|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Alle.p wrote:Ms Alexandra, eu iau maalox la recomandarea medicului si din cate am citit intra i n lista medicamentelor permise în sarcina. Nu fac abuz oricum, iau 1/4 din doza zilnica si nu iau în fiecare zi. Cati medici, atâtea opinii Asa e ;))) eu nu am mai intrebat medicul de ce nu maalox dar cred ca din cauza ca hidroxidul de aluminiu constipa, doar in supradozaj luat cred ca-l afecteaza pe bebe ;)) |
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Ella, esti tare draguta. Au cam strambat din nas la birou, dar o sa muncesc de acasa azi si maine. Sincer, pe o partea inteleg si necesitatea la locul de munca, dar pe alta parte am fost acasa in co medical si in au fost zile cand am muncit program full time si asa (am mai avut mici pauze cand am fost la doctor sau cand am mai varsat si m-am intins in pat). Iar eu pentru acest efort nu sunt platita extra. Pot bine mersi sa nu imi pese si sa se descurce (iar daca fac asta, din pacate celelalte colege ale mele nu se vor descurca pe deplin pentru ca se mai intampla sa faci greseli, iar pe urma tot greul pica la superior). Daca nu voi gasi intelegere pe viitor ma voi interna din nou in spital, iar eu nu am nevoie sa inventez vreun motiv de internare. Ieri pentru prima oara am vomitat cu firicele de sange; m-am speriat si m-am dus la RM si am fost dezamagita de consultul de la urgente deoarece dna respectiva nu cred ca m-a luat in serios. Mi-a zis sa fac o endoscopie; nu am experienta medicala, dar mie personal mi se pare riscant in sarcina sa faci asa ceva (vorbesc in conditiile in care stiu ce presupune ca interventie din cauza unor intamplari cu bunica). Am facut perfuzie iar, dar din cauza deshidratarii mi s-a spart vena pe ambele maini. In fine...am ramas cu un gust amar dupa acest consult (poate ca era tarziu si nu o fi avut chef prea mare dna respectiva; nici eco nu am facut macar sa stiu ca bebe e bine). Am vorbit in schimb cu doctorul si mi-a zis sa nu mai astept pana vomit, iar cand am senzatia aceea de rau sa iau osetron (dar sa nu depasesc o pastila/saptamana). Am observat ca nu prea e indicat in sarcina, decat cu supraveghere medicala, dar si perfuziile sunt cu artenin si granisetron (parca ultimul are aceleasi indicatii medicale ca osetron). Cred ca o sa merg o perioada pe medicatia asta; la momentul actual nu cred ca ma mai ajuta situatia indura varsaturile; am impresia ca mucoasa este foarte iritata din cauza eforturilor din ultimele saptamani si va trebui sa ma refac. O sa merg si la un consult gastro sa vad ce zice. Ma rog ca bebe sa fie bine si sa nu fie afectat de starea mea |
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Adina, are dreptate Alle: daca lucrezi in invatamant voi pe timpul verii nu ave?i vacanta ? Sau e diferit la pitici
Alle, injectiile pentru ce sunt ?
Alina, observ ca iei doza dubla de aspenter: cum le iei ? 1 dimineata si 1 seara ? Te afecteaza la stomac ? Intreb ca am inteles ca e posibil sa fii mai sensibil de la el.
Iulia, bebelina este tare scumpa. La mine tensiunea este la extrema cealalta: o am 9/6 sau 9/7. Va trebui sa cumpar un tensiometru sa o mai iau din cand in cand.
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
|
Quote:Alina, observ ca iei doza dubla de aspenter: cum le iei ? 1 dimineata si 1 seara ? Te afecteaza la stomac ? Intreb ca am inteles ca e posibil sa fii mai sensibil de la el.
Atat ginecologul cat si hematologul mi-au spus sa le iau seara. Ambele pastilute deodata. Nu am observat nicio schimbare de la ele, le iau apoi ma intind in pat, mai stau putin pe telefon, apoi adorm. |

Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Simo, imi pare rau ca te simti asa rau poate totusi trece cât dd curand, având deja 14s, sau macar sa se amelioreze Injectiile cu dexametazona sunt pt maturarea plamanilor lui bebe, în cazul în care se grabe?te sa vina pe lume, scazând astfel riscul sa faca detresa respiratorie ( din cauza asta mi-am pierdut ingerasul). Si eu iau aspenter 2/Zi si le iau ambele seara. Asa A zis si medicul meu si dna U. Dar e posibil ca si din cauza atâtor pastile ingerate, inclusiv aspenter, sa am stomacul asa sensibil acum. Am avut arsuri si in prima sarcina, dar mai usoare si mai tarziu. |

Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| simmo wrote:
Iulia, bebelina este tare scumpa. La mine tensiunea este la extrema cealalta: o am 9/6 sau 9/7. Va trebui sa cumpar un tensiometru sa o mai iau din cand in cand.
Multumesc ! Poate trece si la tine perioada asta sacaitoare ..eu nu am trecut prin asa ceva ,dar stiu cazuri si stiu ca e tare dificil. Multa sanatate! Tensiunea pe care o ai tu acum o aveam eu inainte de sarcina ..acum am ajuns si 15 cu 7 sa o am ,sper sa o ?inem în frâu si sa nu apara alte probleme . Doctorul e optimist ,a zis ca a mai avut cazuri si depistate la timp au dus la o sarcina la termen. |

| Iulia, ce buburuza grasunica ai acolo tot timpul cand spui cât are fetita ta, ma gandesc oare al meu cât are? Cred ca e mai micu? pu?in, la morfo 2 ne spusese dr ca probabil nu vom avea un bebe foarte mare. Legat de tensiometru, daca nu ai cumparat înca unul, sfatul meu este sa iei unul manual, din acela cu ceas si alea de bagat în urechi( nu imi vine cum le spune ) si sa rogi pe cineva sa te înve?e sa îl folose?ti. Nu e greu si e cel mai exact. Cele electronice pot da erori, chiar si alea mai scumpe. Eu am mereu tensiunea ok cu alea manuale 10-11 cu 7-8, dar cu cele electronice e mult mai mare. La medicul de familie parca mereu mai am putin si fac preeclamsie cu 13-14 cu 9(are unul electric destul de performant cica) |

| Alle.p wrote:Iulia, ce buburuza grasunica ai acolo  tot timpul cand spui cât are fetita ta, ma gandesc oare al meu cât are?  Cred ca e mai micu? pu?in, la morfo 2 ne spusese dr ca probabil nu vom avea un bebe foarte mare. Legat de tensiometru, daca nu ai cumparat înca unul, sfatul meu este sa iei unul manual, din acela cu ceas si alea de bagat în urechi( nu imi vine cum le spune  ) si sa rogi pe cineva sa te înve?e sa îl folose?ti. Nu e greu si e cel mai exact. Cele electronice pot da erori, chiar si alea mai scumpe. Eu am mereu tensiunea ok cu alea manuale 10-11 cu 7-8, dar cu cele electronice e mult mai mare. La medicul de familie parca mereu mai am putin si fac preeclamsie cu 13-14 cu 9(are unul electric destul de performant cica)
Da ,da ca noi suntem apropiate la saptamani asa fac eu cu inca o prietena gravida deodata cu mine
Tensiometru mi-am luat ,e electronic ,cu cel manual nu m-as descurca si nici nu as avea pe cine pune sa imi ia tensiunea...mai ales ca sapt viitoare trebuie sa o monotorizez de 4 ori pe zi . Însa la mf are manual si bate cu cel electronic ..acolo cand merg tot 13,14 o am ..Si eu m-am speriat mult cu preeclampsia asta ,dar m-a linistit gine aseara |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 244
| Ce imi place ca e mai multa activitate la gravidute. Sarcini usoare in continuare, fetelor! Eu acum am fost la spital si mi-au facut internarea dar m-au lasat acasa. Maine la 7 fix trebuie sa fiu inapoi si ma opereaza candva in cursul diminetii. Sa imi tineti pumnii ca am emotii, mai ales ca stiu de data trecuta ce ma asteapta. |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Simmo, te inteleg perfect. In legatura cu munca iti dau acelasi sfat pe care mi l dau si mie altii, dar pe care nu l ascult: nu trebuie sa ti pese, acum sunteti importanti tu si bebe. Cand vei intra in prenatal ce vor face colegele tale ? Te vor chema de acasa sa le ajuti ? Din pacate stiu cum e, eu lucrez la program de 6ore de la ora 16 dar dimineata sau cand sunt libera zici ca sunt call center..ma suna pt orice. La fel e si la mine, daca nu sunt eu ei nu se descurca si pana la urma tot pe mine cade totul. Mai ales ca am un sef nou pe care trebuie sa l invatam tot noi..si tot pe mine ma suna. E absurd sa ti inveti tu seful ce are de facut In ceea ce priveste medicatia nu ma pricep, mie dr nu mi a dat voie sa iau nimic, dar nici n am fost foarte rau. Nici eu n as fi facut endoscopie, mie nici spirometrie n au vrut sa mi faca si nu e invaziva ca endo. Un consult gastro cu siguranta te ar ajuta si mai mult ca sigur au ei ce sa ti dea ca sa ameliorezi simptomele eu cred ca starea de rau o sa mai treaca odata cu primele miscari ale bebelui curaj, o sa fie bine ! |
|

| ivoreth wrote:Ce imi place ca e mai multa activitate la gravidute. Sarcini usoare in continuare, fetelor! Eu acum am fost la spital si mi-au facut internarea dar m-au lasat acasa. Maine la 7 fix trebuie sa fiu inapoi si ma opereaza candva in cursul diminetii. Sa imi tineti pumnii ca am emotii, mai ales ca stiu de data trecuta ce ma asteapta.
Iti ?inem, iti ?inem pumnii!! Doamne ajuta sa fie totul bine si o nastere cat mai usoara ,mai e un pic pana la marea intalnire |
|
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| ivoreth wrote:Ce imi place ca e mai multa activitate la gravidute. Sarcini usoare in continuare, fetelor! Eu acum am fost la spital si mi-au facut internarea dar m-au lasat acasa. Maine la 7 fix trebuie sa fiu inapoi si ma opereaza candva in cursul diminetii. Sa imi tineti pumnii ca am emotii, mai ales ca stiu de data trecuta ce ma asteapta.
Curaj, ivoreth!! Maine iti vei cunoaste minunea! doamne ce emotii m au apucat, de parca ar trebui sa merg eu maine Nu stiu prin ce ai trecut data trecuta, dar gandeste pozitiv ! Eu tot prin cezariana voi naste, poate vrei sa ne povestesti cum a fost cand iti vei reveni |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
Gata? Galeria e activa! Sa fii curajoasa sigur va fi bine!
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| Simo sper sa iti fie mai bine daca misca bebe. Cred ca e f dificil pentru tine dar curaj, bebe sigur e bine asa ca nu mai plange si fii tare!
Daca nu iti convine la job, te internezi iar si gata. Nu te stresa pt job ca nu se merita. |
|

| Ivoreth, tic tac, tic tac noi înca numaram saptamani, iar tu nimeri ore asteptam maine ve?ti bune |
|
|