Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| Neata fetelor! Eu tot cu no-spa de dimineata. Asta e a 3 zi. In fiecare dimi la 5-6 simt presiune pe la burta. De mers merg la baie si de 3 ori pe noapte numa sa nu simt vreun disconfort. Incep sa stau cu grija.
Alle, ai grija de tine si burtica! Esti mai bine? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Iulia, o tensiune ce nu depaseste 14 cu 9 se considera o tensiune normala. Dar avand in vedere tensiunea ta dinainte de sarcina 13 cu 7 e un pic mare. Eu iti recomand sa iti monitorizezi tensiunea de acasa (iti scriu imediat cum se ia tensiunea corect) dimineata, seara si de cate ori te simti ametita, cu dureri de cap sau presiune in tample sau piept. Ginecologul iti poate recomanda: - sa iti monitorizezi acasa tensiunea -eventual niste analize in plus, printre care si proteinuremia - vizita la cardiolog -iti poate chiar prescrie tratament pt tinerea sub control a tensiunii. Important e sa te duci la gine si sa ii spui de tensiune.
Cum iti masori tensiunea corect: -il iei mereu cu acelasi aparat. Daca e electronic asigura-te ca bateriile sunt noi sau alimenteaza aparatul direct la priza -stai 15 minute intinsa in pat fara sa faci nimic, fara uitat la tv, pe net, fara vorbit! -iti iei tensiunea sezand, fara sa vorbesti sau sa faci altceva
Iulia13 wrote: Doamne ajuta sa fie totul bine! Sa ne tii la curent . Dureri de care zici tu am avut eu la 16,18,20 s si m-au ?inut vreo 5-6 ore..Doar la 3 pastile de no spa mi-au trecut durerile ..doctorul a zis ca e normal ,acum eu stiu .. sper sa fie totul bine . Spune-mi te rog ,ce stii de tensiunea mare in sarcina? Eu deobicei aveam 10 cu 6 ,9 cu 5 si acum am 13 cu 6 ,13 cu 7 ..Si m-a speriat o asistenta ca ar fi prea mare |
|
| Alle, cum esti? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Alle sper ca esti ok. |
|
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Am vb astazi cu medicul, mi-a facut control si eco. Eu sunt bine, nu mai am dureri si bebe pare ok, dar a spus ca am prea putin lichid amiotic si parea îngrijorat din cauza asta. A fost foarte atent la fluxurile de sânge ce ajung la bebe, credea ca poate nu se hrane?te suficient, dar a zis ca sunt chiar bune. Am citit despre lichidul amiotic insuficient si m-am îngrozit de ce scrie pe net. În acest moment sunt cam debusolata, demoralizata si foarte speriata. Incerc sa ma adun sa fiu puternica pt bebe. O sa ii cer medicului mai multe detalii, de?i mi-a spus mai multe, nu am inteles în totalitate. |
|
| Te hidratezi corespunzator?
LE: mie gine imi spusese ca lichidul amniotic provine si din lichidele pe care le bem noi, nu doar de la bebe.
Alle.p wrote:Am vb astazi cu medicul, mi-a facut control si eco. Eu sunt bine, nu mai am dureri si bebe pare ok, dar a spus ca am prea putin lichid amiotic si parea îngrijorat din cauza asta. A fost foarte atent la fluxurile de sânge ce ajung la bebe, credea ca poate nu se hrane?te suficient, dar a zis ca sunt chiar bune. Am citit despre lichidul amiotic insuficient si m-am îngrozit de ce scrie pe net. În acest moment sunt cam debusolata, demoralizata si foarte speriata. Incerc sa ma adun sa fiu puternica pt bebe. O sa ii cer medicului mai multe detalii, de?i mi-a spus mai multe, nu am inteles în totalitate. |
|
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| AriaM wrote:Te hidratezi corespunzator?
LE: mie gine imi spusese ca lichidul amniotic provine si din lichidele pe care le bem noi, nu doar de la bebe.
Din cate am citit, lichidul provine de la noi doar în prima parte a sarcinii. Apa bea de obicei 2l pe zi, dar nu prea am mâncat fructe în ultimul timp. O sa insist cu asta de acum, poate ajuta |
|
| Sa iti monitorizezi si tu tensiunea... Just in case. Tin pumnii sa fie alarma falsa |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 244
| Iulia, la fel am patit si eu cu tensiunea. Inainte de sarcina si in primele 2 trimestre aveam tensiune ok spre mica, apoi de 2 ori a iesit 13/8, o data chiar 135/85 (eram destul de agitata, veneam direct de la serviciu unde era foarte solicitant) Am renuntat la cafea (beam o cafea slaaaaba dimineata) si am intrat in concediu la 28 de saptamani si s-a reglat. Acum e iar spre mica, dar daca am o zi mai agitata, umblu foarte mult sau am multe de facut incepe sa creasca, asa ca stau linistita in principiu. Imi iau tensiunea in fiecare seara, iar ginecologul a spus ca pana la 14/9 e ok. Daca trece de valoarea asta sa il sun. Pana acum nu a fost cazul, mai am un pic, sper sa se mentina micuta. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/23/2018 Mesaje: 506
| Alle multa sanatate! Ma gandesc ca daca o fi fost foarte grav ti-ar fi spus doctorul. Cere-i mai multe detalii la urmatorul control. Eu zic sa nu mai cauti pe net informatii ca altfel intri in depresie la cate poti citi acolo si de cele mai multe ori informatiile sunt eronate. Ai incredere ca de data asta va fi bine! |
|
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| [quote=AriaM]
Hei, multumesc mult de informa?ii! De asta m-am speriat pu?in având în vedere faptul ca eu înainte tensiunea o aveam intre 9,10 cu 5,6 ..mi-o iau cu acela?i aparat si deobicei dupa ce ma odihnesc un pic ,nu imediat dupa vreo activitate . Aseara tot 13 cu 6 aveam ,iar cu o seara în urma am avut-o chiar 14 cu 6. Cafea nu beau caci am renuntat la ea pe timpul sarcinii datorita faptului ca ma simt tare ame?ita si dupa o gura de cafea..acum astept urmatorul control sa vorbesc direct cu gine sa vad ce imi recomanda el. Eu ma asteptam sa am ceva probleme cu tensiunea in sarcina având în familie ambii parin?i si bunici cu probleme cardiace.
|
|
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| Ivoreth,multumesc . Eu am renuntat la cafea pe timpul sarcinii ,nu ma mai atrage ca gust si ma simt ame?ita tare si de la o singura gura de cafea. Astept sa intru si eu in concediu prenatal ,poate va mai scadea..acum si cu munca si cu facultatea ,poate ca de acolo se trage nu stiu ce sa zic .. |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Alle.p wrote:Am vb astazi cu medicul, mi-a facut control si eco. Eu sunt bine, nu mai am dureri si bebe pare ok, dar a spus ca am prea putin lichid amiotic si parea îngrijorat din cauza asta. A fost foarte atent la fluxurile de sânge ce ajung la bebe, credea ca poate nu se hrane?te suficient, dar a zis ca sunt chiar bune. Am citit despre lichidul amiotic insuficient si m-am îngrozit de ce scrie pe net. În acest moment sunt cam debusolata, demoralizata si foarte speriata. Incerc sa ma adun sa fiu puternica pt bebe. O sa ii cer medicului mai multe detalii, de?i mi-a spus mai multe, nu am inteles în totalitate.
Stiu ca este greu dar trebuie sa iti notezi tot ce iti spune si sa ii pui intrebari dupa ce procesezi informatiile primite. Cu siguranta iti va mai face ecografii pentru a fi sigur de problema lichidului insuficient, este important sa depisteze si cauza. Si cred ca trebuie sa incerci sa bei mai multa apa, 2L trebuie cel putin. Multa sanatate, tin pumnii ! |
|
Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| GeorgianaB wrote:
Stiu ca este greu dar trebuie sa iti notezi tot ce iti spune si sa ii pui intrebari dupa ce procesezi informatiile primite. Cu siguranta iti va mai face ecografii pentru a fi sigur de problema lichidului insuficient, este important sa depisteze si cauza. Si cred ca trebuie sa incerci sa bei mai multa apa, 2L trebuie cel putin. Multa sanatate, tin pumnii !
Si eu citisem ca este influentata cantitatea de lichid amiotic si de cat de bine e hidratata mama. |
|
Inregistrat: 10/1/2016 Mesaje: 3498
| buna fetelor. am fost ieri dupa amiaza la control, e totul ok. mi a recoltat proba si cam in 3 zile , o sa mi vina raspunsul pe mail daca am sau nu vreo infectie ( sper sa fie ok analiza). bobita mea, tot fetita a ramas , am 34s si 1 zi, 2250 gr-suntem in grafic. referitor la amortitul mainii mele, mi a spus sa iau 2 pastile pe zi de magneziu, depinde de cum imi simt mana si cum ma simt eu.ne vedem iara peste 3 satamani, adica pe 4.03. mi a scris sa fac ceva analize in- 24-25 ca sa fie sigura ca totul ii ok.deobicei, in general, mi a zis ca faza cu umflatul picioarelor si amortitul asta al meu , ....ar induce o tensiune mai mare dar , de fiecare data cand merg si mi o ia, ii 12 cu 7, 13 cu 7.5-8 deci chiar e ok. (o mica paranteza, eu stiu din Italia, logodnicul meu avand probleme cu tensiunea in urma accidentului sau din 2007, se calculeaza asa: se imparte la 2 +1 si asa ar trebui sa fie normala. acum 3 saptamani, aveam 84 kg si ieri 85, deci chiar n am luat mult in greutate si ma bucur ce pozitie ciudata avea bobita mea, nu se prea pricepea nimika, era o manuta care si o tinea cu cealalta cumva si se vedea si genunchiul putin pe acolo..... sta saracuta inghesuita. cred ca deabia asteapta sa iasa ca sa se poata intinde bijne bine . Mi e o frica de mor ca ma va durea fffffffffffffffff tare dar sper sa reusesc sa suport si sa nu fie nevoie cumva de cezariana, pt ca in final ii o operatie care ....nu i ca se videca asa repede sin usor...sunt deja trecuta prin 2 operatii pana acuma si sa speram ca nu va fi nevoie de inca una doar ca depinde de goanga mea, o sa faca doctorita ceea ce stie ea mai bine pt sanatatea amandorura. |
|
|