Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Elena7 wrote:Cu siguranta ii place. Asa sa ii placa si bebelului tau, ca tare bine iti sade aici la gravidute! daaa...si mie imi place aici desi inca nu va pot ajuta cu sfaturi ca nu ma pricep,incep sa invat incetuc.Si abia astept ecografia de maine.Ce emotii am si eu si sotul |
|

| alina89 wrote:Am revenit de curand de la medic. Ff aglomerat azi si in oras si la spital. Sunt de la 6 pe drumuri. Cred ca ma culc putin cu piticu la pranz. Toate analizele sunt bune. D-dimerii sunt in crestere, dar in intervalul de referinta. Ramanem pe aspenter inca 4 sapt cand revin la analize cu morfologia facuta sa o vada si ea. Toti se mira ca nu sunt pe injectabil de la test pozitiv cu mutatiile mele, dar pe de alta parte e cea mai recomandata doctora. Vin din toata tara la ea, deci merg pe mana ei. Deci daca tu poti sa fi inca fara injectabil la mutatiile care le ai,cu siguranta si la mine va fi bine cu un singur Mthfr pozitiv.Ma cam sperie mutatia asta dar pastrez legatura cu dna.Ustacescu si ma asteapta cu mail pe maine dupa prima eco ca sa imi spuna ce analize sa fac si ce schema de tratament sa urmez.Oricum pana atunci sunt pe aspenter unul pe zi si ea o spus ca se tine sub control ft usor aceasta mutatie.Sper sa fie bine ca stau ca pe ace. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| M2m2m2 wrote:Acum am intrat sa va scriu raspunsul de la hematologie , ma lasat pe astenter 2/z pana la primul eco daca ginecologului nu ii place ceva sa ma reintorc la ea si ma trece pe clexane , a zis ca analizele sunt ok deocamdata ! Cum nu am luat la nici una aspenter a zis ca e posibil sa mearga bine sau sa nu mearga bine dupa un timp! Dar trebuie corelat cu eco ! Ieri am facut beta valuarea e de 89.6, a crescut fff mult nu ma asteptam de la 4  ! Doamne ajuta sa fie bine ! Nastere usoara fetelor , sa vina bb pe lume sanatosi!
F bine M2! Nu toate avem nevoie probabil de injectabil. Beta e f crescut asa ca be happy! |
|

| Florentinna wrote:Fetelor am fost la control,Bebelina sta cuminte, mi-a facut si ceva test sa vada daca e ok sa nu fie stresata si a iesit ok, contractiile mele sunt doar false si in rest nu ma plâng. Vineri la 12 avem programata cezariana , am stat cat am putut de aproape de termen, care e in 16 dar nu ma lasa sa trecem peste. Asa ca vineri e ziua cea mare Elena, Diana bafta si voua, feti?ele noastre se lasa a?teptate. Nu am crezut ca apuc 40 de saptamani, tot am crezut ca o sa nasc mai devreme dar uite ca ea a stat cumintica. Va pup fetelor si sarcini usoare la toate Inca putin Florentina.Ce emotie fa multe poze in astea 2 zile ma bucur ca ai dus pana la termen. |
|

| La fel cum spune Bella eu n am vrut sa risc nimic. Am doar un MTHFR dar nu stiu daca am si gena PAI ca n am mai facut nimic in plus. Doar ca stiu ca in trecut am stat pe aspenter si n a fost suficient. Asa ca am preferat injectabil. Doar cum am si zis nu toata lumea are nevoie de injectabil. |
|

| Adina Mariana wrote: daaa...si mie imi place aici desi inca nu va pot ajuta cu sfaturi ca nu ma pricep,incep sa invat incetuc.Si abia astept ecografia de maine.Ce emotii am si eu si sotul
Wow, ce emotie! Maine o sa fiti f fericiti cu siguranta!
Si eu am reusit sa il iau pe sot. A facut schimb de tura. E prima data pt el. Si Denis vroia dar nu au voie copii in clinica. |
|

Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| alina89 wrote:Am revenit de curand de la medic. Ff aglomerat azi si in oras si la spital. Sunt de la 6 pe drumuri. Cred ca ma culc putin cu piticu la pranz. Toate analizele sunt bune. D-dimerii sunt in crestere, dar in intervalul de referinta. Ramanem pe aspenter inca 4 sapt cand revin la analize cu morfologia facuta sa o vada si ea. Toti se mira ca nu sunt pe injectabil de la test pozitiv cu mutatiile mele, dar pe de alta parte e cea mai recomandata doctora. Vin din toata tara la ea, deci merg pe mana ei.
Yey, ma bucur ca esti in grafic. Eu nu ma pricep la mutatii dar tot spui ca sunt asa grave si sunt tot mai surprinsa cum la David ai avut sarcina fara nici o problema.. misterioase sunt corpurile noastre odihneste-te ca meriti |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/6/2018 Mesaje: 359
| Adina Mariana wrote: Inca putin Florentina.Ce emotie  fa multe poze in astea 2 zile  ma bucur ca ai dus pana la termen. Adina am facut de la 7 saptamani poza la burtica in fiecare sambata cand mai trecea o saptamana ca sa fac colaj si sa ii arat bebelinei cum a evoluat . Acuma ultima poza cu burtica o fac vineri in loc de sâmbata. Multa sanatate ?i tie si la bebe si sa fie ok la eco. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Fetelor, eu am o sarcina dusa la termen fara sa iau nimic pe perioada sarcinii, nici macar vitamine prenatale. Doctora ginecolog e de acord pana acum cu aspenterul doar, cu mentiunea sa iau 150 de la 13s.
Anemona are mutatiile mele plus inca una si a dus sarcina pana spre final cu aspenter apoi injectabil trim 3.
90% din hematologi vor recomanda clexane de la test pozitiv pt linistea pacientei. Trombofilia este un risc, nu o boala, nu garanteaza nimeni ca se va activa sau nu in sarcina. Majoritatea nici nu cer dozarea pe parcursul sarcinii sa vada daca este ok doza sau trebuie crescuta/marita. Si totusi cu mutatii fff usoare si injectabil tot se pierd sarcini.
Eu ma rog la Dumnezeu sa mearga totul la fel de bine ca pana acum. Cred ca faptul ca acum stiu si iau un tratament deja sunt mult mai castigata. Mi-a spus ca voi trece cu siguranta pe injectabil, dar la momentul potrivit. Am intrat pe multe grupuri de trombofilie, dar mai rau imi fac, ma agit si nelinistesc degeaba.
Ah, este mostenita mutatia de la mama, care a avut 2 sarcini perfect normale, nu era nebunia de acum cu trombofilia. Nu a avut sarcini pierdute sau complicatii. Deci ce pot face mai mult decat sa ma rog si sa raman pozitiva ca imi voi tine in brate si al doilea bebelus? |
|

| Florentinna wrote:Adina am facut de la 7 saptamani poza la burtica in fiecare sambata cand mai trecea o saptamana ca sa fac colaj si sa ii arat bebelinei cum a evoluat  . Acuma ultima poza cu burtica o fac vineri in loc de sâmbata. Multa sanatate ?i tie si la bebe si sa fie ok la eco. ce dragut abia astept si eu sa fac poze.Deja am facut una si vreau sa fac lunar iar dupa ce creste burtica saptamanal. |
|

| Mirela.t83 wrote:
Wow, ce emotie! Maine o sa fiti f fericiti cu siguranta!
Si eu am reusit sa il iau pe sot. A facut schimb de tura. E prima data pt el. Si Denis vroia dar nu au voie copii in clinica.
Ce emotionant.Cred ca si pt.soti este ceva super sa vada.Cel putin al meu so tare bucurat ca ma ia seara medicul ca pe atunci iese si el de la lucru.Cum a reactionat Denis la aflarea vestii ca va avea un fratior/surioara?cum i-ai spus? |
|

| Alina eu sunt total de acord cu tine.Eu nu as lua injectabil doar sa previn.As lua daca chiar medicul hematolog considera ca in urma analizelor de coagulare am nevoie de asta.Am citit si ca injectabil dat fara sa fie cazul poate da hemoragii.Sunt convinsa ca cine a pierdut sarcina prefera aceasta varianta pt.linistea ei dar eu nu am pierdut si nu as vrea sa iau injectabil asa numai.Voi face analize,voi merge la hematolog,voi face de toate si doar daca mi se va recomanda injectabil de catre medic atunci voi lua.Eu am un singur Mthr pozitiv,nici macar pai nu este pozitiv si stiu ca mai mult de jumatate din populatie au macar un mthfr pozitiv si nu stiu si nu pierd sarcini si sunt sigura ca si mai demult era asa dar nu stiau femeile.Culmea ca nici nu pierdeau sarcini.Trombofilia asta e tare la moda de cativa ani incoace dar mie mi se pare ca se cam exagereaza cu ea.E doar parerea mea personala.Multe sarcini se pierd si se da vina pe trombofilie dar nimeni nu iti garanteaza ca este de acolo.Sunt multi factor pt.care se opreste sarcina din evolutie dar fiind la moda trombofilia gata...sigur de acolo e,dat nu este tocmai asa.
Si da Alina...o sa il ti in brate si pe al doilea.Anemona,Maria si mai sunt fete cu mutatii grave care au luat injectabil abia in ultimul trimestru si ala sa nu risca.Dupa cum spuneam,prea mare tantam cu trombofilia asta.Mai demult nu exista acum de ce exista?corpul este facut la fel si acuma si cum era pe vremuri. |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Si eu consider la fel, ca e o moda. Dar na...am cazut in capcana asta si s-a nimerit chiar sa fie ceva serios la mine. Dar toti mi-au spus ca sarcina oprita din evolutie nu a fost din cauza trombofiliei. Majoritatea sarcinilor chiar se pierd din cauza mutatiilor genetice. As face si 10 injectii pe zi daca e nevoie fara sa stau pe ganduri, o prietena a facut injectabil doza prea mare si nu putea sa stea in fund pt ca se invinetea instant si asa ramanea, i-au redus doza si a fost ok apoi. Eu chiar cred in medicina, ca a avansat, s-au descoperit multe in atatia ani, multe erau dar nu populare. Vreau sa beneficiez de tot ce se stie in ziua de azi si de cele mai bune servicii. Eu consider oricum ca analizele de coagulare trebuie urmarite cu sau fara mutatii. Riscul exista oricand, dar cu trombofilie e ceva mai mare. Sper sa nu ma insele instictul chiar acum.
P.s. aspenter nu se ia in trim III cel putin asa citisem pe prospect, deci in caz de ceva mutatii se ia injectabil in locul aspenterului, daca nu sunt mutatii grave pur si simplu se renunta de tot la el spre final. |
|
Inregistrat: 2/9/2016 Mesaje: 3775
| Adina, M2, va sade bine aici! Sa va priasca noua locatie! Nastere usoara si recuperare rapida, top 3 burtici! Fetelor, ca tot vorbiti de mutatii, de Nadira mai stie careva ceva? TRebuia sa nasca prin decembrie ... |
|

| Adina Mariana wrote: Ce emotionant.Cred ca si pt.soti este ceva super sa vada.Cel putin al meu so tare bucurat ca ma ia seara medicul ca pe atunci iese si el de la lucru.Cum a reactionat Denis la aflarea vestii ca va avea un fratior/surioara?cum i-ai spus?
E f incantat Denis. Asteapta sa creasca burta sa stea de vorba cu bebe. Ma facut sa rad intr o seara. Facea baie si era in cada. Cand intru mami, uite sunt gravid. Isi umflase burta si el. |
|
|