Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/26/2018 Mesaje: 495
| Buna, Nela! Da, sunt la ai mei de sâmbata. Am fost ieri la dr ?i totul e ok, fetita creste, are 1960gr,e în grafic. Eu ma simt ok, ma doare spatele ?i mi se mai întare?te burtica, dar dr a zis sa nu ma sperii ?i sa iau no-spa. În principiu, cred ca m-am hotarât pe cezariana, cu durerile astea ?i la cum ma misc eu, ma gândesc ca e mai ok asa. Voi sunte?i bine? |
|

Inregistrat: 6/18/2018 Mesaje: 355
| Alle.p wrote:Hi Nela Astazi sunt asa si asa, ieri mi-a fost ingrozitor de rau ca a trebuit sa plec acasa,se invartea biroul cu mine. Am zile si zile. Poate pare ciudat, dar cand imi este rau, sunt mai linistita  imi fac probleme daca ma simt prea bine pt ca nu mai am simptome Astept morfologia, sper sa fie ok. Apoi decembrie trece mai repede Tu cum esti? Parca atunci cand ametesti iti scade tensiunea, nu ? Eu am patit o data dimineata cand m-am ridicat din pat. Am facut cativa pasi, si pe urma tot in pat am ajuns. Nu stia al meu ce s-a intamplat de sunt inapoi langa el. Te cred ca abia astepti sa mergi la morfologie. Tot atunci cred ca o sa afli si ce o sa fie bebe, in proportie de 20-30%. Eu sunt bine. Toate bune cu noi din punctul meu de vedere. |
|

Inregistrat: 6/18/2018 Mesaje: 355
| AndreeaCD wrote:Buna, Nela! Da, sunt la ai mei de sâmbata. Am fost ieri la dr ?i totul e ok, fetita creste, are 1960gr,e în grafic. Eu ma simt ok, ma doare spatele ?i mi se mai întare?te burtica, dar dr a zis sa nu ma sperii ?i sa iau no-spa. În principiu, cred ca m-am hotarât pe cezariana, cu durerile astea ?i la cum ma misc eu, ma gândesc ca e mai ok asa. Voi sunte?i bine? Ce bine ca totul decurge cum trebuie cu fetita in ciuda faptului ca tu te-ai simtit atat de rau pe perioada sarcinii !! Si eu, daca as fi in locul tau, as merge pe cezariana.... Si noi suntem bine. Crestem si ea este mai puternica pe saptamana ce trece, ceea ce nu face decat sa ma bucure. grija in continuare. Nu mai este mult. :) |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Nela wrote:Parca atunci cand ametesti iti scade tensiunea, nu ? Eu am patit o data dimineata cand m-am ridicat din pat. Am facut cativa pasi, si pe urma tot in pat am ajuns. Nu stia al meu ce s-a intamplat de sunt inapoi langa el.  Te cred ca abia astepti sa mergi la morfologie. Tot atunci cred ca o sa afli si ce o sa fie bebe, in proportie de 20-30%.  Eu sunt bine. Toate bune cu noi din punctul meu de vedere. Ma bucur ca sunteti bine Posibil sa am ameteli si de la scaderea tensiunii, dar nu mereu. Mai vin si la pachet cu greata. Dar, spre deosebire de prima sarcina, parca sunt mai ok, in ideea ca reusesc sa mananc(poate prea mult uneori ca deja am pus 2 kg ). Mi-ar placea sa ne spuna ce e la morfo, dar incerc sa fiu realista...e devreme totusi. Daca totul e ok, urmatorul control il voi avea pe 3 dec. Daca nu ne spune nici la eco de 14s, vom afla la anu' Eu tot visez ca am fetita, dar uneori parca ma indoiesc. Important este sa fie sanatos, cu cuc sau fara, il iubesc de nu mai pot |
|

Inregistrat: 4/19/2018 Mesaje: 364
| Buna Nela!! Da, este de vis acasa.. Mai am momente in care ma plictisesc, dar imi trece repede.. :)) Maine ma duc si eu la eco sa vad ce face maimuta.. Az-noapte Pe la ora 2.00 ma rugam de ea sa doarma, ma impungea prin toate partile :))
Sper ca este totul bine cu voi.. Ai facut morfo de trim 2?
Andreea, mai ai un pic si tu... Ai dus multe in sarcina, dar cand iti vei tine minunea in brate, vei uita totul...
GeorgianaB, sunteti bine? |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 11/5/2018 Mesaje: 18
| Nela wrote: Alle, cum mai esti ? Ti-a mai trecut putin din starea de rau ? Dia_N, cum e in concediu ? Te simti mai linistita ? AndreeaCD, cum te mai simti ? Esti la ai tai acum ? Paula Pau, cum a fost la medic ? Ce-a zis ? Valicutza, Toate bune cu voi ? Irinan, ai mai fost la control sau mai astepti inca o saptamaNA ? pupici pentru toate din lista.
Pupici si pt tine Nella Azi am fost la o dr care e specialitatea sa orl, s a uitat si mi a dat antibiotic care este permis in sarcina, pt ca i am spus ca sunt insarcinata, nu de alta dar n avea de unde sa stie pt ca nu e dr meu de familie , ca eu din ce mi aduc aminte de pe lista care mi a scris o mie gine, era si amoxacilina trecuta dar ca sa fiu mai sigura, nu as vrea sa i faca rau la "bobita mea" , atunci i am scris un mail la gine a mea si mi a raspuns aproape imediat, spunandu mi ca sa iau 2 pe zi, adica la 12ore pt 5 zile plus paracetamol 3 pe zi doar ca .... n am prea priceput de ce as lua si paracetamolul, nu am dureri de dinte, ii abcesul care s a facut si ma cam zgarie obrazul pe interior, unde atinge dintele cu problema, sau ce a mai ramas din el De mancat, pot manca, evit partea stanga si mananc mai cu grija dar ma alimentez pt ca sa nu faca foame cineva Ideea mea cu nascutul in aps, inca ii valida, aseara chiar am citit si am vazut niste videouri referitor la nasterea in apa ma atrage, mai ales ca sper ca durerile sa nu le simt chiar asa de tare. Apa te relaxeaza si de aceea ma atrage, am intrebat o si pe gine a mea, sa vad ce parere are si sigur cand imi va raspunde, imj va zice si daca la ea la clinica ii posibil sau nu -Doamne ajuta sa se poate ca , imi place de dr mea gine, asta daca las deoparte faza ca niciodata nu a tinut cont de orarul la care aveai programarea, de aici ar fi singura bulina neagra... si oi vedea la anul daca ii ok si cu faza cu alaptarea la clinica la ea. Alle.p ma bucur ca esti mai bine. Bella pt activitatea bebelusului tau si faza cu taticul , chiar m a emotionat si pe mine Pupici la toate fetele din lista |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Dia_N wrote:Buna Nela!! Da, este de vis acasa.. Mai am momente in care ma plictisesc, dar imi trece repede.. :)) Maine ma duc si eu la eco sa vad ce face maimuta.. Az-noapte Pe la ora 2.00 ma rugam de ea sa doarma, ma impungea prin toate partile :))
Sper ca este totul bine cu voi.. Ai facut morfo de trim 2?
Andreea, mai ai un pic si tu... Ai dus multe in sarcina, dar cand iti vei tine minunea in brate, vei uita totul...
GeorgianaB, sunteti bine?
Fetelor, sa stiti ca va urmaresc, ma gandesc la voi, dar nu am timp de mau nimic.
Ma bucur cand citesc ca sarcinile evolueaza frumos, asa va doresc in continuare, astept cu nerabdare sa citesc povestile nasterilor, dupa ce am trecut prin asta privesc totul cu alti ochi.
Eu fizic sunt bine, m-am recuperat repede, am avut o mica jena cand stateam in fund dar nu a fost ceva horror, nu pot sa ma plang. Cred ca depinde foarte mult de strategia si interventia medicului, eu care sunt mica in bazin si jos la fel, nici acum nu imi vine sa cred ca am scos pe acolo un copil de 3500 sacrificiul fiind o mica epiziotomie. Initial imi era frica sa ma si spal acolo, dar dupa toata experienta am realizat ca ne facem multe filme aiurea in cap din care rezulta temeri exagerate.
Ce vreau sa spun ca nu este totul atat de neplacut precum suna, iar starea de spirit, optimismul, calmul cantaresc foarte mult si va aduc numai beneficii.
Ma intrebase cineva (scuze, nu am retinut numele) despre nasterea la spitalul Giulesti. Per total am fost multumita, nu imi pare rau pt ca am ales sa nasc la stat. Nu cred ca exista un spital, ca este stat, ca este privat, care sa bifeze toate cerintele, depinde ce isi doreste fiecare viitoare mamica pt ea si pt bebelusul ei. Eu mi-am dorit o echipa de medici profesionisti care sa stie sa intervina indiferent de turnura situatiei, la Giulesti sunt medici foarte buni din acest punct de vedere, am vazut multe cazuri problematice care au iesit super, printre care si eu. Au o sectie de terapie intensiva moderna si medici neonatologi foarte buni, sefa de sectie de la neonatologie este deosebita, de aceea primesc cazuri deosebite de prematuri, nu voi intra in detalii urate. Toate asistentele sunt dragute, nu trebuie sa scoti neaparat bani din buzunar si nu se fac diferente. Eu cu toate fitele mele am mancat de la bucataria spitalului si a fosr super buna mancarea. Nu stiu cum este la cezariana, dar daca nasteti natural se vine la pansat, adica asistenta de garda face toaleta jos minutios si pune tampon facut de ele si sterilizate. Recomand lenjeria de unica folosinta.
De asemenea ofera camasi de la spital care sunt sterilizate de ei, sunt curate si mai avantajoase decat camasile de acasa, lenjeria de pat si camasile se pot schimba cand si de cate ori se doreste. Eu am folosit de acasa papucii si halatul.
Unghiile ar trebui taiate scurt, curate, ingrijite. Altfel asistentele de la neonarologie va pot atrage atentia sau mai rau, sefa de sectie care nu atrage atentia frumos :)) au si ele dreptate intr-un fel, se pot ascunde multe bacterii sub unghii si nou-nascutii trebuie protejati cat mai mult.
Alaptarea se face la program, din 3 in 3 ore, de la 6 dimineata pana la miezul noptii. Pentru mine a fost ok, am putut sa ma odihnesc pentru ca acasa sa fiu in forma.
Nasterea aproape ca am uitat-o, dar alaptarea... vai, vai, vai, nu mi se pare floare la ureche. Maine astept sa vina un consilier sa ne ajute, bebe este mega mancacios si vrea tot timpul la san, este foarte obositor, deci odihniti-va cat puteti pana sa nasteti si daca veti avea prin preajma un ajutor ar fi super, pe mine ma ajuta sotul foarte mult si sunt foarte recunoscatoare.
Va doresc sarcini usoare in continuare si sa ne auzim cu bine, sa aveti bebei sanatosi si daca doriti sa alaptati sa aveti un start bun, lapte din plin, sa fie o experienta naturala fara consilieri si alte “instrumente” ajutatoare.
Va atasez poza cu maimutoiul meu care ar sta cu sanul in gura non stop :)) https://ibb.co/dPQrYV |
|

Inregistrat: 4/19/2018 Mesaje: 364
| Georgiana, din cate vad, iti seamana foarte bine maimutzel sa va traiasca si sa fie sanatos! Ma bucur ca mai aud si de experiente placute la stat, chiar este incurajator.. Din pacate, la spitalul unde o sa nasc, stiu sigur ca nu este chiar ok.. Giulestiul s a ridicat mult si era cazul sa avem o maternitate cu conditii mai ok..
Iti tin pumnii cu alaptarea si mai da ne un semn, o poza cu baiatul tau frumos |
|
| GeorgianaB wrote:Fetelor, sa stiti ca va urmaresc, ma gandesc la voi, dar nu am timp de mau nimic. Ma bucur cand citesc ca sarcinile evolueaza frumos, asa va doresc in continuare, astept cu nerabdare sa citesc povestile nasterilor, dupa ce am trecut prin asta privesc totul cu alti ochi. Eu fizic sunt bine, m-am recuperat repede, am avut o mica jena cand stateam in fund dar nu a fost ceva horror, nu pot sa ma plang. Cred ca depinde foarte mult de strategia si interventia medicului, eu care sunt mica in bazin si jos la fel, nici acum nu imi vine sa cred ca am scos pe acolo un copil de 3500 sacrificiul fiind o mica epiziotomie. Initial imi era frica sa ma si spal acolo, dar dupa toata experienta am realizat ca ne facem multe filme aiurea in cap din care rezulta temeri exagerate. Ce vreau sa spun ca nu este totul atat de neplacut precum suna, iar starea de spirit, optimismul, calmul cantaresc foarte mult si va aduc numai beneficii. Ma intrebase cineva (scuze, nu am retinut numele) despre nasterea la spitalul Giulesti. Per total am fost multumita, nu imi pare rau pt ca am ales sa nasc la stat. Nu cred ca exista un spital, ca este stat, ca este privat, care sa bifeze toate cerintele, depinde ce isi doreste fiecare viitoare mamica pt ea si pt bebelusul ei. Eu mi-am dorit o echipa de medici profesionisti care sa stie sa intervina indiferent de turnura situatiei, la Giulesti sunt medici foarte buni din acest punct de vedere, am vazut multe cazuri problematice care au iesit super, printre care si eu. Au o sectie de terapie intensiva moderna si medici neonatologi foarte buni, sefa de sectie de la neonatologie este deosebita, de aceea primesc cazuri deosebite de prematuri, nu voi intra in detalii urate. Toate asistentele sunt dragute, nu trebuie sa scoti neaparat bani din buzunar si nu se fac diferente. Eu cu toate fitele mele am mancat de la bucataria spitalului si a fosr super buna mancarea. Nu stiu cum este la cezariana, dar daca nasteti natural se vine la pansat, adica asistenta de garda face toaleta jos minutios si pune tampon facut de ele si sterilizate. Recomand lenjeria de unica folosinta. De asemenea ofera camasi de la spital care sunt sterilizate de ei, sunt curate si mai avantajoase decat camasile de acasa, lenjeria de pat si camasile se pot schimba cand si de cate ori se doreste. Eu am folosit de acasa papucii si halatul. Unghiile ar trebui taiate scurt, curate, ingrijite. Altfel asistentele de la neonarologie va pot atrage atentia sau mai rau, sefa de sectie care nu atrage atentia frumos :)) au si ele dreptate intr-un fel, se pot ascunde multe bacterii sub unghii si nou-nascutii trebuie protejati cat mai mult. Alaptarea se face la program, din 3 in 3 ore, de la 6 dimineata pana la miezul noptii. Pentru mine a fost ok, am putut sa ma odihnesc pentru ca acasa sa fiu in forma. Nasterea aproape ca am uitat-o, dar alaptarea... vai, vai, vai, nu mi se pare floare la ureche. Maine astept sa vina un consilier sa ne ajute, bebe este mega mancacios si vrea tot timpul la san, este foarte obositor, deci odihniti-va cat puteti pana sa nasteti si daca veti avea prin preajma un ajutor ar fi super, pe mine ma ajuta sotul foarte mult si sunt foarte recunoscatoare. Va doresc sarcini usoare in continuare si sa ne auzim cu bine, sa aveti bebei sanatosi si daca doriti sa alaptati sa aveti un start bun, lapte din plin, sa fie o experienta naturala fara consilieri si alte “instrumente” ajutatoare. Va atasez poza cu maimutoiul meu care ar sta cu sanul in gura non stop :)) https://ibb.co/dPQrYV
sa ti traiasca ingerasul Ce ochii mari si frumosi are pui pui sa nu se deoache Sa sti, ca si mie mi e oarecum frica de faza cu nasterea ii o treaba dar si de faza cu alaptarea... nu i can am sani, ba am,chiar foarte mari si toti imi spun sa sm si lapte pe masura lor Sa va bucurati de viata in 3 |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Georgiana, iti zic din proprie experienta ca reusita in alaptare e 99% vointa si perseverenta mamei. Daca iti doresti, vei reusi. Suna cliseic, dar asa e. Eu care nici nu imi doream sa alaptez inainte sa nasc, am tinut cu dintii de alaptare din momentul in care mi-au pus-o in brate. Pe tine te stiu informata si cerebrala, deci sigur vei reusi daca exista dorinta aia arzatoare :) foarte bine ca ai chemat consultant, sa te asiguri ca evalueaza suptul si frenul cum trebuie, cu scor hazelbaker, bagat mana in gurita lui bebe si nu doar privit asa de sus :)) faptul ca sta mult la san poate fi normal pana la un punct, dar poate si ascunde o problema iar bebe sa nu transfere lapte eficient. Tinem pumnii sa fie totul bine :* |
|
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3239
| Nela wrote: Alle, cum mai esti ? Ti-a mai trecut putin din starea de rau ? Dia_N, cum e in concediu ? Te simti mai linistita ? AndreeaCD, cum te mai simti ? Esti la ai tai acum ? Paula Pau, cum a fost la medic ? Ce-a zis ? Valicutza, Toate bune cu voi ? Irinan, ai mai fost la control sau mai astepti inca o saptamaNA ? pupici pentru toate din lista. Mai astept o saptamana.. mai ales ca acum am ceva probleme cu baietelul de 2 ani si suntem internati.. Abia astept oricum. Ar trebui sa i aud inimioara acum Multumesc de intrebare. Am vazut ca si tu esti ok din raspunsurile date celorlalte fete si ma bucur |
|
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3239
| Foarte frumoase si emotionante povestile despre nasterea fiecarui ingeras pe lumea asta. Eu cu toate ca am deja 2 nasteri naturale la activ ma emotioneaza mereu povestea aparitiei unei noi vieti pe lumea asta. Mamici sunteti niste femei puternice si va doresc sa va bucurati de minunele vostre la maxim iar gravidutelor( printre care si eu) sarcina cat mai usoara si curaj inainte. Si oricum ar decurge nasterea, cand vine momentul, cand auziti primul scancet al bebelusului vedeti ca totul a meritat |
|
| R3vin cu noutati. Sunt superfericita Mi a raspuns gine la email , spunandu mi ca e ok cu nasterea in apa si discutam detalii cand o sa merg la urmatorul control Va trebui sa pun putin accent si la prin ce am trecut eu si daca sunt ceva probleme in familia mea, mi a atras atentia soramea, care e mai mica decat mine, si am deja 2 nepotele: principessa mea de 10 anisori si buburuza mea, care face 3 anisori, cand ajunge tusi la ea . Ajung pe 17 iar pe 18 mergem la ele
Burtica mea https://ibb.co/hkL9nq |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| MaryPoppins wrote:Georgiana, iti zic din proprie experienta ca reusita in alaptare e 99% vointa si perseverenta mamei. Daca iti doresti, vei reusi. Suna cliseic, dar asa e. Eu care nici nu imi doream sa alaptez inainte sa nasc, am tinut cu dintii de alaptare din momentul in care mi-au pus-o in brate. Pe tine te stiu informata si cerebrala, deci sigur vei reusi daca exista dorinta aia arzatoare :) foarte bine ca ai chemat consultant, sa te asiguri ca evalueaza suptul si frenul cum trebuie, cu scor hazelbaker, bagat mana in gurita lui bebe si nu doar privit asa de sus :)) faptul ca sta mult la san poate fi normal pana la un punct, dar poate si ascunde o problema iar bebe sa nu transfere lapte eficient. Tinem pumnii sa fie totul bine :*
Mary, cateodata informatia nu este suficienta din pacate, cel putin asa mi se pare acum. La inceput am fost foarte frustrata pt ca parca nu se satura in conditiile in care fac tot posibilul sa produc lapte, ma hidratez, mananc sanatos si consistent, beau ceai pt lactatie in cantitati normale, iau galafor... El nu suge tot timpul, cred ca uneori suzeteaza pentru confort si alinare, daca maraie pt ca il doare burtica si ii dau san se calmeaza, cel putin asa vad eu. Nu ii dau supliment mult, maxim 2 mese, am eu aceasta impresie ca nu se satura copilul, dar cand primeste supliment parca nu ii pica bine si da afara, il vad agitat, ca este ceva in neregula. Este si lacom tare :)) parca ii ia cineva sanul de la gura, era amuzant tare in spital la alaptat cand aveam spectatori. Cand ne-au externat avea 3350, l-am cantarit in a 5a zi si avea 3595, in greutate ia se pare, daar... ma termina psihic cand il vad marait si ca isi suge manutele, la mine in brate oricum cauta sanul, rar sta linistit, chiar si cand adoarme la san isi mai aduce aminte unde este si mai suzeteaza. Cred ca am intrat si in puseul de 3 saptamani si sunt mai multe aspecte supraadaugate, este nascut pe 21 octombrie. Noaptea trecuta a dormit bine pt ca l-am tras in pat intre noi si cand incepea sa maraie ii dadeam sanul putin si se calma, a dormit dus, mai putin eu care il mai verificam temandu-ma in acelasi timp ca poate ne asezam pe el :))) Poate ca el este un copil normal si problema este la mine, asteptarile mele nu au fost realiste, fiind atat de mic poate este normal sa vrea atat de mult cu mama lui si in timp poate ca va deveni mai independent. |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Georgiana, o sa fie bine si se satura el, sunt convinsa ca ai citit multe despre asta, dar uite pt validare iti mai spun si eu ca nu sta la san doar de foame :) unii copii sunt mai needy cand sunt asa micuti si mult mai dependenti de mama. Si ca sa produci lapte mult trebuie sa il pui pe el la san cat mai mult, aici pare ca stie bebe ce are de facut. La noi nu a fost tocmai asa si nu mi-am pus problema saturatului, pe mine durerile ma terminau si da, ajuta mult sa doarma langa tine, sa te simta. Un wrap elastic nu ai sa il tii atarnat de tine? Nu zic ca e solutia magica, dar pe noi alaptat, purtat, co-sleeping ne-a ajutat sa avem un copil tare linistit pana la 3 luni, fara colici, sa doarma noptile. Zic pana la 3 luni, ca ce a urmat apoi :)) dar macar am avut un start bun in parinteala si am putut ramane relativ relaxati :)) Ah, in prima luna a dormit in baby nest intre noi, tot asa imi era frica sa nu o sufocam. Dar apoi am prins curaj si am lasat-o in pat fara babynest. Mai poti sa improvizezi cu perna de gravide/alaptat. |
|
|