Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| simmo wrote:Georgiana, nu mi-a iesit nicio bacterie. Mai sunt cateva analize iesite din parametrii insa diferenta e foarte mica (doar asta mi-a atras atentia).
Alle, si eu am citit pe internet ca ar putea insemna infectie, doar eu nu am niciun simptom...nu ma doare nimic. Singurul lucru care il am sunt varsaturile si greturile, iar astea duc la deshidratere (nici apa nu prea pot sa beau, iar de mancat nu mai zic...am slabit, nu foarte mult, dar la cate kg am eu, in curand ma baga la anorexice). Ieri ii spuneam doctorului ca nu ma dor sanii, nu sunt umflati, nu s-au marit, nu am crampe si intrebam daca e normal. La mine vesnica problema cu sanii...mi-a zis ca atat timp cat ecografic e totul ok, nu am motive de ingrijorare. La tine a fost vorba de leucocitele din sange ?
Cata, pe tine pana la cate saptamani te-au tinut greturile ? Eu duminica am facut perfuzie, iar azi dimineata am varsat de 3 ori (iar!!). Am luat jumatate de pastila ca sa ma calmez pentru ca imi dadeam seama ca nu ma puteam opri. Am inceput sa ma prind cand e vorba doar de "one time" sau cand nu ma mai opresc. Mai am putin si fac 12 saptamani, dar nu da semne ca s-ar mai diminua din intensitate momentan.
Raluk, felicitari pentru fetita!
Buna, din ce imi aduc aminte, cam o luna jumate, ultimele 2 sapt doar in weekend ma apucau, iar in restul saptamanii doar durere de cap. Ajunsesem sa imi doresc sa merg la serviciu ca acolo imi era mai bine ca acasa :)) Dar la mine a fost mai mult stare de greata si atat, am vomitat de 5 ori doar in acest timp. Si tot atunci m am si ingrasat ca trebuia sa mananc mult, daca nu mancam ma lua starea de rau imediat. Merele verzi imi faceau bine, portocale, mandarine si chestii sarate, covrigei, chipsuri, tot ce nu e recomandat :) Iar legat de sani, pe mine nu m au durut sanii niciodata in aceste 7 luni, nu i am simtit in niciun fel si nici nu trebuie sa iti doresti asta. De marit s-au marit, acum cred ca cu 2 nr mai mari ca inainte de sarcina, dar atat, fara durere. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Apa muuulta pt dureri de cap, verificat tensiunea, odihna multa. La mine functionau compresele cu apa rece si somnul :) Alle de cand esti risc maternal iei mai putin cu mult decat salariul normal? E diferenta mare? |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| Raluuu ce fericita esti! 3 fetite! Ma bucur mult!
Alle, ma bucur ca totul e ok si bebe creste.
Laura, ai grija cu tensiunea!
Eu la durere de cap am reactionat cu juma de ceasca de cafea. A functionat.
|
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| RalukM wrote: Am iesit de la eco, is asa de fericita, am aflat ca voi avea tot fata  nu eram pregatita psihic pt baiat, nu stiu de ce... Dar acum zburd de fericire. Si ce conteaza cel mai mult e ca e sanatoasa tun si grasunica  Adina vb cu medicuk de familie si vezi daca ti pune separat analizele din torch daca intra pe decontare. Eu am ab la rm si daca faceam profil torch nu mi l acoperea ab dar am vb cu medicul si mi a trecut separat analizele din profil si asa nu l am mai platit. Incearca si asa poate se deconteaza separat. Felicitaaaari! Sarcina usoara si fetita sanatoasa |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| RalukM wrote:Adina, are 270 gr mandra dar greutatea masurata ecogrfic e relativa rau Scumpete mica,ce frumos cresti tu a inceput sa se vada burtica?cam de cand incepe sa se vada burtica?4,5 luni? |
|

| ivoreth wrote:Raluk felicitari pentru fetita! Si noi ne-am bucurat la fel de tare cand am aflat ca vom avea tot fetita, la fel eram speriati de ideea de baietel pt ca nu stim cu ce se mananca Adina la Cluj se face Torch gratis la Spitalul de Boli Infectioase cu trimitere si programare. Intereseaza-te, poate se face si la voi Laura ma bucur ca analizele pana acum au fost ok, iti tin pumnii sa fie bine si cu tensiunea si restul. Eu voi naste prin cezariana (pentru ca si prima a fost tot cezariana), cel mai probabil la 39 de saptamani, nu am stabilit exact. Fetelor, maine la 5 ma duc la control dupa 6 saptamani in care nu mi-am vazut fetita. Am asa niste emotii, sper sa fie totul bine. Sa imi tineti pumnii! Multumesc mult.O sa ma interesez.Iti doresc mult succes maine la control,cu siguranta va fi totul bine.Cred ca iti e tare dor de printesa.Tin pumnii si te asteptam cu vestile pozitive |
|

| Fetelor care ati luat sau luati progesteron nu ati avut disconfort in zona vaginala?Eu iau 400 Arefam pe zi bagate vaginal amandoua seara.In timpul zilei imi tot curge secretii de la progesteron.Am renuntat la protejslip si pun servetele sa absoarba mai bine si sa nu fiu mereu uda dar de cateva zile am inceput sa simt putin disconfort si parca usoare mancarimi.Mie teama sa nu se agraveze dar nu mai stiu cum sa fac.Ma spal odata pe zi cu apa curata dar tot uda sunt toata ziua.M-am gandit sa schimb cu Utrogestan dar de renuntat nu pot ca mi-a spus ginecologul sa iau neaparat progesteron ca am un cheag de sange/hematom micut sub saculet si sa nu se intample ceva.Nu mai suport secretiile astea care stiu sigur ca imi provoaca si acest disconfort. |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Adina Mariana wrote:Fetelor care ati luat sau luati progesteron nu ati avut disconfort in zona vaginala?Eu iau 400 Arefam pe zi bagate vaginal amandoua seara.In timpul zilei imi tot curge secretii de la progesteron.Am renuntat la protejslip si pun servetele sa absoarba mai bine si sa nu fiu mereu uda dar de cateva zile am inceput sa simt putin disconfort si parca usoare mancarimi.Mie teama sa nu se agraveze dar nu mai stiu cum sa fac.Ma spal odata pe zi cu apa curata dar tot uda sunt toata ziua.M-am gandit sa schimb cu Utrogestan dar de renuntat nu pot ca mi-a spus ginecologul sa iau neaparat progesteron ca am un cheag de sange/hematom micut sub saculet si sa nu se intample ceva.Nu mai suport secretiile astea care stiu sigur ca imi provoaca si acest disconfort.
Am trecut si eu prin asta, ma gandeam ca am candida sau cine stie ce bacterii dar ma ingrijoram degeaba. Cu servetelul nu cred ca este o idee buna, sunt aspre, te pot irita. Eu initial schimbam foarte des protejslip-ul iar cand nu a mai mers si asta am renuntat si schimbam lenjeria de 2-3 ori pe zi. |
|

| Adina Mariana wrote:Fetelor care ati luat sau luati progesteron nu ati avut disconfort in zona vaginala?Eu iau 400 Arefam pe zi bagate vaginal amandoua seara.In timpul zilei imi tot curge secretii de la progesteron.Am renuntat la protejslip si pun servetele sa absoarba mai bine si sa nu fiu mereu uda dar de cateva zile am inceput sa simt putin disconfort si parca usoare mancarimi.Mie teama sa nu se agraveze dar nu mai stiu cum sa fac.Ma spal odata pe zi cu apa curata dar tot uda sunt toata ziua.M-am gandit sa schimb cu Utrogestan dar de renuntat nu pot ca mi-a spus ginecologul sa iau neaparat progesteron ca am un cheag de sange/hematom micut sub saculet si sa nu se intample ceva.Nu mai suport secretiile astea care stiu sigur ca imi provoaca si acest disconfort. Eu am folosit utrogestan toata sarcina, in primul trimestru luam 600 mg/zi. Eu am "investit" in protej slipuri (mie mi s-au potrivit de la libresse, sunt ambalate individual, subtiri si le luam usor cu mine in geanta https://www.emag.ro/absorbante-zilnice-libresse-so-slim-32-buc-7322540083934/pd/D7J68BBBM/ ), le schimbam la 30 min-1 ora inclusiv acasa si nu am avut probleme. Toata sarcina am facut asa, am prins si temperaturi mari vara si mi-a fost ok, nu stiu cum altfel sa fi facut. Probabil te iriti din cauza hartiei, foloseste totusi protej slipuri, sunt din bumbac si cred ca mai blande cu pielea ta. Trebuie musai sa administrezi intravaginal progesteronul? |
|

| GeorgianaB wrote:
Am trecut si eu prin asta, ma gandeam ca am candida sau cine stie ce bacterii dar ma ingrijoram degeaba. Cu servetelul nu cred ca este o idee buna, sunt aspre, te pot irita. Eu initial schimbam foarte des protejslip-ul iar cand nu a mai mers si asta am renuntat si schimbam lenjeria de 2-3 ori pe zi.
Asa ma gandesc si eu acuma ca am vreo infectie sau candida dar am ft.mare grija de mine,ma spal mereu fara nici un fel de geluri,doar apa curata,contacte sexuale nu am avut deloc de cand am ramas.Cred ca ai dreptare cu servetelele.Eu nu m-am gandit.Voi trece iar pe protejslipuri si ma voi schimba mai des.In casa nu pun lenjerie pe mine doar pantaloni.Daca nu ma ingaduie o sa intreb medicul iar vineri dimi merg si fac analizele printre care si urina si urocultura.Multumesc mult pt.sfat |
|

| AlexandraRr wrote:Eu am folosit utrogestan toata sarcina, in primul trimestru luam 600 mg/zi. Eu am "investit" in protej slipuri (mie mi s-au potrivit de la libresse, sunt ambalate individual, subtiri si le luam usor cu mine in geanta https://www.emag.ro/absorbante-zilnice-libresse-so-slim-32-buc-7322540083934/pd/D7J68BBBM/ ), le schimbam la 30 min-1 ora inclusiv acasa si nu am avut probleme. Toata sarcina am facut asa, am prins si temperaturi mari vara si mi-a fost ok, nu stiu cum altfel sa fi facut. Probabil te iriti din cauza hartiei, foloseste totusi protej slipuri, sunt din bumbac si cred ca mai blande cu pielea ta. Trebuie musai sa administrezi intravaginal progesteronul? M-am gandit si eu la Utrogestan in loc de Arefam si ginecologul mi-o spus ca daca doresc pot sa iau de care vreau ca e tot una dar am inceput cu Arefam ca am auzit ca se asimileaza mai bine in corp.Acum daca schimb cumva nu va fi problema?Nu am incercat Libress,voi incerca.Am avut doar de la Discret.Acum il puneam,in 15 minute trebuia schimbat asa ca am trecut pe servetele dar nu cred ca este o idee tocmai buna.Poate si de la alea ma irit..din pacate trebuie neaparat vaginal.Am un mic cheag de sange/hematon si o usoara dezlipire de placenta asa ca este nevoie altfel risc sa sangerez si sa pierd.De luni sunt in concediu medical si repaus. |
|

Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| Adina Mariana wrote:Fetelor care ati luat sau luati progesteron nu ati avut disconfort in zona vaginala?Eu iau 400 Arefam pe zi bagate vaginal amandoua seara.In timpul zilei imi tot curge secretii de la progesteron.Am renuntat la protejslip si pun servetele sa absoarba mai bine si sa nu fiu mereu uda dar de cateva zile am inceput sa simt putin disconfort si parca usoare mancarimi.Mie teama sa nu se agraveze dar nu mai stiu cum sa fac.Ma spal odata pe zi cu apa curata dar tot uda sunt toata ziua.M-am gandit sa schimb cu Utrogestan dar de renuntat nu pot ca mi-a spus ginecologul sa iau neaparat progesteron ca am un cheag de sange/hematom micut sub saculet si sa nu se intample ceva.Nu mai suport secretiile astea care stiu sigur ca imi provoaca si acest disconfort.
Eu am luat 600 de arefam pana la 13 sapt..într-adevar schimbam des proteslipul din cauza ca imi mai curgea chiar daca stateam în pat mai mult de o ora ,tot imi curgea din el. Dar disconfort nu am avut ,nu cred ca ar fi ceva grav . Vezi zilele urmatoare cum se comporta si comunica-i doctorului daca e mai nasol |
|

Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| RalukM wrote: Am iesit de la eco, is asa de fericita, am aflat ca voi avea tot fata  nu eram pregatita psihic pt baiat, nu stiu de ce... Dar acum zburd de fericire. Si ce conteaza cel mai mult e ca e sanatoasa tun si grasunica  Adina vb cu medicuk de familie si vezi daca ti pune separat analizele din torch daca intra pe decontare. Eu am ab la rm si daca faceam profil torch nu mi l acoperea ab dar am vb cu medicul si mi a trecut separat analizele din profil si asa nu l am mai platit. Incearca si asa poate se deconteaza separat.
Felicitari pentru veste ! Si noi tot fetita avem sa fie sanatoasa ?i sarcina usoara in continuare |
|

| Iulia13 wrote:
Eu am luat 600 de arefam pana la 13 sapt..într-adevar schimbam des proteslipul din cauza ca imi mai curgea chiar daca stateam în pat mai mult de o ora ,tot imi curgea din el. Dar disconfort nu am avut ,nu cred ca ar fi ceva grav . Vezi zilele urmatoare cum se comporta si comunica-i doctorului daca e mai nasol
Asa am sa fac.Iti multumesc |
|

| Adina Mariana wrote: M-am gandit si eu la Utrogestan in loc de Arefam si ginecologul mi-o spus ca daca doresc pot sa iau de care vreau ca e tot una dar am inceput cu Arefam ca am auzit ca se asimileaza mai bine in corp.Acum daca schimb cumva nu va fi problema?Nu am incercat Libress,voi incerca.Am avut doar de la Discret.Acum il puneam,in 15 minute trebuia schimbat asa ca am trecut pe servetele dar nu cred ca este o idee tocmai buna.Poate si de la alea ma irit..din pacate trebuie neaparat vaginal.Am un mic cheag de sange/hematon si o usoara dezlipire de placenta asa ca este nevoie altfel risc sa sangerez si sa pierd.De luni sunt in concediu medical si repaus. Nu e nici o problema daca treci pe utrogestan insa din experienta mea iti spun ca la fel va fi, eu doar seara puneam intravaginal, dimineata si la pranz luam oral si tot curgea toata ziua :( sper sa fie doar din cauza asta discomfortul, nu cred sa fie infectie :* Ma bucur ca ai rezolvat cu medicul si stai cumintica in concediu, sigur cu repaus si progesteron va fi bine :* |
|
|