|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/27/2018 Mesaje: 258
| Salut, acum m-am intors de la hematolog si mi-a dat sa fac niste analize urgent (luni ma duc: hemoleucograma, indici eritrocitari, timp de sangerare, de tromboplastina, D dimeri, timp de protombina Quick, Hb, Ht) si apoi imi zice daca sa iau Aspenter, a zis ca ar trebui luat cat de repede ca sa eliminam orice risc. Sincer m-a cam speriat cand a zis ca e urgent si cat de repede. Intrebarea mea e: daca iau, ar putea avea vreun efect negativ asupra sarcinii? Citisem pe un grup ca unele incepeau sa aiba sangerari in sarcina de la el... Dr. zicea ca se poate intampla, dar tot mai bine ar fi sa iau daca nu am alte probleme existente. Cele care ati luat/luati, ati avut vreo urmare negativa? Trebuie sa faceti injectii cu Clexane dupa nastere (asa zicea ca va trebui daca il voi lua)? Mutatiile mele sunt in semnatura, teoretic ar fi cu risc scazut de trombofilie. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Monica eu iau aspenter de la testul pozitiv fara sa mi se ceara sa fac analizele enumerate de tine.Sunt medici ginecologi care dau aspenter pt placenta nu neaparat pt.trombofilie.Eu am mthfr A homozigot si fac lunar DDI atata.Acum in trimestrul al doilea o sa fac analiza de homocisteina in rest o sa vad ce mai spune hematologul.Eu nu am avut nici o reactie adversa de la aspenter.Ce mai stiu este ca daca ai sangerari nu e voie sa iei,in rest poti lua preventiv pana iti ies analizele.De Clexane nu stiu sa iti spun multe dar din cate stiu se ia dupa nastere daca ai luat injectiile in timp sarcinii daca nu...nu se iau dupa ce nasti. |

| Adina Mariana wrote:Monica eu iau aspenter de la testul pozitiv fara sa mi se ceara sa fac analizele enumerate de tine.Sunt medici ginecologi care dau aspenter pt placenta nu neaparat pt.trombofilie.Eu am mthfr A homozigot si fac lunar DDI atata.Acum in trimestrul al doilea o sa fac analiza de homocisteina in rest o sa vad ce mai spune hematologul.Eu nu am avut nici o reactie adversa de la aspenter.Ce mai stiu este ca daca ai sangerari nu e voie sa iei,in rest poti lua preventiv pana iti ies analizele.De Clexane nu stiu sa iti spun multe dar din cate stiu se ia dupa nastere daca ai luat injectiile in timp sarcinii daca nu...nu se iau dupa ce nasti.
Multumesc pentru raspuns, Adina! Si eu stiam de Clexane ca se face si dupa nastere daca a fost luat si in timpul sarcinii, deci m-a luat prin surprindere ce am auzit azi. Dar am zis ca nu mai intreb de ce, ca pana sa ajung la nastere mai este destul timp sa ma lamuresc daca va fi cazul. De D Dimeri a zis ca va trebui sa ii fac de acum lunar si in functie de asta sa vedem daca trebuie crescuta doza de Aspenter sau nu. Sangerari nu am avut pana acum, sper sa nici nu am pe timpul sarcinii. Daca cumva apare vreo sangerare de la Aspenter sau daca nu-mi ies analizele alea ok, n-are nimic daca il intrerup brusc? Imi fac 1000 de scenarii acuma, bineinteles, primand cele negative. |

Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Fetelor, eu nu am facut nimic bun la control azi. Baietasul asta nu da semne sa vrea sa iasa, doctorul si-a pus mainile in cap :)) Am facut programare pt joia viitoare si daca nici atunci nu e niciun semn imi provoaca nasterea. Ma cam streseaza asta, as fi vrut sa se intample de la sine. Am vb cu o prietena care la fel i-a provocat si a zis ca in 5 ore a nascut. Dar mi-a mai zis mama de altcineva la care a durat 12 ore.. Bine, asta hu inseamna ca pana la control urmator nu pot sa apara contractiile, nu am decat sa astept..
Referitor la aspenter, eu am luat de la primul control si pana acum 2 sapt cand mi-a zis doctorul sa il opresc. In toate lunile astea au fost si cate 3 zile la rand in care nu am luat ca uitam sa cumpar. Nu cred ca e problema daca il opresti brusc, stiu ca rolul lui este sa mai subtieze sangele, l-am luat fara sa fi facut analize ceva. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| Cata123 wrote:Fetelor, eu nu am facut nimic bun la control azi. Baietasul asta nu da semne sa vrea sa iasa, doctorul si-a pus mainile in cap :)) Am facut programare pt joia viitoare si daca nici atunci nu e niciun semn imi provoaca nasterea. Ma cam streseaza asta, as fi vrut sa se intample de la sine. Am vb cu o prietena care la fel i-a provocat si a zis ca in 5 ore a nascut. Dar mi-a mai zis mama de altcineva la care a durat 12 ore.. Bine, asta hu inseamna ca pana la control urmator nu pot sa apara contractiile, nu am decat sa astept..
Referitor la aspenter, eu am luat de la primul control si pana acum 2 sapt cand mi-a zis doctorul sa il opresc. In toate lunile astea au fost si cate 3 zile la rand in care nu am luat ca uitam sa cumpar. Nu cred ca e problema daca il opresti brusc, stiu ca rolul lui este sa mai subtieze sangele, l-am luat fara sa fi facut analize ceva.
Cata ,ii place tare mult acolo in burtica te cred în legatura cu provocarea nasterii si eu cred ca as fi la fel ..vreau sa se intample de la sine. Dar vorba ta ,pana saptamana urmatoare poate vrea sa va cunoasca bebele si sa vina pana la control. Doamne ajuta ! Eu iti urez nastere cat mai usoara |

Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Iulia13 wrote:Cata ,ii place tare mult acolo in burtica  te cred în legatura cu provocarea nasterii si eu cred ca as fi la fel ..vreau sa se intample de la sine. Dar vorba ta ,pana saptamana urmatoare poate vrea sa va cunoasca bebele si sa vina pana la control. Doamne ajuta ! Eu iti urez nastere cat mai usoara
Multumesc la fel, sa se termine cu bine pt toate fetele! |

Inregistrat: 6/6/2018 Mesaje: 409
| Fetelor eu am fost azi la medic si totul e in regula .Bebe e in loc bun implantat si creste.Mia luat sânge pentru niste analize iar in data de 28 mai merg iar la control. Va doresc tuturor sarcina usoara si bebelusi sanato?i |

| BC1828 wrote:Fetelor eu am fost azi la medic si totul e in regula  .Bebe e in loc bun implantat si creste.Mia luat sânge pentru niste analize iar in data de 28 mai merg iar la control. Va doresc tuturor sarcina usoara si bebelusi sanato?i
Felicitari! I-ai auzit ?i inimioara? Sarcina usoara si la termen! |

| Cata123 wrote:Fetelor, eu nu am facut nimic bun la control azi. Baietasul asta nu da semne sa vrea sa iasa, doctorul si-a pus mainile in cap :)) Am facut programare pt joia viitoare si daca nici atunci nu e niciun semn imi provoaca nasterea. Ma cam streseaza asta, as fi vrut sa se intample de la sine. Am vb cu o prietena care la fel i-a provocat si a zis ca in 5 ore a nascut. Dar mi-a mai zis mama de altcineva la care a durat 12 ore.. Bine, asta hu inseamna ca pana la control urmator nu pot sa apara contractiile, nu am decat sa astept..
Referitor la aspenter, eu am luat de la primul control si pana acum 2 sapt cand mi-a zis doctorul sa il opresc. In toate lunile astea au fost si cate 3 zile la rand in care nu am luat ca uitam sa cumpar. Nu cred ca e problema daca il opresti brusc, stiu ca rolul lui este sa mai subtieze sangele, l-am luat fara sa fi facut analize ceva.
Nastere usoara, sa fie asa cum iti doresti! Sa fie bebita sanatoasa iar tu sa te recuperezi cat mai repede, indiferent de cum vine pe lume. |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 11/29/2018 Mesaje: 36
| Adina Mariana wrote: Ce chestie.La mine pe analiza risc crescut era ca sa fie problema.Dar daca asa spune medicul tau stie el ce spune.Sa ai bafta la triplu si sa nu ajungi la amniocenteza In mod normal cand e risc crescut se agita spiritele(ca sa spun asa), dar eu am o verisoara primara cu sindrom down. Ca sa eliminam orice mica posibilitate m-a sfatuit sa fac si triplu test, in ideea de a nu ajunge la amniocenteza. Acum vedem ce-o fi. Eu sunt foarte increzatoare ca e totul bine |
|
Inregistrat: 11/11/2018 Mesaje: 1080
| Hey fetelor! Hristos a înviat! Nu am mai scris de ceva timp deoarece am fost Mai mult plecata. Ma bucur atat de mult ca avem gravidute noi! Fetelor mai stiti ceva de Nella? Nu a mai scris demult...chiar sunt curioasa de starile tale, noi eram amândoua cam in aceeasi perioada de sarcina. Eu mai am putin si scap de greturi însa acum încep ametelile. Va puuup |
|

| ank90 wrote:In mod normal cand e risc crescut se agita spiritele(ca sa spun asa), dar eu am o verisoara primara cu sindrom down. Ca sa eliminam orice mica posibilitate m-a sfatuit sa fac si triplu test, in ideea de a nu ajunge la amniocenteza. Acum vedem ce-o fi. Eu sunt foarte increzatoare ca e totul bine Cu siguranta este totul ok.Daca te linisteste cu ceva cumnata mea a avut risc 1:210 si a facut panorama dupa pt.ca era la limita iar nepotul este perfect sanatos. |
|

| monican wrote:Multumesc pentru raspuns, Adina! Si eu stiam de Clexane ca se face si dupa nastere daca a fost luat si in timpul sarcinii, deci m-a luat prin surprindere ce am auzit azi.  Dar am zis ca nu mai intreb de ce, ca pana sa ajung la nastere mai este destul timp sa ma lamuresc daca va fi cazul. De D Dimeri a zis ca va trebui sa ii fac de acum lunar si in functie de asta sa vedem daca trebuie crescuta doza de Aspenter sau nu. Sangerari nu am avut pana acum, sper sa nici nu am pe timpul sarcinii. Daca cumva apare vreo sangerare de la Aspenter sau daca nu-mi ies analizele alea ok, n-are nimic daca il intrerup brusc? Imi fac 1000 de scenarii acuma, bineinteles, primand cele negative. Eu asa stiu ca nu are nimic daca il intrerupi brusc.Plus ca la 30 si ceva de saptamani oricum il opresti ca trebuie si nu am auzit pe cineva sa aiba probleme.Deci linisteste-te ca nu rezolvi nimic avand ganduri negative.O sa fie totul bine si daca esti in dubii mai cere o parere la un alt medic hematolog.Si eu am cerut la 2 medici si am ramas cu cel care am crezut eu ca este ok pt.mine. |
|

Referitor la aspenter, eu am luat de la primul control si pana acum 2 sapt cand mi-a zis doctorul sa il opresc. In toate lunile astea au fost si cate 3 zile la rand in care nu am luat ca uitam sa cumpar. Nu cred ca e problema daca il opresti brusc, stiu ca rolul lui este sa mai subtieze sangele, l-am luat fara sa fi facut analize ceva. Cata,bine ca este bebe bine si tu la fel,asta conteaza cel mai mult.Cum o sa vina asa o sa vina,important sa vina sanatos si fara complicatii.Sunt multi copii care vin prin nastere indusa dar si multi care vin cand nu te astepti sau cu cateva zile inainte de a provoca nasterea.Deci o sa vezi tu cum va fi dar poate cu putin noroc vine el asa pe nepusa masa.Baieteii sunt mai lenesi decat fetitele.Eu am venit pe lume cu 3 sapt.mai repede,in schimb fratele cu 2 sapt.mai tarziu dar tot natural a venit fara inducere.Nu te stresa...o sa fie bine.Te poti astepta in orice moment de acum inainte.Am o prietena care tot asa a asteptat ca tine si ia spus ca o sa ii induca si la 41 sapt.a nascut inainte cu cateva zile sa ii induca.Te pup |
|

Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Nea?a fetelor, Eu sunt in travaliu. Au început contractiile azi noapte la 2 si mi s-a rupt apa la 4. Daca nu apar complicatii, voi naste natural. Sa dea Dumnezeu sa fie bine |
|
|