|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| Mirela.t83 wrote:Fetelor m-au sunat de la spital. Analiza la urina a iesit ca am infectia E coli..m a intrebat moasa daca am simptom dar nu am nimic..doar urinez mai des dar am zis ca na, e de la sarcina. A zis sa vin marti iar daca pot sa dau urina sa repetam...poate e gresit. Daca iese si a 2 oara imi vor da antibiotic.
Mirela ,imi aduci aminte de cumnata mea ..de la 10 saptamani a aflat ca are E-coli . Valoarea era extrem de mare . A primit o gramada de antibiotic, plus internare ,la ea s-a manifestat foarte urat probabil din cauza ca a depistat mai tarziu. Într-un final ,cu tratament bun a reu?it sa scape de infec?ie si acum are o fetita superba. Nu dispera,stai linistita. E bine ca mergi sa o repe?i , iar daca va fi nevoie de antibiotic sunt sigura ca doctorul iti va da ce trebuie . Te pup si ai grija de tine poate este totusi o gre?eala si nu e vorba chiar de e-coli |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| Mersi fetelor. Iulia sper sa nu fie, asa m-a gandesc. Ca o fi vreo greseala. Si eu am 14 sapt chiar marti si sper sa nu fie tarziu. Si chiar de ar fi sa trebuiasca sa iau antibiotic aia e.
|

Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| ivoreth wrote:Salut, fetelor! Nadia s-a nascut dimineata la 9.15, are 3300g, 52 cm si nota 10. Totul a mers foarte bine. Mi s-a facut putin rau de la anestezie ca mi-a scazut tensiunea f tare dar mi-am revenit in 10 minute si apoi a inceput operatia. A trecut foarte repede, ca toata lumea era foarte draguta si tot pvesteau cu mine. Acum sunt la terapie intensiva, ma simt bine, dar cred ca ma pun sa dorm puti ca azi noapte nu am prea dormit de emotii. Incerc sa atasez o poza cu fetita mea, sper sa nu fie prea mare pt ca nu am chef sa editez acum. Va pup si va multumesc de galerie Felicitari! Sa fie sanatoasa si sa va aduca numai impliniri! Recuperare usoara! |

Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Neata fetele cochetele:)
Adina condoleante, imi pare rau pt pierderea ta. Ivoreth felicitari, sa fiti sanatoase amandoua. Mi se pare ca trece timpul atat de greu... Astept co, ca pe painea calda. Pe 27am morfo 2 sper sa fie totul bine sa fie bebelina bine.. Ma oftic maxim ca sarcina asra am placenta anterioara si o simt mai greu, e stresul mai mare V-am pupat! |
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| RalukM wrote:Mi se pare ca trece timpul atat de greu... Astept co, ca pe painea calda. Pe 27am morfo 2 sper sa fie totul bine sa fie bebelina bine.. Ma oftic maxim ca sarcina asra am placenta anterioara si o simt mai greu, e stresul mai mare V-am pupat!
Mai ai un pic pana pe 27, acusi trece Si eu abia astept sa raman acasa ,dr mereu imi zice daca sa mi dea medical, dar din pacate trebuie sa mai merg la scarbici ca avem nevoie de banuti.. Te inteleg cu stresul , dar sunt sigura ca bebelina e bine merci si rade de tine ca te stresezi asa |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/11/2016 Mesaje: 383
| ivoreth wrote:Salut, fetelor! Nadia s-a nascut dimineata la 9.15, are 3300g, 52 cm si nota 10. Totul a mers foarte bine. Mi s-a facut putin rau de la anestezie ca mi-a scazut tensiunea f tare dar mi-am revenit in 10 minute si apoi a inceput operatia. A trecut foarte repede, ca toata lumea era foarte draguta si tot pvesteau cu mine. Acum sunt la terapie intensiva, ma simt bine, dar cred ca ma pun sa dorm puti ca azi noapte nu am prea dormit de emotii. Incerc sa atasez o poza cu fetita mea, sper sa nu fie prea mare pt ca nu am chef sa editez acum. Va pup si va multumesc de galerie
Felicitari !!! Bun venit pe lume!!! Sa va traiasca si sa fie sanatoasa galusca!!! |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/11/2016 Mesaje: 383
| Cine urmeaza sa nasca? Ca vad ca usor usor ajung cap de lista |
|

Inregistrat: 2/23/2018 Mesaje: 506
| valicutza wrote:Cine urmeaza sa nasca? Ca vad ca usor usor ajung cap de lista Cred ca eu urmez de Bunavestire |
|

Inregistrat: 10/1/2016 Mesaje: 3498
| Bella_Tm wrote:Cred ca eu urmez  de Bunavestire
da , iubita, tu urmezi. oricum eram datoare cu povestirea momentului magic la noi doua . nu prea am mai avut timp pt ca dupa o saptamana de stat in spital, din cauza icterului ala , care n final, multumesc mult doamnei doctor pediatra-era o inlocuitoare la pediatra actuala si vazand ca nu i scade nicicum numarul ala, cand masurau valoarea pielii-pt icter; i au facut niste analize n plus, ca sa inteleaga de ce si care i problema. i au pus perfuzie la ingerasul meu, mi se rupea sufletul dar am trecut si peste asta intr un final. eu avand rh ul negativ, micuta mea, l a mostenit de la tatic pe al lui care ear pozitiv si cica asta era explicatia lor am tot dat sa scriu povestea mea de pe tel dar de 2 ori mi s a sters fara sa vreau -sa speram ca acuma imi iese in final ajunse la spitalm cu sora mea, seara pe 1.03, m au bagat inauntru si analize la sange, intrebari, verificaarea colului-care pot sa spun ca a durut ca naiba dar eram deja dilatata 4 si mi au facut clisma, m au chinuit, sa mi puna fluturas la mana si eu insitam sa mi l puna mai sus ca la incheietura, durea ca naiba de tare dar n am avut sanse.... asta este. in final dupa ce am mai stat pe acolo, complectatul hartiilor, etc, m au urcat sus, pe sectie si internare scria pe frunytea mea. sora mea, s a dus intre timp sa mi ia bagajul de spital din masina pt ca nu l am luat cu noi,nu ne imaginam ca o sa nasc in noaptea aia dar domnisoara mea, pe langa faza ca a vrut sa i arate la tati ca ne facem de cap daca el pleaca de acasa, a vrut sa ma cunoasca mai repede. cred ca deja se facuse ora 1, sau mai mult; a venit sora mae cu geanta si mi a spus ca ajunsese si logodnicul meu deja jos; ea a intrebat daca poate sa ramana in caz ca .... dar nu s a putut.ok. au plecat acasa amandoi; pe mine m a controlat iara moasa , eu deja fiind in sala de pretravaliu si eram deja 6 dilatata, am cam oftat\suspinat si doamna mi a spus : pai, daca eu de la 2 degete ma vait dar ce o sa fac cand o sa nasc? , cica eram ok dupa ea ca deja simtea capul eu, nu prea pricepeam mai nimika dar mna....asta este. mi a aratat un pat pe care sa ma intind pana vine doctorul si pana vine momentul m am pus pe pat, ma mesageam pe whatsapp cu sora mea intre timp. nu ma durea nimika,deci eu nu pricepeam ca urma sa nasc cu adevarat cand ma lua cate o durere de parca imi taia cineva burta ....ma ridicam si ma sprijineam de marginea patului , stand cateva momente ca sa mi treaca. eu, naroada, o intrebam pe moasa daca nu poate sa mi dea ceva calmant moasa raspunde: iti dau dar dupa ce nasti . eu, ma tot gandeam de ce nu mi da un calmant cand vroiam sa ma pun inapoi in pat..... domnisoara mea ....nu vroia nicicum ca sa stau intinsa, aas ac ma plimbam pe acolo prin salon, unde eram 4 fete\femei care urmau sa nasca. vazand ca durerile sunt din ce in ce mai puternice, eu care eram contra la injectia aia in coloana, am intrebat o pe moasa daca nu se poate face : epidurala.......nu-ca esti prea dilatata rahianestezie.....nu-esti prea dilatata si ii cam tarziu cezariana.....nu, inafara ca poate as fi fost dilatata destul de mult, mi a spus ca pe langa ca nu se poate, n are rost sa ma mai taie pt ca i micuta sarcina, eu nascand prematur. dupa doctorii de acolo, nascusem la 35 de saptamani. ajunge doctorul intre timp, pe care eu nu l vazusem in viata mea dar acre eu, jos la urgente , spuneam ca sunt pacienta sa pt ca asa mi a spus dr mea-Tudorut sa spun la urgente. m a suit pe capra, eram deja dilatata 7 si cica dupa el, mai e un pic si scapi-zice dr dar eu de acolo-un pic pe .... si el, da asa i, un pic care mi se pare mie, pt tine e o eternitate. mi a bagat un supozitor si m a dat jos de acolo, m am dus inapoi in pat. dar n am putut sta, inainte\inapoi prin salon si eu o intreb pe moasa daca pot sa merg la baie. simteam ca ma scapa . ea, imi pune o galeata si cica faci aici. eu, am ramas uimita ca nu ma lasa sa merg la baie si i spun,ok -daca fac pisu, fac acolo, am inteles dar daca ma scapa cealalta problema, ce fac? ea: zambind, stai linistita ca nu te scapa ,stiind ca mi a facut clisma jos la urgente. si incepe faza de ras, ca daca era sa filmeze cineva toata faza, cred ca ati fi ars cu lacrimi, la ce naroada eram eu m am pus pe galeata de vreo 2 ori ca am simtit ca fac pipi ....si iesea ceva ... a 3 a oara in schimb cand am dat sa ma pun pe galeata , moasa era in treacat pe acolo, pt ca fiind 4 femei gata sa nasca , trebuia sa ne verifice pe fiecare n parte, si a vazut ca eu nu fac nimika si mi spune ,ce faci? pipi sau vrei sa nasti acolo? eu, habar n aveam de nimika, senzatia ca ma scapa pipi era...... doctorul , ma vedea ca ma tot plimb pe acolo, ma intreba daca am contarctii? eu: ce contractii domn doctor-simt ca mi se rupe burta dupa faza cu galeata, moasa ma insoteste sa urc pe capra, si cica sa imping dar eu ....de unde forta , ca ma durea ca naiba cred ca, daca stau bine sa ma gandesc, am impins de 2 sau de 3 ori.la ultima faza cu impinsul , moasa imi spune ca sa respir pe nas, cu gura inchisa , ca atunci cand vreau sa fac treaba mare .... simgteam ca mor de durere, nu stiu daca am spus cu voce tare sau doar am gandit o, ca sa mi faca orice, sa ma taie,sa ma omoare , ca eu nu mai pot, deja imi dadusera lacrimile ... de aici, tinetiva tare la ce urmeaza fac cum spune moasa si simteam ca doctorul parca mi scotea matele din mine eu: a iesit? dr: da, si o ridica si mi o arata. el tot mai facea ceva pe acolo eu: domn doctor dar copilul a iesit, ce mai cautati? dr: imi arata ceva ciudat tare, placenta si o scapa jos eu:ok. tot mai facea pe acolo. acuma , ce mai cautati? dr: scoate cu o penseta, o bucata de pansament plin de sange-ma curata inauntru si mi l arata. dupa aceea, mai imi arata inca unul alb, si mi spune ca o sa ma curete bine bine dupa aia , a urmat faza care a cam durut, cand baga acul -ma durea, in schimb cand simteam ca trage ata, nu ma durea , ci simteam ca trage pe acolo cu ceva .... a trebut sa ma coase ca mi faceuse aia -epizoo.... cum s o fi chemand pt ca eu, inainte sa inceapa distractia toata, i am zis dr ului ca o sa ma rup toata dr: nu o sa va rupeti pt ca sunt aici ca sa va ajut... m a taiat dinainte ca sa fie sigur.... mi au pus fetita pe piept cateva secunde, cand , va spun sincer, mi au dat lacrimile si nu mi venea sa cred ca am minunea n brate. erau lacrimmi de fericire dr ul , mi a aratat putulica ca sa vad si eu ca i fetita si sa fiu sigura pana as nasc, dr m a intrebat daca stiu ce am, si eu i am povetsit asa pe scurt, ac sunt kinder cu surprize , logodnicul meu nu o vrut sa stim , dar sotia sa, mi a soptit ca va fi fetita tocmai de asta, mi a aratat o clar ca ii fetita pe scurt, cam asta ar fi fost. am nascut la 5.25 pe LAURA-IONELA de 2480 gr si ar fi trebuit sa ajungem la 2600 pt vaccin. neajunand, ne au dat drumul acasa si ne am intors cu fetita la vaccin cand a avut greutatea buna pt vaccin. am o fetita foarte cuminte, nici nu sti ca am copil in casa doar atunci cand ii e foame, plange,urla si tre sa i dai sa manance, eu,laptic nu prea am , adica deabia deabia curge si ii dau nan sensitive . am ajuns la aproape 3 kg in seara aceasta dupa baita. incet incet , o sa crestrem noi mari. beau si ceva ceai c are m ar ajuta pt a avea laptic, m am chinut sa beau jumatate de pahar de bere dar ii amara ca naiba si nu prea mi vine dar ,...... auma, cum trebe sa fac? trebe sa fac ticket nou? pt ca sa ma adaugati in lista la mamici? unde?cum? ma ajuta cineva-va rog. multumesc mult. fetele, va multumesc mult pt sustinerea din seara de 1.03 si ca ayi insistat as o sun pe dr TUdorut care , dupa ce i am explicat situatia, mi a spus, in cat timp ajungeti la Timisoara? sunt niste oameni de milioane. o sa merg pe la ea pe la cabinet,cu ceva,un gand,o atentie si poate o sa luam si fetita ca sa i o aratam . nastere usoara care se apropie. sa fie macar ca a mea pt ca sincer, gandindu ma bine, la cum spunea si matusa mea, ca o nastere e de 45 de ori mai dureeroaas decat ruperea unui os, exemplu mana\incheietura mea, ca eu am patit o de 2 ori deja, .............. sincer ....cred ca a durut mai tare cand mi au rupt mana, decat cand mi am nascut minunea
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Laura, nu e nevoie de vreun ticket mou, doar intri pe topicul de mamici si postezi cand ai nevoie :) sa pui fetita la san inainte sa ii dai lp sau cat de des in timpul zilei pt ca ea stimuleaza sa vina lapticul. Tu cum stii ca nu prea e? |
|

Inregistrat: 10/1/2016 Mesaje: 3498
| Andreea06 wrote:Laura, nu e nevoie de vreun ticket mou, doar intri pe topicul de mamici si postezi cand ai nevoie :) sa pui fetita la san inainte sa ii dai lp sau cat de des in timpul zilei pt ca ea stimuleaza sa vina lapticul. Tu cum stii ca nu prea e?
mersi Andreea. o pun la san inainte sa i dau laptic cu biberonul dar nu iasa mai deloc. ea, oricum inca n are forta destula pt ca s a nascut prematur si se enerveaza, se incrunta,da din picioruse si plange cand vede ca nu iese. |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Laura amuzanta experienta ta, sper sa avem toate parte de momente amuzante..desi in clipele alea cred ca numai sa razi nu ti vine
Fetelor voi ati purtat centura postanatala? Veti purta ? Mai ales cele cu cezariana..am inceput sa caut ceva recenzii despre, dar parerile sunt impartite. Pana pe 15 aprilie cand ajung la dr sa o intreb as vrea sa mai strang informatii  Ma uitam cam la ce trebuie luat pt bebe si tulai..mare mai e lista de asta am zis sa incep sa ma documentez despre, ca sunt varza murata la capitolul asta in plus, ma ajuta sa nu ma mai stresez asa tare daca misca bebe, cat misca, cum misca.. |
|

Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Ella30 wrote:Laura amuzanta experienta ta, sper sa avem toate parte de momente amuzante..desi in clipele alea cred ca numai sa razi nu ti vine Fetelor voi ati purtat centura postanatala? Veti purta ? Mai ales cele cu cezariana..am inceput sa caut ceva recenzii despre, dar parerile sunt impartite. Pana pe 15 aprilie cand ajung la dr sa o intreb as vrea sa mai strang informatii  Ma uitam cam la ce trebuie luat pt bebe si tulai..mare mai e lista  de asta am zis sa incep sa ma documentez despre, ca sunt varza murata la capitolul asta  in plus, ma ajuta sa nu ma mai stresez asa tare daca misca bebe, cat misca, cum misca.. Eu am avut o tentativa la prima nastere.. A fosf horror. Doc mi a recomandat mai bine fara, sa las muschii si organele sa se aseze si refaca natural. Sa nu intervin cu centura. Am purtat o perioada chilot modelator cand aveam ceva mai fancy de purtat.. Asta pana mi s a restras burta. Cel mai ok e sa stai fafa, sa lasi organele sa revina la locul lor natural, nu are rost sa te sugrumi cu centura aia. Poti testa daca vrei, exosta si centuri ieftins cele de la sana parca(20 lei). |
|

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Ella30 wrote: Fetelor voi ati purtat centura postanatala? Veti purta ? Mai ales cele cu cezariana..am inceput sa caut ceva recenzii despre, dar parerile sunt impartite.
Eu am purtat, la recomandarea medicului si tare bine mi-a prins, m-am mobilizat repede, fara frica sau dureri si dr mi-a zis ca reduce sansele de aparitie a diastazei abdominale. Eu o purtam ziua si noaptea o dadeam jos (in spital o purtam si noaptea pentru ca ma durea burta fara). Centura se foloseste doar pentru sustinere, ajuta la vinecarea operatiei, nu trebuie stransa
Eu am luat de la Sana, 47 de lei am dat pe ea si mi-a fost ok, trebuie sa ai grija la marime, nu trebuie sa te stranga pentru ca altfel nu se mai vindeca corect operatia (daca vei face cezariana) |
|

Inregistrat: 2/23/2018 Mesaje: 506
| Ella30 wrote:Laura amuzanta experienta ta, sper sa avem toate parte de momente amuzante..desi in clipele alea cred ca numai sa razi nu ti vine Fetelor voi ati purtat centura postanatala? Veti purta ? Mai ales cele cu cezariana..am inceput sa caut ceva recenzii despre, dar parerile sunt impartite. Pana pe 15 aprilie cand ajung la dr sa o intreb as vrea sa mai strang informatii  Ma uitam cam la ce trebuie luat pt bebe si tulai..mare mai e lista  de asta am zis sa incep sa ma documentez despre, ca sunt varza murata la capitolul asta  in plus, ma ajuta sa nu ma mai stresez asa tare daca misca bebe, cat misca, cum misca..
Ella din ce am inteles ar cam fi musai de purtat burtiera la cezariana pt ca te ajuta sa te ridici din pat mai usor, nu simti ca ti se rupe burta. Cel putin toate fetele care au avut cezariana mi-au spus asta. La nasterea naturala nu stiu. Eu sigur imi iau. Burtiera/ centura postanatala nu e neaparat sa iti stranga burta cat mai ales sa ti-o sustina, sa nu te doara cand trebuie sa te ridici. |
|
|