Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| Eu am mâncat picant de la inceputul sarcinii, auzisem si eu ca ar provoca contractii ..pana la finalul trimestrului 2 am mâncat, dupa numai . Stiu ca mancasem cu so?ul ciorba cu ardei odata si nu mi-a cazut bine nici la stomac si aveam si burta tare (acum nu stiu daca a fost de la ardei). Dar eu zic ca de pofta in cantitate mica nu influen?eaza, acum treaba e sa nu exagerezi . |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/2/2019 Mesaje: 126
| Mul?umesc mult fetelor  Astazi a doua zi cu progesteron nu am mai avut decât foarte foarte pu?ine crampe care treceau repede, ma simt mult mai bine, nea?teptat de bine :)) Dar am cumparat no spa sa am la indemana :). Si mie imi place mâncarea picanta, eu ?tiam ca doar in alaptare trebuie evitata, important e sa te sim?i bine dupa si sa nu ai arsuri gastrice. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Mersi fetelor.Ma limitez mult..ca daca as manca cat as pofti ar fi o caserola de ardei iuti la 2 zile |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Eu nu mananc iute, dar sarcina trecuta am mancat la orice ciorba 1 ardei din ala cat degetul mic, am mancat aproape zilnic ciorba pana am intrat in prenatal. A fost un lucru nou pt mine
Azi am simtit de mai multe ori asa atingeri ca si cum se sparg balonase de sapun in burtica cand ating peretii. sa il simt pe bebe in burtica imi era cel mai dor
Eu pana acum 2-3 sapt nu aveam dureri de sani deloc, acum sunt mari, pietroi, noaptea cand merg la baie trebuie sa ii tin putin cand ma ridic in picioare apoi le dau drumul usor, asa tare ma dor, dar nu ma plang. Eu tot ma consider fara simptome |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Adina eu cred ca e ok sa papi iute, dar cu moderatie atata timp cat nu iti face rau, nu vad de ce nu ai papa..mai ales ca ai zis ca nu faci abuz, papa orice ai pofta |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| alina89 wrote:Eu nu mananc iute, dar sarcina trecuta am mancat la orice ciorba 1 ardei din ala cat degetul mic, am mancat aproape zilnic ciorba pana am intrat in prenatal. A fost un lucru nou pt mine Azi am simtit de mai multe ori asa atingeri ca si cum se sparg balonase de sapun in burtica cand ating peretii.  sa il simt pe bebe in burtica imi era cel mai dor Eu pana acum 2-3 sapt nu aveam dureri de sani deloc, acum sunt mari, pietroi, noaptea cand merg la baie trebuie sa ii tin putin cand ma ridic in picioare apoi le dau drumul usor, asa tare ma dor, dar nu ma plang. Eu tot ma consider fara simptome
Ce fain!!! si a facut bebita simtita prezenta |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Buna dimineata ! Ce produse pt baia bebelusului veti cumpara? Firma ma intereseaza. Am vrut sa cumpar ieri dar erau atat de multe feluri incat nu am putut sa ma hotarasc. Tot puneam chestii in cos, apoi vedeam altceva si schimbam si tot asa, pana cand am plecat fara sa iau nimic. Oricum am vazut ca anumite firme au cate 1 produs care poate fi folosit si pentru par si pentru corp si ma gandeam sa iau asa si o cantitate mai mica pt inceput sa vedem daca ne place sau nu. Apoi alte creme, chestii ce trebuie cumparate, daca aveti idei, eu nu ma pricep :) |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Eu am folosit Topfer gel de dus si sampon 2in1, curata bine parul, il lasa moale si curat, pielea bine hidratata cu o cantitate mica de produs, am luat si crema de corp si crema pentru scutec tot de la ei si totul a fost in regula. :) |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Cata123 wrote:Buna dimineata ! Ce produse pt baia bebelusului veti cumpara? Firma ma intereseaza. Am vrut sa cumpar ieri dar erau atat de multe feluri incat nu am putut sa ma hotarasc. Tot puneam chestii in cos, apoi vedeam altceva si schimbam si tot asa, pana cand am plecat fara sa iau nimic. Oricum am vazut ca anumite firme au cate 1 produs care poate fi folosit si pentru par si pentru corp si ma gandeam sa iau asa si o cantitate mai mica pt inceput sa vedem daca ne place sau nu. Apoi alte creme, chestii ce trebuie cumparate, daca aveti idei, eu nu ma pricep :)
Eu am primit recomandarea de a folosit cat mai putine produse pentru igiena corpului. Poti opta pentru o gama de produse mai natural, cum sunt cele de la Weleda sau pentru o gama de profuse dermatocosmetice. Daca as da timpul inapoi eu as cumpara un gel de dus 2 in 2 pentru par, corp, un ulei de corp pentru masaj din aceeasi gama apoi m-as orienta dupa nastere in functie de nevoile copilului si recomandarile pediatrului. Luca de exemplu are o piele putin atopica si I-am cumpara produse speciale, multe dintre cele cumparate initial sunt deja donate sau la gunoi :)) Produse pe care le folosim des sunt apa termala, eu am luat de la Avene, serul fiziologic, pt iritatiile din zona scutecului Sudocrem, dar l-am folosit numai atunci cand era putin rosu, in rest ii aplic ulei de masline fiert, tacit si nu a avut probleme vreodata, este si o alternative naturala. Inainte de a-i cumpara gama pt piellea atopica Xeracalm de la Avene am folosit un gel de dus de la Klorane care era si pt par si unul de la Weleda. |
|

| Cata123 wrote:Buna dimineata ! Ce produse pt baia bebelusului veti cumpara? Firma ma intereseaza. Am vrut sa cumpar ieri dar erau atat de multe feluri incat nu am putut sa ma hotarasc. Tot puneam chestii in cos, apoi vedeam altceva si schimbam si tot asa, pana cand am plecat fara sa iau nimic. Oricum am vazut ca anumite firme au cate 1 produs care poate fi folosit si pentru par si pentru corp si ma gandeam sa iau asa si o cantitate mai mica pt inceput sa vedem daca ne place sau nu. Apoi alte creme, chestii ce trebuie cumparate, daca aveti idei, eu nu ma pricep :)
Eu voi lua de la Mustela tot ce tine de îngrijirea bebelinei cumnata mea mi-a recomandat aceasta firma si voi incerca si eu. Am mai auzit ca este buna si de la alte mamici . |
|

| Ella30 wrote:Adina eu cred ca e ok sa papi iute, dar cu moderatie  atata timp cat nu iti face rau, nu vad de ce nu ai papa..mai ales ca ai zis ca nu faci abuz, papa orice ai pofta Asa am sa fac cu moderatie si o sa fie ok.Cum mai esti cu sotul tau?s-au calmat treburile intre voi? |
|

| alina89 wrote:Eu nu mananc iute, dar sarcina trecuta am mancat la orice ciorba 1 ardei din ala cat degetul mic, am mancat aproape zilnic ciorba pana am intrat in prenatal. A fost un lucru nou pt mine Azi am simtit de mai multe ori asa atingeri ca si cum se sparg balonase de sapun in burtica cand ating peretii.  sa il simt pe bebe in burtica imi era cel mai dor Eu pana acum 2-3 sapt nu aveam dureri de sani deloc, acum sunt mari, pietroi, noaptea cand merg la baie trebuie sa ii tin putin cand ma ridic in picioare apoi le dau drumul usor, asa tare ma dor, dar nu ma plang. Eu tot ma consider fara simptome Asa mananc si eu,doar la ciorba si tot asa cum spui tu un ardei ft.micut si cu multa paine.Ce fain ca il simti,doamne abia astept si eu dar poate mai am de asteptam cateva saptamani bune.Mai aud pe altele ca la 14,15 deja simt.Eu inca nimic.Asa este de greu cu incertitudinea asta ca nu stii daca este bine bebe.Eu sunt si lata la corp posibil sa il simt mai greu ca are loc destul in burtica. |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Adina Mariana wrote: Asa mananc si eu,doar la ciorba si tot asa cum spui tu un ardei ft.micut si cu multa paine.Ce fain ca il simti,doamne abia astept si eu dar poate mai am de asteptam cateva saptamani bune.Mai aud pe altele ca la 14,15 deja simt.Eu inca nimic.Asa este de greu cu incertitudinea asta ca nu stii daca este bine bebe.Eu sunt si lata la corp posibil sa il simt mai greu ca are loc destul in burtica. Te cred, si eu abia asteptam sa simt miscarile. La mine prima miscare a fost la 13s2zile, a fost ca un pestisor in burta, apoi a urmat o luna de pauza, de la 17-18s simteam mai des insa de la 24 am putut fi sigura ca e ea si simteam si cand mergeam, nu doar in pat :d Sa iti cumperi un jurnal de sarcina daca iti plac chestiile de genul, eu am din carrefour, a costat 50lei si ai pe trimestre sa notezi, loc pentru pus ecografii si poze cu burtica, mie mi s-a parut un mod frumos de a pastra amintiri :D |
|

Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Burtici, eu aproape mi-am terminat bagajul de maternitate si am promis listuta. Am vrut sa fac si poze, dar nu-s asa organizata Pt mine: 2 cama?i cu nasturi pt alaptare ( aici iti da de obicei una la na?tere de la ei, iar apoi poti sa te schimbi cu ale tale. Data trecuta am nascut in camasuta mea) 5 chilo?i albi normali din bumbac O pereche de sosete( nu am folosit niciodata in spital, fiind foarte cald, dar na....sa fie) 1 sutien de alaptat+ o bustiera( bustiera mi se pare mult mai comoda noaptea) Tampoane pt san( trebuie sa mai cumpar pt ca am constatat ca mai aveam doar unul în cutia de anul trecut ) 1 pahar plastic + tacâmuri Un prosop mai mare Produse de igiena( sapun, crema fata, pasta dinti, periuta-toate în miniatura) Un pachet mic tampoane de noapte Am facut tampoane(sau cum le zice) di vata învelita în pansament. Din jumatate de pachet de vata au ie?it aprox 25buc. Mi s-a parut mult mai ok asa decat cu tampoanele postanale, pt ca vata o schimbam de cate ori mergeam la baie si de cele mai multe ori tamponul ramânea curat. Cred ca foloseam 2 tampoane/zi plus 7-8 buc de vata. Pt toaleta am o punguta cu care merg si contine: Hartie igienica( consum una pe zi) ?erve?ele antibacteriene Spirt Foli de pus pe wc Supozitoare cu glicerina Mereu dezinfectez wc-ul cu ?erve?ele si spirt, aplic folia si abia apoi ma asez. A functionat bine pana acum, pt ca nu am luat niciodata vre-o infec?ie Încarcator, ca?ti Apa, 2 cornuri cu ciocolata ( cine stie la ce ora ajung la spital. Sa fie acolo) papuci cauciuc
Pt bebe: 7 body 2 pantaloni 3 salopete intregi 2 perechi manu?i +2 perechi sosetele 1 caciulita 1 biberon sticla Crema fundulet Șervețele umede Gel de dus Un pachet scutece marimea 1 Ulei bebe
Altele: Un sapun lichid antibacterian ( este chiuveta în salon, dar fara sapun ) Un pix Dosarul cu analize( il voi pune la sfarsit) Gel antibacterian ( din acela ce nu necesita apa) Cred ca cam atat, sper ca nu am ratat ceva Din experienta mea am luat doar strictul necesar. Nu imi place sa ma car cu chestii inutile dupa mine. Oricum so?ul ma va vizita zilnic di imi va mai aduce consumabile(Apa, hartie igienica, mâncare) si ce voi mai avea nevoie. De ex pt par nu am luat nimic, eu spslandu-l la 4 zile, de va fi nevoie sa fac baie acolo imi va aduce so?ul ce am nevoie si i le voi da inapoi a doua zi.
|
|

| Multumim Ale pentru listuta ta eu inca nu am terminat bagajele, mai am la bagajul ei de luat crema si ?erve?ele umede ,iar la mine vreo cateva lucruri. Saptamâna viitoare finalizez sl bagajul si voi tine cont si de listuta ta Mai avem un pic |
|
|
|