Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/26/2018 Mesaje: 377
| Fetele cu sarcini apropiate ca termen de mine - AndreeaCD, Medusa, Nadira si sper sa nu fi omis pe nimeni - la voi cum sun sânii? La mine sunt ni?te modificari dar nimic deranjant. Au crescut un pic in volum dar asta s-a intamplat mai devreme in sarcina. Mamelonul e inchis la culoare si se vad pe ei mai proeminente venele (se vad prin piele). Dar atat. Nu curg, nu ma dor... |
|
Inregistrat: 4/26/2018 Mesaje: 495
| Ratonita wrote:Fetele cu sarcini apropiate ca termen de mine - AndreeaCD, Medusa, Nadira si sper sa nu fi omis pe nimeni - la voi cum sun sânii? La mine sunt ni?te modificari dar nimic deranjant. Au crescut un pic in volum dar asta s-a intamplat mai devreme in sarcina. Mamelonul e inchis la culoare si se vad pe ei mai proeminente venele (se vad prin piele). Dar atat. Nu curg, nu ma dor...
Nea?a! ?i la mine s-au mai marit, venele se vad demult, eu am si tenul straveziu, pe tot corpul mi se vad toate venele, uneori mi se pare creepy :)). ?i tot asa mameloanele s-au închis la culoare, dar la mine am observat în vârful sfarcuri lor, mai ales la cel drept, o chestie mai galbuie asa, nu curge, nu nimic, zici ca e ca un fir care vine din interiorul sânului ?i s-a oprit drept acolo. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 12/2/2018 Mesaje: 2
| Buna fetelor si felicitari pentru sarcinile voastre! Sunt noua pe aici si sper ca am nimerit unde trebuie..ma numesc Monica, am sa va spun povestea mea in speranta ca voi primi cateva sfaturi de la voi sau ceva ganduri bune. Am 26 de ani, casatorita de 2 ani. Pentru o lunga perioada de timp (aproximativ 1 an) am incercat sa obtin o sarcina pe cale naturala. Nu stiu daca in aceasta perioada de 1 an am facut totul asa cum trebuie, eu neavand nu ciclu menstrual regulat (variaza de la luna la luna, in principiu este de 30-36 zile) si fara sa stiu cu exactitate ziua ovulatie. Dupa o asa perioada de incercari deja devenisem f descurajata si deja ma gandeam la alte variante de a obtine un copil. La sfarsitul lunii oct am fost plecata intr o scurta vacanta cu sotul, fiind foarte optimista ca ceva se va intampla. Ceea ce s a si intamplat. La 2 sapt dupa vacanta respectiva, testul de sarcina a iesit positiv. Initial, am crezut ca nu este real ce vad, asa ca am tot testat, vreo saptamana, toate testele fiind pozitive. Prima zi a ultimei menstruatii a fost 10.10.2018, testul pozitiv pe 10.11.2018. Fiind f fericita ca am reusit sa raman insarcinata, m am programat pentru o eco transvaginala in data de 26.11, adica la 6 sapt si 5 zile de sarcina. La acea ecografie s au observat, intrauterin, 2 saci gestationali (unul de 8.7mm cu vezicula vitelina de 3mm, altul de 5.5mm fara vezicula). Mi s a spus ca la aceste dimensiunei sarcina ar fi cam de 5 sapt, deci ceva mai mica decat asa cum calculasem conform ultimei menstruatii. Doctorul mi a recomandat sa revin la o noua ecografie, peste 2 sapt. Problema mea este ca nu stiu daca totul este normal..tot stau si citesc de o sapt si sunt inspaimantata...ar fi groaznic ca natura sa imi fi dat posibilitatea de a avea gemeni si sa nu am niciunul... Bineinteles ca nu am putut astepta si mi am facut si o alta programare pt miercuri, cand as avea fix 8 sapt. Doar ca deja imi este f frica de un raspuns negativ.. Pentru ca mi a fost f frica inca de la prima ecografie, a doua zi am fost sa imi fac analiza beta hcg si progesteron. Rezultatele au fost : 6296 mUI/ml si progesteron 13,05 ng/ml (41,49 nmol/L). Urmeaza sa repet beta hcg sa vad cum evolueaza... La 2 zile dupa eco am observat mici scurgeri maronii, asa ca joi am fost de urgenta la spital sa vad ce se intampla, unde mi s a spus ca cei 2 saci gestationali au crescut (cel mare are acum 11mm ,celalalt 7), vezicula vitelina la cel mare si doctorul a spus ca vede un embrion, dar ca trb vaxut cum evolueaza. Mi s a recomandat duphaston 2/zi si aspenter 1/zi. Din seara respectiva (joi) scurgerile au incetat. Voi ce credeti? Ar trebui sa fiu mai increzatoare? Este posibil sa fie totul ok si sa fie totul in capul meu? Din ce am citit, pe la 8 sapt deja embrionul ar trebui sa aiba cam 1 cm, deci s ar fi vazut fara probleme. Eu sunt destul de pesimista de fel si cand am parte de o dezamagire ma refac destul de greu, dar pt asa ceva ar fi crunt pt mine. Va multumesc pt ca ati citit povestea mea si mi as dori macar o vorba buna din partea voastra pt ca simt ca pica toate pe mine si nu prea are cine sa ma asculte... |
|
Inregistrat: 4/26/2018 Mesaje: 495
| Buna, Monica! Bine ai venit printre noi! Am citit povestea ta ?i sincer nu ?tiu ce sa iti spun, eu nu am gemeni ?i nu ?tiu daca e diferit, dar ma gândesc ca daca era ceva în neregula dr ?i-ar fi spus. Cel mai important lucru în momentul de fata sunt cele 2 bobite ale tale ?i ca tu sa fii lini?tita! Încearca sa te relaxezi ?i sa crezi ca totul va fi bine. Sarcinile sunt diferite, daca ecografic arata mai mici decât calculezi tu, nu este ceva neaparat în neregula. Poate ai ovulat mai târziu sau asta e ritmul lor. Au mai fost gravidute care au avut sarcinile mai mici ecografic. Acestea sunt ni?te masuratori ?i nici ele nu sunt exacte. Oricum pe durata sarcini, pot fi momente când sa fie mai înainte sau in urma cu câteva zile. Asa ca, stai calma ?i bucura-te de minunile gemene caci ele au nevoie de o mamica lini?tita ?i relaxata! Doamne ajuta ?i a?teptam vesti bune! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Buna Monica,
La un ciclu de 36 de zile, ai fi putut ovula de ex in z26(depinde de faza ta luteala). Ceea ce ar rezulta o sarcina cu 12 zile mai mica. Daca ciclul nu este regulat, si nu sti data ovulatiei, este mai greu la inceput sa te iei dupa ultima zi a cm. Oricum, la urmatoare eco, ar trebui sa se vada activitate cardiaca la bebei. Incearca sa te linistesti, pt ca nu e nimic acum din ce tu poti face ca sa schimbi lucrurile in vre-un fel. Multa bafta la urmatorul control. Sper sa vi cu vesti bune |
|
Inregistrat: 7/6/2018 Mesaje: 359
| Monica bine ai venit la gravidute Felicitari pentru sarcina. si eu cand am fost la eco de confirmare aveam 6 saptamani si cateva zile dupa data ultimei menstruatii si la eco s-a vazut ca e de 5-6 saptamani sacina. In continuare la mine bebelina a fost mai mica ecografic cu 2-7 zile si mi-s spus doctorul ca depinde de cand ai ovulat poate s-a intamplat mai tarziu decat ziua 14 si de implantare. Mie mi-a spus sa e in ordinde sarcina si avand in vedere ca nici eu nici sotul nu avem 1.8m nu are pe cine semana bebelina inalta deci si de acolo diferenta. Pe mine de la primul control m-a chemat abia peste o luna...cred ca a fost luna ce a trecut cel mai greu pentru ca nu prea aveam simptome de sarcina si eram tot cu gandul acolo sa se dezvolte. Cel mai important e sa stai linistita pentru ca bebei tai simt daca este nelinistita. Te pup si sarcina usoara iti doresc |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 12/2/2018 Mesaje: 2
| Va multumesc pt informatii. Momentan m-am calmat sau probabil m am resemnat cu ideea ca se poate intampla si ceva rau cu o sarcina si poate e mai bine asa, decat un copil bolnav... Am refacut in dimineata asta betaHCG si mi a iesit 7851 mUI/ml..deci valoarea nu s a dublat desi au trecut 5 zile de la prima testare, doar a crescut. Oricum voi merge si la ecografia programata miercuri si in functie de ea va voi spune ce am de facut. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Monica1510 wrote:Va multumesc pt informatii. Momentan m-am calmat sau probabil m am resemnat cu ideea ca se poate intampla si ceva rau cu o sarcina si poate e mai bine asa, decat un copil bolnav... Am refacut in dimineata asta betaHCG si mi a iesit 7851 mUI/ml..deci valoarea nu s a dublat desi au trecut 5 zile de la prima testare, doar a crescut. Oricum voi merge si la ecografia programata miercuri si in functie de ea va voi spune ce am de facut.
Dupa 5-6s de sarcina si valori asa mari nu se mai dubleaza beta la 48h.. cred ca e un semn bun ca a crescut oricum, nu scade ca sa indice ca pierzi sarcina. Iti tin pumnii la eco urmatoare |
|
Inregistrat: 6/18/2018 Mesaje: 355
| Ziua buna, burticute ! Eu am avut miercurea trecuta control si de atunci sunt intr-o continua stare de zen. Fetita mamei are 200 g peste 1 kg si mi-a scos din tratament arefamul si no-spa-ul. Consultatia a fost foarte placuta, ca niciodata, a fost ceea ce aveam nevoie. Ma tot minunez de atunci de faptul ca am un bebe in burtica care are peste 1 kg. aAAAA.... si in legatura cu testul de toleranta la glucoza....dr. zice ca nu e chiar rau, dar se poate si mai bine, asa ca sa incerc sa las dulciurile si mai usor cu painea/pastele fainoase. Nu i-am zis ca la serviciu mai am ceva ciocolata care asteapta sa fie mancata :P Am trecut pe paine neagra si dupa ce termin dulciurile de la serv., o sa pap ceva dulce doar pe la sf. de sapt. Sa aveti o saptamana reusita si fara evenimente nedorite ! |
|
| Nela, ma bucur mult ca sunteti bine. Cat timp mai mergi la munca? Si eu am control astazi, sper sa-mi zica numai de bine. Inca nu m-am decis daca sa-i spun de pe acum medicului ca vreau sa nasc la TM sau sa mai tac...
|
|
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3233
| Monica1510 wrote:Buna fetelor si felicitari pentru sarcinile voastre! Sunt noua pe aici si sper ca am nimerit unde trebuie..ma numesc Monica, am sa va spun povestea mea in speranta ca voi primi cateva sfaturi de la voi sau ceva ganduri bune. Am 26 de ani, casatorita de 2 ani. Pentru o lunga perioada de timp (aproximativ 1 an) am incercat sa obtin o sarcina pe cale naturala. Nu stiu daca in aceasta perioada de 1 an am facut totul asa cum trebuie, eu neavand nu ciclu menstrual regulat (variaza de la luna la luna, in principiu este de 30-36 zile) si fara sa stiu cu exactitate ziua ovulatie. Dupa o asa perioada de incercari deja devenisem f descurajata si deja ma gandeam la alte variante de a obtine un copil. La sfarsitul lunii oct am fost plecata intr o scurta vacanta cu sotul, fiind foarte optimista ca ceva se va intampla. Ceea ce s a si intamplat. La 2 sapt dupa vacanta respectiva, testul de sarcina a iesit positiv. Initial, am crezut ca nu este real ce vad, asa ca am tot testat, vreo saptamana, toate testele fiind pozitive. Prima zi a ultimei menstruatii a fost 10.10.2018, testul pozitiv pe 10.11.2018. Fiind f fericita ca am reusit sa raman insarcinata, m am programat pentru o eco transvaginala in data de 26.11, adica la 6 sapt si 5 zile de sarcina. La acea ecografie s au observat, intrauterin, 2 saci gestationali (unul de 8.7mm cu vezicula vitelina de 3mm, altul de 5.5mm fara vezicula). Mi s a spus ca la aceste dimensiunei sarcina ar fi cam de 5 sapt, deci ceva mai mica decat asa cum calculasem conform ultimei menstruatii. Doctorul mi a recomandat sa revin la o noua ecografie, peste 2 sapt. Problema mea este ca nu stiu daca totul este normal..tot stau si citesc de o sapt si sunt inspaimantata...ar fi groaznic ca natura sa imi fi dat posibilitatea de a avea gemeni si sa nu am niciunul... Bineinteles ca nu am putut astepta si mi am facut si o alta programare pt miercuri, cand as avea fix 8 sapt. Doar ca deja imi este f frica de un raspuns negativ.. Pentru ca mi a fost f frica inca de la prima ecografie, a doua zi am fost sa imi fac analiza beta hcg si progesteron. Rezultatele au fost : 6296 mUI/ml si progesteron 13,05 ng/ml (41,49 nmol/L). Urmeaza sa repet beta hcg sa vad cum evolueaza... La 2 zile dupa eco am observat mici scurgeri maronii, asa ca joi am fost de urgenta la spital sa vad ce se intampla, unde mi s a spus ca cei 2 saci gestationali au crescut (cel mare are acum 11mm ,celalalt 7), vezicula vitelina la cel mare si doctorul a spus ca vede un embrion, dar ca trb vaxut cum evolueaza. Mi s a recomandat duphaston 2/zi si aspenter 1/zi. Din seara respectiva (joi) scurgerile au incetat. Voi ce credeti? Ar trebui sa fiu mai increzatoare? Este posibil sa fie totul ok si sa fie totul in capul meu? Din ce am citit, pe la 8 sapt deja embrionul ar trebui sa aiba cam 1 cm, deci s ar fi vazut fara probleme. Eu sunt destul de pesimista de fel si cand am parte de o dezamagire ma refac destul de greu, dar pt asa ceva ar fi crunt pt mine. Va multumesc pt ca ati citit povestea mea si mi as dori macar o vorba buna din partea voastra pt ca simt ca pica toate pe mine si nu prea are cine sa ma asculte... Buna Monica si felicitari pt sarcina.. speram sa vi cu vesti bune la urmatorul control |
|
| Nela wrote:Ziua buna, burticute ! Eu am avut miercurea trecuta control si de atunci sunt intr-o continua stare de zen. Fetita mamei are 200 g peste 1 kg si mi-a scos din tratament arefamul si no-spa-ul. Consultatia a fost foarte placuta, ca niciodata, a fost ceea ce aveam nevoie. Ma tot minunez de atunci de faptul ca am un bebe in burtica care are peste 1 kg. aAAAA.... si in legatura cu testul de toleranta la glucoza....dr. zice ca nu e chiar rau, dar se poate si mai bine, asa ca sa incerc sa las dulciurile si mai usor cu painea/pastele fainoase. Nu i-am zis ca la serviciu mai am ceva ciocolata care asteapta sa fie mancata :P Am trecut pe paine neagra si dupa ce termin dulciurile de la serv., o sa pap ceva dulce doar pe la sf. de sapt. Sa aveti o saptamana reusita si fara evenimente nedorite ! Ce frumos... sa ti traiasca fetita sa creasca mare |
|
| Mamici cam ce valoare ati avut la glicemie in primul trimestru? |
|
| Irinan wrote:Mamici cam ce valoare ati avut la glicemie in primul trimestru? Eu am avut una in sarcina cu Alex o glicemie de 180 pe namancate. Am facut apoi multe altele plus ca mi-am luat aparat acasa si verificam saptamanal pt ca ma banuiau de diabet gestational, dar nu a fost asa. Ori a fost gresita analiza respectiva, ori am mancat eu ceva dulce cu o seara inainte Acum imi iese pana in 90, luata pe nemancate. |
|
Inregistrat: 6/18/2018 Mesaje: 355
| Irinan wrote:Mamici cam ce valoare ati avut la glicemie in primul trimestru? Eu aveam 92 si valoarea maxima la normalitate era 99. |
|
|