Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| bravo lui piscotel , alina ! a inceput sa si faca simtita prezenta
Mirela, eu am luat pana la 18 saptamani , am inteles ca depinde..daca sunt probleme sau nu
Am intrat in 29 saptamani ce repede trece ! Desi tot nu face valuri burtica mea..mai am 3 sapt si intru in prenatal, poate stand mai linstita ziua o sa prind si eu valurile Momentan vad ca s a indragostit de partea mea dreapta, numai acolo sta |
|

Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Mirela, daca ai luat de la început pt sus?inere e ok sa-l întrerupi cand zice medicul pt ca placenta a preluat deja rolul de a secreta progesteron. Dar, daca începi sa iei târziu, atunci trebuie luat pana la na?tere. Eu am inceput sa iau la 18s cand am fost la urgente cu dureri, dar am nimerit intre sarbatori ?i alt medic, asa ca am luat la recomandarea lui. Apoi medicul meu mi-a spus ca de?i nu a? avea nevoie, colul meu e ok, odata început asa tarziu, trebuie sa-l iau pana la na?tere. Din pacate nu mai retin explica?ia lui. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| Ella inca putin si ramai acasica. Bravo!
Alle, progesteron am avut de la test pozitiv la recomandarea medicului si pana la 16 sapt. Stiu ca acum normal a preluat placenta...dar na, am terminat de 1 zi cu el si pana m a obisnuiesc...ciudata sunt si eu!
|
|

Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| alina89 wrote:Neata! Azi cand m-am trezit piscotelul meu era facut tot ghemotoc pe partea stanga imi incapea in pumn si am inceput sa palpez asa locul si a tresarit apoi si-a revenit burtica. Hih, abea astept tumbele de la 3 dimineata  daca nu dorm macar sa fie cu un scop Pe mine de cateva zile m-a lovit grav alergia, ma mananca nasul, ochii, orechile, curge nasul. Ma face psihic Raluk, ai mers la acelasi medic la toate 3 sarcinile?
Da Alina, nu am schumbat medicul. Am mare incredere in el si pt mine asta conteaza f mult. Plec mereu linistita de la el. Am optat inclusiv pt acelasi anestezist si neonatolog la nastere, pt ca au fost super. Acum inca nu m am decis daca sa mai iau acelasi anestezist.. Dar neonatologul nu l schimb, daca nu o fi in co dna doctor tot cu ea o sa merg si la a 3a nastere. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 10/13/2018 Mesaje: 17
| Buna fetelor!! Sper ca am postat unde trebuie ... Sunt in 24 saptamani fix si de aproximativ o saptamana, nu prea mai pot sa ies cu cainele afara, in sensul ca la nici 2 min de mers usor, incep durerile sub burta, senzatie de presiune si dureri de spate/mijloc, sunt suportabile pot sa zic, insa ingrijoratoare Abia luni am programare la medic si nu stiu , oare e normal ? Am luat 10 kg, eu fiind foarte slaba inainte ... asta sa fie cauza ? S-a mai confruntat cineva cu astfel de dureri ? Mi-e groaza daca de pe acum nu mai pot umbla ... mai stau si la etajul 5, fara lift ! |
|

Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Prafdestele, durerile pot avea mai multe cauze, inclusiv kg luate într-un timp asa scurt. Cel mai important este sa nu fie contractii. Sfatul meu este sa stai cumintica în pat pana luni cand mergi la medic. El poate identifica cel mai bine cauza durerilor si sa iti dea solu?ii. Poti lua no-spa pana luni, 1-2/zi pt a relaxa uterul. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| RalukM wrote:Neata, Adina durerile de cap fac parte din paleta de simptome ale sarcinii, pe langa multe altele. Bea multa apa, ajuta.. Monitorizeaza tensiunea sa nu fie prea mica, papa ocazional cate o tableta de cioco neagra. Dormi minim 8h/noapte. Petrece cat mai mult timpa aer curat(ajuta la oxigenare). Poti sa te mai confrunti si cu cingestia nazala fara a fi racita.. Adica iti curge nasul ca la balamuc  (aici din pacate nu s remedii :))) Eu sarcina asta le am avut pe toate... Trec sa stii, durerile mai pot aparea in trim 3... Multumesc pt sfaturi Raluca.Si congestie nazala am dar e ok pot respira si dupa ce ma ridic in picioare trece.Incet dar sigur si pe mine ma incearca tot felul de chestii noi care nu le-am experimentat pana acuma.Incerc sa ma obisnuiesc cu ele. |
|

| alina89 wrote:Neata! Azi cand m-am trezit piscotelul meu era facut tot ghemotoc pe partea stanga imi incapea in pumn si am inceput sa palpez asa locul si a tresarit apoi si-a revenit burtica. Hih, abea astept tumbele de la 3 dimineata  daca nu dorm macar sa fie cu un scop Pe mine de cateva zile m-a lovit grav alergia, ma mananca nasul, ochii, orechile, curge nasul. Ma face psihic Raluk, ai mers la acelasi medic la toate 3 sarcinile? Oooo ce frumos.Incepe sa faca valuri prichindelul.Ma bucur pt.tine abia astept si eu sa simt dar mai am mult si bine. |
|

| Mirela.t83 wrote:Neata burtici! Eu merg sa imi ridic reteta de injectii sa am pe drum spre romania pt 3 sapt cat stam de Pasti. Inca 2 sapt de azi si mergem in concediu. Am terminat si eu progesteronul. Am avut recomandare pana la 16 sapt. Miercuri seara a fost ultima doza. Voi aveti progesteron toata sarcina? Daca tot ajung la gp am zis sa ma controleze si cu spatele asta.. Aseara am mai luat un no spa. Vad ca azi sunt un pic mai bine. Ce fain ca ai incheiat cu el.Luni o intreb si eu cat mai trebuie sa iau sau macar sa reduc doza.Mie cam teama sa renunt la el dar daca e totul ok nu are rost sa iau ca is satula de atatea secretii zilnice.Ce fain ca veniti in Romania |
|

|
Am intrat in 29 saptamani ce repede trece ! Desi tot nu face valuri burtica mea..mai am 3 sapt si intru in prenatal, poate stand mai linstita ziua o sa prind si eu valurile Momentan vad ca s a indragostit de partea mea dreapta, numai acolo sta [/quote] hehe ce fain.Cred ca abia astepti sa intri in prenatal ma bucur ca esti ok.Tu o simti bine pe bebelina?misca?sau doar simti ca sta in dreapta? |
|
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3239
| Mirela.t83 wrote:Neata burtici! Eu merg sa imi ridic reteta de injectii sa am pe drum spre romania pt 3 sapt cat stam de Pasti. Inca 2 sapt de azi si mergem in concediu. Am terminat si eu progesteronul. Am avut recomandare pana la 16 sapt. Miercuri seara a fost ultima doza. Voi aveti progesteron toata sarcina? Daca tot ajung la gp am zis sa ma controleze si cu spatele asta.. Aseara am mai luat un no spa. Vad ca azi sunt un pic mai bine. Mie mi a zis pana la 34s progrsteron, dar eu am probleme cu colul |
|
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3239
| Ella30 wrote: bravo lui piscotel , alina !  a inceput sa si faca simtita prezenta Mirela, eu am luat pana la 18 saptamani , am inteles ca depinde..daca sunt probleme sau nu Am intrat in 29 saptamani  ce repede trece ! Desi tot nu face valuri burtica mea..mai am 3 sapt si intru in prenatal, poate stand mai linstita ziua o sa prind si eu valurile  Momentan vad ca s a indragostit de partea mea dreapta, numai acolo sta Mai ai putin si ramai acasa Si la mine tot pe partea dreapta sta |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Prafdestele wrote:Buna fetelor!! Sper ca am postat unde trebuie ... Sunt in 24 saptamani fix si de aproximativ o saptamana, nu prea mai pot sa ies cu cainele afara, in sensul ca la nici 2 min de mers usor, incep durerile sub burta, senzatie de presiune si dureri de spate/mijloc, sunt suportabile pot sa zic, insa ingrijoratoare  Abia luni am programare la medic si nu stiu , oare e normal ? Am luat 10 kg, eu fiind foarte slaba inainte ... asta sa fie cauza ? S-a mai confruntat cineva cu astfel de dureri ? Mi-e groaza daca de pe acum nu mai pot umbla ... mai stau si la etajul 5, fara lift !
Buna, eu pana la 6 luni m-am ingrasat 15 kg, dar spatele nu m-a durut absolut deloc, nici acum nu ma doare. Din fericire nu m-am mai ingrasat deloc desi cica acum la final se pune cel mai mult.. durere de burta jos de tot am mai avut atunci cand am facut efort sau cand am mers mult pe jos, adica cel putin jumatate de ora. Nu e bine sa stai cu durere, doctorul meu mi-a zis ca in caz de durere sa iau pana la 3 no spa pe zi si daca nu trece sa il sun, deci nu sta asa. Pe mine ma lasa durerea a doua zi chiar daca nu luam nimic. |
|

Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 1247
| Dragi burtici mari ?i mici a venit ?i beta 3 : 286.3  Medicul este extrem de fericit, mai repet odata luni (pentru ca nu i-am spus de primele 2 analize facute de capul meu). Pana atunci continui tratamentul cu clexane ?i vitamine ?i dupa vedem ce îmi mai recomanda. Doamne ajuta sa stea cumintel pana la termen.  Chiar încep sa ma bucur ?i eu ?i s realizez minunea ce ni s-a întâmplat! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| Hey! Am voie doar paracetamol pt durerea de spate, asa spune doctorul. Asta e. Sper sa fie ok in trimestru III.
Nella, yuhuuu! Bebe sa stea cuminte la mami in burtica! Sarcina usoara! |
|
|