Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3233
| Alle.p wrote: În mod normal pe 18 am urmatorul control. Dar am ajuns iar la spital acum 3 ore. Aveam dureri de spate, ce mirau spre burtica si uneori sim?eam ca parca se strânge burtica. Am mai avut si aseara, dar m-au lasat dupa un no-spa. Acum , mi -au facut no-spa injectabil+diazepam si vad ca au cedat. Astept sa vb cu medicul meu maine dimineata ,ca acum nu l-am mai prins în spital ?i nu am vrut sa-l deranjez daca dispar durerile. L-am prins de garda pe medicul ce mi-a urmarit prima sarcina. Pana acum m-a evitat, acum nu a mai avut cum. Dar eco nu mi-a facut, doar control jos. Nu am insistat nici eu, i-am raspuns sec la ce ma întreba, ca altfel asa i-a? fi spus vre-o doua... oricum mi s-a parut la fel de superficial. Abia astept dimineata, ca dr meu mereu reuseste sa ma linisteasca
Ai ramas la spital? Eu acum bag de seama orice durere nelalocul ei.. mai bine sa mergi degeaba la spital decat sa ti para rau dupa. Pe mine m a amanat pe maine doc. Am vb cu ea azi dimineata si m a intrebat daca e totul ok. M a chemat maine la pranz la spital. E de garda toata ziua |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Adina, eu am avut primul control la 5s6z, s-a vazut sacul, vezicula si embrionul, nu a pus doppler sa aud inimioara dar mi-a aratat cum palpaia pe monitor. Dar eu am avut ovulatie in z14. La prima sarcina cu ovulatie in z21 abea la 7s fix am vazut ce am vazut scum la 5s6z.
Legat de concediu pt risc ai 75% din net, pt prenatal ai 85% din media neturilor din ultimele 6 luni pana la data intrarii in prenatal. Iar concediul de crestere al copilului este 85% din media bruturilor din ultimele 12 luni anterioare nasterii. Deci trebuie sa calculezi tu cum te-ar impacta pt ca se va tine cont la media asta de banii luati in lunile de medical. Dar parerea mea, ai muncit ft mult si ai asteptat atatia ani pt bebele tau si oricum sacrificai multi bani pt fiv, daca tu simti ca cel mai bine pt tine este sa iti iei concediu ca sa poti sta linistita fa-o eu vad cat e de solicitant cu un singur copilas dar pai cu cati ai tu.. dupa 3-4 trag de mine prin casa si ma tarai pana la 7 cand ajunge sotul. Noroc ca piticul nu e cu statul in brate pe sus, ma pot intinde pe jos langa el si ne jucam acolo. Fa ce simti tu ca trebuie sa faci pt bobita ta indiferent cat pierzi sau castigi. Si sa te feresti de viroze si alte nebunii ce le poti lua in perioada asta. Abea astept sa ne impartasesti emotiile de la prima eco il iei si pe sot? |
|
Inregistrat: 11/8/2017 Mesaje: 1158
| alina89 wrote:Adina, eu am avut primul control la 5s6z, s-a vazut sacul, vezicula si embrionul, nu a pus doppler sa aud inimioara dar mi-a aratat cum palpaia pe monitor. Dar eu am avut ovulatie in z14. La prima sarcina cu ovulatie in z21 abea la 7s fix am vazut ce am vazut scum la 5s6z. Legat de concediu pt risc ai 75% din net, pt prenatal ai 85% din media neturilor din ultimele 6 luni pana la data intrarii in prenatal. Iar concediul de crestere al copilului este 85% din media bruturilor din ultimele 12 luni anterioare nasterii. Deci trebuie sa calculezi tu cum te-ar impacta pt ca se va tine cont la media asta de banii luati in lunile de medical. Dar parerea mea, ai muncit ft mult si ai asteptat atatia ani pt bebele tau si oricum sacrificai multi bani pt fiv, daca tu simti ca cel mai bine pt tine este sa iti iei concediu ca sa poti sta linistita fa-o eu vad cat e de solicitant cu un singur copilas dar pai cu cati ai tu.. dupa 3-4 trag de mine prin casa si ma tarai pana la 7 cand ajunge sotul. Noroc ca piticul nu e cu statul in brate pe sus, ma pot intinde pe jos langa el si ne jucam acolo. Fa ce simti tu ca trebuie sa faci pt bobita ta indiferent cat pierzi sau castigi. Si sa te feresti de viroze si alte nebunii ce le poti lua in perioada asta. Abea astept sa ne impartasesti emotiile de la prima eco il iei si pe sot?
Scuze ca te contrazic ,dar concediul prenatal este 85% din brut din ultimele 6 luni. Nu este din net . Din net este doar concediul medical cel de risc |
|
Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| Iulia13 wrote:
Scuze ca te contrazic ,dar concediul prenatal este 85% din brut din ultimele 6 luni. Nu este din net . Din net este doar concediul medical cel de risc
Da, da, asa e :) Prenatal e 85% din brut iar indemnizatia de crestere copil e 85% din net, media pe ultimile 12 luni anterioare nasterii copilului. |
|
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Irinan wrote: Ai ramas la spital? Eu acum bag de seama orice durere nelalocul ei.. mai bine sa mergi degeaba la spital decat sa ti para rau dupa. Pe mine m a amanat pe maine doc. Am vb cu ea azi dimineata si m a intrebat daca e totul ok. M a chemat maine la pranz la spital. E de garda toata ziua
Da, am ramas în spital. Astept i injectiile de la 10 pt ca iar a început sa ma doara spatele, iar medicul asta nu s-a obosit sa-mi spuna daca sunt contractii sau nu, sau cum e colul. Asa ca sper sa fiu ok la noapte, iar dimineata vb cu medicul meu. Concediul de risc maternal si prenatalul se calculeaza din brut. 75% respectiv 85% din media veniturilor brute din ultimele 6 luni, dupa care se scad contribu?iile. Va pot scrie calculul detaliat daca vreti, dar e mult dd scris Indemniza?ia este 85% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare na?terii.inca nu sunt sigura cum se calculeaza în cazul în care ai o perioada fara venituri în aceste 12 luni, pt ca legea zice ultimele 12 luni din ultimele 24 anterioare na?terii copilului. Am vazut cazuri în care s-a calculat diferit. Am mai avut discu?ia asta aici pe forum acum ceva timp |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Dada, asa e. Le-am gandit bine si le-am scris pe dos. Recomand calculatorul online de pe spooker, mie mi-a calculat ft bine si prenatalul si indemnizatia. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 8/16/2017 Mesaje: 6009
| Irinan wrote: Felicitari Adina.. sarcina usoara si la termen
Multumesc Irina la fel si tie |
|
| Fetelor va multumesc frumos pt.toate detaliile.Ma voi interesa la medicul de familie si ginecolog cum este si voi vedea ce voi face.Sunt foarte indecisa in momentul de fata.M-as si scoate afara dar as mai si merge pana de Pasti adica la 3 luni ca mie tare urat sa stau singura in casa ca am foarte multe ganduri si frici.In schimb ma feresc de viroza si nu mai ridic in brate nici un copil.Acum sa vedem si cu simtomele ce voi simti.Momentan nu simt nimic inafara de oboseala si dureri de burta. Georgiana multumesc pt.detaliile amanuntite.Deci inseamna ca eu desi as avea joi 5 sapt.si 5 zile eu ovuland in ziua 17 sau 18 sunt in urma cu cateva zile.Deci voi avea cam 5 saptamani doar.Nu ma astept sa se vada mai mult decat sacul dar macar stiu din timp asta ca sa nu ma sperie.Si tot ce imi doresc acum este sa fie localizata sarcina ok. Alina..da,il iau pe sot cu mine.Isi doreste si el mult sa asiste.Va fi prima data cand va intra cu mine intr-un cabinet de ginecologie |
|
| Alle.p wrote:Da, am ramas în spital. Astept i injectiile de la 10 pt ca iar a început sa ma doara spatele, iar medicul asta nu s-a obosit sa-mi spuna daca sunt contractii sau nu, sau cum e colul. Asa ca sper sa fiu ok la noapte, iar dimineata vb cu medicul meu. Concediul de risc maternal si prenatalul se calculeaza din brut. 75% respectiv 85% din media veniturilor brute din ultimele 6 luni, dupa care se scad contribu?iile. Va pot scrie calculul detaliat daca vreti, dar e mult dd scris Indemniza?ia este 85% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare na?terii.inca nu sunt sigura cum se calculeaza în cazul în care ai o perioada fara venituri în aceste 12 luni, pt ca legea zice ultimele 12 luni din ultimele 24 anterioare na?terii copilului. Am vazut cazuri în care s-a calculat diferit. Am mai avut discu?ia asta aici pe forum acum ceva timp
Alle, mie concediul medical mi l-a calculat 75% din net ..Asa i-a fost scris si pe concediu(scrie pe spate la el) si asa i-a dat si calculatorul la contabil.. |
|
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Iulia13 wrote:
Alle, mie concediul medical mi l-a calculat 75% din net ..Asa i-a fost scris si pe concediu(scrie pe spate la el) si asa i-a dat si calculatorul la contabil..
Interesant...oare de ce nu e la fel la toata lumea? |
|
| Alle.p wrote:Interesant...oare de ce nu e la fel la toata lumea?
Nici eu nu inteleg de ce.. |
|
Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Adina Mariana wrote:Fetelor va multumesc frumos pt.toate detaliile.Ma voi interesa la medicul de familie si ginecolog cum este si voi vedea ce voi face.Sunt foarte indecisa in momentul de fata.M-as si scoate afara dar as mai si merge pana de Pasti adica la 3 luni ca mie tare urat sa stau singura in casa ca am foarte multe ganduri si frici.In schimb ma feresc de viroza si nu mai ridic in brate nici un copil.Acum sa vedem si cu simtomele ce voi simti.Momentan nu simt nimic inafara de oboseala si dureri de burta. Georgiana multumesc pt.detaliile amanuntite.Deci inseamna ca eu desi as avea joi 5 sapt.si 5 zile eu ovuland in ziua 17 sau 18 sunt in urma cu cateva zile.Deci voi avea cam 5 saptamani doar.Nu ma astept sa se vada mai mult decat sacul dar macar stiu din timp asta ca sa nu ma sperie.Si tot ce imi doresc acum este sa fie localizata sarcina ok. Alina..da,il iau pe sot cu mine.Isi doreste si el mult sa asiste.Va fi prima data cand va intra cu mine intr-un cabinet de ginecologie
Medicul este singurul care iti poate spune daca este nevoie sa stai acasa pe timpul sarcinii. Nu trebuie sa te gandesti la ce este mai rau. Este un drum lung si trebuie sa ramai oprimista, influenteaza enorm parcursul tau si starea generala. Eu am luat lucrurile treptat, nu mi-am facut planuri, nu am gandit nimic pe termen lung, nu mi-am facut tot felul de probleme, asta in conditiile in care am sangerat foarte tare in saptamana 4-5 datorita unui hematom si primul medic la care am fost a zis clar ca este oprita in evolutie si eram programata la chiuretaj. Griji vor exista tot timpul dar trebuie sa le gestionezi astfel incat sa nu devii panicata, lucrul asta poate sa continie dupa ce vine bebe si chiar poti intra intr-un cerc vicios. Stiu ca este obositor tare sa lucrezi cu copii asa mici dar poate daca nu ii iei in brate vei putea sa iti faci meseria pentru o vreme, macar sa ai o activitate si sa treaca timpul mai repede. |
|
Inregistrat: 6/30/2018 Mesaje: 1081
| Alle.p wrote:Da, am ramas în spital. Astept i injectiile de la 10 pt ca iar a început sa ma doara spatele, iar medicul asta nu s-a obosit sa-mi spuna daca sunt contractii sau nu, sau cum e colul. Asa ca sper sa fiu ok la noapte, iar dimineata vb cu medicul meu. Concediul de risc maternal si prenatalul se calculeaza din brut. 75% respectiv 85% din media veniturilor brute din ultimele 6 luni, dupa care se scad contribu?iile. Va pot scrie calculul detaliat daca vreti, dar e mult dd scris Indemniza?ia este 85% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare na?terii.inca nu sunt sigura cum se calculeaza în cazul în care ai o perioada fara venituri în aceste 12 luni, pt ca legea zice ultimele 12 luni din ultimele 24 anterioare na?terii copilului. Am vazut cazuri în care s-a calculat diferit. Am mai avut discu?ia asta aici pe forum acum ceva timp Alle cum te simti ?? Multa sanatate si sa fi'ti bine pana ca capat ! Adina si eu zic ca e mai bine sa fi ocupata daca corpul si sarcina i'ti permite ca asfel o sa treaca foarte greu si o sa gandesti doar acolo ...chiar dr.mea zicea la ultima sa i'mi gasesc o ocupatie :)) Eu am azi am facut timpi de coagulare si d-dimeri astept rezultatul si maine merg la hematolog!
|
|
| GeorgianaB wrote:
Medicul este singurul care iti poate spune daca este nevoie sa stai acasa pe timpul sarcinii. Nu trebuie sa te gandesti la ce este mai rau. Este un drum lung si trebuie sa ramai oprimista, influenteaza enorm parcursul tau si starea generala. Eu am luat lucrurile treptat, nu mi-am facut planuri, nu am gandit nimic pe termen lung, nu mi-am facut tot felul de probleme, asta in conditiile in care am sangerat foarte tare in saptamana 4-5 datorita unui hematom si primul medic la care am fost a zis clar ca este oprita in evolutie si eram programata la chiuretaj. Griji vor exista tot timpul dar trebuie sa le gestionezi astfel incat sa nu devii panicata, lucrul asta poate sa continie dupa ce vine bebe si chiar poti intra intr-un cerc vicios. Stiu ca este obositor tare sa lucrezi cu copii asa mici dar poate daca nu ii iei in brate vei putea sa iti faci meseria pentru o vreme, macar sa ai o activitate si sa treaca timpul mai repede.
Mersi pt.sfat.Sunt si eu deacord cu tine doar ca sunt tare tematoare cum imi doresc de atata timp sa raman insarcinata,acum ca am ramas as face orice doar sa fie bine si sa ramana bebe alaturi de mine.O sa incerc sa iti urmez sfatul si sa stau linistita,sa ma gandesc ca o sa fie totul bine si sa le iau treptat pt.ca 9 luni e mult si nu o pot tine ca acum mereu.Mie greu sa imi imaginezi prin ce ai trecut cu acel hematom dar ma bucur ca esti bine si bebe este sanatos si nascut.Cu siguranta o sa iau si eu cele mai bune decizii pt.mine dar voi incerca sa lucrez macar 3 luni daca imi permit simtomele.Inca din fericire nu am,inafara de oboseala si ca dorm mult si cateva dureri de burta nu am nimic. |
|
| M2m2m2 wrote: Alle cum te simti ?? Multa sanatate si sa fi'ti bine pana ca capat ! Adina si eu zic ca e mai bine sa fi ocupata daca corpul si sarcina i'ti permite ca asfel o sa treaca foarte greu si o sa gandesti doar acolo ...chiar dr.mea zicea la ultima sa i'mi gasesc o ocupatie :)) Eu am azi am facut timpi de coagulare si d-dimeri astept rezultatul si maine merg la hematolog!
Bafta sa iasa bine analizele e clar ca avand o ocupatie ne trece timpul mai repede.Desi ador sa lucrez cu copiii in acest moment era mai bine sa fiu la un birou |
|
|