nu vreau sa imi schimb parerea de teama ca vai ce greu este.Oricum o sa fie greu,dar ma cam feresc de subiecte de genul.Ce e nou pt.mine e mai usor decat sa citesc tot felul de pareri horror cum povestesc uneleras

La noi este inorat si ploua.Nu prea avem ce face de 1 Mai...dar macar e liber sotul meu si suntem impreuna.Distractie fetelor!
Adina Mariana
Scris: Wednesday, May 1, 2019 11:34 AM
Nivel

Ella123 wrote:
Multumesc Adina. A?tept cu nerabdare ziua de joi pt beta. Pupici.
Ella ai repetat si azi test?daca este mai slab cumva sa nu te descurajezi...eu am patit-o rau.Seara mi-o iesit destul de accentuat si dimi am repetat abia so mai vazut ceva.Am zis ca sigur so dus iar si am mers plangand la beta dar rezultatul a fost unul perfect si am constat ca seara imi apareau testele mai pozitive ca dimineata si nu gasesc explicatia de ce ca doar se spune ca hormonul hsg este mai accentuat dimi...dar la mine nu...

Uite testele mele.Cel de sus era facut seara si cel de jos dimi cu prima urina.Aceasi marca de test, minut.

Adina Mariana attached the following image(s):
img_20190501_113643.jpg

monican
Scris: Wednesday, May 1, 2019 1:07 PM
Nivel

Inregistrat: 1/27/2018
Adina Mariana wrote:
Stai linistita este normal.Nu este placut dar multe gravidute se confrunta cu insomniile.Eu de exemplu primele 2 luni am fost zombi.Dormeam 2,3 ore pe noapte doar.Recuperam la amiaza si aveam o stare super nasoala toata ziua ca aveam stari de somnolenta si slabiciune.Dupa 2 luni mi-am mai revenit.Nu am mai dormit la amiaza in schimb dormeam mai bine noaptea.Acum la amiaza nu mai dorm deloc,noaptea ma trezesc de 2,3 ori la pipi iar la 6 suna ceasul sa imi iau Euthyroxul si imi fuge somnul.Adorm peste o ora si ma trezesc definitiv pe la 9.Este doar o perioada,nu o sa fie la fel mereu.Fiecare saptamana o sa ti se para altfel.Este normal...

Va trebui sa ma obisnuiesc si sa apuc sa recuperez somnul dupa-masa sau cand gasesc putin timp liber.
Pot sa te intreb de ce ti-ai pus alarma pentru Euthyrox? Si eu iau zilnic, dar nu chiar la ora foarte fixa, de regula inainte sa plec la lucru dimineata. Trebuie sa imi dozez si eu TSH-ul sa vad cum stau, daca e buna inca doza actuala.
Adina Mariana
Scris: Wednesday, May 1, 2019 1:17 PM
Nivel

monican wrote:

Va trebui sa ma obisnuiesc si sa apuc sa recuperez somnul dupa-masa sau cand gasesc putin timp liber.
Pot sa te intreb de ce ti-ai pus alarma pentru Euthyrox? Si eu iau zilnic, dar nu chiar la ora foarte fixa, de regula inainte sa plec la lucru dimineata. Trebuie sa imi dozez si eu TSH-ul sa vad cum stau, daca e buna inca doza actuala.
Mie 3 medici endocrinologi mi-au spus ca Euthyroxul se ia intre 6-7 dimineata pe stomacul gol si a nu se manca minim 30 minute dupa altfel nu isi face efectul.Glanda se pune in miscare intre aceasta ora 6-7 si daca il iei mai tarziu cica nu e relevant.Nici eu nu am stiut si la inceput il luam si eu cand ma trezeam si nu intelegeam de ce nu scade valoarea Tsh-ul eu avand destul de mare 5,5.De cand il iau corect il tin sub control.Eu trebuie sa fac analiza in fiecare luna si daca cumva creste sau scade trebuie sa modific doza.Momentan sunt pe doza de 75 si tin sub control valoarea la 1 si unpic.
GeorgianaB
Scris: Wednesday, May 1, 2019 1:27 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/15/2018
Adina Mariana wrote:
Apoi asa este,ai dreptate..eu o sa ma interesez de strictul necesar ca altfel ma speriu prea tare si cum imi doresc sa nasc natural nu vreau sa imi schimb parerea de teama ca vai ce greu este.Oricum o sa fie greu,dar ma cam feresc de subiecte de genul.Ce e nou pt.mine e mai usor decat sa citesc tot felul de pareri horror cum povestesc uneleras

La noi este inorat si ploua.Nu prea avem ce face de 1 Mai...dar macar e liber sotul meu si suntem impreuna.Distractie fetelor!

Daca vrei sa nasti natural trebuie sa fii informata. Experienta depinde si de echipa medicala, cand se apropie momentul trebuie sa vorbesti cu ginecologul despre cum va decurge nasterea, ce asteptari ai.
Chiar nu este o experienta horror daca echipa este profi, daca nasti cu epidurals, care nu doare, nu vei avea nicio jena, vei simti o presiune in fund si cam atat.
Adina Mariana
Scris: Wednesday, May 1, 2019 1:54 PM
Nivel

GeorgianaB wrote:

Daca vrei sa nasti natural trebuie sa fii informata. Experienta depinde si de echipa medicala, cand se apropie momentul trebuie sa vorbesti cu ginecologul despre cum va decurge nasterea, ce asteptari ai.
Chiar nu este o experienta horror daca echipa este profi, daca nasti cu epidurals, care nu doare, nu vei avea nicio jena, vei simti o presiune in fund si cam atat.
Cu medicul ginecolog o sa vorbesc oricum iti dai seama ca nu o sa merg la spital fara sa am habar.Ma refeream ca sunt unele fete de exemplu am citit pe fb ca explicau cat chin au indurat si prefer sa nu citesc astfel de povesti pt.ca ma speriu ft.tare.Nu stiu daca in spitalul din orasul meu exista epidurala dar voi vorbi cu ginecologul si o sa vedem in spital cum se procedeaza.O sa iau cele mai bune hotarari pt.mine cu siguranta.Dar cert este ca imi doresc ft.mult sa pot naste natural atata stiu momentan.In rest...eu inca tot asa spun ca e prea repede sa ma gandesc la nasteresic
Alle.p
Scris: Wednesday, May 1, 2019 2:00 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
Nu în toate spitalele de stat se face epidurala la na?terea naturala. De ex, aici nu se face.
Si uneori prea multa informatie stricaLol pe mine m-a mâncat sa ma uit la un filmule? explicit despre cum se face cezariana.alcoolsi nu m-a ajutat deloc, dimpotriva. Acum mi se pare si mai groaznicalcool daca ma uitam inainte de prima nastere la astfel de filmulete explicite cu nasterea naturala, probabil imi era groaza si de aia. Sunt sigura ca nici cezariana nu e asa na?pa pe cum pare...
Ideea e ca e bine sa ne informam, dar sa nu exageram...sa lasam detaliile "tehnice" pe seama medicilor.
simmo
Scris: Wednesday, May 1, 2019 2:05 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Hristos a inviat fetelor si un 1 mai odihnitor.

V-am tot citit, dar nu am mai scris ca nu prea am mai avut ce... astept sa fac si eu morfo de trim II, dar abia peste 2 saptamani.

O intrebare am si eu la voi...sau o curiozitate: cum se simt miscarile bebelusului ? Uneori nu imi dau seama daca sunt gaze care circula prin burta mea sau misca bebe. Am observat ca sunt momente cand imi tresare burta (se umfla vreo 2 secunde intr-o parte, dupa care revine la normal), ca un fel de spasm muscular, dar doar cand sunt intinsa in pat...nu stiu cum sa descriu mai bine ca sa se inteleaga....
monican
Scris: Wednesday, May 1, 2019 2:17 PM
Nivel

Inregistrat: 1/27/2018
Adina Mariana wrote:
Mie 3 medici endocrinologi mi-au spus ca Euthyroxul se ia intre 6-7 dimineata pe stomacul gol si a nu se manca minim 30 minute dupa altfel nu isi face efectul.Glanda se pune in miscare intre aceasta ora 6-7 si daca il iei mai tarziu cica nu e relevant.Nici eu nu am stiut si la inceput il luam si eu cand ma trezeam si nu intelegeam de ce nu scade valoarea Tsh-ul eu avand destul de mare 5,5.De cand il iau corect il tin sub control.Eu trebuie sa fac analiza in fiecare luna si daca cumva creste sau scade trebuie sa modific doza.Momentan sunt pe doza de 75 si tin sub control valoarea la 1 si unpic.

Multumesc, nu stiam. La mine a scazut Tsh-ul de cand iau Euthyrox si e in limite normale, dar ce-i drept l-am luat tot in jur de ora 7 maxim 7:30 dimineata, ca apoi plecam la lucru si oricum nu mancam nimic pana pe la 8:30. Deci din fericire am respectat regulile astea fara sa stiu de ele. ??
Deocamdata sunt pe doza de 50. Sunt curioasa ce valoare imi iese acum in sarcina.
Mirela.t83
Scris: Wednesday, May 1, 2019 3:12 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/1/2018
Buna fetelor!

Un 1 Mai linistit...ca vremea nu prea ajuta!

Alle tu faci cezariana?

Eu zic ca si cu nastere normala sau cezariana tot o sa nastem Lol
Depinde de corpul fiecareia asa ca la una se potriveste nastere normala, la una cezariana.
Acum eu una nu sunt nici pro musai ceza nici pro nastere normala.
Eu aleg ceza ca asa ma simt mai ok, sper si ma rog sa fie hematologul deacord cu alegerea mea si sa bifam ceza.
Adina, de epidurala spre ex la noi in oras o cumperi tu faci comanda la orice farmacie de injectia epidurala...problema e ca la noi in oras nu face nimeni epidurala. Bine, o singura maternitate ca sa intelegi si inca vreo 2 spitale avem. Ee, ca sa vezi nu e nimeni in stare pt o astfel de injectie. Stiu de la cumnata mea ca asta ar fi discutat cu mai multe viitoare mamici +asistente in maternitate(cunostinte).
Deci, depinde de la caz la caz.
Mirela.t83
Scris: Wednesday, May 1, 2019 3:15 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/1/2018
Ella30 wrote:
Mirela eu jos am simtit o mereu..chiar si acum. Doar ca acum, fiind mai mare, o simt si la buric..DistanceKiss

Blu tensiunea mea e 10 si dr mi a zis ca e buna..ameteli am uneori cand stau cu capul mai jos, pe perna..dar trece in cateva min.

Mariana sedere la noi pana la termen ! Cheek Kiss

Mersi Ella! Probabil e diferit total acum.

La Denis era altfel, ori eu nu imi mai aduc aminte bine de acum 10 ani.

Tot sper ca mai incolo macar la buric sa il simt.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.