Gravidutele noastre dragi - 49
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AlexandraRr
Scris: Saturday, March 23, 2019 1:47 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/13/2017
Ella30 wrote:

Alexandra eu is mai timida, mergeam la ea de vreo 2 ani pt controale de rutina ce e drept..m a ajutat sa scap de o candida urata si de atunci am ramas la ea. M am invatat cu ea si cred ca de asta am ales sa ma urmareasca ea. Stii tu...rutina..
Parca ma tem sa merg la alt medic, nici nu cred ca ma ia acum cineva, la varsta asta a lui bebe..
La amnio era f relaxata, ea a zis ca e 99% convinsa ca bebe e bine, si a avut dreptate, poate si asta m a facut sa raman in continuare la ea..mi a explicat procedura cu un calm care m a facut sa cred ca nu i asa cum auzisem, i chiar asa a fost, n am avut nici o problema.
Ma gandesc uneori ca ori sunt eu paranoia si am o sarcina usoara fata de alte mamici, ori e ea prea plictisita de munca. Ce e drept, de dimineata pana seara e in cabinete, spital..e super full femeia, desi e tinerica e foarte aglomerata.

Te cred, important e sa ai incredere in ea, conteaza mult la nastere lucrul acesta si e si greu sa gasesti un medic in care sa ai incredere 100%, e normal sentimentul tau, ai grija acum si de bebe, la fel am fost si eu, poate fi cel mai destept si renumit medic si sa nu fie bine si e valabil si invers Cheek Kiss
Alle.p
Scris: Saturday, March 23, 2019 1:49 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
Fetelor, o curiozitate, pt cele care vor naste la stat sau care su nascut deja la stat. Tot vad pe youtube o duduie, Ditta Depner, face ceva cursuri prenatale din cate am vazut si "promoveaza" unele chestii, sa le zicem ok, dar care imi par de domeniul fantasticului în maternitatile de stat. Adica, ma gandesc ca la privat, unde plate?ti, medicii tin cont de ceea ce iti doresti, chiar daca nu sunt în totalitate de acord....dar la stat? Cum sa ii spun eu medicului ca nu vreau sa nasc pe capra aia, ci te miri in ce pozitie, ca vreau sa nu taie cordonul ombilical, decat dupa ce nu mai pulseaza, ca vreau sa-l curete pe bebe in timp ce se afla la pieptul meu, ca nu vreau sa-i dea lapte praf, ci sa mi-l aduca cat mai repede sa-i dau sa pape, ca nu vreau clisma sau epiziotomie, sau orice alte cerin?e.
Desi personalul aici este amabil, cred ca mi-ar râde în fa?a daca as ridica preten?ii, daca "le-a? spune ce sa faca". Tipa vorbe?te de parca ai putea sa ceri toate astea în orice spital, dar eu ma indoiesc ca este spital de stat în care sa impui tu , ca pacient, condi?iile în care sa se desfasoare o interven?ie.
Oare gresesc eu si am o parere gre?ita de spitalul de aici, sau asa e peste tot? Voi ati cerut, sau aveti curajul sa le cere?i astfel de lucruri? Cum au reac?ionat, sau cum credeti ca ar reac?iona medicul vostru la astfel de cerin?e?
AlexandraRr
Scris: Saturday, March 23, 2019 2:10 PM
Nivel

Alle, eu la privat am nascut si nu am facut asa ceva. Medicul stie cel mai bine ce si cum sa faca (ma refer la procesul nasterii indiferent de e cezariana sau natural), gandeste-te tie sa vina sa iti zica cineva la munca ca nu e ok asa si sa faci in 100de feluri dupa fiecare pacient, eu nu as accepta, fiecare cu meseria lui. Exista reguli si protocoale ce trebuie respectate, daca ai fi medic ginecolog si cel care iti asista nasterea e prieten, coleg inteleg sa discutati altfel dar asa eu nu indraznesc :D despre curatat copilul pe mama sau alte chestii mi se par putin exagerate, dupa ce s-a terminat nasterea si ai ajuns in salon da, iti aduce copilul sa il alaptezi insa dupa nastere trebuie totusi neonatologul sa isi faca si el treaba, sa ii faca examenul clinic etc Unde am nascut eu aducea copilul imediat pentru a-l pune la san, se sustinea alaptarea insa nu stiu in spitalul de stat cum e, la una din maternitatile din orasul nostru iti aduce copilul dupa nastere si stai cu el pe toata perioada internarii, nu il tin separat si te duci tu la 2-3 ore sa il hranesti, asa poti poate mai usor sa il alaptezi la cerere :D nici la stat nici la privat nu esti singurul pacient, trebuie sa intelegem si asta, e greu dar gandeste-te ca la o nastere naturala daca e totul ok mergi urmatoarea zi acasa si acolo faci cum consideri tu ca e ok
Alle.p
Scris: Saturday, March 23, 2019 2:17 PM
Nivel

Alexandra, inteleg si asa gandesc si eu. Dar cu atata patima promoveaza duduia nasterea dupa un plan de nastere( care am citit ca ar fi reglementata prin legeNuStiu ) încât încep sa cred ca am eu o problema de mentalitate.
De ex, acum as vrea sa ii spun medicului ca nu imi doresc epiziotomie facuta preventiv, ci doar daca e nevoie. Prima mi s-a facut de?i bebe a fost foarte mic, deja i se vedea capul si nu am împins nici macar o data( nu e ca si cum m-am chinuit o gramada si nu se putea altfel) .plus a fost facuta pe viu, fara anestezie.
Va ata?ez si un articol pe tema asta
https://www.nastenatural.ro/ce-este-un-plan-de-nastere-si-cum-se-aplica-el-conditiile-din-romania/
AlexandraRr
Scris: Saturday, March 23, 2019 2:39 PM
Nivel

Te cred, Alle, conteaza mult.si relatia pe care o ai cu medicul, in mod normal ar trebui sa poti discuta tot ce tine de nastere si nu numai si sa iti explice de ce face anumite lucruri, care sunt riscurile sI beneficiile etc ii poti spune ce vrei si sa luati decizia impreuna, sa fie bine si pentru voi si pentru medic insa nu la nivelul la care sa ii spui cum sa isi faca meseria plus ca ce urmeaza dupa nastere deja nu mai tine de ginecolog, va trebui sa te intelegi cu neonatologul, asistentele si depinde peste cine dai, suntem asa diferiti ca si oameni incat va trebui sa ne adaptam totusi pe perioada spitalizarii pentru a trece fara scandal, certuri si neintelegeri, eu dupa nastere vroiam doar sa merg acasa cu bebe si sa fim.bine, nu mi-a mai pasat de nimic, nici alaptare exclusiva pe perioada spitalizarii nici nimic altceva, doar sa faca fetita minim 2450g sa putem pleca :)) poate sunt mamici altfel care vor altceva la nastere si dupa, eu sunt o persoana care in general evita confli tele, nu am cerinte mari si poate de asta mi-a fost usor sa ma adaptez
valicutza
Scris: Saturday, March 23, 2019 2:59 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/11/2016
Felicitari Bella !!! Sa va traiasca si sa fie sanatos puiul!!!
Alle.p
Scris: Saturday, March 23, 2019 3:18 PM
Nivel

Alexandra, eu doar ma gândeam ca am ramas eu înapoiata, fiind într-un ora? mai mic, intr-o zona mai putin dezvoltata. Lol Ma gândeam ca poate asa se naste mai nou la noi în ?ara, cum vedem prin filme si eu doar acum afluhohot
În afara de epiziotomie facuta preventiv, nu am alte cerin?e. Nu toate sunt cum mi-ar placea, dar nu sunt absurda sau exagerata. Nu e o tragedie daca bebe prime?te 2-3 zile putin lapte praf sau alte detalii.
Aici la spital e chiar ok, saloanele sunt single,doar mama si copilul( ai o singura "vecina" de care te desparte un geam mare. Banuiesc ca e asa , ca e bine uneori sa mai vada cineva ce e la tine in salon, poate ti se face rau, sau esti la baie si se intampla ceva cu bebe) deci un plus pt asta.
Alex a fost la baby therm, fiind prematur, nu l-am avut cu mine, dar puteam sa-l vad ori de câte ori doream si sa stau cât vreau(era într-un salon alaturat). Aveam grija bineinteles sa nu încurc personalul medical.
Deci chiar e ok aici, daca nu am avea lipsa de neonatologi...
Vroiam sa vad cum e prin marile ora?e, o fi mai bine? A nascut careva "c-an filme" dupa un plan de nastere facut de mamica. A avut voie so?ul la nastere(vb de stat). Poate dupa câteva raspunsuri nu ma voi mai sim?i înapoiata, pt ca deja le intuiescLol
AlexandraRr
Scris: Saturday, March 23, 2019 3:39 PM
Nivel

Stiu ca ai mai povestit ca e foarte ok la voi spitalul, si conditiile si personalul medical, dupa cum descrii e cum am avut eu la privat :)) insa la noi in oras nu sunt asa conditii, poate fetele au avut alta experienta, la mine nu a fost diferit de ce stie toata lumea, eu sunt mai inapoiata, nici nu stiam ca exista plan de nastere :)))
Alle.p
Scris: Saturday, March 23, 2019 3:53 PM
Nivel

Nu sunt condi?ii de privat, nici pe departe. Saloanele sunt foarte mici, nu au baie proprie, tv sau butoane pt asistente. Baia e veche, dar curata( o singura toaleta si un singur dus la 8 persoane). Nu ti se aduce mâncarea în salon, decat daca nu te simti bine si nu te poti deplasa în sala de mese. Nu exista hartie igienica, sapun etc la baie.
Toaleta nu ti se face in salonul propriu, ci mergi si stai câteva minute la rând la un cabinet din sec?ie.
Dar condi?iile mi-au depa?it a?teptarile, asta pt ca erau foarte mici. Drept e ca e foarte curat(Stiu, am mai spus) si personalul de nota 10.
alina89
Scris: Saturday, March 23, 2019 3:58 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Alle, nici la mine nu a fost asa ca in povesti cum spui ca ai citit. Nici nu ma interesau toate astea, voiam doar sa fim bine si am avut incredere ca fiecare medic sa isi faca treaba cu pacientul lui, ginecoligul sa se asigure ca eu sunt bine si neonatologul sa ii faca toate verificarile la bebe. Plus ca emotiile sunt atat de mari ca eu nu stiu daca as mai putea cere ceva sau sa imi aduc aminte de planul de acasa. Eu am nascut la privat in Buc si nici nu mi s-a dat de ales la ceva, mi s-a spus dinainte ce urmeaza si atat.
simmo
Scris: Saturday, March 23, 2019 4:25 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Alina, unde ai nascut ? Si cum ti s-a parut. Intreb ca sa-mi fac o parere. Am mai citit si pe net diverse experiente (si placute si mai putin placute; e un mixt). Nu am pretentii prea mari: vreau doar sa fie curat, fara bacterii intra-spitalicesti si sa-mi aduca bebele la alaptat sau sa-l pot eu alapta de fiecare data cand e nevoie (nu vreau sa-i dea lapte praf fara acordul meu).
alina89
Scris: Saturday, March 23, 2019 8:38 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
simmo wrote:
Alina, unde ai nascut ? Si cum ti s-a parut. Intreb ca sa-mi fac o parere. Am mai citit si pe net diverse experiente (si placute si mai putin placute; e un mixt). Nu am pretentii prea mari: vreau doar sa fie curat, fara bacterii intra-spitalicesti si sa-mi aduca bebele la alaptat sau sa-l pot eu alapta de fiecare data cand e nevoie (nu vreau sa-i dea lapte praf fara acordul meu).

Am nascut la RM. Tot acolo am ales sa nasc si acum. Per total prima experienta a fost ok, legat de bebe nu am ce sa le reprosez, dar nici nu am avut vro problema cu el. Mi l-au adus in post operator dupa ce am revenit din sala de operatii si mi l-au pus la san, apoi la 3h mi l-au adus cat am stat acolo. Dupa ce m-au mutat in salon puteam sa aleg sa ramana bebe non stop cu mine, ei sa il ia doar la controale si lampa pt icter sau puteam sa il tin cu mine toata ziua si noaptea sa il las la neonato. Imediat dupa nastere m-au pus sa semnez ca sunt de acord sa ii dea si lapte praf. In perioada cand nu statea cu mine tot la 3h ore mi-l aducea la san apoi imi aduceau biberon sa ii dau si laptele praf. Eu am ales si pachet cu insotitor si a ramas sotul cu mine pe toate 3 noptile si zi si noapte ceea ce m-a ajutat ff mult.
Andreea06
Scris: Saturday, March 23, 2019 8:47 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Legat de nastere si crocobauri, eu as vrea sa va sfatuieac sa nu va legati de niste idei/viziuni ce le aveti pt nasterea perfecta pt ca e ceva neprevazut, cum va decurge totul. De exemplu baietelul meu desi a avut 10 la nastere, nu mi l-au adus in seara aia (am nascut la 15, la privat) ca celorlalte mamici de la terapie intensiva pt ca trebuia sa stea la incubator putin, cica unii bebei se acomodeaza mai greu cu mediul extrauterin. Am plans si m-am framantat si ma simteam asa de .. speriata si ca si cum bebele meu era abandonat acolo, cand vedeam celelalte 4 mamici cu bebeii lor (toate fetite). Dar asta a fost.. si a doua zi dimi la fel nu mi l-au adus la 6 cu ceilalti bebei ci abia la 10. Asa a trebuit sa stea, acum inteleg dar atunci am fost f emotiva si hormonala. Am vrut enorm sa alaptez si a mers smooth asta pt mine dar a primit si lp si nu ne-a incurcat in procesul alaptarii. 2 zile acolo nu e tragedie, spun in ideea in care poate e nevoie sa stea departe de voi si sa nu va faceti mai multe ganduri din cauza asta. Aveti incredere in medicii vostri ca fac ce e mai bine pt puiuti. Acasa veti putea continua cum stiti voi, dar in spital e bine sa ii lasati sa isi faca meseria, cu intrebari bineinteles - adica sa va lamuriti ce se intampla.
Irinan
Scris: Saturday, March 23, 2019 9:35 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2018
Ella30 wrote:
Eu incep sa mi fac griji acum ca vad ca am inceput sa am pofta de dulce..da o pofta din aia care nu trece daca nu pap ceva dulce..
Sapt trecuta mi am luat o glicemie si era 94, cu de la mine putere, ca dr nu mi a dat nimic..ma cam ingrijoreaza calmul asta al ei. A vazut pe morfo ca scrie ok si m a chemat abia peste o luna. Oare e bine asa ? Analize eu n am mai facut din trim 1, si tot citesc pe la voi ca va da ba una, ba alta..la mine nu.
Si consultatia e ceva de genul : ai dureri? Zic nu. Scurgeri? Nu. Ceva probleme ? Nu. Si mi zice ca atunci e bine, ne vedem peste o luna alcool imi vine sa mor cand aud asta Bye2

Nici macar eco nu ti face? Ce povestesti tu eu am la mf, ca acolo ce sa faca, bine ca si acolo pe langa asta ma cantareste, imi ia tensiunea si ma masoara de fiecare data..
Noi doua avem cam aceasi varsta a sarcinii. Eu marti am urmatorul control la gine si am avut de refacut o serie de analize.. cele de baza, hemoglobina, calciu ,glicemie, urina. la fiecare control prima data imi verifica colul pe masa (bine, eu am si problema cu colul, si poate de asta il verifica mereu) si dupa ecograf ,unde masoara fetita ,verufica bataile inimii si placenta..pofta de dulce si eu am, azi mi am facut gogosi cu ciocolataLol , de dimineata imi era rau, sotul ma certa sa ma duc sa ma intind si eu ma pregateam sa fac coca pt gogosi ca trebuia sa mananc nu mai decat..Lol
Irinan
Scris: Saturday, March 23, 2019 10:18 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2018
Alle.p wrote:
Fetelor, o curiozitate, pt cele care vor naste la stat sau care su nascut deja la stat. Tot vad pe youtube o duduie, Ditta Depner, face ceva cursuri prenatale din cate am vazut si "promoveaza" unele chestii, sa le zicem ok, dar care imi par de domeniul fantasticului în maternitatile de stat. Adica, ma gandesc ca la privat, unde plate?ti, medicii tin cont de ceea ce iti doresti, chiar daca nu sunt în totalitate de acord....dar la stat? Cum sa ii spun eu medicului ca nu vreau sa nasc pe capra aia, ci te miri in ce pozitie, ca vreau sa nu taie cordonul ombilical, decat dupa ce nu mai pulseaza, ca vreau sa-l curete pe bebe in timp ce se afla la pieptul meu, ca nu vreau sa-i dea lapte praf, ci sa mi-l aduca cat mai repede sa-i dau sa pape, ca nu vreau clisma sau epiziotomie, sau orice alte cerin?e.
Desi personalul aici este amabil, cred ca mi-ar râde în fa?a daca as ridica preten?ii, daca "le-a? spune ce sa faca". Tipa vorbe?te de parca ai putea sa ceri toate astea în orice spital, dar eu ma indoiesc ca este spital de stat în care sa impui tu , ca pacient, condi?iile în care sa se desfasoare o interven?ie.
Oare gresesc eu si am o parere gre?ita de spitalul de aici, sau asa e peste tot? Voi ati cerut, sau aveti curajul sa le cere?i astfel de lucruri? Cum au reac?ionat, sau cum credeti ca ar reac?iona medicul vostru la astfel de cerin?e?

Eu am nascut baietelul la stat si crede ma ma gandeam doar sa nasc cat mai repede si sa fie totul bine. Mie baietelul mi a luat nota 7 din cauza cordonului in jurul gatului asa ca dupa ce am nascut asteptam doar sa mi spuna ca e ok, ca nu sunt probleme uiti de toate. Cat despre epiziotonomie din cate stiu eu nu se face anestezie, totul merge pe viu. Oricum e o decizie de moment a doc sau a moasei care asista si trebuie sa avem incredere ca face ce e mai bine atat pt bebe cat si pt mamica..la spital la noi nici macar epidurala nu se foloseste deci nu cred ca s ar pune problema de alte pretentii.. cat despre bebe, aici mi l a adus in salon la 4 ore dupa nastere si a stat cu mine pana la externare, zi si noapte, ti l luau la ei doar daca era o problema ceva, in rest totul se intampla.in salon. Veneau in fiecare dimineata si ii cantareau, le facea baita si vizita. Lapte praf venea la 3 ore si intreba daca vrea cineva completare, eu aveam lapte putin la inceput si baietelul de peste 4 kg asa ca i am dat si lp, dar dupa am continuat doar cu alaptare fara probleme..
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.