Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| AlexandraRr wrote: La cuza voda nu iti da voie cu lucrurile tale, bebe va sta doar infasat in carpele lor, in afara de scutece, servetele umede nu iti trebuie nimic pentru bebe iar pentru tine absorvante postnatale, produse de igiena si cam atat, nici tu nu ai voie cu haine, doar camasile lor :D am o prietena ce a nascut cum 2 luni acolo, daca mai ai intrebari zi-mi si o intreb :*
Pf..e total diferit de ce mi a dat prietena mea pe lista Ea mi a zis inclusiv de hainute pt bebe si crema pt fundulet. Pt mine zicea de camasi si torsoane..se mai poarta torsoanele sau pot sa mi iau absorbante speciale pt lauze ? Ea a nascut acum 2 ani acolo. Pf..sunt varza la subiectul asta |
|
|
| Iulia13 wrote:Geanta ei am terminat-o ,mai am ceva de luat pentru mine si cam atat  asa am m-am luat si eu dupa o lista, dar au fost unele lucruri pe care le-am taiat, mi s-au parut inutile
Sper sa fiu si eu harnica ca tine si sa o termin pana la 31 saptamani  Eu nu stiu ce sa tai sau sa adaug..sunt in faza in care iau totul de bun, in caz de..... |
|
|
| Alle.p wrote:Eu mai trebuie sa cumpar un biberon de sticla(trebuie la spital) si sa aduc hainutele, landoul si scoica auto de la tata. Astea mi-au ramas de la Alex si desi nu credeam la inceput ca le voi putea folosi, acum sunt ok cu ideea. De maine spal hainutele pt bebe si refac bagajul. Pana acum l-am avut facut doar pt mine, fiind internata dd mai multe ori în sarcina. Va las listuta mea si poza saptamana viit0oare, cand termin bagajul.
Biberon n am pe lista, n a zis de el Asteptam sa termini ca sa vedem cum arata ar fi de mare ajutor mai ales pt mine |
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| Buna burtici! Adina e duminica si stai relax! Ma bucur ca esti ok! Lasa ca mergi maine si il vezi pe bebica si te mai linistesti!
Ella are dreptate cam 1 sapt dupa eco sunt ok si eu! De sapt viit iar incep dar nu asa drastic...ca ma gd totusi ca e trim II si nici timp nu o sa am ca facem bagaje. Mai am ceva cumparaturi pt acasa de facut si o sa fiu busy sa nu ma mai gandesc asa des.
|
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Ella30 wrote:Pf..e total diferit de ce mi a dat prietena mea pe lista Ea mi a zis inclusiv de hainute pt bebe si crema pt fundulet. Pt mine zicea de camasi si torsoane..se mai poarta torsoanele sau pot sa mi iau absorbante speciale pt lauze ? Ea a nascut acum 2 ani acolo. Pf..sunt varza la subiectul asta Poate daca a trecut asa mult timp s-au schimbat regulile. Au fost de multe ori scandaluri legate de infectia cu stafilococ la nou nascuti si au devenit mai stricti, de aceea nu mai permit ca mamele sa aduca haine pentru copii, haine pentru tine la fel primesti, spalate si sterilizate la ei, fara vizitatori pentru a reduce riscul de aducere a bacteriilor in spitale.
Poti lua absorbante postnatale (eu am folosit de la chicco si mi-au placut mult apoi am avut de a hartman si in final always). Daca faci cezariana iti trebuie pentru perioada de terapie intensiva vata, servetele umede, sticle cu apa si paie, o pereche de papuci cu talpa de cauciuc (ca sa nu te uzi daca e cumva ud pe jos), eu am folosit si mi-au placut la fel de mult chilotii de unica folosinta, am folosit si acasa 1 saptamana cand am ajuns, erau inalti si nu ma deranjau la locul operatiei
Fluturash a nascut acolo anul trecut, poate intra si iti scrie si experienta ei :D Poti pregati acasa un bagaj ma voluminos si daca ai nevoie de ceva iti mai aduce sotul :D
le/ nu iti trebuie biberon, daca chiar e nevoie au la spital insa trebuie sa semnezi foaaaarte multe hartii ca sa iti permita sa folosesti tetine :)))) |
|

Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| AlexandraRr wrote:Poate daca a trecut asa mult timp s-au schimbat regulile. Au fost de multe ori scandaluri legate de infectia cu stafilococ la nou nascuti si au devenit mai stricti, de aceea nu mai permit ca mamele sa aduca haine pentru copii, haine pentru tine la fel primesti, spalate si sterilizate la ei, fara vizitatori pentru a reduce riscul de aducere a bacteriilor in spitale. Poti lua absorbante postnatale (eu am folosit de la chicco si mi-au placut mult apoi am avut de a hartman si in final always). Daca faci cezariana iti trebuie pentru perioada de terapie intensiva vata, servetele umede, sticle cu apa si paie, o pereche de papuci cu talpa de cauciuc (ca sa nu te uzi daca e cumva ud pe jos), eu am folosit si mi-au placut la fel de mult chilotii de unica folosinta, am folosit si acasa 1 saptamana cand am ajuns, erau inalti si nu ma deranjau la locul operatiei Fluturash a nascut acolo anul trecut, poate intra si iti scrie si experienta ei :D Poti pregati acasa un bagaj ma voluminos si daca ai nevoie de ceva iti mai aduce sotul :D le/ nu iti trebuie biberon, daca chiar e nevoie au la spital insa trebuie sa semnezi foaaaarte multe hartii ca sa iti permita sa folosesti tetine :)))) eu nu prea intru pe aici din lipsa de timp decat o data la 1-2 sapt dar nu stiu cum de am nimerit acum..
|
|
| AlexandraRr wrote:Poate daca a trecut asa mult timp s-au schimbat regulile. Au fost de multe ori scandaluri legate de infectia cu stafilococ la nou nascuti si au devenit mai stricti, de aceea nu mai permit ca mamele sa aduca haine pentru copii, haine pentru tine la fel primesti, spalate si sterilizate la ei, fara vizitatori pentru a reduce riscul de aducere a bacteriilor in spitale. Poti lua absorbante postnatale (eu am folosit de la chicco si mi-au placut mult apoi am avut de a hartman si in final always). Daca faci cezariana iti trebuie pentru perioada de terapie intensiva vata, servetele umede, sticle cu apa si paie, o pereche de papuci cu talpa de cauciuc (ca sa nu te uzi daca e cumva ud pe jos), eu am folosit si mi-au placut la fel de mult chilotii de unica folosinta, am folosit si acasa 1 saptamana cand am ajuns, erau inalti si nu ma deranjau la locul operatiei Fluturash a nascut acolo anul trecut, poate intra si iti scrie si experienta ei :D Poti pregati acasa un bagaj ma voluminos si daca ai nevoie de ceva iti mai aduce sotul :D le/ nu iti trebuie biberon, daca chiar e nevoie au la spital insa trebuie sa semnezi foaaaarte multe hartii ca sa iti permita sa folosesti tetine :))))
Fara vizitatori? voi face cezariana, asa ca la chiloti de unica folosinta ma gandisem si eu dar nu stiam daca sustin bine toate chestiile Oricum cred ca i las si lui pregatit acasa un bagajel, sa stie unde sa caute macar ce mi mai trebuie :D Mai bine daca nu trebuie biberon
|
|
| fluturash26 wrote:eu nu prea intru pe aici din lipsa de timp decat o data la 1-2 sapt dar nu stiu cum de am nimerit acum..
Ai simtit ca te chemam |
|

| Pt ella: Am nascut in oct la cuza. Ai voie sa iei cu tine doar un ghiozdan ceva in genul sau o sacosa. Deci ai nevoie pt tine in ATI de absorbante postanatale( eu am avut de la chicco pe toata perioada) nu neaprat torsoane si vata. Apa la sticle de 0,5 cu paie, centura postnatala, dosarul medical, servetele uscate si umede, chiloti de unica folosinta sau bumbac cu talie inalta. In salon eu am avut multe dar nu am avut voie/ nevoie. Erau fete cu camasile lor dar depinde pe ce etaj esti, pe etajul meu nu te lasau sa porti camasa ta de acasa ci doar ale lor dar sunt curate, bune. Adica eu spun sa nu iti mai cumperi degeaba pentru 3 zile doar daca le vrei si pentru acasa. Haine pentru bebe aveai voie daaar dimineata pana pe la 12 cand se facea vizita trebuia sa fie in pelinca obligatoriu pentru ca le vine lor mai usor sa il dezbrace sa il ia sa il spele, verifice, etc. Eu nu am avut haine pe marimea ei ca toate ii erau mari, recomand sa iti iei daca o sa ii vina te mai scapa de infasat care mie nu imi iesea absolut deloc si eram un pachet de nervi mereu dincauza infasatului. Pentru bebe iti trebuie doar pampers, o crema pentru fundulet si manusite daca o sa aiba unghiile mari sa nu se zgarie. Nu ai voie cu biberon de acasa nici suzeta. Daca mai ai alte intrebari astept. |
|

Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 1247
| Dragilor cum v-a?i anun?at parin?ii ca vor deveni bunici? Am emo?ii foarte mari pt acea zi. Am hotarât sa o chem pe mama care ?tie tot prin ce am trecut,pe socrii ?i na?ii care habar nu au de nimic,la masa în prima zi de Pa?te ?i sa le dam veste atunci. Nu ?tiu daca voi avea o ecografie pana atunci sau nu (asta ar simplifica mult modul în care vom da vestea) ?i nu am idee cum sa fac sa fie un moment memorabil pentru to?i chiar ?i pt noi . |
|

| Ella30 wrote:Fara vizitatori?  voi face cezariana, asa ca la chiloti de unica folosinta ma gandisem si eu dar nu stiam daca sustin bine toate chestiile Oricum cred ca i las si lui pregatit acasa un bagajel, sa stie unde sa caute macar ce mi mai trebuie :D Mai bine daca nu trebuie biberon Au voie vizitatori dar dupa 15 parca si in weekend dupa 14, gasesti pe site la ei programul. Dar nu are voie sa stea mai mult de 5-10 minute sau daca il lasa asistenta mai mult depinde . Dar in principiu 10 minute maxim. Si doar sotul are voie, restul cobori tu jos. Mie mi-a dat voie abia a 2 zi dupa operatie sa cobor. Am lasat bagajul jos la bagaje acolo si am avut cu mine doar ghiozdanul pt ATI cand am urcat la bebe dimineata am vb cu o infirmiera sa mi-l aduca de jos, sunt obligate sa ti-l aduca pentru ca sotul nu poate veni in afara programului si tu nu ai putea cobori.
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Ella30 wrote:Adina asa e, scad riscurile semnificativ  dar fii pozitiva si relaxata, ca nici n o sa ti dai seama cand trece timpul..eu acum regret ca parca nu m am bucurat asa mult de sarcina ca am fost foarte panicoasa..si inca sunt. Spui ca daca stii ca e totul bine te relaxezi..eu sunt relaxata maxim o saptamana dupa eco, dupa aia iar incep  Mai e putin pana maine, stai linistita in patuc  va fi bine, o sa vezi. Ella eu nu cred ca o sa regret nimic.Eu astept sa fie octombrie sa nasc odata atata imi doresc.Mi se pare un chin sa fiu gravida.Nu ma intelege gresit dar nu imi place sa fiu gravida.Sunt stresata maxim,zi de zi plang si ma rog sa fie totul bine.Cred ca maine toata o sa tremur inainte sa intru la medic.Nu stiu de ce imi este atata de teama ca o sa imi spuna ca nu ii mai bate inima si poate de ce nu am avut nici simtome,nici macar la sani.Uneori ma gandesc serios ca poate o sa am nevoie de psiholog altfel nu stiu daca raman intreaga la cap pana la toamna.Ori numai acuma pana il simt sunt asa nu stiu daca daca nu imi mai revin dupa ce incep sa il simt o sa fac cateva sedinte de psihologie.Stiu cu ce se mananca psihologia ca am facultatea in psihologie si pedagogie dar eu pe mine nu ma pot asculta in schimb sa dau sfaturi la altcineva sunt nr1.Cred ca sunt speriata ca stiu ca a fost o minune ca am ramas,mi-a spus si medicul asta..am trecut prin ft.multe tratamente si analize si mereu esuate iar acum daca se intampla ceva eu cred ca mor mai ales ca in iunie trebuia sa fac fivul.Daca nu ar fi durerile astea de burta care ma termina psihic cred ca as fi mai ok in gandire si relaxata.Dar..ma ajutati si voi mult sa mai uit |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Mirela.t83 wrote:Buna burtici! Adina e duminica si stai relax! Ma bucur ca esti ok! Lasa ca mergi maine si il vezi pe bebica si te mai linistesti! Ella are dreptate cam 1 sapt dupa eco sunt ok si eu! De sapt viit iar incep dar nu asa drastic...ca ma gd totusi ca e trim II si nici timp nu o sa am ca facem bagaje. Mai am ceva cumparaturi pt acasa de facut si o sa fiu busy sa nu ma mai gandesc asa des. Abia astept sa fie maine Mirela.Azi ma relaxez acasa.Poate ies dupasa unpic pe banca in parc.E asa frumos afara,cald si soare.Sotul meu e la munca si mie atat de urat in casa.Dar ma bucur ca sunt mult mai bine ca ieri |
|
| fluturash26 wrote:Pt ella: Am nascut in oct la cuza. Ai voie sa iei cu tine doar un ghiozdan ceva in genul sau o sacosa. Deci ai nevoie pt tine in ATI de absorbante postanatale( eu am avut de la chicco pe toata perioada) nu neaprat torsoane si vata. Apa la sticle de 0,5 cu paie, centura postnatala, dosarul medical, servetele uscate si umede, chiloti de unica folosinta sau bumbac cu talie inalta. In salon eu am avut multe dar nu am avut voie/ nevoie. Erau fete cu camasile lor dar depinde pe ce etaj esti, pe etajul meu nu te lasau sa porti camasa ta de acasa ci doar ale lor dar sunt curate, bune. Adica eu spun sa nu iti mai cumperi degeaba pentru 3 zile doar daca le vrei si pentru acasa. Haine pentru bebe aveai voie daaar dimineata pana pe la 12 cand se facea vizita trebuia sa fie in pelinca obligatoriu pentru ca le vine lor mai usor sa il dezbrace sa il ia sa il spele, verifice, etc. Eu nu am avut haine pe marimea ei ca toate ii erau mari, recomand sa iti iei daca o sa ii vina te mai scapa de infasat care mie nu imi iesea absolut deloc si eram un pachet de nervi mereu dincauza infasatului. Pentru bebe iti trebuie doar pampers, o crema pentru fundulet si manusite daca o sa aiba unghiile mari sa nu se zgarie. Nu ai voie cu biberon de acasa nici suzeta. Daca mai ai alte intrebari astept.
M ai linistit cu torsoanele, nu ma incanta deloc ideea Pelicunte tre sa am eu la mine, nu? Te ajuta asistentele cu bebe ? Adica nestiind mai nimic..ma vor invata ?
|
|
| fluturash26 wrote:Au voie vizitatori dar dupa 15 parca si in weekend dupa 14, gasesti pe site la ei programul. Dar nu are voie sa stea mai mult de 5-10 minute sau daca il lasa asistenta mai mult  depinde . Dar in principiu 10 minute maxim. Si doar sotul are voie, restul cobori tu jos. Mie mi-a dat voie abia a 2 zi dupa operatie sa cobor. Am lasat bagajul jos la bagaje acolo si am avut cu mine doar ghiozdanul pt ATI cand am urcat la bebe dimineata am vb cu o infirmiera sa mi-l aduca de jos, sunt obligate sa ti-l aduca pentru ca sotul nu poate veni in afara programului si tu nu ai putea cobori.
As vrea sa sar peste etapa asta si sa ma trezesc deodata acasa cu ea, langa mine Si in legatura cu banutii, e adevarat ca asteapta ? Adica de la dr pana la anestezist si asitente..mi s a zis ca toti asteapta sa le dai, altfel se poarta ff urat, mai ales asistentele.. |
|
|
|