Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Irinan wrote:Nici macar eco nu ti face? Ce povestesti tu eu am la mf, ca acolo ce sa faca, bine ca si acolo pe langa asta ma cantareste, imi ia tensiunea si ma masoara de fiecare data.. Noi doua avem cam aceasi varsta a sarcinii. Eu marti am urmatorul control la gine si am avut de refacut o serie de analize.. cele de baza, hemoglobina, calciu ,glicemie, urina. la fiecare control prima data imi verifica colul pe masa (bine, eu am si problema cu colul, si poate de asta il verifica mereu) si dupa ecograf ,unde masoara fetita ,verufica bataile inimii si placenta..pofta de dulce si eu am, azi mi am facut gogosi cu ciocolata , de dimineata imi era rau, sotul ma certa sa ma duc sa ma intind si eu ma pregateam sa fac coca pt gogosi ca trebuia sa mananc nu mai decat..
Ba da, eco imi face, am facut de 3 ori pana acum cu exceptia morfologiilor si a amniocentezei. Am zis sa ma duc sapt viitoare si eu la mf sa vad ce zice si ea, poate s eu prea paranoia. Colul l a verificat o singura data, dar nu pe masa, ci tot in cadrul eco, cu sonda transvaginala. Sper sa nu gresesc, dar ea asa a zis, ca masoara colul. Si a zis ca e bine. Ce chestie, avem aproape aceeasi varsta si fetite amandoua |
|
| AlexandraRr wrote:Te cred, important e sa ai incredere in ea, conteaza mult la nastere lucrul acesta si e si greu sa gasesti un medic in care sa ai incredere 100%, e normal sentimentul tau, ai grija acum si de bebe, la fel am fost si eu, poate fi cel mai destept si renumit medic si sa nu fie bine si e valabil si invers
alexandra, sa ma vad eu cu bebelina in brate si cred ca o sa ma linistesc o dau dintr o paranoia in alta, azi mi s a parut iar bebelina lenesa o sa mor de inima pana nasc |
|
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Inca putin, Ella, si scapi de stres :*
Adina, cum esti? :-s |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Ella30 wrote:Colul l a verificat o singura data, dar nu pe masa, ci tot in cadrul eco, cu sonda transvaginala. Sper sa nu gresesc, dar ea asa a zis, ca masoara colul. Si a zis ca e bine.
Ella, si mie tot numai la eco mi-a masurat colul si sa vada daca e inchis. Sincer, atat cat nu ma pune pe masa, eu sunt fericita |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Alina, multumesc. RM e si pentru mine o optiune. Acum ramane de vazut. Cel mai important e ca sarcina sa evolueze normal si sa ajung la termen. Ma ingrozeste gandul ca as putea naste cu mult prematur din cauza disgravidiei severe (exista un risc in astfel de cazuri). Dar ma gandesc ca mama a fost mai rau ca mine si cu ambele sarcini a ajuns la termen.
Fetelor, am intrat in s15, si cu toate ca am mai vomitat, parca nu mai sunt asa persistente. S-au oprit la maxim 3/zi. Ieri nu am mai vomitat, dar de greturi nu am scapat. Am iesit 2h pe afara si mi s-au parut cele mai lungi. Am ajuns acasa si eram franta. Pentru mine e un inceput de a ma reconecta cu mediul exterior pentru ca din februarie eu nu am mai iesit pe afara (doar vizite la spital/controale, la parinti care sunt la 10 minute de mine si de vreao 2 ori vizita la birou cu diverse situatii, dar plecat acasa pe urma). |
|
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3233
| Ella30 wrote:Ba da, eco imi face, am facut de 3 ori pana acum cu exceptia morfologiilor si a amniocentezei. Am zis sa ma duc sapt viitoare si eu la mf sa vad ce zice si ea, poate s eu prea paranoia. Colul l a verificat o singura data, dar nu pe masa, ci tot in cadrul eco, cu sonda transvaginala. Sper sa nu gresesc, dar ea asa a zis, ca masoara colul. Si a zis ca e bine. Ce chestie, avem aproape aceeasi varsta si fetite amandoua |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Ella30 wrote:Eu incep sa mi fac griji acum ca vad ca am inceput sa am pofta de dulce..da o pofta din aia care nu trece daca nu pap ceva dulce.. Sapt trecuta mi am luat o glicemie si era 94, cu de la mine putere, ca dr nu mi a dat nimic..ma cam ingrijoreaza calmul asta al ei. A vazut pe morfo ca scrie ok si m a chemat abia peste o luna. Oare e bine asa ? Analize eu n am mai facut din trim 1, si tot citesc pe la voi ca va da ba una, ba alta..la mine nu. Si consultatia e ceva de genul : ai dureri? Zic nu. Scurgeri? Nu. Ceva probleme ? Nu. Si mi zice ca atunci e bine, ne vedem peste o luna imi vine sa mor cand aud asta
Eu zic sa stai linistita, daca totul e in regula, de ce sa te cheme mai des? Eu am fost la medicul meu o data pe luna cand am facut eco, si i am aratat analize sau rezultat la morfo cand a fost cazul. La eco a zis mereu ca e totul bine si de fiecare data mi-a spus ca daca am vreo problema sa il sun, daca nu ne vedem peste o luna. Am ajuns la 33 sapt si nu l-am sunat niciodata pt nimic. Analize am facut la inceputul sarcinii si acum cateva sapt, au iesit bine si nu am luat absolut deloc vitamine toata sarcina. Daca au iesit toate bune, fier, magneziu, calciu etc, de ce sa iau vitamine asa aiurea, nu le vad rostul. Cand m-a durut un pic burta jos, de la prea mult efort facut in ziua aia am luat un nospa si a doua zi nu mai aveam nimic. Mi-am propus sa fiu relaxata si sa ma agit in caz de cine stie ce durere sau vreo sangerare, in rest calm :) glicemia de 2 ori am facut-o si a iesit mai mica un pic decat ar trebui, dar med de fam a zis ca e in regula, mi-a zis doar sa nu rabd de foame, dar i-am explicat ca nu e cazul |
|
| Alexandra, simmo
Cata stiu dar paranoia e in floare eu incerc sa par relaxata si cel mai bine imi iese in zilele cand e activa bebelina O sa mi treaca..cand o sa nasc, cred |
|
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Nope, nu o sa iti treaca. Paranoia o sa faca noi boboci dupa ce nasti!
Ella30 wrote:Alexandra, simmo Cata stiu dar paranoia e in floare eu incerc sa par relaxata si cel mai bine imi iese in zilele cand e activa bebelina O sa mi treaca..cand o sa nasc, cred |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Buna fetelor.Sunt bine doar ca am fost la tzara la bunica si nu prea am avut semnal.Ieri ma mai durut pe sub burta dar nu intepaturi.Azi nu ma durut deloc pana in prezent.Abia astept sa fie data de 8 sa merg la urm.eco.Sunt ft.nerabdatoare. Am citit mesajele voastre si va multumesc frumos pt.sustinere,ajutor si sfaturi.Nu rsp la fiecare in parte ca e mult.Sunteti tare dragute incerc sa imi ocup timpul cu tot felul sa uit,de aceea am mers si pe la tzara si mi-a prins bine ca sunt mult mai bine.Sper bebe meu ca este bine..nu simt nimic,nimic pe corpul asta |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| AriaM wrote:Nope, nu o sa iti treaca. Paranoia o sa faca noi boboci dupa ce nasti!
Buna asta cu bobocii :)) pot sa confirm, dar nu intru in detalii vreau sa vad gravidute cat mai relaxate si cu temeri trecatoare. Este normal sa aveti frici, dar cumva trebuie sa gasiti un echilibru astfel incat sa va bucurati de aceasta perioada. Pentru mine etapa cu burtica a fost minunata chiar daca de multe ori ma intrebam daca este bine, cand va misca, apoi spre sfarsit de ce nu misca la orele lui, de ce ma cheama medicul o singura data pe luna la control... de ce, de ce, de ce :D Dar dupa cateva momente de ganduri inflorite ma gandeam ca trebuie sa fiu optimista si sa alung gandurile negre care nu sunt decat niste supozitii pe care nu le putem controla.
|
|
| Adina Mariana wrote:Buna fetelor.Sunt bine doar ca am fost la tzara la bunica si nu prea am avut semnal.Ieri ma mai durut pe sub burta dar nu intepaturi.Azi nu ma durut deloc pana in prezent.Abia astept sa fie data de 8 sa merg la urm.eco.Sunt ft.nerabdatoare. Am citit mesajele voastre si va multumesc frumos pt.sustinere,ajutor si sfaturi.Nu rsp la fiecare in parte ca e mult.Sunteti tare dragute incerc sa imi ocup timpul cu tot felul sa uit,de aceea am mers si pe la tzara si mi-a prins bine ca sunt mult mai bine.Sper bebe meu ca este bine..nu simt nimic,nimic pe corpul asta
Incearca sa iti gasesti un hobby care sa iti ocupe timpul, pe mine m-a ajutat mult ca am lucrat, trecea timpul mult mai repede, lucru esential in primul trimestru cand ai o mie de frici si astepti sa se intample ceva. In trimestrul doi vei fi mai zen, iar din 3 iar te apuca :)) |
|
| GeorgianaB wrote:
Incearca sa iti gasesti un hobby care sa iti ocupe timpul, pe mine m-a ajutat mult ca am lucrat, trecea timpul mult mai repede, lucru esential in primul trimestru cand ai o mie de frici si astepti sa se intample ceva. In trimestrul doi vei fi mai zen, iar din 3 iar te apuca :))
asta incerc sa fac.Acum m-am pus sa citesc o carte si mi-am facut o shaorma in casa bio a fost tare,tare buna.Eu de lucrat nu mai pot,ca nu fac fatza cu copiii deci trebuie sa imi gasesc prin casa si pe afara de facut ceva.Hai ca iti arat ce carte citesc.Sunt super pasionata de ea sa ma documentez.Absolut tot ce trebuie o proaspata mamica sa stie e cuprinsa in aceasta carte.Imi place mult. Adina Mariana attached the following image(s):
|
|
| Adina Mariana wrote: asta incerc sa fac.Acum m-am pus sa citesc o carte si mi-am facut o shaorma in casa bio a fost tare,tare buna.Eu de lucrat nu mai pot,ca nu fac fatza cu copiii deci trebuie sa imi gasesc prin casa si pe afara de facut ceva.Hai ca iti arat ce carte citesc.Sunt super pasionata de ea sa ma documentez.Absolut tot ce trebuie o proaspata mamica sa stie e cuprinsa in aceasta carte.Imi place mult.
Ti-ai ales un mod bun de a-ti petrece timpul, la citit ma refer. Daca nu este cu suparare iti mentionez ce titluri mi-au placut si m-au ajutat in acomodarea cu bebe, eu nu credeam in cartile despre parenting dar am intrat cumva in atmosfera si mi-au indus o stare de zen care sa ma ajute sa trec mai usor peste nopti nedormite, frustrari etc 1. Cel mai fericit bebelus din lume 2. Parinti linistiti, copii fericiti 3. Parenting neconditionat 4. Nu exista copii rai
Daca iti place sa confectionezi diverse ai putea sa faci diverse pt camera lui bebe, pe youtube gasesti multe indicatii iar pe pinterest modele si idei. |
|
| GeorgianaB wrote:
Ti-ai ales un mod bun de a-ti petrece timpul, la citit ma refer. Daca nu este cu suparare iti mentionez ce titluri mi-au placut si m-au ajutat in acomodarea cu bebe, eu nu credeam in cartile despre parenting dar am intrat cumva in atmosfera si mi-au indus o stare de zen care sa ma ajute sa trec mai usor peste nopti nedormite, frustrari etc 1. Cel mai fericit bebelus din lume 2. Parinti linistiti, copii fericiti 3. Parenting neconditionat 4. Nu exista copii rai
Daca iti place sa confectionezi diverse ai putea sa faci diverse pt camera lui bebe, pe youtube gasesti multe indicatii iar pe pinterest modele si idei.
Cum sa fie cu suparare.Iti multumesc pt.idei.Imi place mult sa citesc si sa confectionez.Deja m-am pus la confectionat de vreo o saptamana.Am sa caut si acele carti dupa ce termin cu asta.Pupici |
|
|