Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| blu88 wrote:fetelor... voi v-ati gandit la ce carucior veti lua si patut? Eu m-am gandit sa iau carucior 2 in 1.Am vazut ft.frumoase si la preturi sub 1000 lei.Eu in primele luni nu am de gand sa il duc cu masina asa ca numai din ianuarie incolo o sa ii iau si scaun auto,nu are rost sa dau acuma bani multi si nici nu stiu cat is de sigure si calitative.Mai bine iau separat.Iar patut inca nu stiu dar as vrea extensie de pat,mi se pare cel mai comod si pt.mine si pt.bebe.Inca ma tot uit dar sunt extrem de scumpe.Daca sunt mamici care folosesc as fi tare interesata sa vad cum au si cat au dat pe el. |
|
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Mirela.t83 wrote:Vai nu cred astea cu 2 baieti si pleaca de acasa. Matusa mea are 2 baieti la 20 si ceva...si amandoi sunt 2 mamosi. Au conditii si inca stau la ai lor. Si nu ii vad plecand pe niciunu de acolo. Asa ca Alina mai bine spui ca o sa fim rasfatatele casei cu baietii nostri! Bine spui eu l-am luat pe sot de langa mama lui cand ne-am maritat avand el 28 ani.Si nu a vrut sa stam impreuna numai dupa casatorie.A profitat cat mai mult de parinti,pana in ultima clipa.Iar cumnatu la 36 ani so dus si acum mergem des la soacra si daca nu mergem o saptamana sotumeu merge singur ca e super mamos.Si cumnatumeu la fel.Deci....mai degraba merg fetele ca si baietii spun eu. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Adina Mariana wrote: Eu m-am gandit sa iau carucior 2 in 1.Am vazut ft.frumoase si la preturi sub 1000 lei.Eu in primele luni nu am de gand sa il duc cu masina asa ca numai din ianuarie incolo o sa ii iau si scaun auto,nu are rost sa dau acuma bani multi si nici nu stiu cat is de sigure si calitative.Mai bine iau separat.Iar patut inca nu stiu dar as vrea extensie de pat,mi se pare cel mai comod si pt.mine si pt.bebe.Inca ma tot uit dar sunt extrem de scumpe.Daca sunt mamici care folosesc as fi tare interesata sa vad cum au si cat au dat pe el. asa am zis si eu initial apoi am cumparat cu 1 saptamana inainte sa nasc ca sa am pe drumul spital-casa totusi chiar daca faceam 5 minute apoi in primele 3 luni ieseam si noaptea cu ea la plimbare pentru ca altfel nu dormea plus vizite la medici erc si a tot trebuit sa o ducem cu masina. Eu ma bucur ca am luat inainte, nu as fi avut timp sa caut dupa nastere plus ca o folosesti in primul an de viata, nu doar la inceput si sa cauti sa vezi care au trecut testele de siguranta cand alegi :*
Carucior eu nu am luat la inceput pentru ca s-a nascut la sf lunii octombrie si era deja rece, o plimbam in wrap, abia acum de cand s-a incalzit o scot in carurior |
|
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3232
| Mirela.t83 wrote:Fetelor in afara de no spa ce pot lua pt durerea de spate? Oare gel am voie?
Aseara mi am pus o sticla cu apa calda la spate.
La mine la un moment dat no spa nu imi mai facea nici un efect iar d na doctor mi a recomandat sa iau scobutil pt durere |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/22/2018 Mesaje: 497
| RalukM wrote:Neata fetele cochetele, Alina nu mai pleca urechea la ce zic altii, ignore them, cate mi am auzit si eu... Cum doamna 3 copii? Da cu ce i cresteti? Le ziceam ca i trimit la cersit pe rand , da sunteti pocaiti? Ati inebunit? Da cine ii cres e? deci numai aberatii de la persoane care nici macar nu ma cunosc.Nu mai plec urechea la nimic si daca se mai trezeste vreun desptept aa comenteze imediat i-o retez. E greu si nu e greu cu 2 copii indif ce sunt, fete sau baieti,depinde cum te setezi, dar si fericirea si iubirea e dubla. Nu ti pot explica in cuvinte, o sa ajungi acolo si o sa vezi cum e. Blu88 de data asta eu nu mai cumpar carut, voi folosi doar sist de purtare, patut am de la fete din lemn masiv la care am dar o laterala jos si l am lipit de patul nostru. Daca vrei carut nu ti rec 3in 1 pt ca scoicile de pe carucioarele astea nu s tocmai ok, nu au nici un test de siguranta auto in afara de norma ECE... Asta doar daca nj investesti intr un carucior gen stoke sau altele, dar nu se merita sa dai 3500 lei+ pe un carut. Ia 2 in 1 landou+parte sport si scoica pt transport auto separat, sa fie una care are macar ADAC trecut cu bine.
multumesc mult de raspuns nu vreau unul scump la care sa platesc brandul , dar nu stiam ca scoica aceea nu este buna , imi poti spune care ar fi ok sau cum sa caut ? l aprimul baiat nu am avut scoica de masina pt ca mergeam f rar cu masina |
|
| Adina Mariana wrote: Eu m-am gandit sa iau carucior 2 in 1.Am vazut ft.frumoase si la preturi sub 1000 lei.Eu in primele luni nu am de gand sa il duc cu masina asa ca numai din ianuarie incolo o sa ii iau si scaun auto,nu are rost sa dau acuma bani multi si nici nu stiu cat is de sigure si calitative.Mai bine iau separat.Iar patut inca nu stiu dar as vrea extensie de pat,mi se pare cel mai comod si pt.mine si pt.bebe.Inca ma tot uit dar sunt extrem de scumpe.Daca sunt mamici care folosesc as fi tare interesata sa vad cum au si cat au dat pe el.
si eu am gasit 2 in 1 si 3 in 1, noi mergem destul de des cu masina, foarte dragute si tot asa sub 1000 lei si inca unul la 1200 lei , cocole si gala, caut ceva sa imi intre si in portbagaj, inainte imi placeau cele de la krausman... dar am inteles ca sunt f grele si mari si nu se inchid stil carte.patut si eu vreau ululs a il pun langa al nostru si am gasit unul dragut si cu sertare dar 1700 lei ... inca nu sunt convinsa ca merita atatia bani... intr-adevar acesta se face si pt o persoana mai in colo |
|
| AlexandraRr wrote: asa am zis si eu initial apoi am cumparat cu 1 saptamana inainte sa nasc ca sa am pe drumul spital-casa totusi chiar daca faceam 5 minute apoi in primele 3 luni ieseam si noaptea cu ea la plimbare pentru ca altfel nu dormea plus vizite la medici erc si a tot trebuit sa o ducem cu masina. Eu ma bucur ca am luat inainte, nu as fi avut timp sa caut dupa nastere plus ca o folosesti in primul an de viata, nu doar la inceput si sa cauti sa vezi care au trecut testele de siguranta cand alegi :*
Carucior eu nu am luat la inceput pentru ca s-a nascut la sf lunii octombrie si era deja rece, o plimbam in wrap, abia acum de cand s-a incalzit o scot in carurior
imi poti spune te rog ce scoica ai luat ? |
|
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| blu88 wrote:multumesc mult de raspuns nu vreau unul scump la care sa platesc brandul , dar nu stiam ca scoica aceea nu este buna , imi poti spune care ar fi ok sau cum sa caut ? l aprimul baiat nu am avut scoica de masina pt ca mergeam f rar cu masina
Are dreptate Raluca, pt o scoica buna, cu teste de siguranta trecute, te poti uita la Joie, Cybex, Maxi Cosi, BeSafe, GB, Britax etc. Noi avem Joie i-Gemm, extrem de incapatoare si cu limita de 13kg. O folosim si acum, Ana are 9.5kg si 74cm. Estimez ca prin toamna facem trecerea la scaun auto. Pt documentare cu privire la siguranta copilului in masina recomand grupul Rear-facing relungit Romania. |
|
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Patut am luat din gama Hensvik de la IKEA, 50 euro am dat pe el la IKEA Bratislava. Noi facem co-sleeping de la inceput, insa nu a fost tocmai o investitie inutila. Cat era mica isi mai facea somnurile de peste ziua in el, mai statea se joace in el in siguranta iar acum il folosesc pe post de laterala de siguranta la patul mare, sa nu se rostogoleasca noaptea si sa cada din pat :)) seara il trag langa pat si dimineata il pun la loc :D pt co-sleeping e ideal un babynest, mai ales la inceput cand e bebe mic si fragil :) |
|
Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Cum zice si mary. O sa iau scoica joie i-gem pt ca are scor bun ADAC si are si centura in 5pcte care ofera un plus de siguranta fata de centura in 3pcte.O voi lua fara baza isofix pt ca merge montata si n centura masinii. E in jur de 600 lei si o poate folosi pana la 1an+ depinde de copil apoi sa treceti la scaun rf. Scoici ok sunt si cele de la maxi cosi(peble, citi), daca vrei o lista cu scoici auto ok si in buget rezonabil intra pe grupul de care a zis mary gasesti ff multa informatie. |
|
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| blu88 wrote:
imi poti spune te rog ce scoica ai luat ?
Eu de la joie am cumparat si o vom folosi inca pana la toamna macar, suntem abia la 6,5kg si 64cm. Am dat cam 5-600 de lei pe ea, nu mai stiu exact si am luat-o dintr-un magazin noriel. Mai poti cauta pana te decizi si unde ti-au zis Mary si Raluca A, si am folosit-o doar la mers cu masina, nu in casa pe post de balansoar sau altceva, de 2 ori am pus-o la carucior cand mi se parea ca nu are rabdare in landou in rest sta in masina :) |
|
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| blu88 wrote:
si eu am gasit 2 in 1 si 3 in 1, noi mergem destul de des cu masina, foarte dragute si tot asa sub 1000 lei si inca unul la 1200 lei , cocole si gala, caut ceva sa imi intre si in portbagaj, inainte imi placeau cele de la krausman... dar am inteles ca sunt f grele si mari si nu se inchid stil carte.patut si eu vreau ululs a il pun langa al nostru si am gasit unul dragut si cu sertare dar 1700 lei ... inca nu sunt convinsa ca merita atatia bani... intr-adevar acesta se face si pt o persoana mai in colo
Noi 3 in 1 o sa luam, pe astea krausman le am vazut in magazin, alea cele mai scumpe sunt mai grele si mai voluminoase, dar cele la 1300 si 1600 sunt ok si cadrul sigur incape in portbagajul masinii mele care este destul de mic. Eu nu intentionez sa urc caruciorul in casa, il folosesc afara apoi cadrul va sta in portbagaj pana in ziua urmatoare ne-a aratat in magazin cum se pliaza si parea destul de usoara manevra.. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/29/2018 Mesaje: 36
| Adina Mariana wrote: Super.Si sa ne mai si scri cum esti
Eu scriu mai rar pt ca nu am noutati. In afara de greturi...nimic Dar va citesc postarile zilnic, va urmaresc si va sustin |
|
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Iulia13 wrote:
Carucior voi lua unul 3 in 1 ,iar patutul il fac la comanda din lemn caci cele de pe net au dimensiuni clasice si nu încape din pacate lânga patul nostru ..
Se pare ca numai eu i-am amenajat propria camera
Chiar daca imi va fi mai greu sa ma duc dintr-un dormitor in altul, eu cred ca e mai bine si pt el si pt noi sa se obisnuiasca singur in patutul si camera lui. Eu de mica muream de drag sa stau singura, inclusiv in casa :)) Am luat un patut alb din lemn, din acela ce se poate folosi pana la 4 ani, are 3 nivele pt saltea si cand mai creste se dau lateralele jos. Are si sertar jos si a costat parca 700 lei. |
|
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Va recomand sa va uitati la scoica joie gem ceva de gnul, se face tip landou, pt drumuri lungi sub 6 luni e f faina asa ca sta cat mai drept copilul. Sau cea de la doona care are picioare incorporate si se face carucior. Asta daca va sta copilul pana pe la 8-9 luni in scoica va fi super. Apoi luati un carut sport cat mai compact si gata :)
Doona au niste produse f faine, noi am luat tricicleta lor liki trike si e wooow. Si asa compacta, nu tre montata, din 20 de piese, se strange compact si doar batul tre atasat. |
|
|