Gravidutele noastre dragi - 50
Subiectul anterior · Subiectul urmator
simmo
Scris: Wednesday, April 17, 2019 10:23 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2018
BC1828 wrote:
Fetelor voi ati luat in primele saptamani de sarcina progesteron?Mie doctorita nu mi-a spus nimic.

Eu nu am luat pentru ca nu a fost necesar. Am dozat progesteronul la 5s si era in parametrii.
In principiu, daca nu te stii cu deficit de progesteron, nu e necesar sa iei.

Iti spun din experienta mea: prima sarcina optinuta nu a evoluat corespunzator (s-a oprit in evolutie), iar atunci am luat progesteron + vitamine, insa fara a face vreo analiza.
A doua sarcina, cea de acum, deja eram familiara cu ce analize sunt esentiale de facut, asa ca am dozat progesteronul la 5s, iar primul consult al meu a fost la hematolog (pentru mine cele mai importante analize au fost cele de hematologie); la ginecolog m-am dus dupa vreo 5 zile de la testul pozitiv.
Am vazut ca ai fost pentru bhcg; daca te mai duci a doua oara, poti sa ceri sa-ti faca si progesteronul (daca se poate, ca stiu in afara se lucreaza dupa un alt sistem).

Eu zic sa nu te panichezi; fiecare sarcina este diferita si tratamentul individual. Eu acum am luat total alte medicamente fata de sarcina de anul trecut.
BC1828
Scris: Wednesday, April 17, 2019 10:27 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 6/6/2018
simmo wrote:

Eu nu am luat pentru ca nu a fost necesar. Am dozat progesteronul la 5s si era in parametrii.
In principiu, daca nu te stii cu deficit de progesteron, nu e necesar sa iei.

Iti spun din experienta mea: prima sarcina optinuta nu a evoluat corespunzator (s-a oprit in evolutie), iar atunci am luat progesteron + vitamine, insa fara a face vreo analiza.
A doua sarcina, cea de acum, deja eram familiara cu ce analize sunt esentiale de facut, asa ca am dozat progesteronul la 5s, iar primul consult al meu a fost la hematolog (pentru mine cele mai importante analize au fost cele de hematologie); la ginecolog m-am dus dupa vreo 5 zile de la testul pozitiv.
Am vazut ca ai fost pentru bhcg; daca te mai duci a doua oara, poti sa ceri sa-ti faca si progesteronul (daca se poate, ca stiu in afara se lucreaza dupa un alt sistem).

Eu zic sa nu te panichezi; fiecare sarcina este diferita si tratamentul individual. Eu acum am luat total alte medicamente fata de sarcina de anul trecut.

Nici macar nu stiu daca ma vor mai chema pentru a doua oara.Aici e tare diferit întreg sistemul.Ca sa ajungi la medic dureaza in cel mai bun caz 2 saptamani.Iar si pentru rezultatul beta hcg de ieri trebuie doar sa sun si voi vorbi doar cu asistenta...
Eu progesteron am luat din octombrie anul trecut pâna în ianuarie.De atunci nu am mai luat, si am uitat ieri sa o intreb pe dr daca acum sa iau sau nu
ank90
Scris: Wednesday, April 17, 2019 10:38 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/29/2018
BC1828 wrote:
Fetelor voi ati luat in primele saptamani de sarcina progesteron?Mie doctorita nu mi-a spus nimic.

Felicitari!! Sarcina la termen si multa sanatate. Eu la eco am fost la 4 sapt si 5 zile si s-a vazut doar saculetul. Am o sarcina obtinuta natural, fara tratament. Cu toate astea de la beta dublat am luat utrogestan 2/zi timp de 10 zile si acid folic, toate recomandate de doctor.
Iulia13
Scris: Wednesday, April 17, 2019 10:42 AM
Nivel

Inregistrat: 11/8/2017
BC1828 wrote:

Am luat progesteron inca de la primul test pozitiv la recomandarea medicului. Pana la 13 saptamani .
simmo
Scris: Wednesday, April 17, 2019 11:03 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
BC1828 wrote:

Nici macar nu stiu daca ma vor mai chema pentru a doua oara.Aici e tare diferit întreg sistemul.Ca sa ajungi la medic dureaza in cel mai bun caz 2 saptamani.Iar si pentru rezultatul beta hcg de ieri trebuie doar sa sun si voi vorbi doar cu asistenta...
Eu progesteron am luat din octombrie anul trecut pâna în ianuarie.De atunci nu am mai luat, si am uitat ieri sa o intreb pe dr daca acum sa iau sau nu

Am banuit ca e diferit sistemul. Poate reusesti sa iei legatura cu medicul ca sa te mai linistesti.

Dupa cum am zis, fiecare sarcina e diferita.
Mirela.t83
Scris: Wednesday, April 17, 2019 11:05 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/1/2018
BC1828 wrote:

BC felicitari pentru sarcina! Sarcina usoara!
Da, eu am luat progesteron de la test pozitiv pana la 16s doar pt ca cu 1 luna inainte de sarcina am testat nivelul progesteronului si era la limita de jos.

Mai bine verifici intai nivelul progesteronului!
BC1828
Scris: Wednesday, April 17, 2019 11:20 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 6/6/2018
Mirela.t83 wrote:

BC felicitari pentru sarcina! Sarcina usoara!
Da, eu am luat progesteron de la test pozitiv pana la 16s doar pt ca cu 1 luna inainte de sarcina am testat nivelul progesteronului si era la limita de jos.

Mai bine verifici intai nivelul progesteronului!

Multumesc mult...voi incerca sa iau legatura cu doctorita mea.
hearts
Mirela.t83
Scris: Wednesday, April 17, 2019 11:23 AM
Nivel

Azi am ramas aksa.
Am luat ser fiziologic de ieri si azi noapte am reusit sa respir pe nas dar fortat...ma si doare burta pe partea dreapta muschii cred de la atata suflat nasu.
Midwife a zis sa stau linistita ca nu are nimic bebe ca nu am folosit atat de mult. Hematologul e in concediu cu Pastele aici pana pe 24 aprilie. Asa ca a ramas sa ma sune azi med de fam sa imi zica ce sa fac. Sper sa nu am nevoie de antibiotic desi cu serul fiziologic ar trebui sa curate mucoasa si sa nu fac vreo infectie.
Mi am luat multe plicuri de menta si am facut inhalatii aseara. O sa mai fac si azi.
Sper sa imi revin.
Prafdestele
Scris: Wednesday, April 17, 2019 11:41 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/13/2018
BC1828 wrote:

Da si eu am luat 3 saptamani cred Utrogestan, desi aveam analiza progesteronului in limite normale, dr mi le-a dat pana in saptamana 16 dar le-am intrerupt singura mult mai repede...le-am luat pentru fixarea sarcinii...
maria2013
Scris: Wednesday, April 17, 2019 1:55 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
BC1828 wrote:

Desi aveam progesteronul la mijlocul intervalului de referinta (13,4), am luat duphaston pana în s29! Asta datorita istoricului (o sarcina pierduta), a vârstei, a contractiilor aparute foarte devreme în sarcina, a sângerarilor de la 6 si 10 saptamâni!
Ella30
Scris: Wednesday, April 17, 2019 2:26 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
Mirela.t83 wrote:
Azi am ramas aksa.
Am luat ser fiziologic de ieri si azi noapte am reusit sa respir pe nas dar fortat...ma si doare burta pe partea dreapta muschii cred de la atata suflat nasu.
Midwife a zis sa stau linistita ca nu are nimic bebe ca nu am folosit atat de mult. Hematologul e in concediu cu Pastele aici pana pe 24 aprilie. Asa ca a ramas sa ma sune azi med de fam sa imi zica ce sa fac. Sper sa nu am nevoie de antibiotic desi cu serul fiziologic ar trebui sa curate mucoasa si sa nu fac vreo infectie.
Mi am luat multe plicuri de menta si am facut inhalatii aseara. O sa mai fac si azi.
Sper sa imi revin.

Ai aparat de aerosoli ? Cred ca te ar ajuta mai mult..
Ella30
Scris: Wednesday, April 17, 2019 2:29 PM
Nivel

Inregistrat: 2/21/2019
BC1828 wrote:

Am luat din saptamana 7, cand mi a confirmat sarcina, pana in sapt 18. Fara analize facute..probabil din cauza sarcinii pierdute si a fibroamelor foarte prost asezate.
Mirela.t83
Scris: Wednesday, April 17, 2019 3:35 PM
Nivel

Ella30 wrote:

Ai aparat de aerosoli ? Cred ca te ar ajuta mai mult..

Ella nu am aici, il am in tara...i l am dat cumnatei pt nepotica.

Incep sa ma simt mai bine, am facut 2 inhalatii pana acum si continui cu ser.

Am vb si cu medicul de familie mi a recomandat doar serul si fara antibiotice. Pt zbor mi a recomandat strepsils sau gume mentolate pt presiune.
In cazul in care maine e mai rau gen: cu fata umflata sau dureri de cap, ea mi a zis sa vin sa ma consulte totusi si doar atunci e posibil sa imi dea antibiotice.
Anitta76
Scris: Wednesday, April 17, 2019 4:39 PM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
BC1828 wrote:

Hey am luat 7 zile utrogestan. Eu avand crampe ca la menstruatie am lasat un mesaj dnei doctor si mi-a spus sa pun progesteron pentru fixare. Nu cred ca are ce sa faca rau, din contra, ajuta, ai putea sa ii scrii, sa o întrebi daca ai dubii.
PS: fetelor sunt proaspat întoarsa de la eco si totul e ok. Va pup
Anitta76
Scris: Wednesday, April 17, 2019 4:49 PM
Nivel

Inregistrat: 11/11/2018
Fetelor...voi cum ati confruntat starile de voma si grea?a?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.