Gravidutele noastre dragi - 49
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Bella_Tm
Scris: Sunday, March 3, 2019 8:51 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/23/2018
Fetelor eu sunt putin nedumerita. Stiu ca de la 37 de sapt nu se mai considera nastere prematura, dar intrebarea mea este daca trebuie sa ai 37 de sapt implinite sau daca intri macar in sapt 37? (de ex sunt 36s2z)
ivoreth
Scris: Sunday, March 3, 2019 8:57 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/17/2017
Bella_Tm wrote:
Fetelor eu sunt putin nedumerita. Stiu ca de la 37 de sapt nu se mai considera nastere prematura, dar intrebarea mea este daca trebuie sa ai 37 de sapt implinite sau daca intri macar in sapt 37? (de ex sunt 36s2z)

Trebuie sa ai 37 de saptamani implinite ca sa nu se considere nastere prematura. Dar asta e mai putin important, datele astea pot sa difere cu cateva zile in functie de ziua ovulatiei si a implantarii. Important e sa fie bebe pregatit.
maria2013
Scris: Sunday, March 3, 2019 9:23 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/29/2013
Alle.p wrote:
Mirela, si eu am stat 3 zile în spital din cauza constipatieiLol aveam crampe si dureri de spate si ma temeam ca sunt contractii.aveam tot în jur de 11s. Acum reusesc sa deosebesc durerile.
Mie medicul mi-a spus ca pot lua pana la 6 no-spa de 40mg pe zi. Nu cred ca am luat mai mult de 4 pana acum.

Fetelor, grija mare: no-spa luata în cantitate mare scade nr.batailor cardiace fetale!
LAURA0202
Scris: Sunday, March 3, 2019 9:41 AM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2016
Nicole2018 wrote:
Felicitari, Laura!
Ce hotarata si curioasa e bobo a voastra, a vrut ea sa va cunoasca mai repede.

Multa sanatate si recuperare usoara!

Da, asa i Nicole. Mul?umim. Cheek Kiss
yonica
Scris: Sunday, March 3, 2019 10:00 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 5/1/2017
Buna fetelor! N-am mai scris de ceva timp, dar va urmaresc zilnic, sincer nu ?tiu ce as putea eu sa sfatuiesc pe cineva pt ca nu am experien?a. Problema cu constipa?ia este ?i la mine ?i nu reu?esc sa ma reglez nici din alimenta?ie, iar cu supozitoare cu glicerina doar uneori reusesc.Eu acum am 28s ?i de la 26s am pesar pt ca in urma unor dureri destul de mari, mi s-a scurtat ?i colul ?i s-a deschis pu?in. Cât despre nospa, eu am luat de la începutul sarcinii ?i nu-?i mai face a?a de tare efectul, am luat chiar ?i 80mg, 2/zi ?i între, una de 40mg, acum m-a trecut pe indometacin supozitoare 2/zi, iar între mai iau ?i un nospa, pana la 30s. Mi-a zis ca durerile duc la contrac?ii, iar contrac?iile pot declan?a o nastere prematura, a?a ca nu trebuie stat cu durere. Oricum eu stau doar la pat ?i pana la baie, in rest nimic. Ma bucur pentru fetele care au trecut de la aspirante ?i îmi doresc ca indiferent cum este drumul mai usor sau mai greu, dar sa ajungem toate sa ne ?inem bebelusii in brate!
AlexandraRr
Scris: Sunday, March 3, 2019 10:04 AM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Bella_Tm wrote:

Se considera prematur daca e sub 37 de saptamani si inainte se considera prematur si daca avea peste 37 saptamani dar sub 2500g, acum a ramas doar nr de saptamani. :*
AlexandraRr
Scris: Sunday, March 3, 2019 10:07 AM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2017
Fetelor, este periculos sa luati mult no spa, se poate lua si 80mg de 3 ori pe zi, asa este, insa trebuie monotorizat si bebe si mamica la asa doze, mai bine mergeti la medic daca vedeti ca dupa 40mg si repaus nu se potolesc contractiile sau mai puteti lua o pastiluta de magneziu :)
Alle.p
Scris: Sunday, March 3, 2019 10:13 AM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
maria2013 wrote:

Fetelor, grija mare: no-spa luata în cantitate mare scade nr.batailor cardiace fetale!

Posibil, nu il iau decat la nevoie( sunt zile cand nu iau deloc si zile cand iau 3-4), dar nu pot sta cu dureri. Cum zicea si yonica, durerile duc la contractii si apoi poate duce la na?tere prematura. În spital se fac 3/4 no-spa de 40mg pe zi injectabil+diazepam.
Legat de prematuri:
<37 prematur
+37 Si <2500g dismatur
Ambii au nevoie de aten?ie suplimentara.
Adina Mariana
Scris: Sunday, March 3, 2019 10:15 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 8/16/2017
yonica wrote:
Buna fetelor! N-am mai scris de ceva timp, dar va urmaresc zilnic, sincer nu ?tiu ce as putea eu sa sfatuiesc pe cineva pt ca nu am experien?a. Problema cu constipa?ia este ?i la mine ?i nu reu?esc sa ma reglez nici din alimenta?ie, iar cu supozitoare cu glicerina doar uneori reusesc.Eu acum am 28s ?i de la 26s am pesar pt ca in urma unor dureri destul de mari, mi s-a scurtat ?i colul ?i s-a deschis pu?in. Cât despre nospa, eu am luat de la începutul sarcinii ?i nu-?i mai face a?a de tare efectul, am luat chiar ?i 80mg, 2/zi ?i între, una de 40mg, acum m-a trecut pe indometacin supozitoare 2/zi, iar între mai iau ?i un nospa, pana la 30s. Mi-a zis ca durerile duc la contrac?ii, iar contrac?iile pot declan?a o nastere prematura, a?a ca nu trebuie stat cu durere. Oricum eu stau doar la pat ?i pana la baie, in rest nimic. Ma bucur pentru fetele care au trecut de la aspirante ?i îmi doresc ca indiferent cum este drumul mai usor sau mai greu, dar sa ajungem toate sa ne ?inem bebelusii in brate!
Yonicapupici pupici pupici ce bucurie ca ai scris.Ma intrebam de multe ori cum esti si speram sa scri intr-o buna zi.Ma bucur mult ca esti bine si sarcina la fel.Vezi?te-am urmat si eu cu un bebe micut in burtica asa cum imi tot spuneai si tu.Fati si tu un tiket sa te bage Andreea pe listuta in casura urm.daca doresti sa stim si noi cand se apropia clipa sa nasticoeur te imbratisezcoeur
Adina Mariana
Scris: Sunday, March 3, 2019 10:17 AM
Nivel

Mirela.t83 wrote:
Hey!
Dupa 3 no spa pe zi n am reusit sa imi revin. Asa ca am plecat la urgente in maternitate .
Dupa 5 ore la urgente am primit diagnosticul de constipatie. Mi au dat un sirop.
Si cand le am zis de no-spa nu au auzit de asa ceva. Ei pt pain relief dau paracetamol. O iau razna cu sistemu asta.

Intre timp cat am stat la urgente am realizat ca crampele sunt mai putine. Sunt bine, chiar nu stiu daca a fost musai constipatie sau altceva.
Eco nu au facut ca oricum am programare marti, asa mi au zis.
Sper sa fie totul bine!
Of,bine ca acum esti bine si nu a fost nimic grav.Ai grija de tine si abia astept sa ai eco marti si sa ne dai de vesteDistanceKiss
Adina Mariana
Scris: Sunday, March 3, 2019 10:21 AM
Nivel

Ella30 wrote:

Ai dreptate in legatura cu efortul, eu la munca fac efort fizic si cand exagerez ma doare. Trece insa cu odihna.

Pe prospect scrie intre 3 si 6 pe zi..acum nu stiu ce sa zic, pt sarcina mi se pare prea mult doza maxima..
Si eu am observat ca la efort mai mare gen cum ma aplecam mereu la copii ma durea burta mai tare.Eu la inceput luam 2 nospa de 80 pe zi iar acum nu mai iau numai la nevoie in schimb iau 3 magne b6 pe zi.Mie mi so parut mult si 2 nospa pe zi sa iau dapoi 6.Ma bucur ca acum nu mai iau numai la nevoie.Ma ajuta mult si magne-ul.
Lili Eu
Scris: Sunday, March 3, 2019 10:25 AM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2015
LAURA0202 wrote:

Multumesc Bella. Zilele acestea daca reusesc, o sa va povestesc, daca nu, cand ajungem acasa, si cred ca luni sau marti ne si da drumul acasa daca i totul bine .
Imediat urmezi si tu ....bafta si na?tere u?oara ?i ?ie, si la Ivoreth , parca, scuze ca n am tinut cont de ordinea de pe grup....am luat-o pu?in înainte Cheek Kiss Blushing
Felucitari Lauraaa!!yes hainoroc sa va traiasca printesica si sa va bucurati de ea....hearts newclap computerlove
Mirela.t83
Scris: Sunday, March 3, 2019 10:43 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/1/2018
Neata fetelor!
Yonica stiu ca nu e bine cu dureri. Tocmai de aia am preferat sa plec la urgente. Dar culmea e ca dupa app 3 ore acolo practic nu mai aveam nimic. Semn ca al e 3 lea no spa si a facut efectul. Eu am luat doar de 40mg.
Si n am mai luat no spa de la 6 sapt cred. Adica doar cand am avut crampe. Nu iau zilnic daca nu am nimic.
M as fi asteptat sa imi faca eco dar mai e putin pana marti. Abia astept.
Am dormit f bine azi noapte. Sunt ok azi. Sper sa ma ajute lactoza in constipatie.
AriaM
Scris: Sunday, March 3, 2019 11:15 AM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
Atentie, cand se vorbeste de nospa de 6 ori pe zi e vorba de nospa 40, cel forte de 80 de 3 ori pe zi! - limita maxima e de 240. se ia doar la nevoie(la cea mai mica durere), un tratament zilnic doar la prescriptia medicului

Adima,ti-as recomanda sa iei nospa 40, cel forte e doza prea mare pt crampele de la inceput. risti,printre altele, sa se obisnuiasca corpul sI sa nu isi mai faca efectul.

Adina Mariana wrote:
Si eu am observat ca la efort mai mare gen cum ma aplecam mereu la copii ma durea burta mai tare.Eu la inceput luam 2 nospa de 80 pe zi iar acum nu mai iau numai la nevoie in schimb iau 3 magne b6 pe zi.Mie mi so parut mult si 2 nospa pe zi sa iau dapoi 6.Ma bucur ca acum nu mai iau numai la nevoie.Ma ajuta mult si magne-ul.
Alle.p
Scris: Sunday, March 3, 2019 11:31 AM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
Aria, ai dreptate. Doza maxima este 6 no-spa de 40mg pe zi =240mg. Daca e de 80mg atunci se pot lua maxim 3.
Eu prefer sa iau de 40mg si sa suplimenteze înca o doza dupa o ora daca nu ma lasa durerile, ceea ce s-a intamplat rar. De obicei 40mg este ok pt cateva ore bune.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.