|
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 244
| nuchiarbubulina wrote:Mamicilor, ma primiti si pe mine printre voi? Eu am 26 de saptamani si voiam sa va intreb: voi cum intrati/ati intrat in concediu prenatal? Eu am intrat la 28 de saptamani. E putin la limita dar fiind a 2-a cezariana nu voi trece cu siguranta de 40 de saptamani |
|
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 6/7/2018 Mesaje: 60
| Eu o sa intru la 1 martie. Eu sunt micuta rau si bebe e mare si deja simt cum ma preseaza si ma dor coastele :( am racit si am fost o saptamana in medical si a fost aaaatat de bine (mai putin raceala in sine). Dupa ce am facut un milion de calcule am decis sa intru de la 1 martie (32 sapt). Exista vreuna care sa fi pierdut la salariu? |
|
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/6/2018 Mesaje: 359
| nuchiarbubulina wrote:Mamicilor, ma primiti si pe mine printre voi? Eu am 26 de saptamani si voiam sa va intreb: voi cum intrati/ati intrat in concediu prenatal? Bine ai venit . Eu am intrat la 30 de saptamani dar doctorul mi-a spus ca daca vreau natural sa intru mai bine pe la 31-32 sa imi ramana sigur 42 de zile dupa nastere. La mine o sa fie cu cezariana asa ca nu am mai asteptat. Chiar daca mai am cate o zi de plictiseala tare bine e acasa mai ales ca am prins la ninsori de numa |
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/1/2016 Mesaje: 3498
| Buna fetelor. va spun ce simptome am si poate careva dintre voi sa fi trecut prin asta si sa mi fac macar o idee-multumesc. am uitat sa o intreb pe dr cand am fost la control. imi amorteste mana dreapta,incheietura si ma furnica-o senzatie oarecum asemanatoare cum a aveam acum 3 ani, cand m au operat la mana stanga si mi au pus o placa...zici ca s a mutat placa la incheietura cealalta ii putin dureros dar e incomod...nu stiu ce ar putea fi...circulatia sangelui??? habar n am. si o alta chestie, de cate ori mananc, deabia ce ma ridic de la masa, iara simt ca as manca ceva, ca si cum ma roade stomacul ciudate is unele chestii multumesc celor care o sa mi raspunda, o zi buna tuturor |
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/1/2018 Mesaje: 741
| Buna gravidutelor! Mai am si eu 2 zile pana la eco. Sper sa fie ok. De ieri tot am iar dureri ca la menstra. Uff...
Am citit aseara pe un grup pe fb cu mutatii de trombofilie si era o tipa gravida in 14 sapt si facuse injectii clexane de la 4 sapt, adica de la test pozitiv. A mentinonat ca a intrerupt aspenterul si a ramas cu Metilfolat. Le luase pe amandoua in preconceptie. Voi ce stiti e ok sa se intrerupa? Eu inca le iau pe amandoua chiar daca fac injectia. Hematologul mi a raspuns atunci cd l am intrebat de tot ce inghit ca nici o vitamina din ce luam in preconceptie nu dauneaza in sarcina. Si ca pot sa le iau linistita pe toate. Ori e prost ori n are nici un habar. Si d dimetri si anti Xa mi a zis ca nu e nevoie sa le fac. Eu lesin cu asta. Ce sa fac sa intrerup Aspenter? Sa merg doar cu injectia Metilfolat si Elevit? Am renuntat la toate celelalte vitamine si iau doar Elevit. |
|
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Mirela.t83 wrote:Buna gravidutelor! Mai am si eu 2 zile pana la eco. Sper sa fie ok. De ieri tot am iar dureri ca la menstra. Uff...
Am citit aseara pe un grup pe fb cu mutatii de trombofilie si era o tipa gravida in 14 sapt si facuse injectii clexane de la 4 sapt, adica de la test pozitiv. A mentinonat ca a intrerupt aspenterul si a ramas cu Metilfolat. Le luase pe amandoua in preconceptie. Voi ce stiti e ok sa se intrerupa? Eu inca le iau pe amandoua chiar daca fac injectia. Hematologul mi a raspuns atunci cd l am intrebat de tot ce inghit ca nici o vitamina din ce luam in preconceptie nu dauneaza in sarcina. Si ca pot sa le iau linistita pe toate. Ori e prost ori n are nici un habar. Si d dimetri si anti Xa mi a zis ca nu e nevoie sa le fac. Eu lesin cu asta. Ce sa fac sa intrerup Aspenter? Sa merg doar cu injectia Metilfolat si Elevit? Am renuntat la toate celelalte vitamine si iau doar Elevit. Vai, ce ma necajesc medicii care dau tratament fara sa priveasca situatia în ansamblu! Tratamentul anticoagulant se da doar analizând tot: mutatii, istoric, analize de coagulare, stil de viata! Tare ma deranjeaza când vad ca unii au tratamente standard, fara a personaliza. E posibil ca tratamentul tau sa fie prea puternic, caz în care da, e ok sa scoata aspenter, la fel cum e posibil sa fie slab, caz în care sa iti creasca doza de clexane. Cum afla ce e de facut? Cu analize cel putin lunare: inr, D-dimeri, anti factor xa, masurarea rezistentei pe arterele uterine (desi unii medici sunt de parere ca asta e relevanta doar în trimestrul trei). Stiu ca în UK e abordata cu mai multa lejeritate trombofilia, dar...pentru o femeie ce a suferit pierderi de sarcini lejeritatea asta devine un chin. Sper sa ai noroc de medici buni si sa iti dea cea mai potrivita schema de tratament! |
|
|

| Mirela, e posibil sa mai fi scris, dar sa fi omis eu: tu ai doar mutatia C677T? Ai verificat si celelalte mutatii? Dar trombofilia dobandita? |
|
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Buna! Eu azi am fost iar la hemato si mi-au recoltat pt analize. Au iesit ft bine deci continuam doar cu aspenter pana la urmatoarea eco apoi revin pt analize. Ce sa va spun.. stiti povestea pe o parte ma bucur ca am scapat inca o perioada de injectii pe o parte.. ma agita treaba asta.
Mirela, bafta vineri la eco, eu mai merg peste 2s abea, sper sa nu ma omoare stresul intre timp. Si eu am avut aseara usoare crampe, dar au trecut. Poate apar seara pt ca se aduna oboseala.. cu aspenter si injectabil ce pot sa iti zic.. si eu stiu ce stie mirela, trebuie personalizat, poate sa fie prea mult, prea putin sau poate ai doza corecta. Nu ai posibilitatea sa mai ceri o parere? Ginecologul ce zice? Imi pare rau ca asta iti aduce un stres in plus |
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Inawar asteptam vesti bune, ma rog pentru voi sa fie bine totusi! |
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Mirela.t83 wrote:Buna gravidutelor! Mai am si eu 2 zile pana la eco. Sper sa fie ok. De ieri tot am iar dureri ca la menstra. Uff...
Am citit aseara pe un grup pe fb cu mutatii de trombofilie si era o tipa gravida in 14 sapt si facuse injectii clexane de la 4 sapt, adica de la test pozitiv. A mentinonat ca a intrerupt aspenterul si a ramas cu Metilfolat. Le luase pe amandoua in preconceptie. Voi ce stiti e ok sa se intrerupa? Eu inca le iau pe amandoua chiar daca fac injectia. Hematologul mi a raspuns atunci cd l am intrebat de tot ce inghit ca nici o vitamina din ce luam in preconceptie nu dauneaza in sarcina. Si ca pot sa le iau linistita pe toate. Ori e prost ori n are nici un habar. Si d dimetri si anti Xa mi a zis ca nu e nevoie sa le fac. Eu lesin cu asta. Ce sa fac sa intrerup Aspenter? Sa merg doar cu injectia Metilfolat si Elevit? Am renuntat la toate celelalte vitamine si iau doar Elevit. Mirela oare daca scrii un mail si la dna Uscatescu? Poate te ajuta asa cu o parere.. daca ii explici ca esti departe si ai emotii mari ca ai istoric asa.. si ii atasezi ce analize ai si ce tratament iei poate te va linisti sau indruma sa mai consulti o parere acolo unde esti. |
|
|

| Doar mutatia C677T o am ca nu facusem pachetul total in august in tara. Eu in vara m am dus sa imi scoata steriletu si cel ce mi a scos ginecolog de meserie si la clinica privata zice da poti sa faci pachetul. Apoi auzisem ca la synevo le fac cat de cat mai ok. Bun, m a duc in maternitate la recomandare cu matusa asistenta pe acolo sa intreb si eu ce pachet aleg. Ca eram dezorientata. Am platit vreo 1200 ron la synevo. Dar si cel din maternitate imi da o foaie cu pachet total...ati vazut si voi ca sunt pe grupe. Si am ales si eu ce m a dus capul sa fac. Lupus anticoagulant - negative; Antiphospholipid Syndrome - negative; Antithrombin activity - 100 (value ref >80) Protein C activity - 93 ( value ref btw 70-130) Protein S - 97 (value ref btw 57-131) Mutation V Leiden - negative; Factor II mutation prothrombin -negativ; Mutation A1298C -negative Astea le am facut in RO in august. Urma sa mai testez aici cam ce am auzit ca ar mai fi tot de pe grup cu trombofilie pe fb: Gena PAI Factorul XIII Fibrinogen Homocisteina D dimetri Anti Xa. Cand am fost la hematolog in decembrie aici nici nu m a lasat sa mai vorbesc ca as mai vrea si astea sa le fac. Clar injectii cu Clexane la test pozitiv ca ei dau asta doar pt sindromul antifosfolipidic dar pt ca am doar o mutatie sa stau linistita ca oricum voi primi injectabil. Cand am ramas gravida am reusit sa ii dau mail iar lu hematolog sa ii zic tot ce am testat, ce ar trebui sa mai testez si ce fac cu vitaminele aspenteru si injectiile. La care v am spus ce mi a zis. |
|
|

| Maria tu zici de masurarea rezistentei pe arterele uterine?? Vorbesti de cele sfinte! Hematologul asta nici nu cred ca auzit de asa ceva. Alina, lasa ma si cu ginecologul ca mor! I am zis ca sunt gravida in mail. Ca vreau injectiile asa cum mi a fost promis si raspunsul lui era sa vin a 2 azi dupa mail in care il anuntam ca am test pozivit sa imi fac programare la clinica privata unde e el. Ca prima data m a vazut in spital. Prima data am asteptat app 2 ani programarea in spital. Si acum trebuia sa platesc 200 lire consulatia la privat. Ori singurul ajutor sa zic asa a fost medicul de familie care m a programat la urgente apoi mi a dat reteta cu injectiile, progesteronul si m a trimis la clinica in spital unde se ocupa de gravide cu istoric cu sarcini pierdute. Ce sa ii zic la ginecolog acum? Oricum nu se baga peste hematolog.
Andreea i-am dat mail lu uscatescu in vara cd am facut analizele. Mi a zis ca nu e complet ce am facut si sa ajung la ea cd revin in tara. Nu e prima data cd m a cheama la ea dar nu am cum sa zbor numai pentru asta. |
|
|

| Nu stiu fetelor dar sunt dezamagita asa ca nu am cu cine sa discut sa stau linistita si eu. Astept sa vad ce se mai vede la eco vineri, sper sa fie ok. Dupa ce fac eco vineri sa mai discut si cu medicu de familie ca imi vor trebui alte retete ca mi se termina injectiile pe 4 feb si progesteronul. Apoi sa mai incerc sa ii dau mail la hematolog si sa incerc vineri sa discut cu midwife problema asta cu ce analize ar trebuie verificata si monitorizata sarcina asta poate ele m a inteleg si m a indruma in vreun fel. |
|
|

| Andreea06 wrote: Mirela oare daca scrii un mail si la dna Uscatescu? Poate te ajuta asa cu o parere.. daca ii explici ca esti departe si ai emotii mari ca ai istoric asa.. si ii atasezi ce analize ai si ce tratament iei poate te va linisti sau indruma sa mai consulti o parere acolo unde esti.
Da, e o draguta doamna si te sfatuieste mereu. Daca nu ai adresa, ti-o pot trimite în privat. L. E. Intre timp am văzut mesajele tale.. Eu zic sa mai trimiti un mail doamnei Uscatescu dupa ce ai ecografia. Succes! Trebuie sa fie bine! Un lucru e clar: momentan esti acoperita dpdv al riscului de coagulare! |
|
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/23/2019 Mesaje: 102
| Buna fetelor. Am ?i eu ni?te mutatii MTHFR C677T CBS 844 INS 68 PAI 1 4G/5G ACE - DEL/INS APO E FIBRINOGEN-455 G>A
Ce tratament a?i facut înainte ?i în timpul sarcinii? Vineri sunt programata la hematolog ?i sunt foarte curioasa.
|
|
|
|
|