Gravidutele noastre dragi - 48
Subiectul anterior · Subiectul urmator
maria2013
Scris: Thursday, December 20, 2018 5:09 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/29/2013
Nela wrote:

Pai, bate-i un a propos medicului. Spune-i cum ca ai auzit despre asta si cam ce parere are el/ea. Si, in legatura cu concediul, se poate sa gresesc eu. Nu prea am inteels multe, dar stiam ca celelate colege ale mele care au fost gravi si-au luat tot asa si credeam ca asta e limita. :D

Ii voi spune, la urmatorul control. In legatura cu prenatalul, ideea e ca trebuie sa iti ramana cel putin 42 de zile dupa nastere - concediul de maternitate/lehuzie. Dat fiind faptul ca voi naste prin cezariana, clar nu voi apuca nici 39 de saptamani. Am destule problemute care nu m-ar prea lasa sa risc mai mult (miopie forte, displazie de sold, o problema cu inima, placenta maturata prematur).
Alle.p
Scris: Thursday, December 20, 2018 5:09 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
Iulia13 wrote:

Hei ,vor creste si ai no?tri bebei in urmatoarele saptamani si sunt sigur ca ii vom simti mai bine hearts si la mine s-a ridicat pu?in mai sus ,de sapt trecuta am observat astalove nu stim noi ,dar ei fac acrobatii in burtica noastra topai cand ai data? La sfâr?itul lunii mai?

Pe 31mai am dpn,, dar sper sa trec de 15 mai. Pfff...înca 5 luni de acumalcool
Alle.p
Scris: Thursday, December 20, 2018 5:14 PM
Nivel

ivoreth wrote:

Sa stii ca si mie mi se pare ca trece repede timpul pentru restul si la mine sta in loc. Eu credeam ca tu ai vreo 10-12 saptamani si cand m-am uitat la ticker nu mi-a venit sa cred Lol Parca ieri ai avut testul pozitiv.

Bella mie imi da de la 28 de saptamani prenatal, da’ a zis sa am grija cand nasc :) Atata ca eu voi avea cezariana si nu ma lasa ginecologul sa trec de 40 de saptamani. Daca nu se grabeste fetita sa vina mai repede a spus ca imi face la 39 sapt.

Daca ma uit in urma, a trecut repede, dar daca ma gandesc ca mai sunt 5 luni în care ma framânt, imi fac filme si stau doar cu sufletul la gura...pare asa mult. Ma bucur doar ca toti cei din jur, inclusiv medicii, sunt pozitivi...ca de nu ma lua zbenga
Iulia13
Scris: Thursday, December 20, 2018 5:22 PM
Nivel

Inregistrat: 11/8/2017
Alle.p wrote:

Pe 31mai am dpn,, dar sper sa trec de 15 mai. Pfff...înca 5 luni de acumalcool

Trece repede timpul ai sa vezi ,eu o am pe 6 iunietopai hearts
Alle.p
Scris: Thursday, December 20, 2018 5:42 PM
Nivel

Cel mai repede vor trece astea 2 saptamani de concediuLol dupa, mai greuras
Iulia13
Scris: Thursday, December 20, 2018 5:55 PM
Nivel

Alle.p wrote:
Cel mai repede vor trece astea 2 saptamani de concediuLol dupa, mai greuras

Pana acum mi se pare ca a trecut tare repede de?i am avut 2 luni de concediu medical ..acum cand m-am intors la munca parca a trecut un pic mai greu ,dar sa speram ca dupa Sarbatori va fi mai bineyes hearts
Alle.p
Scris: Thursday, December 20, 2018 6:00 PM
Nivel

Mie mi se pare ca imi trece timpul mai repede cand stau acasaBig Laugh asa mi s-a parut si data trecuta, perioada de concediu prenatal nici n-am simtit-o. Asa parca în fiecare zi fac acela? lucru, la nesfâr?it...
Iulia13
Scris: Thursday, December 20, 2018 6:05 PM
Nivel

Alle.p wrote:
Mie mi se pare ca imi trece timpul mai repede cand stau acasaBig Laugh asa mi s-a parut si data trecuta, perioada de concediu prenatal nici n-am simtit-o. Asa parca în fiecare zi fac acela? lucru, la nesfâr?it...

Prenatalul cu câte zile înainte de dpn l-ai luat ?ras
Alle.p
Scris: Thursday, December 20, 2018 6:21 PM
Nivel

Iulia13 wrote:

Prenatalul cu câte zile înainte de dpn l-ai luat ?ras

La 30 s am luat 2 saptamani de risc, de?i ma încadram la prenatal. Dar atunci aparuse de retardul de cre?tere de 2 saptamani, asa ca medicul a zis ca am cu 2 saptamani mai pu?in, adica 28. La 32s am intrat in prenatal. Acum vreau sa intru la 30s, sau mai devreme daca ceva nu e in regula
Iulia13
Scris: Thursday, December 20, 2018 6:24 PM
Nivel

Alle.p wrote:

La 30 s am luat 2 saptamani de risc, de?i ma încadra la prenatala. Dar atunci aparuse de gardul de cre?tere de 2 saptamani, asa ca medicul a zis ca am cu 2 saptamani mai pu?in, adica 28. La 32s am intrat in prenatala. Acum vreau sa intru la 30s, sau mai devreme daca ceva nu e in regula

Si eu as vrea sa intru mai devreme ..citisem in legea concediilor cu ,contabilul de la munca ca as putea sa iau cu 84 de zile înainte de dpn pentru a ramâne obligatoriu cele 42 de zile de luzie dupa ce nasc .. e adevarat? Se poate ? El a zis ca da.
Prenatalul il elibereaza doar medicul de familie? ras
Alle.p
Scris: Thursday, December 20, 2018 6:36 PM
Nivel

Iulia13 wrote:

Si eu as vrea sa intru mai devreme ..citisem in legea concediilor cu ,contabilul de la munca ca as putea sa iau cu 84 de zile înainte de dpn pentru a ramâne obligatoriu cele 42 de zile de luzie dupa ce nasc .. e adevarat? Se poate ? El a zis ca da.

Teoretic asa e, practic nu prea. Asta pt ca desi termenul este stabilit la 40s, sarcina poate dura 42s. Asa ca multi medici scad 84 de zile din 42s. Marea majoritate dau concediul prenatal la 30s. Il poti lua atât de la medicul de familie, cât ?i de la ginecolog, daca acesta lucreaza cu CAS.
Iulia13
Scris: Thursday, December 20, 2018 7:02 PM
Nivel

Alle.p wrote:

Teoretic asa e, practic nu prea. Asta pt ca desi termenul este stabilit la 40s, sarcina poate dura 42s. Asa ca multi medici scad 84 de zile din 42s. Marea majoritate dau concediul prenatal la 30s. Il poti lua atât de la medicul de familie, cât ?i de la ginecolog, daca acesta lucreaza cu CAS.

Am inteles ,voi încerca sa vorbesc cu medicul ginecolog cand merg la eco ..daca nu ,la medicul de familie . Mersii pentru informatie love
maria2013
Scris: Thursday, December 20, 2018 7:10 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
Iulia13 wrote:

cata vreme iti raman cele 42 de zile dupa nastere, da, poti lua asa. Eu am pastrat 56 de zile, preventiv, dar sunt convinsa ca puteam intra si mai devreme. Eu clar nu apuc 42 de saptamani de sarcina, ca nu ar risca niciun medic sa stau atat. Citisem, candva, ca daca nu raman acele 42 de zile, singura problema e ca vei ramane cateva zile "descoperita". Practic, nu stiu cum e.
Iulia13
Scris: Thursday, December 20, 2018 7:16 PM
Nivel

maria2013 wrote:

cata vreme iti raman cele 42 de zile dupa nastere, da, poti lua asa. Eu am pastrat 56 de zile, preventiv, dar sunt convinsa ca puteam intra si mai devreme. Eu clar nu apuc 42 de saptamani de sarcina, ca nu ar risca niciun medic sa stau atat. Citisem, candva, ca daca nu raman acele 42 de zile, singura problema e ca vei ramane cateva zile "descoperita". Practic, nu stiu cum e.

Pai de asta zic ,sa incerc sa vorbesc mai întâi cu ginecologul sa vad daca se poate asa ..sunt curioasa sa vad daca se poate asa cum am zis topai
Alle.p
Scris: Thursday, December 20, 2018 7:33 PM
Nivel

Maria, asa e, noi ramânem doar cu câteva zile descoperite. Dar am auzit ca medicii ar fi tra?i la raspundere daca nu ramân 42z dupa na?tere. Nu stiu daca sunt doar povesti, dar cu siguran?a aproape to?i î?i iau o marja "de eroare".
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.